واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزيرعلوم خبر داد:دانشگاهها ظرفيت خالي دارند / پژوهشگران نبايد منتظر منابع دولتي باشند
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: يكي از مهمترين سياستهاي وزارت علوم براي پركردن ظرفيتهاي خالي دانشگاهها پذيرش دانشجو از كشور هاي منطقه و خارجي است. در حال حاضر افراد بسياري در منطقه حضور دارند كه داوطلب تحصيل در دانشگاههاي ايران هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدي زاهدي روز گذشته در دور دوم سفرهاي استاني هيئت دولت در جمع دانشگاهيان استان آذربايجان شرقي با بيان اين مطلب افزود: علم چيزي نيست كه با بخشنامه هاي وزارت علوم توليد شود. وظيفه ما فراهم كردن بسترهاي مناسب است اما در واقع اين دانشگاهيان هستند كه بايد فضاي توليد علم را عملا به اجرا درآورند.
وي خاطر نشان كرد: بايد تعامل دو طرفه بين وزارت علوم و دانشگاهها وجود داشته باشد تا بتوانيم حركت سريعتري به سمت اهداف سند چشم انداز و نقشه جامع علمي كشور داشته باشيم.
برداشتن تدريجي كنكور با افزايش ظرفيت دانشگاهها
وزيرعلوم ادامه داد: يكي از مهمترين اقداماتي كه طي سالهاي اخير در وزارت علوم انجام شده برداشتن تدريجي كنكور با افزايش ظرفيت دانشگاهها است. در حال حاضر برخي دانشگاههاي كشور ظرفيتهاي خالي بسياري براي پذيرش دانشجو دارند.
زاهدي تاكيد كرد: وزارت علوم سعي دارد تا با تاسيس واحدهاي بين المللي علاوه بر تعامل علمي به دنبال تربيت دانشجو با اهداف فرهنگ ايراني باشد تا نسبت به گسترش باورهاي ديني و سياسي خودمان اقدام كنيم.
وزير علوم افزود: خالي ماندن ظرفيت دانشگاهها را باعث رقابتي شدن جذب دانشجويان برتر و در نهايت كيفي تر شدن دانشگاهها خواهد شد و شاهد آن خواهيم بود كه دانشگاهها براي جذب دانشجويان برتر تسهيلات و امكانات بهتري به دانشجويان ارائه دهند.
زاهدي ادامه داد: در حال حاضر ايران در بحث رشد توليد مقالات علمي در جهان بي نظير است. در توليد مقالات ISI سال 83 تنها سه هزار و 800 مقاله در كشور وجود داشت در حالي كه امسال تا امروز 12 هزار مقاله توليد شده و تا پايان سال بدون شك به مرز 13 هزار مقاله خواهد رسيد.
فناوري را جايگزين درآمدهاي نفتي مي كنيم
وي گفت: در بحث فناوريهاي نو مانند فناوري هسته كه امروز به صورت بومي در كشور اجرا مي شود پيشرفتهاي چشمگيري داشته ايم و مي خواهيم اين فناوريها را به جايي برسانيم كه جايگزين مناسبي براي درآمدهاي نفتي باشد.
زمان دل بستن به بودجه هاي دولتي براي پژوهش به سر رسيده است
به گزارش مهر، وزير علوم با اشاره به انجام طرحهاي پژوهشي در دانشگاههاي كشور خاطر نشان كرد: ديگر زمان اين كه دور خود بگرديم و همواره به دنبال بودجه هاي پژوهشي دولتي باشيم به سر رسيده است. امروز بايد به سمتي حركت كنيم كه از صنعت درآمدزايي كنيم تا علاوه بر حل مشكلات كشور مشكلات بودجه دانشگاهها در زمينه پژوهش نيز حل شود.
زاهدي اضافه كرد: در سال 84 كل بودجه وزارت علوم 480 ميليارد تومان بوده كه اين بودجه در سال جاري به هزار و 200 ميليارد تومان رسيده است و هيچ گاه چنين رشدي در خصوص بودجه وزارت علوم صورت نگرفته است اما اين به آن معنا نيست كه تمام هزينه هاي ما بايد از طريق دولت تامين شود.
دو برابر شدن بودجه هاي عمراني وزارت علوم
وي تصريح كرد: امسال براي اولين بار بودجه عمراني وزارت علوم 400 ميليارد تومان و دو برابر سال قبل تعيين شده كه فقط 100 ميلياد تومان از آن به خوابگاه سازي اختصاص داده شده است.
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]