محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831032289
گفت.وگو با معاون اجتماعی پلیس فتا /آیا پلیس فیس بوک را چک می.کند؟
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ایتنا- سایت.های اجتماعی مانند فیس.بوک و گوگل.پلاس، با توجه به این نکته که مجهز به GPS هستند، به وسیله مناسبی برای سارقان بدل شده تا با استفاده از اطلاعات خصوصی کاربران و آگاهی از نبود آنها در منازلشان خانه.های این افراد را مورد سرقت قرار دهند.
سيما ميداني - امروزه شبکه.های اجتماعی همچون فیس.بوک یکی از پرطرفدارترین شبکه.های مجازی در ایران است و سرگرمی.بسیاری از جوانان ایرانی تنها گذراندن ساعاتی در این فیس.بوک است. این در حالی است که پلیس فتای ناجا با ابراز نگرانی در این مورد، به تازگی به خطرهای این شبکه مجازی اشاره کرده است و قصد دارد به کاربران هشدارهای موجود را بدهد.
پلیس فتای ناجا با هدف شناسایی و پیشگیری جرایم سایبری در ایران از بهمن ماه سال گذشته کار خود را آغاز کرده است و در طول این مدت با بررسی.هایی که در حوزه.های مختلف داشته به شناسایی جرم.ها پرداخته است و یکی از مهم.ترین این دستاوردها به گفته معاونت اجتماعی، اشراف کامل به شبکه.های اجتماعی و نظارت بر فعالیت کاربران ایرانی است.
به گزارش ایتنا به نقل از سایت خبری بازتاب، یکی از مهم.ترین موضوعات این پلیس خطرات پیش رو در حوزه شبکه.های اجتماعی است که در گفت.وگو با سرهنگ محسن میربهرسی، معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا به آن پرداخته.ایم.
اشراف کامل پلیس به فیس بوک
میربهرسی با بیان اینکه پلیس اشراف کامل به فیس.بوک دارد می.گوید: پلیس با تمام امکانات و مقدوراتش به مطالعه. عمیق در زمینه شبکه. اجتماعی فیس.بوک پرداخته و کارگروه.هایی در این زمینه مشغول به فعالیت شده.اند.
وی با هشدار در مورد سوء استفاده از اطلاعات شخصی افراد توسط عده.ای سودجو به کاربران اینترنت تاکید می.کند: دسترسی غیرمجاز به داده.ها یا سیستم.های رایانه.ای، سرقت و کلاهبرداری، جاسوسی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب شامل تغییر یا تحریف انتشار صوت یا تصویر دیگری بدون رضایت و اهانت به دین اسلام و مقدسات جرم تلقی شده و قانونگذار برای مرتکبان جرایم رایانه.ای مجازات حبس و جریمه نقدی تعیین کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که برخورد پلیس با شبکه.های فساد تشکیل شده در فیس.بوک چگونه است، می.گوید: پلیس فتا عمده. رویکرد فعالیتش موضوعات اجتماعی است. چند صباحی است افرادی با فریب.کاری و با ایجاد هویتی کاذب و با استفاده از تصاویری اقدام به اخاذی از دیگران کردند که متاسفانه برخی از جوانان به دلیل ناآشنایی با این تهدیدات به سمت این افراد گرایش پیدا کرده و مورد اخاذی قرار می.گیرند.
آسیب.های فضای مجازی
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا آسیب.های فضای مجازی را کاهش احساس مسئولیت اجتماعی، تغییر شکل کوچ و قماربازی.های اینترنتی عنوان می.کرد و می.افزاید: کاربران ترجیحا باید از کاراکترهای ترکیبی استفاده کنند و رمز عبور خود را ثابت نگه ندارند و همچنین هنگام پرداخت.های اینترنتی توجه داشته باشند که آدرس سایت اینترنتی بانک مورد نظر دقیقا آدرس اینترنتی اصلی خود بانک باشد و به یاد داشته باشند که برای مجرمان هیچ اطلاعاتی ارزشمندتر از عکس.ها و ویدیوهای شخصی.شان نیست.
میربهرسی یکی دیگر از آسیب.های فضای مجازی را اعتیاد کودکان به این فضاها عنوان می.کند و اظهار می.دارد: اعتیاد به چت در شرایطی که فرد بعد از قطع ارتباط دچار بیماری.های روحی می.شود از دیگر آسیب.های فضای مجازی است.
او با بیان اینکه برای جلوگیری از برخی آسیب.های اینترنتی، وجود یک برنامه. امنیت اینترنتی و به روزکردن آن برای هر کاربری لازم است، می.گوید: عکس و ویدیوهای شخصی و خانوادگی خود را در سایت.ها به.خصوص شبکه.های اجتماعی به اشتراک نگذارید چرا که این گونه محتواها به سرعت توسط مجرمان اخلاقی منتشر می.شوند و در پی آن سوء استفاده.های بعدی صورت می.گیرد.
