واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: شكوريراد:بايد از موضع قدرت با تمام كشورهاي جهان مذاكرهكنيم هويت ضد آمريكايي16 آذر بايد حفظ شود
تهران- خبرگزاري كار ايران
مناظره جنبش دانشجويي با عنوان، آمريكا، مذاكره يا منازعه؟ به دعوت بسيج دانشگاه اميركبير با حضور علي شكوريراد عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت و عباس نبوي عضو هيات موسس دفترتحكيم وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار"ايلنا"، شكوريراد با اشاره به اينكه حادثه 16 آذر به درستي درتاريخ ملت ايران رقم خورده است، گفت: بايد هويت ضد آمريكايي اين روز حفظ شود هرچند مسايل اساسي دانشجويان از جمله عدالت و دفاع از حقوق شهروندي نيز در اين رويكرد بايد مورد توجه بيشتري قرار بگيرد.
وي با اشاره به اينكه اين روز متعلق به همه دانشجويان مذهبي و غير مذهبي است، اظهار داشت: پس از پيروزي انقلاب جريانهاي چپ تلاش كردند تا با انتصاب 16 آذر به خود آن رابه نفع خود تمام كنند اما نگاه شريعتي به اين موضوع از تلاشهاي آنها ممانعت و به نوعي آن را خنثي كرد.
وي ادامه داد: كساني كه امروز در دفتر تحكيم هستند كمتر از گذشته براي مبارزه با آمريكا انگيزه دارند و كساني كه درگذشته مخالفت ميكردند، امروز سعي دارند كه به اين مساله توجه بيشتري شود.
اين عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با تاكيد براينكه در سياستخارجي و داخلي نميتوان معيارهاي دوگانهاي در پيش گرفت، تصريح كرد: اين نظام داراي عملكرد مثبت ومنفي است و اگر كساني بخواهند با نابساماني موجود در نظام برخوردكنند بايد از يك روش قانونمند استفادهكنند چرا كه اگر از چارچوب قانون خارج شوند به يك عنصر ضد نظام تبديل ميشوند.
وي ادامه داد: در زمينه بينالملل نيز نميتوان اين طور مطرح كرد كه با آمريكا مدارا كرده و بعد داخل كشور بگوييم مدارا نشود، چارچوبي كه امام در اينباره تعيين كرده، درست است و براي سياست داخلي و سياست خارجي كاربرد دارد اگر به صورت صحيح رعايت شود به نقاط مثبتي خواهيم رسيد.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با اشاره به اينكه درگذشته بين تحكيم وحدت درمراسم13 آبان با سازمان تبليغات كه عهدهدار اداره آن بود تقابل وجود داشت، تصريح كرد: درگذشته اجراي مراسم سيزده آبان برعهده دانشجويان و به ويژه دفتر تحكيم وحدت بود اما امروز دانشجويان كمتر شركت ميكنند.
شكوري راد با اشاره به اينكه اگر ما نيز طرح مذاكره با آمريكا را مطرح كنيم به عنوان طرفداري از دولت احمدي نژاد تلقي ميشود ،تصريح كرد: در اوايل دوران هاشمي ما به عنوان دانشجو با طرح مذاكره با آمريكا مخالف بوديم و در بينش سياسي دفتر تحكيم اين مبارزه با آمريكا علني بود و درحالي كه ديگران مخالف آن بودند.
وي با بيان اينكه جريان چپ و اصلاح طلبان كنوني متولي مبارزه با آمريكا بودند و در عين حال جناح مقابل در برابر آن مقاومت ميكرد، اضافه كرد: در حقيقت پرچم مبارزه با آمريكا در دست نيروهاي چپ بود.
اين عضو سابق دفتر تحكيم وحدت با تاييد سياست خاتمي در دوره اصلاحات، گفت: خاتمي فرزند امام است و طبق آموزههاي امام رفتار ميكرد ضمن اينكه آموزههاي امام مبتني برتوجه به مقتضيات زماني و مكاني بود.
شكوري راد در ادامه با اشاره به برخي سخناني مبتني بر اين كه برخي شعارهاي احمدينژاد عليه آمريكا مورد استقبال جهاني است، ادامه داد: كشوري خواهان ادامه اين مسير به شكل نظامي نيست چرا كه مقايسه ما با ساير كشورها نشان ميدهد به لحاظ استقلال سرآمد هستيم اما از نظر رشد و پيشرفت هنوز با دنيا فاصله زيادي داريم.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت اضافه كرد: شعار مبارزه با آمريكا دركنار مذاكره با آنان اصيل نيست اما در زمان اصلاحات تمام مرزبنديها وتنشزداييهايي كه ميشد اصالت داشت. ما بايد از موضع قدرت با تمام كشورهاي جهان مذاكرهكنيم كه با آمريكا ميشود مذاكره كرد اما برعكس دولتمردان فعلي كه مذاكره با آمريكا را بلد نيستند و با حرفهاي خود به آنها امتياز ميدهند.
شكوري راد، گفت: با مذاكره اين دولت با آمريكا مخالف هستيم چرا كه دولت اوباما دولتي است كه از حوزه اقتدار جلو ميآيد و از درون اين مذاكره منافع ملي ما به دست نخواهد آمد.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت، گفت: اگر دولت صالح مقتدري از جانب ايران بخواهد با آمريكا مذاكره بكند و در چارچوب منافعملي باشد هر عقل سليمي آن را خواهد پذيرفت.
وي گفت: مذاكره با آمريكا هيچ تفاوتي با مذاكره با اروپا ندارد و از نظر كارشناسي نيز ديپلماتهاي اروپايي تفاوتي با نوع آمريكاي آن ندارد، ضمن اينكه ما هم ديپلمات حرفهاي كم نداريم اما مهم ارادهاي است كه پشت اين مواضع قرار ميگيرد.
پايان پيام
كد خبر: 462284
سه شنبه 19 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]