واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: «جوانی قربانی سكوی شنا شد»، «مرگ مرموز یك زن»، «اعدام 30 جنایتكار و اراذل و اوباش»، «كلاهبرداری میلیاردی در بنگاه.های قلابی» و «2 زن به 32 طلافروشی دستبرد زدند».
همه ما این عناوین را بارها و بارها در روزنامه.ها و مجلات خوانده و شنیده.ایم كه سارقی، مال دیگری را ربود؛ قاتلی، فرد بی.گناهی را به قتل رساند؛ كلاهبرداری، مال دیگری را با وسایل متقلبانه برده؛ یا این.كه جاعل سندی را جعل كرده و با سوءاستفاده از آن، خود را به جای دیگری جا زده است. تمام این اعمالی كه خلاف نظم اجتماعی و منافع قانونی اشخاص بی.گناه است، «جرم» نامیده می.شود. منظور از «جرم»، عملی است كه در قانون برای آن مجازات تعیین شده است. قانونی با عنوان «قانون مجازات اسلامی»، اعمالی نظیر قتل، سرقت، خیانت در امانت، جعل، انتقال مال غیر، صدور چك بلامحل، آدم.ربایی، تخریب اموال، ضرب و جرح، فحاشی و توهین، افترا و نشر اكاذیب را صرف.نظر از این كه مرتكب این جرائم چه كسی باشد، جرم قلمداد نموده و برای آنها مجازات تعیین كرده است.
برای نمونه، طبق قانون مجازات اسلامی، اگر «الف» اتومبیل «ب» را از پاركینگ منزل «ب» برباید، مرتكب جرم سرقت شده است یا اگر آقای «الف» در حین رانندگی با سرعت بالا و عدم امكان كنترل اتومبیل با آقای «ب» تصادف كند و او را بكشد مرتكب جرم قتل غیرعمدی ناشی از رانندگی شده و طبق قانون مجازات اسلامی به پرداخت دیه و تحمل حبس محكوم خواهد شد.
یا اگر «الف» .با استفاده از مواد شیمیایی، شناسنامه جعلی تهیه كند و با استفاده از این شناسنامه از بانك وام بگیرد، طبق قانون مجازات اسلامی مرتكب جرم جعل شده است.
اگر «الف» با وارد نمودن ضربات چاقو به «ب» باعث مرگ «ب» شود، مرتكب جرم قتل عمدی شده و به استناد قانون مجازات اسلامی مجازات او قصاص نفس خواهد بود.
یا این.كه طبق قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، اگر «الف» مقداری مواد مخدر در اتومبیل خود جاسازی نماید و در حین ایست بازرسی، ماموران متوجه عمل او شوند، مرتكب جرم حمل مواد مخدر شده و قابل مجازات خواهد بود.
یا اگر یك فرد نظامی، اسلحه.ای كه به طور امانت به وی سپرده شده را از پادگان خارج نماید، طبق قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح تعقیب و مجازات خواهد شد. به عبارت دیگر، ارتكاب اعمال خلاف وظایف خاص نظامی و انتظامی كاركنان ارتش، سپاه، وزارت دفاع و سربازان طبق این قانون قابل مجازات می.باشد.
قانون تعزیرات حكومتی امور بهداشتی و درمانی، فعالیت.های غیرمجاز پزشكی توسط اشخاص فاقد صلاحیت را قابل مجازات می.داند.
قانون مجازات افشای سوالات امتحانی، برای افشاكنندگان سوالات امتحانات ورودی موسسات آموزشی مجازات تعیین كرده است.
قانون تخلفات، جرائم و مجازات.های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه، هرگونه دخل و تصرف در اسناد سجلی و شناسنامه را توسط افرادی كه صلاحیت چنین اقدامی ندارند، جرم دانسته است.
قانون صدور چك، نیز صدور چك بلامحل و پرداخت.نشدنی را جرم دانسته و برای صادركنندگان مجازات تعیین كرده است.
قوانین دیگری نیز وجود دارد كه اعمال خلاف نظم عمومی جامعه و اعمال خلاف منافع قانونی افراد را جرم دانسته و برای این اعمال خلاف، مجازات تعیین نموده.اند. بنابراین تا زمانی كه یك عمل طبق قانون جرم نباشد و برای آن مجازات تعیین نشده باشد، هیچ مرجع و نهادی نمی.تواند فردی را به خاطر ارتكاب عملی كه جرم نیست، مجازات نماید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]