واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لاريجاني خبر داد: دفتري براي استفاده ازتجربه نمايندگان و مديران ادواركشور داير مي كنيم
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس هشتم با تاسيس دفتري از ظرفيت فكري همه كساني كه به نحوي در حوزه قانونگذاري و تصميم سازي كشور نقش آفريني كرده اند، براي ساماندهي امور جاري كشور بهره مي جويد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، "علي لاريجاني" روز سه شنبه در همايش يكروزه "30 سال قانونگذاري و نظارت " در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به حضور روساي ادوار مختلف مجلس شوراي اسلامي و شخصيت ها و مقامات سياسي كشور در اين همايش اظهار داشت: جمع حاضر كه در كوران حوادث پس از انقلاب، هريك به نحوي نقش آفرين حوزه قانونگذاري و تصميم سازي كشور بوده اند، سرمايه ملي كشور محسوب مي شوند.
لاريجاني تصريح كرد: مجلس هشتم قدر اين نعمت را مي داند و افتخار مي كند با ساز و كاري از چنين ظرفيت فكري در ساماندهي امور جاري كشور بهره جويد.
رييس مجلس هشتم اظهار داشت: به همين جهت مقرر شده تا دفتري در مجلس از طريق ارتباط مستمر با دوستان، اين مهم را به انجام برساند و از نظرات و آرا آنان استفاده شود.
لاريجاني ابراز اميدواري كرد كه مجلس هشتم به نحو مناسبي در خدمت روساي ادوار مختلف مجلس باشد.
وي به نقش و جايگاه شهيد مدرس در ادوار مختلف مجلس شوراي ملي اشاره كرد و گفت: پس از انقلاب اسلامي نيز مجلس شوراي اسلامي در مسايل سرنوشت ساز همچون تصميم گيري در مورد جاسوس ها، ماجراي عزل بني صدر، بهبود امور دفاع مقدس و نيز قوانين مادر و بودجه نقش مهم و اساسي داشته است.
لاريجاني تاكيد كرد: مجلس هشتم با الگو قرار دادن مدرس، پرهيز از امور خرد و تمركز بر مسايل مهم و كلان و نيز توسعه كشور را بر اساس سند چشم انداز در اولويت برنامه خود قرار داده است.
رييس مجلس در بخش ديگري ازسخنان خود با اشاره به گذشت 100 سال از انقلاب مشروطه در ايران اظهار داشت: از ابتداي مشروطيت كه قانونگذاري درايران آغاز شد قريب به يكصد سال مي گذرد و بي شك يكي از دستاوردهاي مهم اين نهضت تاسيس مجلس قانونگذاري است.
لاريجان افزود: هر چند به دلايل مختلف پس از چند دوره از مجلس با دسايس غرب استبداد ساده قاجاريه به استبداد وابسته و پيچيده پهلوي تبديل و بنياد مردم سالاري در ايران با موانع بسيار مواجه شد اما حضور شخصيت ممتاز شهيد آيت الله مدرس از مجلس دوم تا مجلس ششم مولفه هاي تفكر پارلماني سالم را نشان داد.
وي تلاش هاي سياسي شهيد مدرس در مجلس را در سه وجه مهم تقسيم كرد و گفت: تثبيت موقعيت مسجل در نظام كشور يكي از اين وجوه است.
رييس مجلس با اشاره به سخنان شهيد مدرس در اين زمينه گفت: شهيد مدرس در اين زمينه اظهار داشت كه هر كاري در مملكت حكومت ملي بايد با اراده ملت باشد و بايد مجلس شوراي ملي راي دهد. وزير بايد مجري قانون باشد، وزير اگر عالم هم باشد در غياب مجلس شوراي ملي نبايد خودش قانون وضع كند. قانون بايد حاكم باشد و وضع قانون از وظايف مجلس شوراي ملي است.
لاريجاني در ادامه بيان سخنان مدرس گفت: مدرس تاكيد داشت اگر امروز كه مجلس هست يك قانون محتاج به اصلاح و شرح باشد، البته بايد به مجلس رجوع شود و نه اين كه هر جا نفهميدند خودشان تغييراتي داده و يك ماده اضافه كنند.
لاريجاني افزود: در ماجراي ترورهاي ساختگي سردار سپه و ايجاد حكومت نظامي در تهران شهيد مدرس با همه موانعي كه در مجلس ايجاد مي كردند پشت تريبون رفت و فرمود: «مساله اي ديگر كه آقاي رييس صلاح ندانستند گفته شود مساله حكومت نظامي است كه تا لايحه حكومت نظامي به مجلس نيايد خلاف قانون است.»
وي تاكيد كرد: اصرار شهيد مدرس در مقاطع مختلف تثبيت جايگاه مجلس و ايجاد فرهنگ قانونگذاري در كشور بود.
رييس مجلس هشتم از ديگر وجوه تلاش هاي سياسي شهيد مدرس به توجه ويژه به اسلامي بودن قوانين و به تعبير ديگر مخالفت با قوانين اسلامي پرداخت.
لاريجاني اظهار داشت: شهيد مدرس كه چند ماه پس از شهادت آيت الله شيخ فضل الله نوري به عنوان احدي از پنج مجتهد تراز اول جهت نظارت بر قوانين مجلس انتخاب شد و بعدها از مجلس سوم به عنوان نماينده اول تهران انتخاب شد در همين هويت حركت كرد و مواضع و سخنان او مشحون از چنين ديدگاهي است.
رييس مجلس يادآور شد كه آيت الله مدرس پس از قتل كنسول آمريكايي در سال 1342 هجري قمري در نطقي مي گويد كه ملت ما چون مسلمان هستند دينشان هم اقتضا داشته كه ملل متنوعه را از هر جهت (جان و مال) محترم بدارد كما اين كه تاريخ نشان مي دهد در همه انقلاب ها هر وقت انقلابي واقع مي شد نسبت به ملل متنوعه بي احترامي نشد و در كمال آسايش به سر بردند. من خيلي متاسفم كه اين واقعه اتفاق افتاد قتل كنسول آمريكايي نبايد اتفاق مي افتاد و همه متاسفند.
ادامه دارد...
سيام/1336/1962/1572
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]