تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر اراده قوى باشد، هيچ بدنى براى انجام دادن كار، ناتوان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817192793




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عذر خواهی دیگران را بپذیریم


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: عذر خواهی دیگران را قبول کنید. دیگران را ببخش نه به خاطر اینکه آن.ها لیاقت بخشش تو را دارند، بلکه به این خاطر که تو لیاقت آرامش را داری.






یکی از مشکلاتی که در جامعه ما با آن دست و پنجه نرم می.کنیم اشتباهاتی است که از افراد سر می زند و آن.ها نیز به خاطر علت.های مختلف نمی.خواهند از اشتباه خودشان معذرت خواهی کنند و این غرور و یا هرچه چیز دیگر باعث می شود که کینه.ها و دشمنی.ها و ...در جامعه زیاد شود در حالی که با یک معذرت خواهی کوچک و مختصر میتوانستند همه چیز را تمام شده بدانند بدون اینکه کوچک.ترین مشکلی بوحود بیاید .


یکی از ویژگی.هایی که قرآن کریم در صدد است که در جامعه نهادینه شود همین روحیه معذرت خواهی است که در جای جای قرآن کریم از این روحیه صحبت به میان آمده است.
ممکن است سؤال کنید که اصلا معذرت خواهی از دیگران و یا از خداوند چه سودی دارد ؟
در جواب این سؤال باید گفت: معذرت خواهی از خداوند و در درجه دوم از دیگران آثار خوبی در زندگی انسان دارد که یکی از آن ها اینه که انسان را به آرامش روحی و روانی می رساند چون کسی که اشتباهی می کنه حالا یا در جامعه یا در یشگاه خداوند در یک بحران روحی قرار می گیرد و از اشتباهات خودش رنج میبرد و معذرت خواهی سبب می شود که فرد از این بحران نجات پیدا کند .
به همین خاطر در قرآن کریم 87 بار از توبه و معذرت خواهی صحبت به میان آمده تا این روحیه در افراد جامعه زنده شود و در سایه این روحیه عذر خواهی بتوانند به آرامش برسند و اضطراب و پریشانی.ها رو از خودشون دفع کنن.
البته نباید فراموش کرد که عذر خواهی و طلب بخششاز خداوند متعال را نباید با عذر خواهی و طلب بخشش از مردم برابر دانست چرا که خداوند متعال مولا و صاحب اختیار ماست هر چه که داریم از او داریم اصلا نباید گستاخی کرده کاری بر خلاف خواستش انجام دهیم که نیاز به توبه باشد اما چون انسانیم و انسان عاری از خطا نیست خداوند متعال بر ما منت نهاده و در عفو مغفرت را برای ما باز گذاشته است


قرآن کریم در این زمینه می.فرماید:

(فَأَمَّا مَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً فَعَسی. أَنْ یَکُونَ مِنَ الْمُفْلِحینَ : و امّا کسی که توبه کند(عذرخواهی از اشتباهات گذشته) و ایمان آورَد و به کار شایسته پردازد، امید که از رستگاران باشد).)( القصص : 67)
هماطور که مشاهده می.کنید قرآن کریم رمز رسیدن به آرامش و خوشبختی و رستگاری را عذرخواهی از اشتباهات گذشته و همچنین جبران آن.ها می.داند .
اما در مقابل این روحیه عذر خواهی یک روحیه دیگر هم هست که این دو مکمل همدیگر هستند و آن روحیه بخشش اشتباهات دیگران است یعنی وقتی کسی کار ناشایستی در قبال شما انجام داد و از شما معذرت خواهی کرد شما هم با تمام وجود عذرخواهی فرد رو قبول کنید و اون رو ببخشید .
به خاطر همین مطلب خداوند در جای جای قرآن کریم سخن از قبول عذر خواهی بندگان گناهکار کرده و برای مثال فرموده است:
(وَ إِنِّی لَغَفَّارٌ لِمَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً ثُمَّ اهْتَدی: و به یقین، من آمرزنده کسی هستم که توبه کند و ایمان بیاورد و کار شایسته نماید و به راه راست هدایت شود.)( طه : 82)
تا شما هم این صفت زیبای الهی رو در زندگیتون اجرا کنید و نتیجه اون رو هم با تمام وجود ببینید .
اگر می.خواهی به آرامش برسی راهی جز این نداری:1) (از اشتباهات خود) عذر خواهی کنید .
2) عذر خواهی دیگران را قبول کنید. (دیگران را ببخش نه به خاطر اینکه آن.ها لیاقت بخشش تو را دارند، بلکه به این خاطر که تولیاقت آرامش را داشته باشی.)

در مقابل این روحیه عذر خواهی یک روحیه دیگر هم هست که این دو مکمل همدیگر هستند و اآن روحیه بخشش اشتباهات دیگران است یعنی وقتی کسی کار ناشایستی در قبال شما انجام داد و از شما معذرت خواهی کرد شما هم با تمام وجود عذرخواهی فرد رو قبول کنید و اون رو ببخشید


البته نباید فراموش کرد که عذر خواهی و طلب بخشش از خداوند متعال را نباید با عذر خواهی و طلب بخشش از مردم برابر دانست چرا که خداوند متعال مولا و صاحب اختیار ماست هر چه که داریم از او داریم اصلا نباید گستاخی کرده کاری بر خلاف خواستش انجام دهیم که نیاز به توبه باشد اما چون انسانیم و انسان عاری از خطا نیست خداوند متعال بر ما منت نهاده و در عفو مغفرت را برای ما باز گذاشته است .

اما تعامل با مردم فرق می کند ما نباید عزت نفس خود را پایین آورده دست به اعمالی بزنیم که مجبور شویم مدام پیش این و آن گردن کج کرده معذرت بخواهیم ،شأن آدمی والاتر از این است که بخواهد مدام به خاطر اشتباهاتش معذرت بخواهد.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام در حکمت ها، نامه ها و خطبه های نهج البلاغه بسیار به این امر مهم پرداخته اند از جمله، حضرت در جایی فرموده اند: «الاستغناءُ عن العُذر اعزُّ من الصدقِ به» (نهج البلاغه، حکمت 321«خویشتن را از عذرخواهی بی نیاز داری بهتر است از اینکه با صدق و راستی به ذلت عذرخواهی تن در دهی»
در هر امری ما باید مواظب باشیم که حد وسط را گم نکنیم و به بیراهه نرویم نه آنقدر لجاجت و خودخواهی و غرور داشته باشیم که هرگز اشتباهمان را نپذیریم و عذر نخواهیم و نه آنقدر ذلیل و خوار شویم که چون بی خردان رفتارهای ناشایست انجام داده و عذر خواهی کنیم، چرا که به مرور چنین شخصی ارزشش را از دست داده و دیگر کسی نه برای شخصیتش و نه معذرت خواهی هایش ارزشی قائل نیست.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن