محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846518962
وضعيت ارزي كشور خيلي خوب است و نگراني نداريم
واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: وضعيت ارزي كشور خيلي خوب است و نگراني نداريم
رييس جمهوري اسلامي ايران سه شنبه شب در گفت وگوي زنده و مستقيم با مردم درباره مسايل سياسي و اقتصادي داخلي وجهاني از طريق شبكه اول سيماي جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد كه اقتصاد سرمايه داري به پايان راه خود رسيده و سرنوشت اين گونه اقتصاد بن بست است.
به گزارش بازتاب آنلاين به نقل از ايرنا ، دكتر محمود احمدي نژاد در پاسخ به اين پرسش كه بحران مالي جهاني و آثار و تبعات آن را چگونه ارزيابي ميكنيد؟، اظهار داشت:
البته از اينكه مردم آمريكا و اروپا در فشار هستند، خوشحال نيستيم اما از اينكه يك انديشه غلط ضد بشر و انسان به پايان راه رسيده است ، فكر مي كنيم فرصت خوبي است.
رييس جمهوري حدود دو ماه پيش و در روز سه شنبه ۱۶مهرماه نيز به طور مستقيم درباره موضوعات داخلي و خارجي با ملت شريف ايران گفت وگو كرده بود.
احمدي نژاد گفت: دامنه و عمق اين بحران مالي جهاني بيسابقه است و بلوك غرب و نظام سرمايه داري را دچار مشكل كرده بطوريكه مديران و تنظيم كنندگان و تئوري پردازان اقتصاد سرمايه داري از ياس صحبت ميكنند و مي گويند قادر به مهار آن نيستند.
رييس جمهوري با بيان اينكه اين بحران يك شكل ظاهر و يك باطن دارد، با تشريح روند شكلگيري اين بحران افزود: اين بحران از بانكها و مسكن در آمريكا شروع شد و به مرور زمان به بورس منتقل و امروز هم به بخش توليد كشيده شده تا جاييكه ركود كامل برقرار شده است.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد كه دامنه اين بحران امروز به كشورهايي كه اقتصادشان به آمريكا و نظام سرمايه داري گره خورده، كشيده شده است.
رييس جمهوري با بيان اينكه باطن اين بحران به ويژگيهاي نظام اقتصاد سرمايه داري برمي گردد از دانشمندان ، كارشناسان و صاحبنظران اقتصادي كشور خواست تا اين ويژگيها را شناسايي و بررسي كنند تا به عنوان يك تجربه گرانبها از آن براي اينده اقتصاد كشور استفاده كرد.
احمدي نژاد بااشاره به رونده به پايان رسيدن اقتصاد سوسياليستي گفت كه امروز هم اين سرنوشت در انتظار نظام اقتصاد سرمايه داري است و
هرطرفي كه در مسير اقتصاد سرمايه داري حركت كند سرنوشت آن نيز همين است.
رييس جمهوري باتاكيد به اينكه بحران كنوني با بحرانهاي سابق اقتصادي متفاوت است و از جنس بحرانهاي قبلي نيست ، خاطرنشان كرد:
اقتصادي سرمايه داري پايهاش بر سود نامحدود است و هرمانعي بايد در برابر سود كنار برود بنابر اين ارزشهاي اخلاقي ، حلال وحرام و عدالت را كنار گذاشته اند.
احمدي نژاد تصريح كرد:در اين اقتصاد بطور طبيعي طبقات اجتماعي درست مي شود و طبقات فقير و غني و كشورهاي برخوردار و ضعيف شكل ميگيرد.
رييس جمهوري اظهار داشت:روي ديگر اين اقتصاد آن است كه پايهاش ربا ، خلق پول و داراييهاي كاذب است. بنابر اين يك حباب است كه از يك طرف در اقتصاد بزرگ ميشود و از طرف ديگر بهرهاش را برخي از جيب ديگران مي برند. در اين اقتصاد اساس سود است و قانوني حاكم نيست.
