واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديريت شطرنجي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
همان طور كه يك شطرنج باز ميبايست از شكستهاي خود در بازي نااميد نشده و از آن درس عبرت بگيرد، شما نيز اينگونه بعداز هر شكست كوچك و بزرگ به دنبال سرزنش اين و آن نباشيد، بلكه به دنبال ريشه بروز آن مشكل بگرديد و با حذف آن، موجبات پيروزي خود را فراهم كنيد.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در وبلاگي به نشاني http://adavoudi.blogfa.com آمده است: ساليان دراز است كه از بازي شطرنج به عنوان بهترين بازي فكري ياد ميشود. باتوجه به قوانين و حركت مهرههاي آن، ميتوان به پيچيدگيهاي تازه اي درباره اين بازي پي برد.
هدفمند بودن حركت: يك شطرنج باز، هدف از بازي خود را مات كردن حريف مقابل در كنار يك نرمش فكري ميداند. براي هر حركت خود نيز هدفي دارد. حركاتي به منظور گستــرش بازي، تأمين امنيت شاه وآرايش مهرهها براي حمله يا دفاع از اين قبيل حركات است.
در بازيهاي حرفهاي به منظور شناخت هر چه بيشتر سبك بازي حريفان، نياز است كه بازي حريفان، چند بار بررسي شده و مورد تجزيه تحليل قرار گيرد. يك مدير سازمان توليدي ويا خدماتي نيز ميبايست اهداف بلند و كوتاه مدت خود را با توجه به وضعيت پيراموني(شرايط بازار، تهديدها و فرصتها، نقاط ضعف و قــوت و...) ترسيم كرده و برنامههاي عملياتي براي دستيابي به آن را مشخص و به صورت مداوم آن را كنترل كند. نكته مهم در تعيين اهداف سازماني، انتخاب صحيح اهداف با توجه به تحليل بازار و رقبار، مشخص كردن زمان، مجري، منابع، هزينه انجام پروژه و همچنين تعيين شاخصي به منظور اندازهگيري ميزان دستيابي به هدف است.
هدايت مهرهها: به منظور مات كردن حريف كافي است تمامي مهرهها را بهگونهاي كنار هم قرار دهيد كه ضمن پشتيباني آنها از يكديگر، خانههاي حركت شاه حريف مسدود گردد. مسلما اگر هر يك از آنها بدون تعامل با ديگر مهرهها، در گوشهاي از صفحه شطرنج به كار گرفته شوند، شما پيروز ميدان نخواهيد بود. در يك سازمان نيز اگر پرسنل واحدهاي مختلف از جمله كيفيت، مهندسي، توليد، اداري و غيره هر يك سرگرم فعاليتهاي خويش باشند و در يك راستا هدايت نشوند، آن سازمان به اهداف خويش نايل نخواهد شد.
برنامهريزي: براي مات كردن حريف نياز به برنامهريزي است. مسلما بدون برنامه و تنها جواب بازي حريف را دادن، شما را به مقصود نميرساند. برنامهريزي در علم مديريت نيز از اهميت ويــــژهيي برخودار است. مديران به خوبي ميدانند، بدون برنامهريزي به هيچ هدفي نخواهند رسيد.
حفظ مهرهها: از ديگر فنون مهم بازي شطرنج، حفظ مهرههاست. در بازي شطرنج هر مهره ارزشي نسبي دارد، و اين ارزش بسته به موقعيت بازي متغير است.
نيروهاي انساني هر سازماني نيز باتوجه به مسووليتها و فعاليتهايي كه انجام ميدهند داراي ارزش نسبي هستند و مطمئنا هيچ نيــــروي بيارزشي وجود ندارد، زيرا با وجود اين نيازي به استخـــــــدام آن فرد در سازمان احساس نميگرديد.
بنابراين، حفظ نيروهاي انساني براي دستيابي به اهداف سازمان همانند بازي شطرنج بسيار مهم است. فراهم كردن منابع و زمينههاي لازم جهت اجراي مطلوب امور محوله، نشان دادن توجه و اهميت شما به فعاليت كاركنانتان، فراهم ساختن بستر رشــد و خلاقيت پرسنل و به كارگرفتن ساير روشهاي انگيزشي از جمله تكنيكهاي حفظ نيروها در سازمان است.
حمايت مهرهها: اگر مهره سرباز با حمايت وهدايت شما به انتهاي صفحه شطرنج برسد، تبديل به مهره باارزشي همچون وزير ميگردد. در يك ســـازمان نيز اگر نيروهاي انساني به طور مناسبي ازطريق سيستمهاي آموزشي وانگيزشي رشد پيدا كنند، مطمئناً فوايد بيشتري براي سازمان به ارمغان ميآورند.
پيشبيني حركات بعدي: يكي از مهمترين فنون بازي شطرنج، بازي خواني آن است. قبل از هر حركت ميبايد حداقل چند حركت خود و حريف را در ذهن بررسي و تجزيه و تحليل و سپس اقدام به بازي كرد. همانند اين بازي، مديران نيز ميبايست قبل از اخذ هر تصميمي، پيامدهاي آن را پيش خود تجزيه وتحليل كرده و باتوجه به عواقب آن، تصميم را اتخاذ كنند. بارها و بارها متاسفــــــــــانه حتي در تصميمگيريهاي كلان مديريتي نيز شاهد اينگونه تصميمات عجولانه بودهايم. تصميماتي كه چند حركت بعد آن خوانده نشده بود
پرهيز از حركات اضافي: در شطرنج، بازي با مهره سفيد يك مزيت محسوب ميگردد، زيرا يك حركت از مهره سياه پيش بوده و قدرت تهاجم را دراختيار دارد. اين موضوع حاكي از اهميت هر حركت است، لذا در اين بازي بايد مراقب هر حركت بود تا اين مزيت را حفظ كرده و با استفاده از حركت اضافي حريف بازي را به دست گرفت. در يك محيط رقابتي نيز اگر مديران حركت اضافي و نادرستي ازجمله پذيرش توليد محصولات بدون تقاضا، اخراج كاركنان موثر و... داشته باشند درجهت تضعيف سازمان گام برداشته و چه بسا بازار را به رقبا واگذار خواهندكرد.
...
انتهاي پيام
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]