واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ميركاظمي:بحران مالي جهان در ايران راه نيافته است
اصفهان - خبرگزاري مهر: وزير بازرگاني گفت: يكي از نشانه هاي بحران مالي ركود آن است كه بيشتر در كشورهايي نمودار مي شود كه با اقتصاد آنان تنيده شده و در ايران اين موضوع تنها با نفت رابطه دارد.
به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، مسعود ميركاظمي پيش از ظهر امروز در همايش تبيين ابعاد اجراي طرح تحول اقتصادي در پاسخ به سئوالي مبني بر "رابطه اجراي طرح تحول اقتصادي ايران با بحران اقتصادي در جهان" افزود: اين طرح از دو سال پيش در حال بررسي است و رابطه اي با بحران اقتصادي به وجود آمده در جهان ندارد.
وي ادامه داد: البته برخي از شاخه هاي آن چون مسكن، سهام و برخي ديگر از بخشها پيش از اين در آمريكا نمودار شده بود و ارتباطي ميان اين موضوع با اجراي طرح تحول اقتصادي ايران ندارد.
وزير بازرگاني ادامه داد: يكي از نشانه هاي بحران اقتصادي جهان بحران مالي و ركود آن است كه اين موضوع بيشتر در كشورهايي بروز و ظهور مي كند كه اقتصادشان با يكديگر تنيده شده البته برخي از نشانه هاي آن در ايران تنها در بخش فروش نفت ظاهر شده اما اين در حالي است كه نشانه هاي اين بحران در برخي از كشورهاي همجوار كه غربي ها در آنجا سرمايه گذاري كرده ظهور و بروز بيشتري دارد چنانچه ما شاهد خروج سرمايه غربي ها از اين كشورها هستيم.
وي همچنين به بازار سهام در كشورمان اشاره كرد و اظهار داشت: در حال حاضر برخي از مسائلي كه در بازار بورس مشاهده مي شود و نوسانات قيمت بيشتر به سبب اين نوسان قيمت فلزات است كه آمار بالاي را در بازار بورس كشورمان به خود اختصاص داده است.
طرح تحول اقتصادي اجراي اصل 44 را محقق مي كند
ميركاظمي همچنين در پاسخ به اين سئوال مبني بر اينكه " آيا اجراي طرح تحول اقتصادي مغايرتي با سند چشم انداز توسعه دارد و يا خير" گفت: شايد در شرايط فعلي نتوان برخي از اهداف اين سند چشم انداز را محقق كرد اما با اجراي طرح تحول اقتصادي مي توان علاوه بر عملياتي كردن اين سند چشم انداز به اجراي اصل 44 نيز جامعه عمل پوشاند و سياست و به سند چشم انداز بيست ساله كشورمان را نيز محقق كرد.
وي همچنين در خصوص نظامند كردن يارانه ها اظهار داشت: هدفمند كردن يارانه ها به معناي جابجايي يارانه ها است و نه خذف يارانه ها و در مسائلي چون بهداشت، آموزش، تامين اجتماعي و برخي مسائل ديگر ما پرداخت يارانه داريم.
وزير بازرگاني همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر "مراحل اجراي اين طرح و پياده سازي و هدفمند كردن يارانه ها" گفت: مدلهاي مختلفي در اين عرصه بررسي شده است كه در هر مدل شكل حمايت متفاوت است اما بايد توجه داشت كه در مدل افزايش قيمت تدريجي ما شاهد يك جهش قيمت خواهيم بود و اين جهش قيمت بيش از آن است كه ما پيش بيني مي كنيم.
96 درصد اصناف كشور كد ملي دريافت كرده اند
ميركاظمي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص اصلاح نظام توزيع كالاها گفت: براي اجراي اين طرح توزيع كنندگان و اصناف كشور بايد شناسايي شوند كه تا كنون در اين عرصه 96 درصد از اصناف كشور كد ملي دريافت كرده اند و اكنون پيوستن به اين طرح دلخواه است اما تا پايان سال جدي خواهد شد.
وي همچنين به تشريح اجراي قانون نظام مالياتي در كشور پرداخت و گفت: ماليات بر ارزش افزوده بايد از مرحله توليد آغاز شود كه در نهايت اين ماليات توسط مصرف كننده پرداخت خواهد شد و در حال حاضر هماهنگي هاي لازم براي اجراي اين طرح در اصناف انجام شده است.
ميركاظمي يادآور شد: تا كنون منتظر انتخاب هيت اصناف بوده ايم كه انجام شد و البته اين طرح تنها در اصناف پياده نخواهد شد.
وي همچنين يادآور شد: در طول سال گذشته تا كنون 800 هزار ملك در كشور خريد و فروش شده است كه بيش از سيزده ميليارد در اين عرثه به دولت پرداخت شده است.
نظام دو نرخي كالا در هيچ كشوري وجود ندارد
ميركاظمي در بخشي از سخنان خود با اشاره به اينكه كالاهاي نرخي در هيچ كشوري وجود ندارد، اظهار داشت: اجراي طرحهاي اقتصادي در كشورها متفاوت است كه ما در ايران بايد بر اساس باورهاي خود به اين سمت حركت كنيم.
وزير بازرگاني با اشاره به اينكه بايد ساختار فعلي اقتصاد كشور تغيير كند، گفت: اين تغيير ساختار با اجراي طرح تحول اقتصادي دولت امكان پذير خواهد شد كه در طرح تحول، دولت از دو سال پيش با تشكيل كارگروههاي تخصصي، هزاران ساعت نفر روز اين طرح و ابعادآن را مطالعه و بررسي كارشناسي كرده است.
وي گفت: اگر مي خواهيم كشور را از بن بست و بحران موجود اقتصادي رها كنيم بايد از يك جا كار را شروع كرد.
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]