واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: يادداشت روز كيهان درباره رسالت دانشجوي ايراني
امروز يادداشت روز كيهان با عنوان "براي امروز" به مناسبت روز دانشجو روايتي از رسالت دانشگاه و دانشجويان ايراني از گذشته تا به امروز دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، نگارنده اين يادداشت آورده است، دانشجو و دانشگاه در دهه هاي گذشته بنابر موقعيت زماني و با شناخت و آگاهي از وضعيت موجود كشور، رسالت اصلي خود را به درستي تشخيص داده و به سلامت از گذرگاه هاي پر پيچ و خم عبور كرده اند.
مقاله نويس در ادامه با اشاره به نقش دانشجو در دوران حكومت فاسد و وابسته به پهلوي مي نويسد، در دوراني كه حكومت فاسد و وابسته پهلوي، فضايي را تحميل كرده بود كه دانشگاه نه تنها در علم و دانش بلكه در فرهنگ و انديشه مقلد و مريد غرب باشد، رسالت دانشجو و دانشگاه چيزي جز نبرد و مبارزه در راه استقلال و آزادي خواهي نبود.
همچنين در اين يادداشت آمده است، در دهه چهل و پنجاه نيز كه نهضت بزرگ مردمي به رهبري امام خميني "ره" براي براندازي طاغوت شكل گرفته بود، دانشگاه رسالت خود را در همراهي با نهضت و آن هم با تاثير گذاري برجسته به انجام رساند و با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي بار ديگر دانشجو و دانشگاه چه در مقابله با فتنه گروهك ها و چه در ميدان جنگ و مبارزه در دوران دفاع مقدس نقش آفريني بي بديل خود را به اثبات رساند.
نويسنده در ادامه با تاكيد بر رسالت امروز دانشگاهيان و خطرات احتمالي پيش رو مي نگارد، امروز به بركت انقلاب اسلامي و بيداري ملت و شعله كشيدن اعتماد به نفس ملي، جهت گيري دانشگاه و مراكز علمي كشور به سوي خود باوري، ابتكار و جهاد علمي است از همين رو رسالت اصلي دانشگاه علاوه بر حفظ و نگهداري اين جهت گيري، حركت در دالان توليد علم و به حركت درآوردن جنبش نرم افزاري است.
در اين يادداشت با اشاره به اينكه كمتر از سه ماه ديگر وارد دهه چهارم انقلاب مي شويم، آمده است، كمتر از سه ماه ديگر دهه چهارم انقلاب كه از سوي رهبر معظم انقلاب دهه پيشرفت و عدالت نام گرفته است، آغاز مي شود، در اين دهه نيز همچون دهه هاي گذشته دانشجو و دانشگاه نقش آفريني خواهد كرد اما آنچه كه رسالت دانشگاه را در اين برهه حساس برجسته تر و پر رنگ تر از گذشته مي نمايد، توجه دقيق به مقوله پيشرفت و عدالت توامان است.
همچنين در ادامه با اشاره به فرمايشات رهبر معظم انقلاب مبني بر اينكه معناي سياسي شدن دانشگاه ها در اين است كه در محيط هاي دانشجويي هيچ فرد عوامي وجود نداشته باشد و دانشجو بايد از قدرت تحليل مسايل سياسي آگاه باشد آمده است: لازم است كه دانشگاه در كنار اصالت دادن به علم آموزي، تلاش در توليد علم و جلوگيري از فضاي هياهو و موج سواري جريان هاي معاند با نظام در عين حال سياسي باشد.
در پايان خاطرنشان شده است، پيوند توليد علم و جنبش نرم افزاري با كياست و بصيرت سياسي در مسير پيشرفت و عدالت، رسالت خطير و حساس امروز دانشجو و دانشگاهيان است و در اين صورت دست هوچيگران و حاميان دروغين دانشجو برملا خواهد شد./ني
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]