واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وبلاگ نويسان ايراني پل روابط ايران و آمريكا شده اند
وزارت امور خارجه آمريكا تيمي ويژه مسلط به زبان فارسي را مامور كرد تا با مانيتورينگ سايت ها و وبلاگ هاي ايران ، در مواقع لازم طور مستقيم وارد بحث ها شوند و به ويژه درباره بحث هسته اي ايران با وبلاگرهاي ايراني وارد گفت و گو و تبيين مواضع آمريكا شوند. "
عصرايران- روزنامه آمريكايي بوستون گلوب با انتشار گزارشي وضعيت وبلاگ نويسان ايراني را مورد توجه قرار داده است. اين روزنامه مي نويسد كه در ايران يك قشر عظيم از وبلاگ نويسان جوان وجود دارند كه خواهان ارتباط با دنياي خارج از جمله ايالات متحده اند و اينان در واقع همچون پلي بين روابط ايران و آمريكا هستند.
اين روزنامه در ادامه به مصاحبه با يكي از خبرنگاران و وبلاگ نويسان ايراني پرداخته است كه قرار بود در اكتبر و نوامبر سال جاري براي پوشش خبري انتخابات رياست جمهوري در آمريكا به اين كشور سفر كنند اما اعضاي اين تيم ده نفره با وجودي كه ويزاي آمريكا را دريافت كرده بودند به هنگام مسافرت به آمريكا با ممانعت ماموران امنيتي ايران در فرودگاه مواجه شدند و پاسپورت هايشان توقيف شد.
اين روزنامه مي نويسد: در بين مقامات ايراني دو نگاه نسبت به آمريكا وجود دارد در حالي كه دسته اي معتقدند روابط با آمريكا به نفع ايران است اما عده اي ديگر اين روابط را به ضرر ايران مي دانند. از اين رو و بنا به نوشته اين روزنامه امروز وبلاگ نويسان ايراني ميدان دار ارتباط با آمريكا شده اند.
بوستون گلوب مي نويسد: "با وجود گذشت حدود 3 دهه از قطع روابط ايران و آمريكا امروزه وبلاگ و اي ميل نقش بسيار حياتي در تماس بين دو ملت ايران وآمريكا يافته اند و تبديل به يك پايانه بحث و مناظره آزاد بين دو ملت و حتي مقامات دو كشور شده اند."
اين مطلب در ادامه مي نويسد: "ايران با داشتن 60 هزار وبلاگر فارسي يكي از بزرگترين كشورهاي "وبلاگ باز" دنيا و اولين كشور در خاورميانه است."
بوستون گلوب در ادامه حتي به تاسيس يك وبلاگ از سوي محمود احمدي نژاد رييس جمهور ايران توجه نشان مي دهد و مي نويسد: "احمدي نژاد در سال 2006 اقدام به تاسيس يك وبلاگ براي ارتباط با مردم آمريكا كرد. در حالي كه پرزيدنت بوش وي را فردي خطرناك مي خواند و شبكه هاي خبري آمريكايي چهره اي خطرناك از وي ترسيم كرده بودند. وي در مطلبي با عنوان آمريكايي هاي شريف در وبلاگش نوشت: "به نظر من مردم آمريكا به هيچ وجه راضي نيستند تا پول مالياتي كه به دولت آمريكا مي پردارند خرج عمليات نظامي بي حاصل در عراق شود".
بوستون گلوب در ادامه به كامنت هاي اعتراضي برخي آمريكاييان كه براي اين مطلب رييس جمهور ايران گذاشته بودند اشاره مي كند و مي نويسد:"يك آمريكايي در كامنتي كه براي اين مطلب رييس جمهور ايران گذاشته بود، با ابراز ناراحتي از مواضع رييس جمهور ايران نوشته بود: شما يكي از ....رييس جمهورهايي هستيد كه تا به حال ديده ام. يا يك آمريكايي ديگر كه نام خود را نيكولاس معرفي كرده بود در كامنت خود با اشاره به وبلاگ رييس جمهور ايران نوشته بود: من مطمئنم نيمي از مطالب اين وبلاگ دروغ است و صرفا جنبه تبليغاتي دارد".
بوستون گلوب در ادامه با توجه به ضريب نفوذ وبلاگ ها در ايران مي نويسد: "سال گذشته وزارت امور خارجه آمريكا با توجه به اين ظرفيت تيمي ويژه مسلط به زبان فارسي را مامور كرد تا با مانيتورينگ سايت ها و وبلاگ هاي ايران ، در مواقع لازم از موضع وزارت خارجه و دولت ايالات متحده به طور مستقيم وارد بحث ها شوند و به ويژه درباره بحث هسته اي ايران با وبلاگرهاي ايراني وارد گفت و گو و تبيين مواضع آمريكا شوند. "
اين روزنامه آمريكايي با توجيه اين اقدام دولت آمريكا مي نويسد وقتي مقامات ايراني راه تماس رودررو و مستقيم را مسدود مي كنند دولت آمريكا مجبور است براي ارتباط با جامعه ايراني به دنياي نت پناه ببرد.
بوستون گلوب در ادامه به برنامه سفر روزنامه نگاران ايراني و وبلاگ نويسان ايراني براي انتخابات آمريكا اشاره مي كند و مي نويسد: "در حالي كه با انجام اين سفر در مراحل ابتدايي موافقت شده بود و از اين رو دولت ايالات متحده هم براي انجام اين سفر در مدت دو هفته به همه اعضاي گروه ويزا صادر كرده بود و حتي موسسه گزارشگري جنگ و صلح (IWPR) كه ميزبان اين دعوت بوده است برنامه هاي سفر سه هفته اي را به مقامات ارشاد داده بوده و اين مقامات برنامه ملاقات روزنامه نگاران ايراني با "مادلين آلبرايت" و "شان پن" را از ليست برنامه سفر بنا به دلايلي حذف كرده بودند، درست در لحظه آخر و نيم ساعت مانده به پرواز مسافران ايراني به دوبي (و از آنجا به آمريكا) و در حالي كه حتي مهر خروج بر پاسپورت آنها نقش بسته بود ماموران امنيتي مانع سفر خبرنگاران مي شوند و پاسپورت آنها را جلب مي كنند.
اين در حالي است كه محمد حسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران از اين واقعه اظهار بي اطلاعي مي كند و از توضيح دلايل ممانعت روزنامه نگاران ايراني از انجام اين سفر به آمريكا سر باز مي زند".
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]