واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: شهيد آويني درصدد ساخت فيلم سينمايي بود
يكي از شاگردان آويني گفت: شهيد آويني اين اواخر حتي براي انتقال تفكراتش در صدد ساخت فيلم سينمايي بود، چرا كه فكر ميكرد برد و اثر فيلم سينمايي از فيلم مستند بيشتر است.
حجتالاسلام احمد غلامعلي از اساتيد حوزه و دانشگاه و از شاگردان شهيد آويني است. اين جانباز جنگ تحميلي در گفت و گو با فارس گفت: «سعادت داشتم كه در زمان طلبگي به همراه 5-6 تن از دوستان ديگر در منزلمان پاي صحبتهاي شهيد آويني بنشينم. سلسله جلساتي كه مختص به مباحث سينما علي الخصوص كتاب آئينه جادو بود.»
وي در پاسخ به اين سوال كه اگر شهيد آويني در قيد حيات بود چه موضعي در وضعيت فعلي فرهنگ و هنر اتخاذ ميكرد گفت: «فكر ميكنم ايشان به دنبال گشودن مديريت جبهههاي فرهنگي براي خودش بود و صراحتاً اين احساس نياز را بيان ميكرد، چرا كه نسبت به كارهاي فرهنگي انتقاد شديد داشت.»
حجتالاسلام والمسلمين غلامعلي با اشاره به اين نكته كه شهيد آويني احساس ميكرد به عنوان يك فيلمساز و تئوريسين نميتواند آنچنان كه بايد و شايد تأثيرگذار باشد گفت: «شهيد آويني به دنبال بهدست گرفتن جبهههاي مديريت فرهنگي از جمله رياست صدا و سيما جهت پياده كردن افكارش بود. ايشان اين اواخر حتي براي انتقال تفكراتش در صدد ساخت فيلم سينمايي بود، چرا كه فكر ميكرد برد و اثر فيلم سينمايي از فيلم مستند بيشتر است.»
اين استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به اين سوال كه آيا تعريفي كه مقام معظم رهبري از آثار فاخر هنري دارند، آثار شهيد آويني را هم در بر ميگيرد گفت: «به نظر من با بررسي همين آثار معدودي كه از اين شهيد بزرگوار بر جاي مانده است به خوبي ميتوان نشانههاي يك هنر متعهد را پيدا كرد. قطعاً تعبير «سيد شهيدان اهل قلم» نيز كه توسط رهبر معظم انقلاب در مورد شهيد آويني بيان شد مهر تأييدي است بر اين مدعا، چرا كه قلم نشان دهنده انديشه است و حضرت آيتالله خامنهاي با اين گفتار در واقع انديشه و تفكر شهيد آويني را تأييد كردند.»
شاگرد شهيد آويني در ادامه صحبتهايش از «اهل عمل بودن» و «ناديده انگاشتن خويش» به عنوان دو ويژگي بارز مرتضي آويني ياد كرد و افزود: «اگر شهيد آويني به يقين ميرسيد كه رضايت خدا در انجام فلان كار است به آن عمل ميكرد و اين ترجمان اين روايت است كه "مَن عَمِلَ بما يعلم علّمَ الله عِلْمَ ما لمْ يَعلم؛ اگر كسي به دانشي كه دارد عمل كند خداوند دانش چيزهايي را كه نميداند در اختيارش قرار ميدهد» و اين موضوع «الهام» را ميتوان در برخي متون شهيد آويني مشاهده كرد.»
وي يكي ديگر از رموز موفقيت و ماندگاري شهيد آويني را ناديدهگرفتن خودش دانست و عنوان كرد: «اين موضوع هم در روايات آمده است كه «من كان لله كان الله له». وقتي شهيد آويني پشت ميز موويلا تمامي تصاوير خود را از تصاوير مجموعه روايت فتح حذف ميكند خداوند هم در قبالش كاري ميكند كه در دور افتادهترين روستاهاي كشور نيز اين شهيد بزرگوار شناخته شده باشد. اين سعادتي است كه نصيب هر كسي نميشود.»
نظرات كاربران:
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]