واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عضو مجلس خبرگان رهبري: جنبش مقدس دانشجويي بجز ولايت دستش را به كسي نمي دهد
عضو هيات رييسه مجلس خبرگان رهبري گفت: جنبش مقدس دانشجويي، جنبشي است كه لحظه اي از ولايت جدا نشده و دستش را جز به دست ولايت به هيچ كس نمي دهد.
آيتالله سيد احمد خاتمي شنبه شب درجمع دانشجويان دانشگاه امام صادق(ع)، گفت: علاوه براين،جنبش دانشجويي بايد به همه جريانهاي سياسي اشراف داشته باشد اما در آنها هضم نشود؛ زيرا برخي گروهها دانشجويان را به عنوان پلي براي رسيدن به قدرت ميخواهند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، اين عضو مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: دانشجويان بايد هوشيار باشند كه با حفظ استقلال خود و همراه با ولايت، متخصصان متعهد و خدمتگزار نظام جمهوري اسلامي باشند كه يادگار خون شهيدان است.
اين عضو مجلس خبرگان رهبري، با بيان اينكه از دانشجو انتظار حضور سازنده ميرود، گفت: دانشجويان بايد در كنار روحانيت در موضع دفاع از نظام در خط مقدم عدالتخواهي وانتقاد سازنده باشند.
وي افزود: نبايد در انتقاد تا آنجا پيش برويم كه موجب سياهنمايي شود و تمام خدمات 30 سالهاي كه اساس انقلاب به مردم ارايه داده است، فراموش شود؛ زيرا اين ظلم به انقلاب است.
اين عضو مجلس خبرگان رهبري گفت: نبايد در انتقاد تا آنجا پيش رفت كه مردم از انقلاب و نظام مايوس شوند.
خاتمي كه به مناسبت روز دانشجو سخن مي گفت، به تشريح ويژگيهاي جنبشهاي خدايي و غيرخدايي پرداخت و اظهار داشت: از ابتداي تاريخ بشريت دو نوع جنبش و قيام وجود داشته كه يكي قيامهاي خدايي و ديگري قيامهاي طاغوتي بوده است.
وي طاغوت را در قرآن نماد قيام غيرخدا برشمرد و افزود: در جنبشهاي دانشجويي نيز جريانهاي خدايي و غيرخدايي وجود دارد. اولين وجه تمايز اين دو نوع جنبش آن است كه در جنبشهاي الهي انگيزهاي جز خدا نيست اما در جنبشهاي غيرخدايي همه چيز هست، غير از خدا.
وي تصريح كرد: جنبشي كه در آن قدرتطلبي، خودكامگي و حاكميت «من شخصي» باشد، جنبش خدايي نيست.
عضو مجلس خبرگان رهبري، درباره دومين تفاوت اين جنبشها، گفت: دومين تفاوت در هدف و خروجي است. در جنبشهاي غيرخدايي به صراحت گفته ميشود كه هدف، نشستن حزب، گروه يا جناح بر مسند حكومت است و در آن حاكميت حزبي و جناحي مطرح است اما در جنبشهاي خدايي اسمي از حزب و جناح نيست، بلكه بحث از حاكميت دين خداست؛ لذا رقابتهاي غير الهي در شان برنامههاي خدايي نيست.
خاتمي تاكيد كرد: در حركتهاي خدايي آنچنان كه هدف مقدس است، ابزار نيز بايد مقدس باشد . رسيدن به هدف مقدس با ابزار نامقدس در مكتب ما جايي ندارد.
عضو مجلس خبرگان رهبري تاكيد كرد: دين از سياست جدا نيست اما به شرط آن كه دين به سياست خط بدهد. اگر سياست به دين خط بدهد صددرصد چنين ديني از سياست جداست.
خاتمي درباره وجه تمايز ديگر جنبشهاي خدايي و غير خدايي اظهار داشت: يكي از راههاي شناخت جنبشها هواداران آنها هستند. هواداران جنبشهاي ديني، مسلمان و خداباورند و چنين جنبشهاي دانشجويي اختلاط محرم و نامحرم ندارند و ارتباط نامشروع را حرام ميدانند. اگر ديديم در جايي ضوابط دين رعايت نميشود، ولو آن تشكيلات مقدسترين نام را هم داشته باشد بايد بدانيم كه اين تشكيلات، طاغوتي است.
عضو مجلس خبرگان رهبري حضرت امام خميني (ره) را نمونه يك انقلابي متعبد به معناي دقيق كلمه توصيف كرد و گفت: در جنبشهاي مقدس و خدايي تولا و تبري وجود دارد. اين همان چيزي است كه رهبر معظم انقلاب از آن به مرز تعبير كردند و فرمودند جريانهاي اسلامي بايد مرزشان را با بيگانگان مشخص كنند.
خاتمي افزود: جنبشي كه مرز با بيگانگان و غيرخوديها دارد جنبش اسلامي است اما جرياني كه با غير خوديها مخلوط است و نيشزنندگان به ارزشها را به بسيجيان ترجيح ميدهد، جنبش نامقدس است.
وي اضافه كرد: جريانهاي مقدس ديني هيچ سنخيتي با بيگانگان ندارند و در همين راستا جنبش دانشجويي مقدس، دست رد به سينه نامحرمان و كساني ميزند كه ميخواهند از آن استفاده ابزاري كنند.
خاتمي با بيان اينكه مقام معظم رهبري خودي و غير خودي را در عرصه فكري مطرح كردهاند نه در عرصه حقوقي، اظهار داشت: انديشهاي كه ميگويد اسلام برنامه زندگي و حكومت است در برابر جرياني قرار دارد كه ميگويد اسلام كاري به دنيا ندارد و فقط براي آباد كردن آخرت آمده است. تفكر اول تفكر خودي است و تفكر دوم تفكر غير خودي.
عضو مجلس خبرگان رهبري، اضافه كرد: در جنبشهاي الهي حق و منطق به عنوان دو محور اساسي مد نظر قرار ميگيرد و لذا غوغاسالاري در جنبش خدايي جايي ندارد.
خاتمي تاكيد كرد: مرگ جنبش مقدس دانشجويي در اين است كه انتقاد سازنده از بين آن رخت ببندد و نتيجهاش آن شود كه ديگراني كه به دروغ از مردم دم ميزنند و مردم براي آنهاا به منزله پلي براي رسيدنشان به قدرت هستند، مردمي جلوه كنند، اما دانشجوي حزباللهي ما بيگانه از مردم قلمداد شود.
سيام.1572**
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]