تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 9 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى‏كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1824926715




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مشروح اظهارات حسن قشقاوي؛ قضات آرژانتيني در رديف فاسدترين قضات جهان هستند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشروح اظهارات حسن قشقاوي؛ قضات آرژانتيني در رديف فاسدترين قضات جهان هستند
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت خارجه كشورمان گفت: براساس آمار سازمان شفاف سازي جهاني، قضات آرژانتيني در رديف فاسد‌ترين قضات جهان به لحاظ تاثير پذيري از عوامل مختلف هستند.


به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان پيش از ظهر امروز دوشنبه در نشست هفتگي با خبرنگاران به سؤالات آنها پاسخ گفت.

* انگليسي‌ها در خط مقدم خصومت تاريخي عليه منافع ملت ايران

وي در پاسخ به سؤالي در خصوص فتنه‌انگيز‌ي‌هاي وزير خارجه انگليس عليه دولت و ملت ايران و تعطيلي سفارت انگلستان در تهران، گفت: بعد از موضع‌گيري ما، وزير خارجه انگليس و همچنين سخنگوي اين كشور اعلام كردند اظهاراتي كه داشته‌اند به آن صورتي كه منعكس شده مدنظر آنها نبوده و به نوعي تلاش كردند تعديلي نسبت به مواضع گذشته خود داشته باشند.
وي در عين حال افزود: واقعيت تاريخي اين است كه متاسفانه انگليسي‌ها در خط مقدم خصومت تاريخي عليه منافع ملت ايران بوده‌اند.
سخنگوي وزارت خارجه بحث‌ها و تهديداتي كه اخيراً انگليسي‌ها در قالب تفرقه‌انگيزي بين ايران و كشورهاي منطقه، ‌در بحث هسته‌اي و همچنين در مماشات با تروريسم و ترويست‌ها مطرح كرده‌اند را غيرقابل قبول خواند.
قشقاوي با اشاره به اصطلاحي در فوتبال مبني بر اينكه گاهي اوقات ممكن است فوروارد در آفسايد قرار بگيرد و با بيان اينكه ممكن است انگليسي‌ها در آفسايد سياسي قرار بگيرند، درباره تعطيلي سفارت انگليس در ايران اظهار داشت: ‌در چارچوب وزارت خارجه فعلا چنين موضوعي در دستور كار قرار ندارد.

* اجلاس دوحه فرصت خوبي براي بيان مواضع ايران

يكي از خبرنگاران به حضور احمدي‌نژاد در اجلاس قطر اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: اجلاس تامين مالي براي توسعه با همكاري سازمان ملل در دوحه برگزار و حدود 60 كشور جهان در اين اجلاس حضور داشتند كه بين 30 تا 40 كشور در سطح روساي دولت‌ها در اجلاس مزبور شركت كردند و مباحث خوبي نيز مطرح شد.
وي با بيان اينكه اين اجلاس تحت تاثير حوادث جاري بحران مالي اقتصادي جهاني قرار داشت، اظهار داشت: اجلاس مزبور فرصت خوبي بود كه رئيس ‌جمهور مواضع ما را در قبال تحولات اخير و بحراني كه ريشه در بي‌عدالتي جهاني دارد تبيين كرده و توضيح دهد و از اين فرصت استفاده كند و در چنين جمعي، ديدگاه ما و تحليل واقعه و اينكه چه بايد كرد و در آينده چه بايد صورت گيرد، مطرح شود.
قشقاوي روابط ايران و قطر را بسيار خوب برشمرد و افزود: علاوه بر سخنراني رئيس جمهور در اين اجلاس، در حاشيه آن نيز ديدارهايي صورت گرفت كه رسانه‌ها آن را منعكس كردند.

