واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: مديركل آموزش و پژوهش استانداري مركزي خبر داد: طراحي نرم افزار جهت تعيين اولويتهاي پژوهشي در استان مركزي
مديركل آموزش و پژوهش استانداري مركزي از طراحي نرم افزاري جهت تعيين اولويتهاي عناوين و پروپزالهاي پژوهشي در استان مركزي خبر داد.
مهدي چقايي در گفتوگو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در اراك، اظهار داشت: روش به كارگيري شده در نرم افزار با استفاده از روش AHP يكي از جامعترين سيستمهايي است كه مي توانيم دخالت و سليقههاي احتمالي را حذف و يا به حداقل برسانيم، از ويژگيهاي اين نرم افزار اين است كه بيش از 20 متغير را پاسخگوست.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در خصوص توجه بيشتر به امر پژوهش و تحقيق تصريح كرد: پژوهش منجر به يك نوآوري و تحول در سيستمها مي شود، بنابراين بايد پژوهشها كاربردي باشد تا موجب تسهيل، كاهش هزينهها و بهره برداري بيشتر از امكانات دستگاههاي اجرايي و شركتها و كارخانجات شود.
مديركل آموزش و پژوهش استانداري مركزي مديريت و هدايت و راهبري پژوهش در دستگاههاي اين استان را از وظايف اصلي اين دفتر دانست و گفت: تا سال گذشته دستگاههاي اجرايي مكلف بودند يك درصد اعتبارات خود را در امر پژوهش بكار گيرند، اما امسال مشمولين ماده 26 قانون بودجه (فقط شركتهاي دولتي، بانكها و دانشگاهها) از اعتبار پژوهشي برخوردارند و مكلفند يك درصد از درآمد عملياتي خود را به پژوهش اختصاص دهند؛ روند اجرايي كه براي آن در نظر گرفته شده به صورت متمركز در تهران است كه اين امر مطالبات پژوهشي استان را محقق نمي كند.
اين استاد دانشگاه آزاد اراك اذعان داشت: اين مراكز عناوين خود را به تاييد معاونت علمي و تحقيقاتي رئيس جمهور مي رسانند و اجرا مي كنند.
چقايي با اشاره به اينكه در سال جاري با حذف كارگروه پژوهش در استانها، مديريت و اعمال نظر استاني بر پژوهشها بسيار كمرنگ شده است، تصريح كرد: اين امر موجب شد تا بسياري از عناوين به صورت تكرار انجام شود و با وجود اينكه ممكن است عناوين براي مراكز ذكر شده اولويت داشته باشد، اما بعضاً با سياستهاي كلان استان همخواني ندارد و از اولويتهاي استان نيست؛ ضمن اينكه كاربردي بودن آنها كه متناسب با وضعيت استان است جاي شبهه بسيار دارد.
وي افزود: در اثبات اين مطالب، مستندات بسياري در دفتر آموزش و پژوهش استان موجود است؛ با توجه به اينكه در دستور العمل ابلاغي جديد هر عنوان پژوهشي در كارگروهها تعيين و براي تصويب به شوراي توسعه و برنامه ريزي اعلام مي شود، اما در اين فرآيند جايگاهي براي دفتر آموزش و پژوهش كه متولي مديريت، هدايت و راهبري پژوهشهاي استاني است، ديده نشده است.
مديركل آموزش و پژوهش استانداري مركزي تصريح كرد: اين امر در شرح وظايف شورا مطرح نشده و تعريفي از نحوه تعامل اين دفتر با شورا و حتي بازوي كارشناس پژوهش براي شورا در نظر گرفته نشده است.
چقايي يادآور شد: با توجه به متمركز شدن اعتبارات پژوهشي از معاونت علمي و تحقيقاتي رئيس جمهور عملاً اين فرآيند كارايي ندارد كه نياز به حل اين موضوع باشد.
وي از تشكيل بانك اطلاعاتي پژوهش استاني خبر داد و گفت: اين بانك در قالب وب سايت، اطلاعات تحقيقات و پژوهش مراكز تحقيقاتي، دانشگاهي، اجرايي و كارخانجات و شركتها را جمع آوري مي كند تا به عنوان منبع متمركزي براي محققان و در اختيار همه مراكز، بويژه مراكزي كه قرار است كار پژوهش و تحقيقاتي انجام دهند، قرار بگيرد و از موازي كار و تكرار آن جلوگيري و موجب كاهش هزينه پژوهش و بهره گيري مطلوبتر از اعتبارات شود و درباره موضوعات استاني مورد استفاده قرار گيرد.
مدير كل آموزش و پژوهش استانداري مركزي برقراري ارتباط بين مراكز پژوهش، صنعت، دانشگاه و دستگاههاي دولتي و انطباق فرآيندهاي پژوهشي، پيشرفت پروژههاي تحقيقاتي و انتشار نتايج پژوهشها را از عمده وظايف اين دفتر عنوان كرد.
چقايي در خاتمه با اشاره به برگزاري جشنواره نوآوري و شكوفايي خاطرنشان كرد: با توجه به نامگذاري امسال به نام نوآوري و شكوفايي و اهميت آن در رشد و توسعه و رفاه جامعه قرار است در دهه فجر امسال از نوآوران و مبتكران در سطح استان تجليل شود./انتهاي پيام/
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]