احمدي نژاد بابيان اينكه هنوز مشخص نيست كه بانك مركزي آمريكا چقدر دلار تقلبي و بدون پشتوانه در دنيا منتشركرده است ، گفت كه برخي گزارشها مي گويد ۲۹هزار ميليارد دلار و اين معنايش اين است كه آمريكا درصدد است كسر بودجه و تورم خود را به ديگران منتقل و ثروتهاي آنها را به خود جذب كند رييس جمهوري با بيان اينكه امروز تبعات و آثار بحران مالي جهاني به مركز و كانون توليد حبابهاي اقتصادي برگشته است ، خاطرنشان كرد:
مهمترين عامل اقتصاد اعتماد است كه اقتصاد سرمايه داري آن را از دست داده است.
احمدي نژاد با تاكيد مجدد براينكه اقتصاد سرمايه داري به پايان راه خود رسيده است، تصريح كرد:اگر قرار بود اين بحران يك تا دوسال ديگر جمع شود تاكنون بايد روند آن كم ميشد اما ميبينيم كه باهمه ترتيبات از جمله تلاش براي حل آن با جيب ديگران ، نشدني بوده است.
رييس جمهوري گفت: قبل از جنگ عراق ، اقتصاد آمريكا در آستانه فروپاشي بود و اين جنگ يك مرهم بود. اين خودش مشكل را افزون و روند مشكلات آمريكا را تشديد كرد.
رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه گفت وگوي مستقيم تلويزيوني با مردم تاكيد كرد كه وضعيت ارزي كشور خيلي خوب است و اصلا از اين جهت نگراني نداريم ؟ حتي براي سه سال اگر قيمت نفت به نزديك صفر هم برسد ميتوانيم كشور را اداره كنيم.
محمود احمدي نژاد در پاسخ به اين پرسش كه آيا ميپذيريد ما متضرر شدهايم زيرا قيمت دلار نسبت به يورو بالا آمده و ما چندين ميليارد ي ضرر كرده ايم؟ گفت: درمسايل پولي نبايد سطح بالا نگاه كرد بالاخره اگر ما ارتباطمان با دلار بود همه دلارها بايد برود از بانك مركزي آمريكا دور بزند و اين به ضرر ما است و در يك نگاه كلان تقويت دشمن اصلي ماست.
رييس جمهوري افزود: ما با دلار قطع ارتباط كرديم اما يك سود اقتصادي و يك سود سياسي برديم.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد:در تبديل دلار به ارزهاي ديگر ، سودهاي زياد و بالايي بردهايم و اين تصميم ما درست بوده و حجم ذخاير ارزي هر هفته بالاتر رفته است.
احمدي نژاد تاكيد كرد:تصميم ما عالمانه و درست بوده و امروز يك سبد ارزي داريم و به يك ارز تنها متكي نيستيم.
رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه گفت وگوي مستقيم و زنده تلويزيوني با مردم با تاكيد به اينكه دولت نهم مصمم و آمادگي كامل را براي اجراي طرح تحول اقتصادي دارد، ابراز اميدواري كرد كه مجلس شوراي اسلامي نيز بسرعت اين طرح را بررسي و درباره آن تصميمگيري كند.
دكتر محمود احمدي نژاد كه قرار است امروز چهارشنبه طرح تحول اقتصادي را به مجلس شوراي اسلامي تقديم كند، در پاسخ به اين پرسش كه نظر شما درباره ميزان همكاري ديگر دستگاهها و از جمله مجلس در اين خصوص چيست؟ گفت:در قوه مجريه يكپارچگي است و در مجلس هم خوشبختانه همراهي خيلي خوب بوده است. البته افرادي نظراتي دارند، مثلا فردي گفته كه رفراندوم بگذاريم و اين كار با ثبت نام ۶۵ميليوني عملا برگزار شده است.
رييس جمهوري درعين خاطرنشان كرد: نيازي به اين نميبينيم و فكر ميكنيم مجلس محترم ميتواند تصميم بگيرد و البته دو قوه بايد كمك هم باشند تا اين كار بزرگ را انجام دهيم و هر روز اجراي آن عقب بيافتد بيشتر ضرر مي كنيم.
وي اظهار داشت: يك نفر ميگويد كه اصل ۴۴را اجرا كنيد بجاي اين طرح ، بايد گفت كه مقدمه اجراي اصل ۴۴همين اجراي طرح تحول اقتصادي است.