* كاملا آماده‌ايم

خبرنگاري به اخبار مطرح شده مبني بر حمله رژيم صهيونيستي به ايران اشاره و از قشقاوي در مورد جديت اين حملات سؤال كرد كه وي با اشاره به شرايط جهاني، منطقه‌اي و اوضاع آشفته داخلي رژيم صهيونيستي كه همگان به آن آگاهند و بحران هويتي كه در درون اين رژيم ايجاد شده كه به تعبير خودشان موجوديت آنها را تهديد مي‌كند، خاطرنشان كرد: فكر نمي‌كنيم با توجه به اين شرايط، زمينه و امكان براي اقدام نظامي و تهديد جدي عليه كشورهاي ديگر وجود داشته باشد.
وي بخش عمده‌اي از اين اظهارات در رسانه‌ها را در چارچوب جنگ رواني دانست و با بيان اينكه ملت ما سابقه ممتدي در شنيدن اين گونه اظهارات و جنگ‌هاي رواني و رسانه‌اي دارد، ‌افزود: اين به عهده مقامات مسئول ذيربط است كه همواره اعلام كرده‌ و مي‌كنند كه آمادگي كامل نسبت به رژيم صهيونيستي و نسبت به هر نوع تهديد ديگر احتمالي، دارند.
قشقاوي وظيفه نيروهاي مسلح را آمادگي كامل و صد در صدي خواند و افزود: خوشبختانه ملت،‌ دولت و نيروهاي مسلح همواره در آمادگي كامل هستند.
وي در عين حال افزود:‌ ما اينگونه بحث‌ها را خيلي جدي نمي‌بينيم.

* وزير خارجه كانادا جبران كند

يكي از خبرنگاران با اشاره به تلاش‌هاي كانادا در صدور قطعنامه حقوق بشري عليه ايران و اظهارات وزير خارجه اين كشور، از سخنگوي وزارت خارجه سؤال كرد كه آيا قرار است اتفاق خاصي در روابط دو كشور رخ دهد؟ كه وي با اشاره به عكس‌العملي كه در اين زمينه نسبت به اظهارات وزير خارجه جديد كانادا درباره جمهوري اسلامي و ملت ايران و به كار بردن عبارت ناشايست از ناحيه اين وزير داشته، ‌گفت: موضع خود را همان زمان اعلام كرديم و اين موضوع در دست بررسي است.
قشقاوي افزود: اگر بخواهد اقدام خاصي صورت گيرد، اطلاع داده مي‌شود.
سخنگوي وزارت خارجه با تاكيد بر اينكه طرف كانادايي بايد به نوعي جبران عبارت ناشايست را داشته باشد، گفت: اين موضوعي است كه مورد درخواست و اهتمام جدي ماست. هم به مسئولين سفارت كانادا در تهران ابلاغ شده و هم سرپرست سفارت ما در كانادا اين موضوع را به مقامات وزارت خارجه كانادا اعلام كرده است.
وي كاربرد عبارات ناشايست و غيرديپلماتيك از وزيري كه ظاهراً ديپلمات حرفه‌اي نيست و تازه از كار ديگري به اين كار منصوب شده را درست ندانست و گفت: اين وزير بايد نسبت به اظهاراتش مراقبت و دقت كند.

* كانادا ناقض بزرگ حقوق بشر

قشقاوي قطعنامه‌هاي حقوق بشري را داراي ماهيتي كاملا سياسي خواند و گفت: براي همه روشن شده كه كانادا بنا بر گزارش‌هاي دقيق نهادهاي مسئول بين‌المللي يكي از بزرگترين ناقضين حقوق بشر عليه حقوق بوميان، اقليت‌ها و مسلمانان آن كشور است.
سخنگوي وزارت خارجه كشورمان، كانادا را ناقض بزرگ حقوق بشري خواند و افزود:‌ براي ما و همه جهانيان موضوع سكوت در قبال جنگ و پرداختن به مباحث حقوق بشري، منهاي موضوع جنگ، عجيب و غيرقابل قبول است.
وي با طرح اين سؤال كه چه طور است اين همه حساسيت‌ نسبت به تيرباران وجود دارد، ولي نسبت به بمباران كه اعدام دسته‌جمعي است، حساسيتي صورت نمي‌گيرد، خاطرنشان كرد: حداقل در اعدام‌ها پروسه قضايي،‌ محاكمه و وكيلي در كار است و عموما جانياني هستند كه به مجازات مي‌رسند، ولي در بمباران زنان و كودكان بيگناه در فلسطين، لبنان، افغانستان و عراق كشته مي‌شوند.
به گفته سخنگوي وزارت خارجه تا زماني موضوع حقوق جنگ مشخص نشود، موضوع حقوق بشر نمي‌تواند مورد بررسي قرار گيرد.
قشقاوي تصريح كرد:‌ ابتدا بايد تكليف موضوع جنگ روشن شود، زيرا جنگ بزرگترين نقض حقوق بشر است و با جنگ جان‌هاي بيگناه گرفته مي‌شود.
وي نفس حقوق بشر و توجه به آزادي بيان و مواردي از اين قبيل را امري بسيار خوب برشمرد و افزود: ولي بدترين شكل نقض حقوق بشر، گرفتن جان انسان‌ها در بمباران‌هاست.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: چگونه ممكن است برخي كشورهاي غربي كه بزرگترين منابع درآمد ملي آنها از صادرات سلاح به كشورهاي ديگر تامين مي‌شود، دم از حقوق بشر مي‌زنند؟ مگر صادرات سلاح براي توريسم است؟ صادرات سلاح براي اين است كه صادركنندگان همواره جنگ و درگيري را طلب مي‌كنند.
وي بار ديگر جنگ را اصلي‌ترين موضوع حقوق بشر خواند و افزود:‌ تا تكليف جنگ روشن نشود بحث‌هاي حقوق بشري، شوخي با ملت‌هاست.

