واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس جمهوري در گفت وگوي مستقيم تلويزيوني با مردم(/(۳ اميدواريم مجلس با سرعت طرح تحول اقتصادي را بررسي كند
سياسي. رييس جمهوري. احمدي نژاد. گفت وگوي تلويزيوني
رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه گفت وگوي مستقيم و زنده تلويزيوني با مردم با تاكيد به اينكه دولت نهم مصمم و آمادگي كامل را براي اجراي طرح تحول اقتصادي دارد، ابراز اميدواري كرد كه مجلس شوراي اسلامي نيز بسرعت اين طرح را بررسي و درباره آن تصميمگيري كند.
به گزارش ايرنا، دكتر محمود احمدي نژاد كه قرار است امروز چهارشنبه طرح تحول اقتصادي را به مجلس شوراي اسلامي تقديم كند، در پاسخ به اين پرسش كه نظر شما درباره ميزان همكاري ديگر دستگاهها و از جمله مجلس در اين خصوص چيست؟ گفت:در قوه مجريه يكپارچگي است و در مجلس هم خوشبختانه همراهي خيلي خوب بوده است. البته افرادي نظراتي دارند، مثلا فردي گفته كه رفراندوم بگذاريم و اين كار با ثبت نام ۶۵ميليوني عملا برگزار شده است.
رييس جمهوري درعين خاطرنشان كرد: نيازي به اين نميبينيم و فكر ميكنيم مجلس محترم ميتواند تصميم بگيرد و البته دو قوه بايد كمك هم باشند تا اين كار بزرگ را انجام دهيم و هر روز اجراي آن عقب بيافتد بيشتر ضرر مي كنيم.
وي اظهار داشت: يك نفر ميگويد كه اصل ۴۴را اجرا كنيد بجاي اين طرح ، بايد گفت كه مقدمه اجراي اصل ۴۴همين اجراي طرح تحول اقتصادي است.
** استقبال مردم از طرح تحولات اقتصادي بسيار خوب است
رييس جمهوري تاكيد كرد: سطح تماس من با مردم بسيار بالاست و مردم از اين طرح همانند طرح سهميه بندي دولت استقبال كرده اند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: در اين دو سه ساله گذشته برخي ايراد ميگرفتند كه چرا طرح اقتصادي نداريد و اما الان ميگويند چرا ميخواهيد طرح اقتصادي را اجرا كنيد.
رييس جمهوري تصريح كرد: در اين وضعيت انتخاباتي كشور ، يك دولت عملا دو سه سال وقت دارد كه البته هر ثانيهاش براي ما مهم است. ميگويند طرح تحول اقتصادي را سالهاي بعد اجرا كنيد. درابتدا هم در ميان همكاران مخالفت شديد بود و اما آرام آارام مطالعات شروع و انجام شد و سپس در سطح عموم مطرح گرديد.
احمدي نژاد با بيان اينكه يك طرح به اين بزرگي حداقل سه سال عقبه كاري دارد، گفت:قبلا كارهايي شده بود اما با اين جزييات كه در آستانه عمليات و اجرا قرار گيرد هرگز كار نشده بود. بيش از ۲۴هزار نفر روز روي يك بخش كار شده است دركل هم بيش از ۴۰هزار نفر روز كار شده است.حالا سئوال اين است كه چرا اجراي آن عقب بيافتد.براي ما مهم نيست كه نتيجه انتخابات چه مي شود امروز دولت لازم است يك كار درست را انجام دهد زيرا كشور در حال ضرر است.
** روش دولت نهم ، كار تبليغاتي نيست
احمدي نژاد با تاكيد به اينكه روش دولت نهم ، كار تبليغي نيست و روش آن كار واقعي است ، اظهار داشت: روز چهارشنبه چهل و هشتمين سفر استاني را انجام ميدهيم كه براي يك دولت بيسابقه است. دولت امروز مسايل كشور را در اختيار دارد زيرا حضور عيني دارد ، درمسايل با عينت تصميم ميگيرد و به همين دليل قادر است تصميمات بزرگ بگيرد . سراغ نداريد كه يك دولت هفت پروژه مرتبط اقتصادي را شروع كند و آنقدر منطق دولت قوي باشد كه همه كارشناسان كشور بگويند كار درست است.
** نبايد كشور را بخاطر انتخابات تعطيل كنيم
رييس جمهوري افزود:برخي كه حرفهايي ميزنند نظر كارشناسي نميدهند نظر سياسي دارند، هركاري بكنيم در هر سال دولت در تصميمگيري مردم تاثير دارد پس نميتوانيم كار نكنيم . نبايد كشور را بخاطر انتخابات تعطيل كنيم.
احمدي نژاد تاكيد كرد: اگر تبليغات لازم بود شايد دور اول بيشتر نياز بود و البته برخي كردند و اعداد و ارقام هم مطرح نمودند.
** در هرزمان اجراي هدفمند كردن يارانهها جهش قيمت خواهيم داشت رييس جمهوري در پاسخ به اين مطلب كه برخي ميگويند اجراي طرح تحولات اقتصادي ممكن است تبعات منفي داشته باشد، پس اجراي آن را به تاخير بياندازيد، گفت :در هر شرايط هدفمند كردن يارانهها و به سمت عدالت رفتن جهش قيمت خواهيم داشت اما دو عامل باعث ميشود كه اين جهش خيلي كم باشد و در زمان كم هم مستهلك شود.
احمدي نژاد درباره اين دو عامل افزود: يكي شرايط اقتصادي است كه الان با پايين آمدن قيمت نفت در بهترين شرايط هستيم و دوم اشراف و آمادگي مديريت پروژه است كه الان دولت آمادگي و اشراف كامل دارد.
رييس جمهوري درعين حال تاكيد كرد: ادعاي ما اين نيست كه تصميم ما صددرصد درست است اما هركس سئوالي داشته با پاسخهاي ما قانع شده است.
سئوالات عجب و غريب هم شده كه البته همكاران ما به اين سئوالات هم پاسخ داده اند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: دولت نهم ، دولت فداكار و پاي كار است تا اقتصاد اصلاح شود و اين گونه دولت را تاكنون نداشته ايم.
** بخاطر پيچيدگي طرح خيليها ترجيج دادند به آن نزديك نشوند
رييس جمهوري در پاسخ به اين مطلب، هدفمند كردن يارانهها و اصرار بر اجراي ان شائبههايي ايجاد كرده است يعني بهره برداري سياسي در سال پايان رياست جمهوري، بطور شفاف پاسخ دهيد؟ گفت:سئوال را بگونه ديگري مطرح كنيد چرا در برنامه دوم و سوم و چهارم اجرا نشده است. بله بخاطر پيچيدگي و بزرگي كار خيليها ترجيح دادند، نزديك نشوند.
احمدي نژاد اظهار داشت:حالا ما تصميم به اجراي آن داريم .اما يك ايده و قانون خوب بايد خوب اجرا شود ، بايد يك برنامه ريزي دقيق اتفاق بيافتد و موضوع شناخته شود، آمادگي مردمي و دستگاههاي مجري بايد ايجاد شود بخصوص درخصوص طرح تحول اقتصادي كه همه راتحت تاثير تعيينكننده قرار ميدهد.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد:هدف از هدفمند كردن يارانهها براي اصلاح ساختارها و جهت گيريهاي اقتصادي است. دو سال و نيم تقريبا دولت در اين باره كار كرده و الان نتايج استخراج شده و اسناد پشتيبان آن هم بسيار قوي و مستدل و مستند است.تقريبا كارشناس وصاحبنظري نداريم كه وقتي موضوع را با او مطرح ميكنيم، نپذيرد.
** الان بهترين زمان براي اجراي طرح تحول اقتصادي است
احمدي نژاد با بيان اينكه اصلاح قيمت با تغيير قيمت است اما بهترين بستر براي طرح تحول اقتصادي الان ميباشد، گفت كه سه بستر اجتماعي ، اقتصادي و اجرايي براي طرح تحول اقتصادي لازم است. دولت بستر اجرايي را فراهم كرده و در بستر اجتماعي هم بالاترين استقبال صورت گرفته و ۶۵ميليون نفر اسم نوشتهاند يعني به فراخوان دولت اعتماد كرده و لبيك گفته اند.
رييس جمهوري گفت:بستر اقتصادي نيز داراي دو ويژگي بسيار مهم و عنصر اصلي در تصميمگيري است كه هر دو به نفع اجراي طرح است. قيمتها الان در وضعيت شيب نزولي با سرعت قرار دارد هم در سطح جهاني و هم داخلي و اين بهترين فرصت است.در طول سي چهل سال گذشته هميشه قوس قيمتها صعودي بوده اما سرعت آن كم و زياد بوده است.
احمدي نژاد افزود:دوم قيمت نفت است . البته يكي از معضلات و مشكلات ريشه هاي اقتصاد ما سهم بالاي مصرف نفت در بودجه دولت است . زماني كه ما دولت را تحويل گرفتهايم در اين سه سال ده درصد اين سهم را كم كردهايم ، قبلا ۶۲و هفت دهم درصد بود كه الان ۵۲درصد است. البته عدد مطلق بالا رفته زيرا حجم بودجه بالا رفته و اقتصاد ما رشد كرده است. اما درصد برغم پايين آمدن همچنان بالاست زيرا بخشي را صرف هزينه جاري و بخشي را صرف هزينه عمراني مي كنيم.
رييس جمهوري تصريح كرد:هميشه آرزوي مديران كشور اين بوده كه اين ارتباط قطع شود و اگر ما درآمدي از نفت داريم در بخش زيربنايي استفاده شود حتي در بخش عمراني نبايد از نفت استفاده كنيم.
احمدي نژاد گفت: يكي از اهداف اصلي اين لايحه كاهش وابستگي بودجه به ارزنفتي است. با اجراي اين لايحه فشار بحران مالي را خنثي و اين يك فرصت براي ما است.
رييس جمهوري افزود:اگر بخواهيم با ارز فرض كنيد ۳۰دلاري بودجه را براي سال آينده ببنديم بايد بخش عمدهاي از فعاليتها را كنار بگذاريم اما مجبور هستيم با ارز ۳۰يا ۳۵دلاري بودجه را ببنديم زيرا قيمت نفت را در بازار جهاني ما تعيين نميكنيم.اگر نگوييم سردمداران نظام سرمايه داري قيمت نفت را تعيين ميكنند بايد بگوييم به دليل ركودي كه در دنيا ايجاد شده تا مدتي قيمت نفت كاهشي است و اين يك پيش بيني است.
احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال ، آيا اجراي طرح تحول اقتصادي با درآمدهاي ارزي ارتباط دارد؟، گفت: مصرف ارزي را كاهش ميدهد ،وابستگي كم مي شود و دوم اينكه ارز حاصل در سرمايهگذاري هاي پايه كشور هزينه ميشود و اين جزو آرزوها بوده است.
رييس جمهوري با تاكيد به اينكه در گذشته هم زحمتهايي كشيده شده در كاهش وابستگيها به نفت افزود: بهترين حالت اين است كه وابستگي به صفر برسد و ارز نفتي نبايد جزوهزينههاي دولت باشد و بايد به زيرساختها و كارهاي عمراني اختصاص يابد.
احمدي نژاد در عين حال گفت كه بايد بجاي ارز نفتي منابع جديد تعريف كنيم و آن هم ماليات است. الان فاصله ماليات دريافتي با هزينهها زياد است.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد:در نظام مالياتي كنوني ۷۰درصد ماليات را كساني مي پردازند مانند قشر كارمند كه از ۳۰درصد درآمدهاي مالياتي استفاده مي كنند و اين بايد اصلاح شود و اين لايحه درهمين صدد است.
وي اظهار داشت:انرژي به دليل مصرف اسراف گونه، عدم عدالت در توزيع ، قيمت پايين و پرداخت يارانه بهترين جاي دريافت ماليات است براي اينكه بهتر بشود كشور را اداره كرد.
احمدي نژاد تاكيد كرد كه يكي از اهداف اين لايحه اصلاح پايههاي اقتصاد كشور است.
رييس جمهوري در پاسخ به اين پرسش ، آيا تصور ميكنيد پول پرداختي به مردم با قيمتها متناسب خواهد بود؟ گفت:در لايحه منابع مالياتي را در سه بخش بازتوزيع ميكنيم، اول رسيدگي به مردم كه امكان دارد آسيب ببينند ، بايد قدرت خريد مردم را بالا برد.
وي ، حمايت از توليد و صادرات را بخش دوم دانست و گفت كه وابستگي ديرينه اين مقوله به انرژي تقريبا با قيمت صفر دارد و اين وابستگي بايد بتدريج حذف شود.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]