** استقبال مردم از طرح تحولات اقتصادي بسيار خوب است
رييس جمهوري تاكيد كرد: سطح تماس من با مردم بسيار بالاست و مردم از اين طرح همانند طرح سهميه بندي دولت استقبال كرده اند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: در اين دو سه ساله گذشته برخي ايراد ميگرفتند كه چرا طرح اقتصادي نداريد و اما الان ميگويند چرا ميخواهيد طرح اقتصادي را اجرا كنيد.
رييس جمهوري تصريح كرد: در اين وضعيت انتخاباتي كشور ، يك دولت عملا دو سه سال وقت دارد كه البته هر ثانيهاش براي ما مهم است. ميگويند طرح تحول اقتصادي را سالهاي بعد اجرا كنيد. درابتدا هم در ميان همكاران مخالفت شديد بود و اما آرام آارام مطالعات شروع و انجام شد و سپس در سطح عموم مطرح گرديد.
احمدي نژاد با بيان اينكه يك طرح به اين بزرگي حداقل سه سال عقبه كاري دارد، گفت:قبلا كارهايي شده بود اما با اين جزييات كه در آستانه عمليات و اجرا قرار گيرد هرگز كار نشده بود. بيش از ۲۴هزار نفر روز روي يك بخش كار شده است دركل هم بيش از ۴۰هزار نفر روز كار شده است.حالا سئوال اين است كه چرا اجراي آن عقب بيافتد.براي ما مهم نيست كه نتيجه انتخابات چه مي شود امروز دولت لازم است يك كار درست را انجام دهد زيرا كشور در حال ضرر است.
** روش دولت نهم ، كار تبليغاتي نيست
احمدي نژاد با تاكيد به اينكه روش دولت نهم ، كار تبليغي نيست و روش آن كار واقعي است ، اظهار داشت: روز چهارشنبه چهل و هشتمين سفر استاني را انجام ميدهيم كه براي يك دولت بيسابقه است. دولت امروز مسايل كشور را در اختيار دارد زيرا حضور عيني دارد ، درمسايل با عينت تصميم ميگيرد و به همين دليل قادر است تصميمات بزرگ بگيرد . سراغ نداريد كه يك دولت هفت پروژه مرتبط اقتصادي را شروع كند و آنقدر منطق دولت قوي باشد كه همه كارشناسان كشور بگويند كار درست است.
** نبايد كشور را بخاطر انتخابات تعطيل كنيم
رييس جمهوري افزود:برخي كه حرفهايي ميزنند نظر كارشناسي نميدهند نظر سياسي دارند، هركاري بكنيم در هر سال دولت در تصميمگيري مردم تاثير دارد پس نميتوانيم كار نكنيم . نبايد كشور را بخاطر انتخابات تعطيل كنيم.
احمدي نژاد تاكيد كرد: اگر تبليغات لازم بود شايد دور اول بيشتر نياز بود و البته برخي كردند و اعداد و ارقام هم مطرح نمودند.
** در هرزمان اجراي هدفمند كردن يارانهها جهش قيمت خواهيم داشت رييس جمهوري در پاسخ به اين مطلب كه برخي ميگويند اجراي طرح تحولات اقتصادي ممكن است تبعات منفي داشته باشد، پس اجراي آن را به تاخير بياندازيد، گفت :در هر شرايط هدفمند كردن يارانهها و به سمت عدالت رفتن جهش قيمت خواهيم داشت اما دو عامل باعث ميشود كه اين جهش خيلي كم باشد و در زمان كم هم مستهلك شود.
احمدي نژاد درباره اين دو عامل افزود: يكي شرايط اقتصادي است كه الان با پايين آمدن قيمت نفت در بهترين شرايط هستيم و دوم اشراف و آمادگي مديريت پروژه است كه الان دولت آمادگي و اشراف كامل دارد.
رييس جمهوري درعين حال تاكيد كرد: ادعاي ما اين نيست كه تصميم ما صددرصد درست است اما هركس سئوالي داشته با پاسخهاي ما قانع شده است.