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا توصیه می.کند: زمانی که افراد از دستگاه.های رایانه.ای همراه مجهز به GPS، نظیر برخی تلفن.های همراه و تبلت.ها استفاده می.کنند و در مکانی خارج از محل زندگی خود هستند، اطلاعات مکانی و زمانی خود را در سیستم.های جانمایی مثل گوگل.مپ یا گوگل.ارت به اشتراک نگذارند یا سیستم جانمایی خود را غیرفعال سازند.
وی در ادامه می.افزاید: سایت.های اجتماعی مانند فیس.بوک و گوگل.پلاس، با توجه به این نکته که مجهز به GPS هستند، به وسیله مناسبی برای سارقان بدل شده تا با استفاده از اطلاعات خصوصی کاربران و آگاهی از نبود آنها در منازلشان خانه.های این افراد را مورد سرقت قرار دهند.
پلیس فتای ناجا از کاربران خواست که دقت بیشتری در استفاده از این امکانات کرده و در صورتیکه مسایل و الزامات امنیتی و اصول محرمانه در این اشتراک گذاری ها رعایت نشود، متاسفانه
آسیب های جدی در حوزه.های فردی و خانوادگی به وقوع می.پیوند.
شبکه.های اجتماعی نا امن.ترین محیط برای اشتراک.گذاری اطلاعات
میربهرسی با اشاره به اینکه امروزه فیس.بوک با بیش از ۷۵۰ میلیون کاربر است، درباره وضعیت امنیت اطلاعات در آن چنین می.گوید: هنگام عضویت در این شبکه صفحه.ای به نام صفحه شخصی وجود دارد که به زبان انگلیسی نگارش شده است و کاربران باید تمام قوانین این صفحه را بپذیرند تا بتوانند از این صفحه استفاده کنند.
وی با اشاره به قانون ارسال مشخصات حقیقی کاربر به کشور آمریکا و پردازش آن در این کشور چنین توضیح می.دهد: در کنار چنین قانونی تولیدکننده این صفحه ثروتمندترین فرد در امریکا است. از سویی صفحات فیس.بوک به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می.گیرد. با کنار هم قرار دادن این نکات به این نتیجه می.رسیم که صاحبان این صفحه اطلاعات کاربران را در قبال دریافت هزینه به دیگران به فروش می.رساند. در نتیجه با وجود چنین وضعیتی ناامن.ترین محیط برای دادن اطلاعات به شمار می.آید.
نیازمند حمایت. دستگاه.ها در این حوزه هستیم
معاون اجتماعی فتای ناجا در مورد امنیت در فضای مجازی می.گوید: بحث حاکمیتی، پلیس فتا و مردم سه بخش مهمی.هستند که امنیت را در این حوزه ایجاد می.کنند، به همین منظور در بحث حاکمیتی نیازمند حمایت بیشتر از سوی دستگاه.ها و سازمان.های مرتبط با این حوزه هستیم.
وی می.افزود: تا به حال یک.سری اقدامات با وزارت ICT و صدا و سیما انجام داده.ایم ولی نیازمند حمایت بیشتر در این زمینه از سوی تمام دستگاه.ها و سازمان.ها هستیم.
جرایم اینترنتی بانکی تبدیل به تهدید شده است
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با بیان اینکه تا بهمن ماه امسال آمار دقیقی از جرایم سایبری ایران اعلام خواهد شد، می.گوید: برداشت غیرمجاز از حساب.های بانکی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب، دسترسی غیرمجاز، تهدید، اخاذی از طریق اینترنت و کلاهبرداری رایانه.ای، پنج جرم اصلی است که از ابتدای امسال تاکنون در کشور رخ داده است.
محسن میربهرسی با بیان اینکه ۸۰ درصد جرم.های سایبری در ایران با رویکرد اقتصادی و با انگیزه.های مالی رخ می.دهد، می.افزاید: متاسفانه سوء استفاده از حوزه بانک ایران نسبت به دیگر جرایم، بیشتر است و هم.اکنون جرایم در این حوزه تبدیل به تهدید شده است. وی دلیل زیاد بودن این جرم.ها را عدم توسعه اجتماعی ایران متناسب با دنیا عنوان می.کند و ادامه می.دهد: بیشترین میزان جرایم در سال.های اخیر مربوط به برداشت.های غیرمجاز از حساب.های بانکی است.
به گفته وی، مجرمان این فضا به دلیل احساس امنیت زمان زیادی را صرف می.کنند حتی بیشترین پرونده.های موجود در این زمینه مربوط به هک ایمیل یا سوء استفاده از خطوط ADSL است که از این طریق فرد به اطلاعات شخصی نیز دسترسی پیدا می.کند.
