واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس جمهور در گفت وگوى زنده تلويزيونى: دولت آماده اجراى طرح تحول اقتصادى است
گروه سياسى ـ دكتر محمود احمدى نژاد رئيس جمهور سه شنبه در گفت وگوى زنده تلويزيونى از شبكه يك سيما گفت: امروز بخش مهمى از اقتصاد جهان و بلوك غرب و سرمايه دارى دچار بحران شده است اما آسيب پذيرى اقتصاد ايران در برابر بحران اقتصادى در جهان تقريباً صفر است و فرصت هاى خوبى را در اختيار ملت ايران قرار مى دهد كه بايد از آن استفاده كنيم.
401055.jpg
رئيس جمهور با بيان اينكه اين بحران داراى دو شكل ظاهرى و باطنى است افزود: شكل ظاهر آن اين است كه بانكها به افرادى كه اعتبار اجتماعى لازم را نداشتند براى تهيه مسكن واشتغال وام دادند و آنان اين وام ها را به بانك هاى بزرگتر فروخته اند.
احمدى نژاد تصريح كرد: در مقطع زمانى تعيين شده اقساط اين وام ها پرداخت نشد و مى بينيم كه اين بحران پس از بانك ها امروز به توليد و اقتصاد كشورها نيز كشيده شده است.
رئيس جمهور گفت: اين بحران از امريكا آغاز شد و اكنون دامنه آن به اروپا و برخى كشورهاى بزرگ آسيايى رسيده است. احمدى نژاد افزود: شكل باطنى اين بحران به ويژگى هاى اقتصاد سرمايه دارى مرتبط است كه بايد آن را بشناسيم.
وى با بيان اينكه در مقطعى اقتصاد سوسياليسم و سرمايه دارى با تناقض درونى مواجه و از جريان خارج شد گفت: امروز نيز تناقض درونى در اقتصاد سرمايه دارى مشاهده مى شود.
اقتصاد سرمايه دارى به بن بست رسيده
رئيس جمهور در ادامه گفت: به اعتراف همه انديشمندان و متفكران دنياى غرب اقتصاد سرمايه دارى به بن بست رسيده است. احمدى نژاد با اشاره به بحران اقتصادى امريكا و تأثير آن بر مناسبات اقتصادى جهان افزود: برخى ادعا مى كنند طرح بحران اقتصادى امريكا دستاويزى بوده است كه ثروت ها را به كشورشان منتقل كنند.
وى پايه اقتصاد سرمايه دارى را برسود نامحدود دانست و گفت: اين ديدگاه برخاسته از نوع نگاه به انسان و جامعه بشرى است چرا كه آنها گمان مى كنند انسان خلق شده است تا حداكثر لذت فردى را در دنيا ببرد. رئيس جمهور افزود: بر همين اساس آنها ارزش هاى اخلاقى، عدالت و حلال و حرام را كنار گذاشته اند. رئيس جمهور گفت: چاپ اسكناس هاى بدون پشتوانه تا مدت زمانى در اقتصاد جهان جذب مى شود و به نقطه اى مى رسد كه اين جذب متوقف مى شود و انعكاس آن به كانون اصلى برمى گردد.
احمدى نژاد اعتماد را مهم ترين اصل در اقتصاد دانست و افزود: زمانى كه اعتماد مردم از يك نوع اقتصاد از بين برود جبران آن غيرممكن است. وى افزود: از اينكه مردم اروپا و امريكا در فشارند خوشحال نيستيم اما از به پايان رسيدن انديشه غلط ضد بشرى خوشحاليم.
احمدى نژاد در پاسخ به اين سؤال كه آيا بحران اقتصادى امريكا رفع شدنى است يا نه گفت: به اعتقاد همه انديشمندان اين بحران پايان راه است و اگر قرار بود شدت آن كم شود با تزريق ۲۵۰۰ ميليارد دلار برطرف مى شد.