سئوالات عجب و غريب هم شده كه البته همكاران ما به اين سئوالات هم پاسخ داده اند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: دولت نهم ، دولت فداكار و پاي كار است تا اقتصاد اصلاح شود و اين گونه دولت را تاكنون نداشته ايم.
** بخاطر پيچيدگي طرح خيليها ترجيج دادند به آن نزديك نشوند
رييس جمهوري در پاسخ به اين مطلب، هدفمند كردن يارانهها و اصرار بر اجراي ان شائبههايي ايجاد كرده است يعني بهره برداري سياسي در سال پايان رياست جمهوري، بطور شفاف پاسخ دهيد؟ گفت:سئوال را بگونه ديگري مطرح كنيد چرا در برنامه دوم و سوم و چهارم اجرا نشده است. بله بخاطر پيچيدگي و بزرگي كار خيليها ترجيح دادند، نزديك نشوند.
احمدي نژاد اظهار داشت:حالا ما تصميم به اجراي آن داريم .اما يك ايده و قانون خوب بايد خوب اجرا شود ، بايد يك برنامه ريزي دقيق اتفاق بيافتد و موضوع شناخته شود، آمادگي مردمي و دستگاههاي مجري بايد ايجاد شود بخصوص درخصوص طرح تحول اقتصادي كه همه راتحت تاثير تعيينكننده قرار ميدهد.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد:هدف از هدفمند كردن يارانهها براي اصلاح ساختارها و جهت گيريهاي اقتصادي است. دو سال و نيم تقريبا دولت در اين باره كار كرده و الان نتايج استخراج شده و اسناد پشتيبان آن هم بسيار قوي و مستدل و مستند است.تقريبا كارشناس وصاحبنظري نداريم كه وقتي موضوع را با او مطرح ميكنيم، نپذيرد.
** الان بهترين زمان براي اجراي طرح تحول اقتصادي است
احمدي نژاد با بيان اينكه اصلاح قيمت با تغيير قيمت است اما بهترين بستر براي طرح تحول اقتصادي الان ميباشد، گفت كه سه بستر اجتماعي ، اقتصادي و اجرايي براي طرح تحول اقتصادي لازم است. دولت بستر اجرايي را فراهم كرده و در بستر اجتماعي هم بالاترين استقبال صورت گرفته و ۶۵ميليون نفر اسم نوشتهاند يعني به فراخوان دولت اعتماد كرده و لبيك گفته اند.
رييس جمهوري گفت:بستر اقتصادي نيز داراي دو ويژگي بسيار مهم و عنصر اصلي در تصميمگيري است كه هر دو به نفع اجراي طرح است. قيمتها الان در وضعيت شيب نزولي با سرعت قرار دارد هم در سطح جهاني و هم داخلي و اين بهترين فرصت است.در طول سي چهل سال گذشته هميشه قوس قيمتها صعودي بوده اما سرعت آن كم و زياد بوده است.
احمدي نژاد افزود:دوم قيمت نفت است . البته يكي از معضلات و مشكلات ريشه هاي اقتصاد ما سهم بالاي مصرف نفت در بودجه دولت است . زماني كه ما دولت را تحويل گرفتهايم در اين سه سال ده درصد اين سهم را كم كردهايم ، قبلا ۶۲و هفت دهم درصد بود كه الان ۵۲درصد است. البته عدد مطلق بالا رفته زيرا حجم بودجه بالا رفته و اقتصاد ما رشد كرده است. اما درصد برغم پايين آمدن همچنان بالاست زيرا بخشي را صرف هزينه جاري و بخشي را صرف هزينه عمراني مي كنيم.
رييس جمهوري تصريح كرد:هميشه آرزوي مديران كشور اين بوده كه اين ارتباط قطع شود و اگر ما درآمدي از نفت داريم در بخش زيربنايي استفاده شود حتي در بخش عمراني نبايد از نفت استفاده كنيم.
احمدي نژاد گفت: يكي از اهداف اصلي اين لايحه كاهش وابستگي بودجه به ارزنفتي است. با اجراي اين لايحه فشار بحران مالي را خنثي و اين يك فرصت براي ما است.
