واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: پرهيز جريانهاي سياسي از اختلافات حاشيهاي
قانونگذاري- گروه سياسي:
تصميم سازان 3 دهه عرصه قانونگذاري كشور در سالروز تصويب قانون اساسي جمهوري اسلامي به دور از جناحبنديهاي سياسي، در ساختمان بهارستان، جمع شدند تا نخستين همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت را برگزار كنند.
در همايشي كه در غيبت محمود احمدينژاد، رئيس قوه اجرايي كشور برگزار شد سخنرانان همايش به وحدت قواي سهگانه و پرهيز جناحهاي سياسي از موارد اختلافبرانگيز و حاشيهاي تاكيد كردند.
ديروز علاوه بر اكبر هاشمي رفسنجاني، علي اكبر ناطق نوري، مهدي كروبي، غلامعلي حداد عادل و علي لاريجاني كه در جايگاه رؤساي 8 دوره مجلس در همايش 30 سال قانونگذاري شركت كرده بودند، سيدمحمود هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه، محمد محمدي گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري، سيدمحمد خاتمي رئيسجمهوري سابق، محمد يزدي رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم، محمدرضا مهدوي كني دبير كل جامعه روحانيت مبارز و احمد جنتي دبير شوراي نگهبان از ديگر مسئولاني بودند كه در صحن علني مجلس حاضر شدند.
رؤساي ادوار مختلف مجلس، كه بهعنوان ناطقان اين جلسه پشت تريبون رفتند، علاوه بر پرهيز از مسائل اختلافافكنانه، به ذكر گوشههايي از مبارزات شهيد مدرس در مقابله با دستگاه ديكتاتوري سردار سپه پرداختند و بر حفظ جايگاه نظارتي مجلس تاكيد كردند.
رئيس مجلس هشتم، نخستين سخنران اين همايش و رئيس مجلس هفتم آخرين آنها بود.
تصميمهاي سرنوشت ساز
لاريجاني در سخنانش با اشاره به اينكه جمع حاضر در كوران حوادث پس از انقلاب، هريك بهنحوي نقش آفرين حوزه قانونگذاري و تصميمسازي كشور بوده اند، اظهار كرد: مجلس هشتم قدر اين نعمت را ميداند و افتخار ميكند با ساز و كاري از چنين ظرفيت فكري در ساماندهي امور جاري كشور بهره جويد.
رئيس مجلس هشتم گفت: به همين جهت مقرر شده تا دفتري در مجلس از طريق ارتباط مستمر با دوستان، اين مهم را به انجام برساند و از نظرات و آراي آنان استفاده شود.
لاريجاني يادآور شد: تصميمگيري در مورد جاسوسهاي آمريكايي در ايران، بيكفايتي سياسي بني صدر، تصميمسازي در بهبود شرايط دفاع مقدس، قوانين برنامه 5 ساله و قوانين بودجه نمونههايي از مرجعيتي است كه نظام جمهوري اسلامي براي مجلس قائل است.
رئيس مجلس افزود: حضرت امام خميني(ره)، مجلس را در راس امور خواندند و حضرت آيتالله خامنهاي مصوبات مجلس را لازمالاجرا دانستند و مجلس را قوه نرم افزاري نظام معرفي فرمودند.
وي ادامه داد: چنين نهادي كه در سختترين شرايط جنگ، همچنان با انتخابات، خود را زنده نگاه داشت، اتكاي اصلي مردمسالاري ديني است.
لاريجاني تاكيد كرد: با الگو قراردادن مدرس، فكر جمعي مجلس هشتم، پرهيز از امور خرد و حاشيهاي و تمركز بر مسائل پراهميت كشور و در راس آن مقوله توسعه كشور و موضوعات اقتصادي و بينالمللي در جهت تحقق سند چشمانداز است.
هاشمي رفسنجاني هم خطاب به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي گفت: سعي كنيد مردم را با نشاط در صحنه نگه داريد و همه مطمئن باشيم كه اگر ذرهاي از اسلام جدا شويم اين مردم با ما نيستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: ما با استقلال و آزادي، بدون استمداد از هيچ قدرت خارجي و فقط با اتكاي ملت و رهبري بينظير و تاريخي امام راحلمان كه حقيقتا براي تاريخ بشريت مثالزدني است توانستيم اين 30 ساله را خوب بگذرانيم. وي اظهار داشت: اين مجلس افتخارات زيادي در تمام 7 دوره دارد و انشاءالله در دوره هشتم نيز شما بزرگان بتوانيد به وظايف بزرگ اسلامي، انساني و ملي خود عمل كنيد.
هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد: حقيقتا كشور حساس است، آمريكا زخمخورده جنگ عراق و افغانستان است. آمريكا دشمن درجه اول ماست و دندانهايش هنوز تيز است و هيچ كند نشده است.
وي با تاكيد بر لزوم وحدت درون كشور، خاطرنشان كرد: احتياج به وحدت بسيار جدي است. بايد پشت سر رهبر بزرگوار انقلاب حضرت آيتالله خامنهاي و با وحدت و همدلي اين حركت را ادامه دهيم تا از اين فضايي كه براي ما ساختهاند به خوبي عبور كنيم.
هاشمي رفسنجاني يادآور شد: ما نياز به حضور مؤثر مردم داريم. شما مجلسيها حقيقتا ميتوانيد از اين تريبون خوب و آزاد مجلس، مردم را در صحنه نگه داريد و ثابت كنيد كه نماينده واقعي مردم هستيد و خواستههاي مردم را ميتوانيد عملي كنيد. اين مجلس قدرت زيادي دارد؛ ما بارها اين را امتحان كردهايم.