وى افزود: در شرايطى كه قدرت هاى ديگرى شكل گرفته اند بحران اقتصادى امريكا مهار نخواهد شد؛ اگرچه آنها سعى مى كنند اين بحران را به ديگر كشورها منتقل كنند.رئيس جمهور با بيان اينكه پيش از جنگ امريكا با عراق، اقتصاد امريكا در حال فروپاشى بود گفت: آنها با حمله به عراق در پى فعال كردن اقتصادشان بودند اما نه تنها مشكلاتشان برطرف نشد بلكه روند بى اعتمادى درباره آنها افزايش يافت.
تكيه بر استعدادهاى داخلى نقطه قوت اقتصاد ايران
رئيس جمهورى در ادامه گفت: با توجه به اينكه اقتصاد ما درون زاست، با دورانديشى مديران كشور در اقتصاد جهانى هضم نشديم.
احمدى نژاد با اشاره به بحران اقتصادى در جهان و تأثيرپذيرى كشور از اين بحران افزود: حجم مبادلات ما با اقتصاد جهانى زياد نيست به همين دليل آسيب پذيرى ايران از اين بحران تقريباً صفر است.رئيس جمهور به برخى فرصتهايى كه اين بحران در اختيار ايران قرار داده اشاره و اضافه كرد: كاهش قيمت مواد واسطه براى توليد، براى كشورى مثل ما كه در حال سرمايه گذارى هستيم فرصت مغتنمى است.
احمدى نژاد گفت: از ناحيه قيمت نفت ممكن است تا حدى به كشور فشار بيايد اما توانايى مديريت آن را داريم.
رئيس جمهور اضافه كرد: برخى كشورهاى به ظاهر قوى در اقتصاد جهانى بدهى شان تا دو برابر توليد ناخالص ملى كشورشان رسيده است و از اين بحران آسيب هاى زيادى ديده اند.
احمدى نژاد به علت هاى آسيب نديدن ايران از اين بحران اشاره كرد و گفت: يكى از اين علت ها اين بود كه كشور ما در تحريم است اما علت اصلى سياست هاى خوبى بود كه در كشور پيش گرفته شد كه شايد اين سياست ها نيز متأثر از تحريم بود.رئيس جمهور اضافه كرد: نوع نگاه انقلاب اسلامى به خودكفايى كشور و تكيه بر استعدادهاى داخلى از ديگر نقاط قوت اقتصاد ماست.
احمدى نژاد تصريح كرد: حتى قبل از اينكه نشانه هاى اين بحران بروز كند پيش بينى همكاران اين بود كه اوضاع اقتصاد جهانى رو به بحران است. بنابراين در بخش هاى مختلف برنامه ريزى شد. رئيس جمهور صيانت از منابع داخلى و منابع ايرانيان مقيم خارج از كشور و همچنين شناخت آسيب ها و جلوگيرى از ورود اين آسيب ها به كشور را از جمله اقدامات دولت براى مقابله با اين بحران خواند.
وضع ارزى كشور بسيار مطلوب است
رئيس جمهور گفت: خوشبختانه وضع ارزى كشور بسيار مطلوب است و از اين لحاظ حتى براى سه سال آينده اگر قيمت نفت به نزديك صفر هم برسد نگرانى نداريم.
احمدى نژاد افزود: در مسائل پولى اگر ارتباطات ما با دلار بود همه دلارها بايد از بانك مركزى امريكا دور بزند كه اين به ضرر ماست و حتى در نگاهى كلان موجب تقويت دشمن اصلى مى شود.
رئيس جمهور اضافه كرد: ما در قطع ارتباط با دلار سود سياسى و اقتصادى داشتيم زيرا ديگران نيز در پى ما ارتباطشان را با دلار قطع كردند و به تدريج به دلار ضربه وارد شد.
احمدى نژاد گفت: در چنين وضعى عرضه دلار در بازار افزايش يافت و چون تقاضا نبود اوضاع كنونى (بحران اقتصادى در جهان) به وجود آمد.
رئيس جمهور افزود: در تبديل به ارزهاى ديگر نيز ما سود زيادى كرديم و تصميم ما در اين باره درست بود؛ زيرا حجم ذخاير ارزى ما افزايش يافت و اكنون هم سبد ارزى داريم و اتكاى كشور فقط به يك ارز نيست و اين حاكى از تصميمى عالمانه در اين باره است.
طرح تحول اقتصادى لايحه اى پخته است
رئيس جمهور در ادامه در پاسخ به سؤالى درباره ديدگاه هاى مختلف در زمينه طرح تحول اقتصادى گفت: دولت در قبال قوانين، هم موظف است و هم مختار.احمدى نژاد طرح هدفمند كردن يارانه ها را طرحى بزرگ و نيازمند عزم ملى دانست و افزود: در اين خصوص با دوستانمان در مجلس شوراى اسلامى بحث كرديم و قرار شد اين طرح در مجلس نيز مطرح شود كه ما نيز پذيرفتيم لايحه بدهيم.وى اضافه كرد: در بخش هايى از جمله نظام توزيع، ماليات، گمرك و بانك ها و مسائلى كه نياز به لايحه نداشت بررسى را آغاز كرده ايم.
رئيس جمهور در پاسخ به برخى اظهار نظرها از جمله برگزارى همه پرسى درباره طرح تحول اقتصادى گفت: البته افراد در اظهار نظر آزادند ولى ما در شهريور اعلام كرديم كه در اين زمينه به مجلس لايحه ارائه مى كنيم.وى طرح تحول اقتصادى را كارى بزرگ در متن تصميم گيران، كارشناسان و مردم خواند و افزود: براى بررسى اين طرح صدها جلسه كارشناسى برگزار و از صاحبنظران به صورت دعوت يا مكاتبه نظرخواهى شده است.
احمدى نژاد گفت: دو هدف را دنبال مى كرديم اول اينكه بتوانيم اين طرح را به سرعت و با دقت بررسى كنيم و ديگر اينكه تبعات منفى آن را به صفر نزديك كنيم.
وى اضافه كرد: دوستان ما در مجلس نيز براى بررسى اين طرح جلسات متعددى چه در كارگروه ويژه و چه با ديگر نمايندگان برگزار كردند و ما هم موضوع را تقريباً با همه نمايندگان مطرح كرده ايم /
رئيس جمهور افزود: اين طرح را با گروه هاى مختلف از جمله صنعتگران، تاجران، صادركنندگان، روستائيان، علما، جوانان و انجمن هاى كشاورزى مطرح كرده ايم. احمدى نژاد گفت: پس از اين بررسى ها طرح تحول اقتصادى به صورت لايحه اى پخته درآمده است تا پس از تصويب در مجلس كار سنجيده و سنگينى در كشور انجام شود.
رئيس جمهور رابطه دولت با مجلس را بسيار صميمى و مستمر خواند و ابراز اميدوارى كرد با همكارى نمايندگان مجلس چنانچه نقصى در اين طرح وجود داشته باشد برطرف تا هر چه زودتر براى اجرا آماده شود.
وى در پاسخ به سؤالى در اين باره كه آيا كاهش ارزش بورس تهران متأثر از كاهش بورس هاى جهانى است، گفت: بورس ما ارتباطى به بورس هاى جهان ندارد بلكه كاهش در بورس ما مربوط به كاهش قيمت هاست /
رئيس جمهور با اشاره به اينكه موفق ترين بورس دنيا بورس ما معرفى شد، افزود: بورس ما تقلبى نيست كه سقوط كند و نوسانات داخل آن تنها متأثر از قيمت هاست.
بستر خوبى براى اجراى طرح تحول فراهم است
رئيس جمهور گفت: پيچيدگى و بزرگى طرح هدفمند كردن يارانه ها سبب شد به رغم تأكيد برنامه هاى سوم و چهارم توسعه، دولت ها ترجيح دهند به آن نزديك نشوند.
401034.jpg
احمدى نژاد با تأكيد بر اينكه دولت نهم براى تأمين منافع ملى اجراى اين طرح را در دستور كار خود قرار داده است، افزود: طرح هدفمند كردن يارانه ها طرح بزرگى است كه همه آحاد كشور را تحت تأثير قرار مى دهد بنابراين اجراى آن نيازمند برنامه ريزى دقيق و ايجاد آمادگى در ساختارهاى اجرايى است.
رئيس جمهور اظهار داشت: براى هدفمند كردن يارانه ها دو سال و نيم تلاش صورت گرفته است تا نتايج آن به طور دقيق استخراج شود و در اين باره اسناد پشتيبان آن مستند و مستدل است.وى تصريح كرد: تقريباً همه كارشناسان و صاحبنظران ضرورت هدفمند كردن يارانه ها را پذيرفته اند. احمدى نژاد اجراى طرح هدفمند كردن يارانه ها را با اصلاح و تغيير قيمت همراه دانست و افزود: اجراى اين طرح نيازمند ايجاد بسترهاى اقتصادى، اجتماعى و اجرايى است.
وى تصريح كرد: دولت بستر اجراى اين طرح را فراهم كرده و از نظر ايجاد بستر اجتماعى هم بايد گفت ۶۵ ميليون نفر با لبيك به فراخوان دولت و نام نويسى، آن را پذيرفته اند.رئيس جمهور زمان حاضر را كه قيمت هاى جهانى در قوس نزولى قرار دارند بهترين زمان براى اجراى اين طرح دانست.وى افزود: در سى سال گذشته قوس نزولى قيمت ها را شاهد نبوده و در پنجاه سال اخير غير از مقطع انقلاب، اين گونه كاهش قيمت مسكن را تجربه نكرده ايم.احمدى نژاد سهم بالاى مصرف نفت در بودجه كل كشور را يكى از معضلات و ريشه مشكلات اقتصادى كشور دانست و گفت: دولت نهم در اين باره تلاش هايى انجام داده و در سه سال اخير سهم درآمدهاى نفتى در بودجه را از شصت و دو و هفت دهم درصد به پنجاه و دو درصد كاهش داده است.
وى كاهش درآمدهاى نفتى را در هزينه هاى جارى كشور، يكى از آرزوهاى مسئولان دانست و افزود: بايد تلاش كنيم درآمدهاى نفتى براى تقويت پايه هاى اقتصاد كشور به مصرف برسد و حتى در بخش عمرانى هم كمتر به درآمدهاى نفتى متكى باشيم.رئيس جمهور يكى از اهداف هدفمند كردن يارانه ها را كاهش سهم ارز نفتى در بودجه كل كشور دانست و گفت:اگر با قيمت هر بشكه نفت ۳۰ دلار بودجه سال آينده بسته شود بايد بسيارى از فعاليت ها را مختل كنيم. رئيس جمهور افزود: با توجه به ادامه يافتن روند نزولى قيمت نفت در بازارهاى جهانى، ضرورى است اتكاى خود را به درآمدهاى نفتى در بودجه كل كشور كاهش دهيم.
طراحان سناريوى بمبئى بعد از هند سراغ چين خواهند رفت
احمدى نژاد در ادامه سخنانش در پاسخ به سؤالى درخصوص حوادث اخير در شهر بمبئى هند و تأثيرات آن بر مناسبات جهانى، ضمن تروريستى خواندن حوادث اخير در هند، گفت: امروز شاهد وقوع دو اتفاق در سطح دنيا هستيم كه يكى از آنها ادامه همان جريانات پس از يازده سپتامبر است كه به منظور گسترش ناتو در منطقه صورت مى گيرد و من در سازمان ملل نيز گفتم كه هدف از فشار بر افغانستان، هند و چين است چرا كه حضور آنها در افغانستان نه تنها هيچ فايده اى برايشان ندارد بلكه با اين كار تنها هزينه هاى خود را بالا مى برند. رئيس جمهور، افغانستان را پايگاهى براى اشغالگران دانست كه فلش آن به سمت هند و چين است و تأكيد كرد: طراحان اين سناريو بعد از قضيه هند به سراغ چين نيز خواهند رفت.
وى با بيان اينكه حوادث اخير هند را دستاويزى براى ايجاد تنش ميان اين كشور با پاكستان قرار دادند، افزود: قطعاً اين حوادث توسط كسانى در خارج از منطقه طراحى مى شود والا افرادى كه در اين منطقه حضور دارند، هيچگاه دست به چنين كارى نخواهند زد و اين همان ادامه خط يازده سپتامبر است. رئيس جمهور اظهار داشت: اتفاق جديد ديگرى كه شاهد آن هستيم بحران اقتصادى در امريكا است كه به زودى به بحران اجتماعى تبديل خواهد شد.
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]