رييس جمهوري افزود:اگر بخواهيم با ارز فرض كنيد ۳۰دلاري بودجه را براي سال آينده ببنديم بايد بخش عمدهاي از فعاليتها را كنار بگذاريم اما مجبور هستيم با ارز ۳۰يا ۳۵دلاري بودجه را ببنديم زيرا قيمت نفت را در بازار جهاني ما تعيين نميكنيم.اگر نگوييم سردمداران نظام سرمايه داري قيمت نفت را تعيين ميكنند بايد بگوييم به دليل ركودي كه در دنيا ايجاد شده تا مدتي قيمت نفت كاهشي است و اين يك پيش بيني است.
احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال ، آيا اجراي طرح تحول اقتصادي با درآمدهاي ارزي ارتباط دارد؟، گفت: مصرف ارزي را كاهش ميدهد ،وابستگي كم مي شود و دوم اينكه ارز حاصل در سرمايهگذاري هاي پايه كشور هزينه ميشود و اين جزو آرزوها بوده است.
رييس جمهوري با تاكيد به اينكه در گذشته هم زحمتهايي كشيده شده در كاهش وابستگيها به نفت افزود: بهترين حالت اين است كه وابستگي به صفر برسد و ارز نفتي نبايد جزوهزينههاي دولت باشد و بايد به زيرساختها و كارهاي عمراني اختصاص يابد.
احمدي نژاد در عين حال گفت كه بايد بجاي ارز نفتي منابع جديد تعريف كنيم و آن هم ماليات است. الان فاصله ماليات دريافتي با هزينهها زياد است.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد:در نظام مالياتي كنوني ۷۰درصد ماليات را كساني مي پردازند مانند قشر كارمند كه از ۳۰درصد درآمدهاي مالياتي استفاده مي كنند و اين بايد اصلاح شود و اين لايحه درهمين صدد است.
وي اظهار داشت:انرژي به دليل مصرف اسراف گونه، عدم عدالت در توزيع ، قيمت پايين و پرداخت يارانه بهترين جاي دريافت ماليات است براي اينكه بهتر بشود كشور را اداره كرد.
احمدي نژاد تاكيد كرد كه يكي از اهداف اين لايحه اصلاح پايههاي اقتصاد كشور است.
رييس جمهوري در پاسخ به اين پرسش ، آيا تصور ميكنيد پول پرداختي به مردم با قيمتها متناسب خواهد بود؟ گفت:در لايحه منابع مالياتي را در سه بخش بازتوزيع ميكنيم، اول رسيدگي به مردم كه امكان دارد آسيب ببينند ، بايد قدرت خريد مردم را بالا برد.
وي ، حمايت از توليد و صادرات را بخش دوم دانست و گفت كه وابستگي ديرينه اين مقوله به انرژي تقريبا با قيمت صفر دارد و اين وابستگي بايد بتدريج حذف شود.
رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه گفت وگوي زنده و مستقيم تلويزيوني با مردم در پاسخ به پرسشي در خصوص اجلاس قطر با عنوان تامين منابع مالي براي توسعه گفت كه در سخنرانيهاي اين اجلاس يكي از نكات بارز، احساس ياس جهاني از آينده بود.
دكتر محمود احمدي نژاد افزود: از نكات مهم ديگر در سخنرانيهاي اين اجلاس كه كاملا مشهود بود و بطور آشكار بر آن تاكيد ميشد اين بود كه ميگفتند ما توصيههاي كارشناسان بينالمللي را اجرا كرديم و وضع بدتر شد. مشخص است كه اين كارشناسان متعلق به كدام نهادهاي بين المللي و جهاني هستند.
رييس جمهوري با تاكيد به اينكه مشكلات جهاني با معضلات اقتصادي آمريكا بي ارتباط نيست ، تصريح كرد: ماجراي ۱۱سپتامبر كه ماجراي مشكوكي است بهانه اي شد براي حمله به عراق و اين حمله نيز در واقع يك مسكني براي اقتصاد بيمار آمريكا بود.