* كمپين 75 ميليون امضا

قشقاوي جلوگيري از صدور قطعات هواپيماي خصوصي كه اتباع ما و حتي اتباع غربي در آن نشسته‌اند را يكي از بدترين اشكال نقض حقوق بشر عنوان كرد و گفت:‌ اگر چه توانستيم با توليد هواپيما اين موضوع را به مقدار زيادي حل كنيم، ولي جاي كمپين 75 ميليون امضا براي مقابله با اين موضوع بسيار خالي است.
وي از سه تا پنج ميليون هموطن ايراني در خارج از كشور خواست كه كمپين 75 ميليون امضا را براي مقابله با موضوع تحريم قطعات هواپيما كه بدترين نقض حقوق انسان‌هاست، در دستور كار قرار دهند.
سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد: نفس اينكه حقوق بشر ارتقا يابد يك امر انساني است و همه انسان‌ها قبول مي‌كنند كه حقوق انسان‌ها و كرامت آنها بايد رعايت شود.
قشقاوي با بيان اينكه اولويت اصلي تعيين تكليف جنگ است،‌ادامه داد: هر فعال حقوق بشر بايد اول تكليف خود را با جنگ و جنگ‌طلبي روش كند تا صداقت فعاليت حقوق بشري براي ما روشن شود.
خبرنگار فارس به اظهارات الظهراني رئيس مجلس بحرين در باره جزاير سه‌گانه ايراني اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه با ابراز تعجب از اين اظهارات، افزود: فكر مي‌كنيم اگر بنا باشد پرونده موضوعات جغرافيايي و ارضي در منطقه ما باز شود، قطعا به نفع كشورهاي منطقه نخواهد بود.

* سفر كوره‌آ به تهران

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه اين نشست با اعلام سفر «رافائل كوره‌آ» رئيس جمهور اكوادور به ايران، گفت: براي نخستين بار در طول تاريخ دو كشور است كه يك رئيس جمهور از اكوادور به دعوت آقاي احمدي‌نژاد به ايران سفر مي‌كند.
قشقاوي اكوادور را كشوري غني با منابع سرشار و عضو اوپك خواند و افزود: همكاري‌هاي گسترده در حوزه‌هاي مختلف به ويژه همكاري‌هاي اقتصادي در اولويت اين ديدار قرار دارد.

* سفر دبيركل سازمان شانگهاي به تهران

سخنگوي وزارت خارجه همچنين از سفر فردا سه‌شنبه دبيركل سازمان همكاري شانگهاي به تهران خبر داد و گفت: ايشان علاوه بر ديدار با آقاي متكي وزير خارجه و آهني معاون آموزش و پژوهش در محل دفتر مطالعات سياسي و بين‌المللي وزارت خارجه پيرامون اين سازمان مهم سنخراني مي‌كند.

* تهران هفته آينده ميزبان وزير خارجه قرقيزستان

وي همچنين خبر داد كه وزير خارجه قرقيزستان در اوائل هفته آينده براي ديداري دوجانبه به تهران سفر خواهد كرد.

* زرداري به تهران مي‌آيد

قشقاوي در ادامه و در پاسخ به سؤالي درباره سفر آصف علي زرداري رئيس جمهور پاكستان به ايران و همچنين وضعيت عطارزاده ديپلمات ايراني ربوده شده در پيشاور، به سفر آخوندزاده معاون آسياي وزارت خارجه كشورمان به پاكستان اشاره كرد و گفت: در ديداري كه هم اينك آقاي آخوندزاده معاون آسياي وزارت خارجه در پاكستان دارد، موضوع سفر آقاي زرداري به ايران مطرح شده است.
وي ادامه داد: در پي ديدار زرداري با احمدي‌نژاد در نيويورك و دعوتي كه از ايشان به عنوان رئيس جمهور جديد پاكستان براي سفر به ايران به عمل آمد، ايشان اجابت كرد و به ايران خواهد آمد.
قشقاوي در عين حال به زمان انجام اين سفر اشاره‌اي نكرد.
سخنگوي وزارت خارجه روابط ايران و پاكستان را دوستانه و برادرانه خواند و گفت: در عين حال موضوع مهمي كه در سفر آخوندزاده مطرح شد، موضوع عطارزاده بود.
وي روابط حسنه و برادرانه فيمابين را همواره مورد توجه دو طرف دانست و افزود: در عين حال اين روابط اقتضا مي‌كند در خصوص مسائل امنيتي و از جمله بحث ربايش ديپلمات ايراني، برادران پاكستاني توجه و اهتمام ويژه‌اي بورزدند.
قشقاوي با بيان اينكه هم خانواده ايشان نگرانند و هم مردم ايران با حساسيت ويژه‌اي منتظر رهايي ديپلمات ما در اين كشور هستند، اضافه كرد: آقاي آخوندزاده در ديدار با مقامات پاكستان در كنار مباحث 2 جانبه و منطقه‌اي، اين موضوع را به طور جدي درخواست كرد كه دولت پاكستان هر چه زودتر زمينه استخلاص ديپلمات ايراني را فراهم كند.

* قضات آرژانتيني در رديف فاسدترين قضات جهان

خبرنگاري به ادعاي غرامت 2 ميليون دلاري يكي از بازماندگان انفجار آميا از ايران و ارائه دادخواست قضايي توسط دادستان تحقيقات آميا به آلمان و سوئيس كه در آن خواستار بلوكه كردن اموال دو شخصيت ايراني شده‌، اشاره كرد.
سخنگوي وزارت خارجه در اين باره به آمار سازمان شفاف سازي جهاني مبني بر اينكه قضات آرژانتيني در رديف فاسد‌ترين قضات جهان به لحاظ تاثير پذيري از عوامل مختلف به ويژه مدخليت مسائل مختلف تبليغاتي و سياسي در قبال يك قضاوت منصفانه و عادلانه هستند، اشاره كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه از ابتدا در اين موضوع به خاطر فشار صهيونيست‌ها انحرافي ايجاد شد، يادآور شد: والا جمهوري اسلامي ايران همواره آماده بوده در چارچوب تحقيقات منصفانه و عادلانه كمال همكاري را داشته باشد.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: ايران اكنون نيز اين آمادگي را دارد كه براي روشن شدن واقعيت اين قضيه و عمليات انفجاري، نهايت مساعدت و همكاري خودش را داشته باشد تا مسببين واقعي اين حادثه مشخص شده و معلوم شود كه سيستم قضايي متاثر از فشار تبليغاتي و صهيونيستي اقدام به صدور آرايي عليه اتباع و برخي از مقامات سابق ايراني كرده است.
قشقاوي يادآور شد: ولي متاسفانه چون اين موضوع در دست انداز فعاليت سياسي و تبليغي قرار گرفته از مسير اصلي قضايي و عادلانه خودش منحرف شده و هر از چند گاهي مي‌خواهد دست مايه بحث كلان به اصطلاح تخريب روابط ايران و آرژانتين قرار بگيرد.
وي تصريح كرد: قطعاً ملت آرژانتين تمايلي به اين مسائل ندارد و آگاهي دارد و همواره مايل است رابطه تاريخي بين 2 كشور تحت تاثير اين گونه تشبثات (دستاويزها) قضايي كه به اسم قضايي است، ولي در حقيقت سياسي و تبليغاتي است، قرار نگيرد.

* موضع هميشگي و ثابت ايران در حمايت از فلسطين و حزب‌الله

خبرنگاري به مقاله منتشر شده در نيوزويك كه براساس آن «دنيس راس» مشاور امنيت ملي اوباما عنوان كرده كه در سال 2003 نامه‌اي از سوي مسئولين وزارت خارجه ايران به وزارت خارجه آمريكا توسط صادق خرازي سفير اسبق ايران در فرانسه نوشته و اعلام شده كه ايران حاضر است براي خروج نامش از محور شرارت، از حمايت حزب‌الله لبنان دست بردارد، اشاره كرد و از قشقاوي پرسيد آيا ايران تجديدنظري در حمايت از حزب‌الله و فلسطين به عمل خواهد آورد؟
قشقاوي در پاسخ به اين سؤال با تاكيد بر اينكه موضع ايران در قبال حمايت از فلسطين و حزب‌الله، هميشگي، ثابت و پايدار است، تصريح كرد: از عالي‌ترين سطح نظام از زمان امام (ره) و آغاز انقلاب تاكنون اين موضع بوده است.
وي درباره اين نامه نيز گفت: من اين مطلب را در برخي جرايد ديدم.

* با هرگونه عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي مخالفيم

يكي از خبرنگاران به تصاوير منتشر شده از ديدار رئيس دانشگاه الازهر مصر با شيمون پرز اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه در اين باره تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران با هرگونه عادي سازي روابط به هر شكل ممكن و تحت هر عنوان با رژيم صهيونيستي مخالف است و هر نوع اقدامي در اين جهت از نظر ملت ايران مطرود و منفور است.

* هيچ تجديدنظري در مواضعمان نداشتيم

يكي از خبرنگاران با اشاره به طرح موضوع مطالعات ادعايي و اظهارات مقامات ايراني مبني بر اينكه حاضر نيستيم به اين ادعاها پاسخ بدهيم، گفت پس از آن عنوان شد كه 200 صفحه به اين مطالعات پاسخ داده شده و آقازاده نيز روز گذشته اعلام كرد كه پرونده نمك سبز از نظر آژانس و با توجه به پاسخ‌هاي تهران به مطالعات ادعايي بسته شده است و در ادامه از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد چطور شد كه تهران حاضر شد از موضع خودش دست بكشد و به مطالعات ادعايي كه ادعاهاي نهادهاي جاسوسي و اپوزيسيون است پاسخ دهد؟
قشقاوي در پاسخ به اين پرسش نيز تاكيد كرد: خير؛ ما هيچ تجديدنظري در مواضعمان نداشتيم و موضعمان هماني است كه بود.
وي ادامه داد: آژانس سؤالات شش‌گانه‌اي را مطرح كرد كه ما پاسخ داديم و طبق مداليته پيش رفتيم، آنها صراحتا اعلام كردند آن موضوع حل و فصل شده است. بعداً با موضوع مطالعات ادعايي مواجه شديم.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: خوشبختانه گزارش اخير البرادعي صحت ادعاي ايران را به وضوح روشن كرد و ايشان تاكيد كرد كه اصل اين اسناد ادعايي، ارائه نشده است.
قشقاوي اضافه كرد: آمريكا كه مدعي وجود چنين اسنادي است نه تنها اين اسناد را به خود آژانس نداده، بلكه حتي آژانس هم نتوانسته به ما ارائه دهد.
وي به اظهارات يكي از نويسندگان آمريكايي در اين زمينه اشاره كرد كه گفته معلوم است چرا آمريكا اين اسناد جعلي را به ايران نمي‌دهد چون اگر اصلش را بدهد ايران جعلي بودن آن را روشن مي‌كند و اين خلاف سياست تبليغاتي آمريكاست.
قشقاوي افزود: اينقدر اين اسناد بي‌پايه، ساختگي و جعلي است كه آمريكا نگران است اگر اصل آن را ارائه دهد، در منظر افكار عمومي روشن مي‌شود كه چقدر بي پايه است. آمريكا با آژانس حسابي دچار مشكل شده است.
وي با بيان اينكه مواردي كه آمريكا مطرح كرده، قابل استناد نيست، افزود: آمريكا و آژانس در آن مانده‌اند، زيرا اگر بخواهند اصلش را بدهند ما ثابت مي‌كنيم كه جعلي است.
قشقاوي اضافه كرد: خوشحاليم كه با گذشت زمان، صحت ادعاي ما اين بار توسط البرادعي مورد تاييد و تاكيد قرار گرفت.

* اشغالگران در جهت رفع اشغال قدم بردارند

يكي از خبرنگاران با اشاره به تصويب توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق در مجلس عراق، موضع رسمي ايران را در اين باره جويا شد كه قشقاوي با بيان اينكه ما همواره بر ضرورت رفع اشغال از عراق و اعمال حاكميت كامل ملي توسط اين كشور تاكيد داشتيم، افزود: همواره 2 نكته و عامل را در تحقق اين هدف مورد تاكيد قرار داديم، يكي ضرورت وجود اجماع ملي در عرصه داخلي عراق و دوم توجه به نظر مرجعيت ديني در اين كشور.
قشقاوي گفت: اميدواريم با تصميم هوشمندانه‌ مجلس عراق مبني بر احاله اين امر به 6 ماه ديگر در رفراندوم، ملت بزرگ، آزاديخواه، مستقل و ضداشغالگر عراق بتوانند در پروسه رفراندوم دغدغه‌هاي خودشان را در مورد ضرورت حاكميت كامل عراق و رفع اشغال بيان كنند.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: اميدواريم در طول اين 6 ماه اشغالگران با اقدامات خودشان زمينه‌اي را فراهم كنند كه مشخص شود در جهت رفع اشغال و احترام به اراده ملي و اجماع ملي در عراق گام بر‌مي‌دارند.
وي خاطرنشان كرد: بايد به انتظار همه پرسي آينده در عراق باشيم.
يكي از خبرنگاران نيز از قشقاوي سؤال كرد آيا نتيجه رفراندوم از نظر ايران، خروج نيروهاي اشغالگر از عراق است؟ كه وي به موضوع توجه به دو نقطه اجماع ملي و نظر مراجع ديني اشاره كرد و افزود: مردم عراق در همين چارچوب و در راستاي استقلال و رفع اشغال اقدام خواهند كرد. هر نتيجه‌اي مردم عراق در رفراندوم ارائه دهند كه قطعا مبتني بر نظرات مرجعيت ديني و توجه به اجماع ملي است، به عنوان همسايه مورد قبول ما خواهد بود.
قشقاوي خاطرنشان كرد: هرگونه اقدام در اين راستا كه زمينه ساز رفع اشغال و توجه به حاكميت ملي است، مورد استقبال ايران خواهد بود.

* چارچوب باز ايران براي همكاري

خبرنگاري به اخبار مطرح شده مبني بر اينكه امارات متحده عربي مي‌خواهد فجيره را براي ايجاد پايگاه نظامي در اختيار آمريكا قرار دهد اشاره كرد كه قشقاوي در اين باره گفت: رفته رفته كشورهاي منطقه به ضرورت توجه به همكاري‌هاي منطقه‌اي و دوستي با جمهوري اسلامي توجه مي‌كنند. پيشنهاد آقازاده براي تشكيل كنسرسيوم ايجاد رآكتور آب سبك تحت نظارت آژانس و معاهده NPT فضاي منطقه را براي همكاري منطقه‌اي فراهم كرده و نشان داد حتي بحث هسته‌اي بر عكس درخواست و تمايل بدخواهان، به موضوع همكاري بين ايران و كشورهاي منطقه در حال تبديل شدن است.
وي افزود: خوشبختانه فضا در حال عوض شدن است و فضاي منطقه به سمت همكاري منطقه‌اي و موضوعاتي كه يك روز عده‌اي مي‌خواستند به عنوان تهديد ذكر كنند، تبديل مي‌شود.
سخنگوي وزارت خارجه خاطرنشان كرد: ما در اين زمينه چارچوب «بازي» براي همكاري داريم.

* به عهده آمريكايي‌هاست كه پاسخگو باشند

همان خبرنگار با اشاره به نامه احمدي‌نژاد به اوباما از قشقاوي سؤال كرد كه آيا وزارت خارجه در اين زمينه طرف مشورت قرار گرفت و آيا فكر مي‌كنيد اوباما به احمدي‌نژاد پاسخ خواهد داد؟ كه وي اين نامه را عكس‌العمل طبيعي و خواست ملت آمريكا داير بر تغيير عنوان كرد كه در شعارهاي اوباما تجلي يافت و آن را پاسخي به خواست عمومي مردم آمريكا دانست و افزود: اين به عهده آنهاست (آمريكايي‌ها) كه پاسخگو باشند.
انتهاي پيام/
 دوشنبه 11 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن