واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چند خبر از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي
برگزاري مراسم دعاي عرفه و نماز عيد سعيد قربان در فيليپين، پايان يافتن دوازدهمين دوره بازآموزي زبان فارسي در دانشگاه مليه اسلاميه دهلي نو و بازديد رييس جمهوري بلغارستان از غرفه ايران در نمايشگاه بين المللي كتاب صوفيه، عناوين خبرهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
مراسم دعاي عرفه و نماز عيد سعيد قربان در فيليپين برگزار شد
____________________________________
مراسم روحاني دعاي عرفه و نماز شكوهمند عيد سعيد قربان عصر روز يكشنبه هفدهم وصبح دوشنبه هجدهم آذرماه در رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در مانيل برگزار شد.
در اين مراسم كه با حضور "علي مجتبي روزبهاني" سفيرجمهوري اسلامي ايران و خانواده هاي كاركنان سفارت و رايزني ومسلمانان فيليپيني انجام شد، "شهاب الدين دارايي" رايزن فرهنگي كشورمان در مانيل در خطبه هاي نماز مسلمانان را به رعايت تقوي و حفظ وحدت فراخواند.
وي، در خطبه اول با اشاره به معناي اصلي "قرباني" آن را "قرباني كردن هواهاي نفساني" در پيشگاه خداوند خواند و افزود: بر ماست تا با زيرپا قراردادن نفس اماره بر خيرگي هاي اين غول سركش چيره شويم و خود را در محضر خدا پاك و خالص گردانيم تا به "نفس مطمئنه" دست يابيم.
دارايي، در خطبه دوم به مشكل اصلي مسلمانان كه همانا تفرقه و جدايي است اشاره كرد و افزود: دنياي كنوني مسلمانان به علت وجود تفرقه از پيدايش مشكلات و گرفتاري هاي دردناك درعراق و افغانستان و كشمير رنج مي برد.
امروز 18 آذرماه بنا به اعلام دفتر امور مسلمانان در فيليپين "عيد قربان" اعلام شده و اين كشورغيراسلامي در اين روز تعطيل عمومي است.
***
پايان دوازدهمين دوره بازآموزي زبان فارسي در دانشگاه ملي اسلامي دهلي نو
_______________________________________________
مراسم دوازدهمين دوره بازآموزي زبان فارسي در دانشگاه ملي اسلامي دهلي نو از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در هند برگزارشد.
"قاسم مرادي" كارشناس فرهنگي رايزني به نمايندگي از طرف خانه فرهنگ ايران در دهلي نو در اين مراسم گفت: اين دوره آموزشي مي تواند نقطه عطفي براي ادامه اين گونه برنامه ها در آينده باشد.
وي افزود: زبان فارسي حامل فرهنگ، هنر و تمدن ديرينه اي است كه از گذشته به عنوان يك ميراث ارزشمند براي ما به يادگار مانده است و بايد با تمام وجود از آن حفظ و حراست كنيم.
مرادي خاطرنشان كرد: زبان فارسي به عنوان كليد آشنايي با ميراث فرهنگي دو كشور ايران و هند به شمار مي رود و اگر بخواهيم از آثار مكتوبي كه باقي مانده است به نحو شايسته استفاده كنيم راهي جز فراگيري زبان و ادب فارسي وجود ندارد.
وي، خطاب به دانشجويان گفت: فكر نكنيد با پايان يافتن دوره شما از آموزش فارسي بي نياز هستيد بلكه بايد با جديت بيشتري بكوشيد تا بر دانش خود بيفزايد و خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران اين آمادگي را دارد تا همكاري لازم را در اين زمينه داشته باشد.
***
بازديد رييس جمهور بلغارستان از غرفه ايران در نمايشگاه بين المللي كتاب صوفيه
________________________________________________
"گرگي پاروانف"رييس جمهور بلغارستان به همراه ديگر مقامات فرهنگي و علمي اين كشور از غرفه وابستگي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در بيست و هفتمين نمايشگاه بين المللي كتاب صوفيه بازديد كرد.
علاوه براين، تعدادي از انديشمندان، استادان و دانشجويان بلغاري ضمن مراجعه به غرفه وابستگي فرهنگي ايران از محصولات به نمايش درآمده ديدن كردند.
"سيمئونف" رئيس نمايشگاه هاي بين المللي صوفيه نيز با حضور در محل غرفه وابستگي فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران از حضور مستمر وابستگي ايران در نمايشگاه بين المللي صوفيه تقدير كرد و استقبال گسترده بازديد كنندگان از اين غرفه را نشان از غناي فرهنگ و تمدن ايران دانست.
***
مشكلات دانشگاههاي ايراني در امارات بررسي شد
_____________________________
مشكلات و فعاليت هاي دانشگاههاي ايراني در امارات با حضور معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات وفناوري، روسا ومعاونان واحدهاي دانشگاه هاي پيام نور، شهيد بهشتي و آزاد اسلامي در رايزني فرهنگي كشورمان در دبي بررسي شد.
"حاتمي" رايزن فرهنگي ايران درامارات در اين نشست به ارايه اطلاعاتي از وضعيت آموزش عالي در امارات عربي پرداخت و اظهارداشت: در سال هاي اخير بيش از300 دانشگاه ومركز آموزش عالي از كشورهاي مختلف جهان با تاسيس شعبه هايي در شهرهاي مختلف امارات به جذب دانشجويان اقدام كرده اند وحضور رو به افزايش داوطلبان ايراني در آنها كاملا مشهود است كه عواقب فرهنگي اين امر نبايد ناديده گرفته شود.
وي ادامه داد: از طرف ديگرعلاوه بر آموزش، زمينه هاي پژوهشي مطلوبي نيز براي همكاري دانشگاه هاي ايران با مراكزعلمي، تحقيقاتي وصنعتي امارات وجود دارد.
وي افزود: دانشگاه هاي مختلف درامارات براي جذب دانشجويان ايراني رقابت فشرده اي دارند و لازم است با ايجاد ظرفيت هاي مناسب در واحدهاي بين المللي دانشگاه هاي ايراني و بازنگري در سياست هاي گذشته و ايجاد زمينه هاي همكاري و ارايه دوره هاي آموزشي مشترك ومعرفي ظرفيت هاي مناسب دانشگاه هاي كشورمان در جذب دانشجويان خارجي در مقاطع مختلف تحصيلي ، روند موجود را مديريت كنيم.
حاتمي يادآورشد: متاسفانه سياست هاي اجرايي فعلي، موجب تشديد حضور زيانبار تعداد كثيري از جوانان ايراني در دانشگاه هاي غيرمعتبرخارجي شده است كه از نظرعلمي و فرهنگي در سطوح بسيار نامطلوبي قراردارند.
وي، آمادگي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ايران در دبي را براي رفع نيازهاي فرهنگي وهنري دانشجويان ايراني در امارات اعلام كرد.
سه شنبه 19 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]