میربهرسی با بیان اینکه مردم نسبت به تهدیدهای فضای مجازی آشنایی ندارند، اظهار می.دارد: وقتی مبلغی از حساب هموطنان کم می.شود این را یک اختلال سیستم بانکی می.دانند و با این عدم .آگاهی نمی.دانند که باید به دادسرای جرایم رایانه.ای مراجعه کنند. حتی رسانه.ها با وجود این شرایط به هیچ وجه به این مقولات نمی.پردازند.
بانک.ها در برابر این تهدیدات عکس.العمل جدی انجام نداده.اند
میربهرسی با بیان اینکه بانک.ها در برابر این تهدیدات عکس.العمل جدی انجام نداده.اند، می.گوید: تا به حال تنها اقدام جدی که در این حوزه انجام شده این است که پلیس فتا یک سری مذاکرات با مرکز فابا داشتند که از طریق آن تمام تهدیدات این حوزه به مدیران بانک.ها اطلاع.رسانی .شود.
وی در مورد تهدیدات سایبری دیگر می.افزاید: تهدیدات دیگر در حوزه اجتماعی است و برای جلوگیری از آنها باید به اطلاع.رسانی و فرهنگ.سازی این گونه تهدیدات بپردازیم و هدف اصلی ما قشر جوان و نوجوان جامعه هستند. میربهرسی از آمادگی حمایت وزارت آموزش و پرورش در مورد فرهنگ.سازی فضای مجازی به نوجوانان و جوانان خبر می.دهد و می.افزاید: قرار است از طریق شبکه رشد و نیز مشارکت این وزارتخانه و کارشناسان فتا محتوای مورد نیاز در این حوزه تهیه و در مدارس سراسر کشور توزیع شود.
کلاهبرداری.های رایانه.ای بیشتر از طریق ایمیل منتشر می.شود
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا در مورد کلاهبرداری رایانه.ای می.گوید: کلاهبرداری.های رایانه.ای یا کلاهبرداری نیجریه.ای در ایران بیشتر از طریق ایمیل منتشر می.شود. در این نوع کلاهبرداری برخی صفحه خود را شبیه سایت بانک طراحی می.کنند و با اخذ رمز کارت اعتباری حساب کاربر را تخلیه و از این طریق مبالغ زیادی را اخذ می.کنند که این اتفاق درنهایت منجر به بی.اعتمادی مردم می.شود.
وی با بیان اینکه اکنون کلاهبرداری.های کارت به کارت بانکی بسیار زیاد شده است، می.افزاید: یکی از جدیدترین پرونده.ها نیز فروش اطلاعات به مراکز رقیب طالب اطلاعات هستند.
مردم نسبت به تهدیدهای فضای مجازی آشنایی ندارند
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با اشاره به نظر کارشناسان مبنی بر اینکه ضریب نفوذ به اینترنت در آمریکای شمالی بیش از ۷۵ درصد و امارات نزدیک به این رقم است، می.افزاید: کارشناسان معتقدند ضریب نفوذ به اینترنت در ایران ۴۳ درصد است که حتی به نظرم این ضریب در کشور کمتر نیز هست.
میربهرسی اظهار می.دارد: زمانی که در کشور تجارت الکترونیکی وجود نداشت از پایانه.های ATM هیچ جرمی.در این بستر رخ نمی.داد اما وقتی این دستگاه.ها ایجاد شدند بستر این نوع جرایم هم فراهم شد.
وی درباره انگیزه.های جرایم سایبری می.گوید: ۸۰ درصد جرم.های سایبری با رویکرد اقتصادی و با انگیزه.های مالی رخ می.دهد و بیش از ۹۶ درصد از افراد آنلاین دنیا حداقل یک بار در معرض جرایم اینترنتی بوده.اند که ۸۰ درصد قربانیان آنلاین بین ۱۸تا ۳۱ سال سن داشتند.
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با بیان اینکه جرم از بین نمی.رود بلکه منتقل می.شود می.افزاید: شکل سنتی جرم به شکل مدرن منتقل می.شود. برای مثال اگر یکی از جرایم فروش دستگاه جاسوسی، دوربین و سیستم شنود باشد. این دستگاه.ها در فضای مجازی تبلیغ و خرید و فروش می.شود. بنابراین مجرم بدون این که رویت شود آن را به فروش می.رساند.
وی ادامه می.دهد: برخی سایت.ها در عرض ۴۸ ساعت کالای ثبت نشده را به منزل شما می.رسانند. بنابراین سوال پیش می.آید که این کالاهای ضدفرهنگی از طریق پست چگونه منتقل و همچنین مسایل مالی آن از طریق بانک.ها انجام می.شود.
