تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826821217




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

6 سئوال در مورد حیات بیگانه


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: ۶ سئوال در مورد حیات بیگانه
این دو شاخص شناسایی عبارتند از: “شاخص شباهت به زمین” (ESI) و “شاخص قابل سکونت بودن سیاره ای” (PHI) که اولی سطح شباهت میان یک سیاره فراخورشیدی و زمین را اندازه گیری می کند و دومی برپایه محاسباتی عمل می کند که پارامترهای متعدد شیمیایی و فیزیکی سازگار با حیات را در نظر می گیرد. برای درک بهتر مفهوم سیارات مشابه زمین و یا سیارات سازگار با حیات در ادامه به یک سری سئوالات پاسخ داده می شود که می توانند توضیحات مهمی در این خصوص ارائه کنند.

چه پارامترهایی برای انتخاب سیارات سازگار با میزبانی اشکالی از حیات مورد ملاحظه قرار می گیرند؟
تا به امروز، تحقیقات درباره حیات در سیاراتی که نکات مشترک فراوانی با زمین دارند، به صورت محدود انجام می شد. این درحالی است که به اعتقاد محققان، پارامتری که بسیاری از اجرام آسمانی را از لیست سیارات سازگار با حیات حذف می کند می تواند بسیار جالب توجه باشد.
در این خصوص ” دیرک شولز- ماکوچ”، دانشمند سرپرست پروژه این دو شاخص، اظهار داشت: “قابل سکونت بودن لزوماً با حضور آب مایع و یا اینکه سیاره ای در مدار اطراف یک ستاره باشد، مرتبط نیست. برای مثال، دریاچه های متان بر روی تیتان، مهمترین قمر زحل، می توانند میزبان اشکال مختلفی از حیات باشند. این مسئله در مورد سیارات آزاد نیز صادق است. در واقع هرچند این سیارات در اطراف هیچ ستاره ای نمی چرخند، اما می توانند شرایط سازگار با حیات را داشته باشند.”
حضور چه عناصری برای توسعه حیات ضروری است؟
مطالعات مختلفی که بر روی زمین در مناطق با شرایط سخت انجام شد، نشان دادند که در بعضی از این مناطق، اشکالی از حیات می توانند زنده بمانند. برای مثال، سال گذشته، در کف دریاچه “مونو لیک” در کالیفرنیا یک باکتری “بیگانه” کشف شد که از آرسنیک تغذیه می کند. زندگی این باکتری که GFAJ-1 نام دارد به عناصری که برای حیات اساسی هستند (اکسیژن، هیدروژن، نیتروژن، گوگرد، کربن و فسفر) وابسته نیست. بنابراین، یک میکروارگانیسم مشابه این باکتری می تواند گونه متفاوتی از حیاتی که می شناسیم را در سایر اجرام آسمانی غیر از زمین نشان دهد.
امروز چند سیاره به طور بالقوه قابل سکونت را می شناسیم؟
تقریباً بیش از ۷۰۰ سیاره بیگانه در بیرون از مرزهای منظومه خورشیدی ما کشف شده اند. این سیارات را تلسکوپ فضایی “کپلر” ناسا شناسایی کرده است.
اما تنها در کهکشان ما حضور بیش از ۵۰ میلیارد سیاره تخمین زده شده است. این بدان معنی است که در سالهای آینده بر تعداد سیارات جدیدی که به طور بالقوه قابل سکونت هستند افزوده خواهد شد.
از سویی دیگر تلسکوپهای آینده می توانند این قابلیت را به دست آورند که نشانگرهای زیستی حیات مثل حضور کلروفیل (رنگدانه های کلیدی گیاهان) را در نور تابیده از سیارات دور نشان دهند.
6 سئوال درباره حیات بیگانه
با دنبال کردن این دو شاخص جدید چه سیاراتی بیشترین احتمال میزبانی حیات را دارند؟
دیرک شولز در این خصوص توضیح داد: “در لیست ۱۰ جرم به طور بالقوه قابل سکونت، سیاره Gliese 581g را مشاهده می کنیم. این سیاره در فاصله ۲۰٫۵ سال نوری از زمین و در صورت فلکی میزان واقع شده است..”
اما چه کسی می داند که بیگانگان فضایی چه مخلوقات عجیبی می توانند باشند. احتمال دارد که بیگانگان واقعی آنگونه که تصور می کنیم نباشند. آن ها می توانند تنها یک میکروارگانیسم باشند که با شرایط سیاره ای که میزبان آن است سازگار هستند.
برخی به وجود بیگانگان اعتقاد دارند و برخی دیگر خیر. حقیقت در این مورد چیست؟
هیچ حقیقت قطعی در این مورد وجود ندارد و در این مورد تنها موقعیتهای مختلفی در نظر گرفته می شود. گروهی از دانشمندان بر این باورند که تنها حضور میلیاردها سیاره در جهان برای تائید فرضیه وجود اشکالی از حیات بر روی بعضی از آنها کافی است. انیشتین جمله معروفی دارد که می گوید: “اگر ما در جهان تنها باشیم، فضای بسیار وسیعی برای هیچ وجود دارد.”
سایر دانشمندان معتقدند که تعداد زیاد سیاره برای اینکه نشان دهیم احتمال و یا امکان توسعه حیات بر روی آنها وجود دارد کافی نیست. این موقعیت در راستای “پارادکس فرمی” است: “اگر موجودات فضایی وجود دارند کجا هستند؟ اگر وجود داشته باشند باید اینجا باشند.”
چه برنامه های تحقیقاتی هستند که می توانند، موجودات فضایی را شکار کنند؟
برنامه های مختلفی هستند که می توانند دلایلی را شناسایی کنند که وجود اشکالی از حیات بیگانه را اثبات می کنند، هرچند هدف اصلی ماموریت آنها این نبوده است. اما مهمترین برنامه ای که ویژه کشف حیات بیگانه است، پروژه Seti نام دارد که با رادیو تلسکوپ “آلن” تحقیقات خود را انجام می دهد. این رادیوتلسکوپ برای ردیابی سیگنالهای بیگانه توسعه یافته است.
همزمان با پروژه “ستی”، تلسکوپ کپلر به شکار سیارات جدید فرامنظومه خورشیدی ادامه می دهد. شاید روزی بتوانیم بر روی یکی از این سیارات خانه ET را پیدا کنیم.

۱۸ آذر ۱۳۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ویج]
[مشاهده در: www.iranvij.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن