واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: موج سوم ايدز در راه است؛ هم پيمان با روبان قرمز در برابر ايدز
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: روز جهاني ايدز امسال هم با همان سخنراني ها و تاكيدات به پايان رسيد اما هنوز هم اين بيماري مثل يك تابو در فرهنگ ما ايرانيان به چشم مي خورد و خلا اطلاع رساني در مورد مشكلات اين بيماران و ضرورت فرهنگي سازي براي رفع برخي عقايد خرافي به شدت احساس مي شود.
روبان قرمز از سال 1991 به عنوان نماد ايدز انتخاب شد
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، امروزه در كشور ما به بيمار "اچ آي وي" مثبت به ديد يك معتاد و يا يك محكوم نگاه مي شود در حالي كه اكثر مردم از اين حقيقت غافل هستند كه شايد ويروس اين بيماري از طريق سرنگ آلوده و در مطب دندانپزشكي به افراد سالم منتقل شود.
بر اساس آخرين آمار 33 ميليون نفر در دنيا به ايدز مبتلا هستند كه در سال گذشته 7/2 ميليون نفر بر اثر ابتلا به ايدز از دنيا رفتند كه نيمي از آنان را بانوان تشكيل مي دهند.
ايدز بيماري است كه توسط ويروسي به نام اچ آي وي منتقل مي شود و به تدريج قدرت دفاعي بدن را ضعيف مي كند به طوري كه فرد به انواع عفونت ها و سرطانها مبتلا شده و د رنهايت منجر به مرگ مي شود.
بسياري از بيماران اچ آي وي مثبت امروزه از هزينه هاي درماني برخي از داروهاي خود مثل داروي "پگافرون" و "ريبا ورين" رنج مي برند چرا كه هزينه اين دو دارو 20 ميليون ريال است.
* ايدز با اچ آي وي چه تفاوتي دارد؟
از زماني كه فرد به ويرس مولد ايدز مبتلا مي شود تا شروع بيماري ايدز ممكم است بيش از 10 سال طول بكشد كه در طول اين مدت فرد سالم بوده و مي تواند به كار و فعاليت خود ادامه دهد ولي احتمال انتقال ويروس به ديگران وجود دارد چرا كه ابتلا به اچ آي وي از ظاهر فرد مشخص نمي شود.
اچ آي وي مي تواند از طريق استفاده مشترك از وسايل تزريق و يا ساير ابزار تيز و برنده مثل تيغ و سوزن خالكوبي ،انتقال خون و فرآورده هاي خوني آلوده،تماس جنسي و از طريق مادر مبتلا به نوزاد در دوران حاملگي، زايمان و شيردهي منتقل شود.
شايع ترين راه ابتلا به اچ آي وي در جهان از طريق تماس جنسي و در ايران از طريق استفاده مشترك از وسايل تزريق در بين مصرف كنندگان مواد مخدر تزريقي است.
* آيا لازم است افراد آلوده از سايرين جدا شوند؟
ويروس مولد ايدز از طريق تماس هاي معمولي مثل دست دادن، در آغوش كشيدن، عطسه و سرفه كردن استفاده از وسايل غذاخوري مشترك و نيش حشرات منتقل نمي شود آنچه كه ما را در معرض خطر قرار مي دهد رفتارهاي پرخطر است نه زندگي در كنار افراد مبتلا.
* از كجا بدانيم كه مبتلا شده ايم؟
ابتلا به ويروس مولد ايدز تنها از طريق آزمايش خون مشخص مي شود كه از زماني كه ويروس وارد بدن فرد شده تا زماني كه در آزمايش خون مشاهد مي شود ممكن است چند ماه طول بكشد و بهتر است قبل از انجام آزمايش با يك مشاور صحبت شود.
اگر از ابتلاي خود يا همسر خود به اچ آي وي نگران هستيد مي توانيد به مراكز مشاوزه بيماري هاي رفتاري مراجعه كنيد.
در اين مراكز علاوه بر آموزش،مشاوره و ارائه وسايل پيشگيري، آزمايش اچ آي وي به صورت رايگان با حفظ رازداري انجام شده و افراد مبتلا يا بيمار تحت مراقبت و درمان قرار مي گيرند.
نبايد اين مسئله را از نظر دور نگاه داشت كه درمان قطعي كه ويروس را از بين ببرد وجود ندارد و درمان هاي موجود مي توانند طرول عمر بيمار را افزايش داده و كيفيت زندگي را بهتر كند.
* فلسفه روبان قرمز؛ نماد ايدز
در سال1991 گروهي از هنرمندان ، كه بسياري از دوستان آنها بر اثر ابتلاء به ايدز جان خود را از دست داده بودند، با تأسيس گروه ايدز تجسمي THE VISUAL AIDS ARTISTS CAUCUS) در شهر نيويورك تصميم گرفتند با به خدمت گرفتن هنر، به نبرد با اين بيماري مرگبار بپردازند. اولين بار آنان بودند كه روبان قرمز را به عنوان نشان گروه خود انتخاب كردند.
پاتريك او كانل ، بنيانگذار گروه ايدز تجسمي ، هنوز هم روي تك تك لباس هاي خود يك روبان قرمز دارد؛ و البته خود او هم به ايدز مبتلاست. او مي گويد: من از ايدز نمي ميرم، من با ايدز زندگي مي كنم. دوستان زيادي داشتم كه وقتي بيمار شدند، خيلي جوان بودند. آنها همه در جواني از دنيا رفتند و من زندگي خود را براي آنها صرف مي كنم.
هركسي به نوبه خود مي تواند با حفاظت خود و ديگران در برابر ايدز صحبت با ديگران در مورد ايدز و دعوت از اطرافيان براي گسترش اطلاع رساني در اين زمينه گاميي در جهت مبارزه با ايدز بردارد./146
اخبار مرتبط
• سازمان هاي غيردولتي بمناسبت روز جهاني ايدز مراسمي را برگزار مي كنند
• ابراز تمايل چند كشور آفريقايي به مصرف داروي ايراني درمان ايدز// آيمود در 800 بيمار مبتلا به ايدز موثر بوده است
• ايران بيشترين هزينه را براي پيشگيري از ايدز انجام مي دهد// 50 درصد مبتلايان به ايدز بانوان هستند
• ايدز يكي از 10 عامل اصلي مرگ و مير در جهان
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]