وي افزود: حرف ما اين است اگر دچار مشكل اقتصادي هستيد نبايد مشكلات خود را به ديگران منتقل كنيد، دروغ بگوييد، جنگ راه بياندازيد وهاي وهوي كنيد. مشكلات خود را بگوييد شايد ديگران بتوانند كمك كنند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: اكنون در حال فشار آوردن به كشورهاي عربي خليج فارس هستند تا ۳۰۰ميليون دلار از آنان بگيرند در حاليكه خود اين كشورها در حال متلاشي شدن هستند . بورس بعضي از اين كشورها تا ۸۰درصد سقوط كرده است و بخش مسكن آنها ۸۰درصد پايين آمده است. الان اقتصاد آنها غيرفعال است.
رييس جمهوري افزود: اكنون با فشار و زور ميخواهند پول بگيرند ، اين نشستها نيز در واقع تنظيم زيرساختها و رفت وبرگشتهاي دوطرفه است يعني وابسته كنند كشورها را به خودشان تا منابع آنان را ببرند و يك ظاهري به آنان بدهند.
احمدي نژاد درباره سقوط ۸۰درصدي بازار بورس منطقه و اين مساله كه آيا كاهش بورس تهران نيز متاثر از همين است ، گفت : بورس ما هيچ ارتباطي با بورسهاي جهان ندارد و كاهش آن مربوط به قيمتها است ، با كاهش قيمت ها ، قيمت بورس هم كاهش مييابد . اما ما امسال رشد هم داشتهايم ؟ موفقترين بورس دنيا بورس ما معرفي شد زيرا خوب مديريت شد.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد: در بورس ما تقلب و حباب نيست كه بخواهد بتركد و سقوط كند اين نوسانات در بورس متعلق به قيمت هاست، قيمتهاي جهاني در حال كاهش است و قيمتها در داخل هم كاهش پيدا ميكند.
احمدي نژاد درباره بررسي طرح تحول اقتصادي در مجلس براي تبديل شدن به قانون و بحثهاي متنوع مطرح در اينباره ، گفت : مطابق قوانين موجود دولت اختيار دارد كه اين كار را انجام دهد .در برنامه سوم ، برنامه چهارم ، نظام جامع تامين اجتماعي و قانون حمل ونقل دولت موظف به هدفمندكردن يارانهها شده است.
رييس جمهوري با تاكيد به اهميت و بزرگي طرح تحول اقتصادي خاطرنشان كرد كه همه بايد كمك كنند بخصوص بحث يارانهها ، ماليات، گمرك و نظام توزيع و ارزش پول ملي و بحث بهره وري به يك عزم ملي نياز دارد.
احمدي نژاد تصريح كرد: دولت به همين دليل اين بحث را باز كرد ، نمايندگان گفتند طرح را بياوريد در مجلس تا نظر بدهند وقانون شود ما هم پذيرفتيم كه اين كار بشود و لايحه مستدلي بدهيم براي بخش يارانهها و بخشهاي ديگرهم كه نيازمند تغيير و تكميل هستند لايحه بعداز آماده شدن به مجلس فرستاده خواهد شد و در هر صورت در كشور مخالف و موافق آزادند و مي توانند نظر بدهند و بحث كنند.
رييس جمهوري گفت: غير از جلسات دبيرخانه كه بطور منظم و هدفمند تشكيل مي شود صدها جلسه كارشناسي تا امروز برگزار شده است، استعلام، درخواست نظر و نظرخواهي صورت گرفته ، حتي با كارشناسان مكاتبه شده است و دعوت شده اند. با گروههاي متخصص جلسات متعدد برگزار شده است، از اين كارها دو هدف دنبال ميشود اول اين كه بتوانيم بسرعت و دقيق كار انجام دهيم دوم اگر تبعات منفي است به صفر نزديك شود. وقتي عزم همگاني شكل ميگيرد تبعات منفي خود به خود به حاشيه ميروند چون عمده تبعات منفي ناشي از عدم هم نظريها و عدم هم جهتيها است.
احمدي نژاد تصريح كرد: اين طرح تقريبا با همه از جمله نمايندگان مجلس، دانشگاهيان، متخصصين، صنعتگران ، انجمنهاي كشاورزي ،تاجران ،
صادركنندگان ، علما و روحانيون ، جوانان و روستائيان مرور شده است واكنون لايحه يك لايحهاي پخته شده است كه انشاءالله در مجلس هم كاري سنجيده وبزرگي خواهد شد.
رييس جمهوري گفت: مجلس محترم با همان احساس مسووليت كه هميشه از آن سراغ داشتهايم ، اقدام خواهد كرد . خوشبختانه رابطه مجلس با دولت بسيار صميمي است، با نمايندگان محترم ارتباط مستقل داريم كه اميدواريم آنان هم كمك كنند و اگر نقصي است تكميل كنند تا انشاءالله طرح وارد مرحله اجرا شود.
رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه گفت وگوي مستقيم و زنده تلويزيوني با مردم ، حادثه بمبئي را يك اقدام تروريستي و وحشيانه خواند كه توسط دست هايي خارج از منطقه براي ايجاد تنش در روابط هند و پاكستان طراحي و اجرا شده است.
دكتر محمود احمدي نژاد در پاسخ به پرسشي درباره حوادث اخير در منطقه از جمله حادثه بمبئي ، به طراحي گسترش ناتو اشاره كرد و گفت :در سازمان ملل هم گفتم به نظرم اين فشار بر افغانستان و پاكستان هدف اصلي آن هند وچين است.
رييس جمهوري تصريح كرد: اين استراتژي آنهاست والا حضورشان در افغانستان براي آنها سودي در برنخواهد داشت جز هزينه كرد و بر مردم فشار آورن .
افغانستان يك اقتصاد فعال و منابع سنگين ندارد كه آن را باخود ببرند بلكه تنها يك پايگاهي است كه يك فلش آن به سوي هند است و به نظرمي آيد فلش ديگر آن نيز به سمت چين خواهد بود.
احمدي نژاد اظهارداشت: حادثه بمبئي يك كار تروريستي وحشيانه بود كه حدود ۲۰۰نفر انسان كشته شدند ، مردمي كه در اين ماجرا نقشي نداشته اند، يا مسافر و ديپلمات بودند اما به نظر ميرسد اين اقدام با هدف تشديد حساسيت ها و ايجاد درگيري بين هند و پاكستان صورت گرفته است. به نظر من توسط دست هاي خارج از منطقه طراحي واجرا شده زيرا محال است كساني درمنطقه چه در پاكستان ، چه در هند و يا حتي افغانستان دست به اينكارها بزنند. اين طراحي از بيرون است. همانطور كه بعداز ۱۱سپتامبر حمله به افغانستان و عراق صورت گرفت اكنون تمركز برروي هند و چين است . يك اتفاقي هم جديدا افتاده است و بالاخره اين بحران اقتصادي آمريكا در آينده به يك بحران اجتماعي مبدل خواهد شد.
** نميتوانند بحران را به ايران منتقل كنند
احمدي نژاد تاكيد كرد: خوشبختانه اين بحرانها بر ايران تاثيري نخواهند داشت زيرا ايران يك جزيره باثباتي است كه به دنيا آرامش ميدهد اما نمي توانند بحران را به ايران منتقل كنند.
رييس جمهوري در عين حال خاطرنشان كرد: اين مسائل جهاني مسئوليتهاي ما را خيلي سنگين ميكند، بالاخره نظام اقتصادي مادي ، نظام سياسي مادي و نظام فرهنگي مادي به بن بست رسيده است و از سوي ديگر دنيا بدون يك نظام مبنا دار نميتواند اداره شود پس الان وقت حضور ملت ايران است كه مباني ، نگاه و نظام فكري ، سياسي ،اقتصادي و فرهنگي خود را به دنيا معرفي و در جهت صلح و حل ريشهاي مشكلات تلاش كند تا جهان بجاي جنگ ودرگيريها به گفت وگو و صلح روي بياورد.
** حساب ذخيره ارزي كشور بالاي ۲۳ميليارد دلار است
رييس جمهوري در مورد انتشار گزارش اخير بانك مركزي و شاخصهاي اعلام شده از جمله كاهش ۱۲درصدي نرخ نقدينگي، بيكاري ۱۰و شش دهخم درصد و حساب ميزان ذخيره ارزي ۲۳ميلياردي گفت: نميشود دقيق گفت اما حساب ذخيره ارزي خوشبختانه بالاي ۲۳ميليارد دلار است و البته كار هم ميكند.
احمدي نژاد با بيان اينكه يك حساب تعهدي هم داريم ويك حساب نقدي داريم ، افزود: امروز بيشترين ميزان نقدي موجود در حساب ذخيره ارزي كشور است و ازجهت حساب ذخيره ارزي و همينطور ذخاير ارزي نگراني نداريم و تعهدات را هم مديريت ميكنيم .
رييس جمهوري در عين حال تاكيد كرد: ما از يك سوي ديگر نگرانيم و ميگوييم چرا بايد اين ارز را مصرف كنيم و سرمايهگذاري نكنيم.به همين خاطر معتقديم بايد طرح تحول اقتصادي اجرا شود.
** تكيه بر استعدادهاي داخلي نقطه قوت اقتصاد ايران
رييس جمهوري گفت: با توجه به اينكه اقتصاد ما درون زاست، با دور انديشي مديران كشور در اقتصاد جهاني هضم نشديم.
وي اضافه كرد: نوع نگاه انقلاب اسلامي به خودكفايي كشور و تكيه بر استعدادهاي داخلي از ديگر نقاط قوت اقتصاد ماست.
احمدي نژاد تصريح كرد: حتي قبل از اينكه نشانههاي بحران مالي جهاني بروز كند پيش بيني همكاران ما اين بود كه اوضاع اقتصاد جهاني روبه بحران است بنابراين در بخشهاي مختلف برنامه ريزي شد.
رييس جمهوري صيانت از منابع داخلي و منابع ايرانيان مقيم خارج از كشور و همچنين شناخت آسيبها و جلوگيري از ورود اين آسيبها به كشور را از جمله اقدامات دولت براي مقابله با اين بحران خواند.
احمدي نژاد با اشاره به تشكيل كارگروه ويژهاي در دولت براي بررسي تاثيرات بحران مالي جهان بر اقتصاد ايران گفت: وقتي نشانههاي اين بحران آشكار شد، در فراخواني از همه صاحب نظران اقتصادي خواستيم به پرسشهاي مختلفي كه در اين زمينه مطرح است پاسخ دهند. سوالهاي مشخصي مطرح شده و مشاركت نخبگان اقتصادي در اين كارگروه بسيار خوب است.
** اصل يارانه حذف شدني نيست
رييس جمهوري در خصوص حذف و يا هدفمند كردن يارانهها گفت :همانطور كه مطرح شده منظور هدفمند كردن يارانهها است، يارانه ، ماليات و مجوزها ابزار كار مديريت اقتصاد در دست دولت است.
احمدي نژاد اظهار داشت: هيج دولتي بدون يارانه نيست اما براي ايجاد تعادل در اقتصاد، ماليات و يارانهها كه هريك روي يك سكه هستند ممكن است بالا و پايين و كم و يا زياد شوند .موضعي كه يارانه را تجويز ميكند ممكن است جابه جا شود اما اصل يارانه حذف شدني نيست زيراابزار مديريتي اقتصاد است مثل ماليات، مگر كشور را بدون ماليات ميشود اداره كرد، هرگز.
** بودجه سال آينده برمبناي اجراي طرح تحول اقتصادي بسته شده است رييس جمهوري در خصوص ميزان ارتباط طرح تحول اقتصادي با اسناد بالا دستي مثل سند چشم انداز وبرنامه پنج ساله گفت: دقيقا در برنامه پنج ساله تاكيد شده است كه اين طرح بايد اجرا شود . اگر بخواهيم بودجه را اصلاح كنيم بايد اين طرح را اجرا كنيم بنابر اين بودجه سال آينده را براساس اجراي اين طرح بستهايم . ساختار بودجه ما اصلاح و تمام شاخصهاي منفي مثبت شده است يعني اصلاحات پايهاي صورت گرفته و با سياستهاي اصل ۴۴در يك جهت است و اين زمينه را براي اجراي آن فراهم ميكند.
احمدي نژاد تصريح كرد: هدف نهايي همه كارهاي دولت از جمله برنامههاي توسعه و طرحهاي تحول اقتصادي و اجراي اصل ۴۴تحقق سند چشم انداز است.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
-
گوناگون
پربازدیدترینها