تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817875513




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موتور الكتریكی فارادی


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: موتور الكتریكی فارادی این موتور ساده، انرژی الكتریكی را به حركتی تبدیل می كند، و خیلی شبیه آن چیزی است كه توسط مایكل فارادی (در سال ١٨٢١) ساخته شد. فارادی از یك ماده سمی و خطرناك به نام جیوه استفاده نمود، اما در این آزمایش ما از ماده رسانای دیگری (آب نمك) استفاده می كنیم.  
موتور الكتريكي فارادي
 فارادی نشان داد كه جریان الكتریكی و میدان مغناطیسی، اثر متقابلی بر یكدیگر می گذارند و بر اثر آن، حركـتی برای هر دو حاصل می شود.

توصیه می شود برای این فعالیت پژوهشی اولیاء محترم نیز كمك كنند. وسایل مورد نیاز 
وسایل مورد نیاز
ورق آلومینیوم، مقوای پوستر، آهن ربای كوچك قوی، سیم مسی، باتری ٤.٥ ولتی، ظرف گرد آلومینیومی (یا فلزی)، خمیر مجسمه سازی، سیم به همراه گیره سوسماری، رخت آویز فلزی، آب نمك گرم، خط كش  ١- یك ورق آلومینیومی را روی میز قرار دهید. مقوای مربع شكل كوچكی را در یك طرف آن قرار دهید. خمیر مجسمه سازی را به شكل استوانه درآورید، و آن را بر روی مقوا قرار دهید.  
موتور الكتريكي فارادي
 ٢- یك تكه از میله رخت آویز را ببرید. آن را به شكل"L " در آورید. در انتهای طرف كوتاه آن قلاب كوچكی ایجاد كنید. طرف دیگر آن را در خمیر مجسمه سازی قرار دهید. مقوا مانع از اتصال ورق آلومینیومی با این میله می شود.  
موتور الكتريكي فارادي
 ٣- آهن ربا را در مركز ظرف قرار دهید. ارتفاع قلاب سیم تا ورق آلومینیومی را اندازه بگیرید، و یك تكه سیم مسی (بدون روكش) را به این طول ببرید. ظرف را در زیر قلاب قرار دهید.  
موتور الكتريكي فارادي
 ٤- سیم مسی را صاف نموده، و قلاب كوچكی در یك انتهای آن ایجاد كنید. آب نمك را تا لبه در ظرف آلومینیومی بریزید. هر چه آب گرمتر و پر نمك تر باشد نتیجه آزمایش بهتر خواهد بود.
موتور الكتریكی فارادی
٥- قلاب سیم مسی را روی قلاب سیم رخت آویز آویزان كنید و اجازه دهید انتهای آن وارد آب نمك شود. قطب مثبت باتری را به ورق آلومینیومی و قطب منفی آن را به میله"L " شكل وصل كنید. انتهای سیم آویزان در ظرف آب (حول آهن ربا) شروع به چرخش می كند. در این بین، آب نمك شروع به تولید گاز هیدروژن می كند. پس از آنكه موتور برای مدتی شروع به كار خواهد نمود.
موتور الكتريكي فارادي
 باتری را قطع كنید. ظرف را خالی نموده، و به سوراخ كوچكی كه در كف آن بوجود آمده توجه كنید، در این محل آلومینیوم حل شده است. نوع دیگری از موتور فارادی بسازید مایكل فارادی اولین فردی است كه موتور الكتریكی را ساخت. در تصویر زیر نمونه ای از این موتور را مشاهده می كنید.
موتور الكتريكي فارادي
در این وسیله آهن ربایی در ظرف سركه قرار دارد. قطب شمال آهن ربا به سمت بالا است. قدرت آهن ربا فوق العاده زیاد است. روی این آهن ربا یك تكه سیم مسی (تقریباً سنگین) قرار دارد و حدود ٢ سانتیمتر آن در سركه می باشد. این سیم هیچ تماسی با آهن ربا ندارد و می تواند آزادانه نوسان كند. از طرف دیگر این سیم به گیره سوسماری وصل است. گیره سوسماری به سیم انعطاف پذیری وصل است، و طرف دیگر این سیم از میله افقی آویزان می باشد. یك تكه ورق آلومینیومی داخل ظرف سركه قرار دارد (البته به جای آن می توان از سیم مسی استفاده نمود). وقتی منبع ولتاژ ٣٠ تا ٥٠ ولت (در اینجا این ولتاژ توسط چند باتری سری ٩ ولتی تأمین شده است) به ورق آلومینیومی و سیم (ضخیم) وسطی وصل می شود، سیم مسی در اطراف آهن ربا شروع به حركت می كند.  برای مشاهده فیلم کلیک کنید.  البته مقدار زیادی حباب اكسیژن و هیدروژن نیز بوجود می آید كه برای این پروژه یك اثر جانبی به حساب می آید. در اینجا نیز یك موتور هم قطبی حاصل شده است.  این دستگاه چگونه كار می كند؟ وقتی جریان در سیم مسی بر قرار می شود، میدان مغناطیسی در اطراف آن بوجود می آید. این میدان اثر متقابلی بر میدان مغناطیسی آهن ربا (در زیر ظرف سركه) می گذارد، و در نتیجه نیرویی به سیم وارد می گردد.  بازگشت





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6786]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن