واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: وزير اقتصاد: تحقق رشد اقتصادي هفت درصد براي سال جاري ميسر است
وزير امور اقتصادي و دارايي، تحقق رشد اقتصادي هفت درصد را براي سال جاري امكان پذير دانست و گفت: سال گذشته نيز رشد اقتصادي تحقق يافته بيش از هفت درصد بود.
بازتاب آنلاين- "سيدشمس الدين حسيني" روز دوشنبه در حاشيه مراسم بهره برداري رسمي از سامانه جديد معاملات در شركت بورس در گفت و گو با خبرنگاران، پيش بيني مسئولان بانك مركزي را به لحاظ دسترسي به آمار و اطلاعات، قابل تحقق دانست.
گفتني است، "حسين قضاوي" قائم مقام بانك مركزي رشد اقتصادي كشور در سال جاري را حدود هفت درصد پيش بيني كرده است.
وزير اقتصاد در خصوص چگونگي وضعيت قانون ماليات بر ارزش افزوده نيز گفت: در پي دستور رئيس جمهوري به وزير امور اقتصادي و دارايي جهت تهيه لايحه اي براي تعليق يك ساله اين قانون به مجلس، اين وزارتخانه نيز لايحه را آماده و ارايه كرده است.
وي از ارائه لايحه هدفمند كردن يارانه ها تا آخر آذر ماه سال جاري به مجلس شوراي اسلامي خبر داد و در خصوص دلايل تاخير در اجراي اين امر نيز گفت: براي بررسي و دقت بيشتر در جزئيات، ارائه اين لايحه طولاني شد.
حسيني در خصوص اينكه وزارت امور اقتصادي و دارايي چه برنامه هايي براي رفع نارضايتي سهامداران دارد ،اظهار داشت : ما با دقت تحولات بازارهاي مالي دنيا و در عين حال تحولات بازار سرمايه خود را دنبال و رصد مي كنيم و اگر تاكنون را هم بررسي كنيم ، مي بينيم كه آرامش نسبي كه در بازار مالي ما وجود دارد ، قابل قياس با بازارهاي مالي ساير كشورهاي دنيا نيست.
حسيني با اشاره به ارايه گزارش اخير رئيس كل سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: براساس آخرين اطلاعات ارايه شده از سوي "صالح آبادي" قيمت سهام در بازارهاي مالي دنيا در سال مالي ميلادي جاري حداقل 40 درصد و در برخي از بازارها تا 80 درصد افت كرده است.
وي ادامه داد: اگر ما بررسي كنيم ، در دوره مالي ياد شده ارزش سهام در ايران نه تنها كاهش نيافته ، بلكه رشد هم داشته است ، اما آن چيزي كه طي يكي دو ماه اخير در اقتصاد ايران رخ داد و قابل پيش بيني هم بود ، اين است كه برخي از محصولاتي كه بدليل افزايش قيمت انرژي در بازار جهاني ، قيمت آنها هم افزايش يافته بود و حاشيه سودي را براي برخي از صنايع ايجاد كرده بود، بدنبال كاهش قيمت نفت آن حاشيه سود كم شد و چون صنايع كاني و فلزي سهم عمده اي در بورس ما دارند، اين كاهش نمود يافت.
حسيني تصريح كرد: اكنون مشكلات حباب گونه اي كه در ديگر بازارهاي مالي دنيا وجود دارد ، در بازار سرمايه ما نيست . لذا نگراني از اين حيث وجود ندارد ، اما طبيعي است كه ما همچنان به فكر بازار سرمايه هستيم.
وزير امور اقتصادي و دارايي به ديگر كارهايي كه براي رونق بازار سرمايه كشور صورت گرفته است ، اشاره كرد و گفت: لايحه دو فوريتي در خصوص توسعه ابزارها و نهادهاي مالي آماده و تقديم دولت شده است.
وي در ادامه گفت: اين ابزارهاي جديد كه متناسب با امكانات موجود در بازار سرمايه است ، امكان توسعه بيشتر بازار سرمايه را فراهم خواهد كرد.
حسيني سپس اظهار داشت : از آنجايي كه از ناحيه كاهش قيمت محصولات، قيمت سهام نيز كاهش خواهد يافت،دولت برنامه حمايت از توليد را دارد ودر اين برنامه با استفاده از ابزارهاي تجاري و مالي مانع از كاهش قيمت ها از يك سطح بيشتر مي شويم .
وزير اقتصاد تصريح كرد: با حمايت از توليد، تلاش خواهيم كرد يك سود منطقي بر صنايع فراهم شود و در آن صورت بازار سهام ما هم به ثبات خواهد رسيد.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا دولت با توجه به وضعيت نامطلوب بازار سرمايه، واگذاري ها در قالب اصل 44 را ادامه خواهد داد يا خير، گفت: با اتخاذ تدابير و تمهيدات مناسب روند واگذاري ها در قالب اصل 44 ادامه خواهد يافت.
حسيني در ادامه گفت: با توجه به آنكه احساس مي كرديم فضاي رواني در بازار حاكم شود ، با همكاري فعالان بازار و با همفكري كه در اين زمينه صورت گرفت، مانع از بروز جو رواني بيهوده بر بازار شديم. هرچند فعالان بازار سرمايه و متخصصان به خوبي از وجود ثبات بازار سرمايه ايران در مقايسه با ديگر بازارهاي مالي جهان آگاه هستند و آن را درك مي كنند.
وزير اقتصاد سپس تزريق پول نقد به ميزان 300 ميليارد تومان به بازار سرمايه را براي حمايت از وضعيت ناپايدار اين بازار رد كرد و گفت: با توجه به شرايط فعلي بازار سرمايه چنين نيازي را حس نمي كنيم و روش تزريق پول مانند ديگر كشورهاي دنيا به اين بازار را نمي پسنديم.
وي در خصوص اقدام دولت براي حمايت از خريداران سهام شركت هاي دولتي اصل 44 قانون اساسي نظير شركت هاي مس، فولاد، آهن و پتروشيمي، گفت: اولين اثر مثبت اين واگذاري ها كاهش قيمت كالاهاي مصرفي براي مردم است، هر چند كه دولت حمايت
از سرمايه گذاران را تضمين مي كند تا قيمت كالاهاي توليدي بيش از پيش كاهش نيابد.
حسيني نقش تقاضا را در افزايش توليد بسيار مهم دانست و گفت: به هر حال بايد تقاضا را بالا برد تا ضمن افزايش توليد، سود شركت ها نيز رشد يابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، وي با تشريح برخي از ويژگي هاي سامانه جديد انجام معاملات بازار سرمايه، بهره گيري از سامانه و نرم افزارهاي جديد متناسب با افزايش فعاليت بازار سرمايه را ضروري عنوان كرد.
وزير اقتصاد در پايان گفت: تطبيق سامانه بورس كشور با بورس هاي بين المللي از ديگر اهداف بهره گيري از سامانه جديد معاملات در بورس است.
دوشنبه 18 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]