فروش کالاهای بهداشتی و پزشکی در فضای سایبری
وی در مورد فروش کالاهای بهداشتی و پزشکی در فضای سایبری می.گوید: این کالاها از مبادی سازمان نظام پزشکی و سازمان.های بهداشت و درمان عبور نکرده.اند و صلاحیت لازم را ندارند.
وی با اظهار امیدواری نسبت به رسیدگی به پرونده.های کالاهای غیرمجاز تبلیغ شده در فضای مجازی می.افزاید: رسیدگی به پرونده.های کالاهایی که از سازمان.های نظام پزشکی عبور نکرده.اند در ایام اخیر در جغرافیای بین.المللی با موضوعیت تهدیدات خرید و فروش دارو صورت گرفته است که به طور مستقیم به بهداشت مردم دنیا ارتباط داشت و همزمان در ۸۴ کشور دنیا این عملیات انجام شد که بازتاب.های بین.المللی آن نیز به زودی مطرح خواهد شد.
وی افزایش نرخ چاقی و تبلیغ داروهای غیرمجاز نظیر داروهای ترک اعتیاد از دیگر آسیب.های فضای مجازی می.داند و می.گوید: همین تهدیدات باعث ممانعت خانواده از ورود کودکان به فضای مجازی می.شود و لازم است در این زمینه نیز با ۱۱ میلیون دانش.آموز صحبت شود. زیرا عدم شناخت از این فضا مانع آموزش دهی والدین به فرزندان نیز می.شود.
به گفته میربهرسی یکی از تجارت.هایی که با نرخ بسیار بالا انجام می.شود تجارت جذب مغزهاست که این نوع سوء استفاده در کشورهای در حال توسعه منجر به عدم توسعه اجتماعی متناسب در دنیا شده است.
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا ادامه می.دهد: در این فضا هویت مجرم پنهان است و به همین لحاظ احساس امنیت می.کند برای مثال درآمد سایت.های شرط بندی فوتبال ماهیانه ۶ میلیارد تومان است بنابراین جرم.ها در این فضا جرم.های کلان است و هویت اصلی مجرم در فضای مجازی ایران مخفی است.
معاون پلیس اجتماعی پلیس فتا گفت: از طریق «ترمینیشن» نیز این امکان داده شده است که بدون نیاز به مخابرات با خارج از کشور ارتباط برقرار بشود که آسیب.های این نوع ارتباط شنود مکالمات خارجی است.
تهران دارای بیشترین آمار جرایم سایبری است
وی در مورد اولویت جرایم در شهرهای کشور می.گوید: این جرایم بیشتر در شهر تهران انجام شده است و بعد از این شهر خراسان رضوی، اصفهان، البرز و آذربایجان شرقی و فارس دارای آمار بالایی از جرایم سایبری هستند.
پلیس فتا آمار دقیقی از کاربران شبکه.های اجتماعی در ایران دارد
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با بیان اینکه جرایم در حوزه شبکه.های اجتماعی هر روز در حال افزایش است، می.افزاید: متاسفانه بسیاری از شبکه.های اجتماعی ایران بستر داخلی ندارد و با پلیس فتا استفاده از ابزارهای جدید سعی دارد به شناسایی این حوزه بپردازد. وی با بیان اینکه این حوزه، حوزه مجرمانه.ای است و پلیس فتا آمار دقیقی از کاربران این حوزه دارد، افزود: این حوزه به امنیت اجتماعی مردم لطمه می.زند امنیت اقتصادی و فرهنگی آنان را نیز مورد تهدید قرار می.دهد.
قانون جرایم رایانه.ای کامل نیست
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با بیان اینکه قانون مبارزه با جرایم رایانه.ای کامل نیست و باید این قانون به شکلی باشد که بتواند جرایم را پیش.بینی کند، اظهار می.دارد: بیشتر سایت.ها در ایران از امنیت مناسبی برخوردار نیستند زیرا اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته است، کافی نیست. به گفته وی، در ایران به سایت.هایی که هک می.شوند خسارت چندانی وارد نمی.شود به طوری که قصد عمده هکرها آن است که توانایی.های خود را به نمایش بگذارند و انگیزه اصلی آنان اعلام وجود است.
به گفته وی، بیشتر سایت.هایی که مورد هک قرار می.گیرند، هزینه.ای را برای امنیت خود پرداخت نکرده.اند و به همین دلیل به امنیت آن نیز توجهی نمی.کنند. وی افزود: با توجه به اینکه اکثر هکرها در ایران نوجوان هستند می.توان همچون سایر کشورها مسابقه.ها را برگزار کرد تا نیروهای مستعد در این زمینه نیز شناسایی و از پتانسیل آنان استفاده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]
-
گوناگون
پربازدیدترینها