مهدي كروبي، رئيس مجلس ششم و دبيركل حزب اعتماد ملي سومين سخنران همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت گفت: حرفهاي عظيم و ماندگار و جاويدي را مدرس در سختترين شرايط كه زير فشار بود با قدرت و صلابت بيان ميكرد و ميگفت كه مجلس است كه قدرتمند بوده و هيچچيزي نميتواند مقابل مجلس ايستاده و با آن مقابله كند. همچنين مجلس است كه ميتواند در مقابل هر قدرتي بايستد.
كروبي با اشاره به اينكه تدوينكنندگان قانون اساسي ما در سال 58 قانون جامعالاطرافي تصويب كردند افزود: شايد مبالغه نباشد كه بگوييم فصل مجلس اين قانون در دنيا بينظير است كه مجلس به اين اندازه قدرتمند باشد؛
بهطوريكه اين مجلس برايش انحلالي نيست. تدوينكنندگان قانون اساسي آنچنان اين قانون را تدوين و تنظيم كردهاند كه هميشه مجلسي نيرومند و قوي حضور داشته باشد.
كروبي يادآور شد: اگر واقعا بخواهيم مجلسي بزرگ و نيرومند داشته باشيم بايد فضايي بهوجود آوريم كه آدمهاي قوي و ريشهدار و آنها كه حوادث و توفانها تكانشان نميدهد به مجلس راه يابند.
دبير كل حزب اعتماد ملي تاكيد كرد: سمبل و تبلور وحدت ما بايد در مجلس شوراي اسلامي باشد.
مظهر دمكراسي
رئيس مجلس چهارم و پنجم ضمن تاكيد بر اينكه مجلس شوراي اسلامي مقتدرترين مجالس دنياست، مجلس را مظهر دمكراسي و آزادي ناميد.
علي اكبر ناطق نوري تصريح كرد: قانون اساسي ما در شرايطي تدوين شد كه كشور و ملت ما از يك حكومت ديكتاتوري وابسته به استكبار رهايي يافته بود و مجلس فرمايشي نجات پيدا كرده بود.
لذا خبرگان قانون اساسي با توجه به همه تجربيات تلخ و شيرين گذشته تا پيروزي انقلاب اسلامي يك قانون اساسي جامع مبتني بر آموزههاي ديني تدوين كردند.
رئيس دفتر بازرسي مقام معظم رهبري به تفكيك قوا اشاره و عنوان كرد: خبرگان قانون اساسي به تفكيك قوا دست زدند و وظايف هر يك از 3قوه مقننه، مجريه و قضائيه را مشخص كردند اما در بين اين 3 قوا به لحاظ اينكه مجلس مظهر دمكراسي و آزادي است و قدرت در آنجا در يك يا چند نفر متمركز نيست و خطر خودكامگي در آن بسيار كم يا منتفي است، خبرگان قانون اساسي بيشترين قدرت و اختيارات را به مجلس دادهاند.
وي با بيان اينكه در قانون اساسي ما كسي نميتواند مجلس را منحل كند و مصوبات آن را كه در مجلس تصويب و به تاييد شوراي نگهبان رسيده، هيچ قدرتي نميتواند وتو كند، اظهار كرد: اين نشاندهنده اقتدار مجلس شوراي اسلامي در حكومت جمهوري اسلامي است.
علت اختلافات
رئيس مجلس هفتم آخرين سخنران همايش 30سال قانونگذاري و نظارت بود. غلامعلي حداد عادل با بيان اينكه مجلس در ايران با 102سال سابقه يكي از اركان اصلي حكمراني و كشورداري است، اظهار داشت: مجلس دستاورد ماندگار انقلاب مشروطيت و ثمره شيرين انقلاب اسلامي و درخت آزادي خواهي و قانون مداري و حاصل مبارزه با استبداد و استعمار است.
وي مجلس را مظهر اراده و حاكميت و نماد ملت خواند و خاطرنشان كرد: مجلس زير يك سقف به نمايندگي از ملت موجوديت يافته است و مظهر همبستگي و وحدت ملي است لذا احترام به مجلس احترام به ملتي است كه مجلس را با راي خود پديد آوردند و اهانت به مجلس ازهركس و هر جا كه باشد، اهانت به ملت است.
غيبت ميهمانان ويژه
محمود احمدينژاد و سيد حسن خميني، از چند روز پيش بهعنوان ميهمانان ويژه همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت معرفي شده بودند، اما ديروز هيچ كدام در اين همايش حضور نيافتند.
دليل غيبت احمدينژاد در جمعي كه رؤساي 8 دوره قوه قانونگذاري و سيد محمود هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه در آن حضور يافته بودند، اعلام نشد. دليل اين غيبت از طرف منابع نزديك به دولت، هماهنگي نكردن با رئيسجمهوري عنوان شد.
اين در حالي است كه حميدرضا حاجي بابايي و محسن كوهكن 2 نفر از اعضاي هيات رئيسه مجلس به خبرنگار همشهري گفتند كه در زمان مقرر از رئيسجمهوري براي حضور در اين همايش دعوت رسمي به عمل آمده و هماهنگيهاي لازم صورت گرفته بود.
منابع ديگري نيز دليل غيبت احمدينژاد را در نظر نگرفتن وقت سخنراني براي وي در اين همايش ذكر كردند.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]