تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846558291




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راهکارهای مقابله با جنگ هویتی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: چرا دشمن «هویت ملی» ما را نشانه گرفته؟!
مقام معظم رهبری: «درست است که امروز دفاع از مرزهاى.جغرافیایى نیست، اما دفاع از مرزهاى هویت.ملى چرا؛ این مطرح است... همه.مان مسؤولیم. جوانِ امروز اگر در آن دوره نبوده است تا در مقابل دشمن بایستد... امروز می.تواند در میدان شرف و افتخارِ دفاع از شخصیت.ملى، از هویت.ملى و... از عقیده.ى مستحکم اسلامى نقش ایفاء کند.»





ادیان نیوز/ هویت مبحثی است که به ما یعنی شخصیت ما بر می.گردد و در مقابل آن غیریت قرار دارد از این رو هویت به جنبه‏ های تمایزی و غیریتی ما توجه دارد یعنی من این هستم و این نیستم. بدین سبب ما یک طرف هویت داریم و طرف دیگر غیریت؛ از این رو وقتی از واژه.ی معنای بحران هویت می.توانیم صحبت کنیم که هویت شخص در جامعه.ای برآورده نشده باشد و به اصطلاح بحران هویت شکل گرفته باشد که آن وقت است که می‏گوییم جامعه به غیر خودش تبدیل می.شود که این موضوع بسیار اهمیت دارد. این که ماهیت یک جامعه یا ذات یک جامعه چیست؟ هویت یک جامعه نامیده می.شود.

هویت ایرانی؛ ذاتی یا متکثر؟!

هویت را همه قبول دارند اما بحثی که بین حوزه.های مختلف علمی وجود دارد این است که هویت ایرانی ذات دارد یا متکثر است. روشنفکران و دگراندیشان معمولاً می.خواهند بگویند هویت ذات واحدی ندارد و متکثر است تا به این وسیله بگویند اگر اسلام در ذات هویت ایرانی هست امروز غرب نیز هست، یعنی همان مقداری که امروز اسلام و ایران در ذات ما ایرانی.ها نشسته به همان میزان هم ما غرب و مدرنیته را پذیرفته.ایم.

در این قضیه آقای دکتر «بشیریه» به طور معمول پیشتاز بوده.اند. بسیاری از روشنفکران دیگر هم این گونه بودند که هویت ملی ایران را بیش.تر متکثر می.دانند در صورتی که به نظر می.رسد از زمانی که اسلام به ایران وارد شده، ذات هویتی ایرانی، اسلامی شده است و هیچ چیزی به اندازه.ی اسلام برای ایرانی.ها مهم نیست و هویت و ذات ایرانی را در برنگرفته است از این رو معمولاً روشنفکران یا دگراندیشان یا حتی برخی از روشنفکران دینی، ذات هویتی ایرانی را متکثر خوانده.اند تا اسلام گوهر واحد و بی نظیر و منحصر به فردی دیده نشود.

«هویت»؛ یک مسأله‏ ی بنیادین

شکل گیری هویت اسلامی-ایرانی دو مرحله داشته است. از نظر ما یک مرحله ورود اسلام به ایران است و مرحله.ی دیگر هم از 500 سال اخیر شکل گرفته است که ایرانی.ها به مکتب امامت و ولایت رسیده.اند و ایران شیعه مد نظر است یعنی تشیع در این ذات قرار گرفت. در خصوص مرحله.ی اول، استاد مطهری در کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» بحث.های خوبی دارند و انجام داده.اند. در مورد مرحله.ی دوم و این‏که در این 500 سال اخیر چه اتفاقی افتاده است، بحث.های فراوانی صورت گرفته است. وقتی از هویت ایرانی صحبت می.شود بیش.تر مجموعه.ای از همین مباحث یعنی هویت واحد، ذات ایرانی، هویت متکثر، جایگاه اسلام، تجدد، مدرنیته و... بحث می.شود و اختلاف در همین حوزه است.

بنابراین بحث هویت از بحث.های بنیادین ماست که اگر ما این مسأله را حل نکنیم بسیاری از نظریه.های کوچک.تر در حوزه.ی جامعه شناختی و اندیشه.ی سیاسی، تاریخ سیاسی، علوم سیاسی و ... مغفول یا ناقص می.ماند. باید ابتدا تکلیف این مسأله را روشن کنیم تا بتوانیم به دیگر نظریه.های کوچک.تر مطلب برسانیم و الهام و فضا بدهیم. این مسأله بسیار مهم است.

دشمن هم دقیقاً هویت را هدف قرار داده است برای این که می.داند اگر بتواند به این هویت رخنه کند و آن را بشکند دیگر چیزی باقی نمی.ماند. از این رو به طور معمول دشمن سعی می.کند به این هویت آسیب برساند که به نظر بنده این آسیب.ها در دو حوزه، شکل گرفته است، یکی حوزه.ی ذات و دیگری عرض یا هسته و پیرامون. معمولاً ابتدا سعی می.کنند به پیرامون آسیب برسانند و بعد به ذات برسند.

هر چند به نظر می.آید در 100 سال بعد از مشروطیت به خصوص دوره.ی پهلوی اول توانسته.اند تا حدودی به پیرامون و به عرض خیلی آسیب برساندند؛ اما ذات هویت ایرانی هم.چنان محفوظ مانده و متکثر هم نیست یعنی اسلام در مرکز این ذات قرار دارد و انقلاب اسلامی هم در اثر همین به وجود آمده یعنی بحران هویتی که در پیرامون ایجاد کرده.اند، انقلاب اسلامی هم در حقیقت واکنشی بود به آن بحران هویت و رسیدن به هویت.

بحث هویت از بحث.های بنیادین ماست که اگر ما این مسأله را حل نکنیم بسیاری از نظریه.های کوچک.تر در حوزه.ی جامعه شناختی و اندیشه.ی سیاسی، تاریخ سیاسی، علوم سیاسی و ... مغفول یا ناقص می.ماند. باید ابتدا تکلیف این مسأله را روشن کنیم تا بتوانیم به دیگر نظریه.های کوچک.تر مطلب برسانیم و الهام و فضا بدهیم. این مسأله بسیار مهم است. دشمن هم دقیقاً هویت را هدف قرار داده است برای این که می.داند اگر بتواند به این هویت رخنه کند و آن را بشکند دیگر چیزی باقی نمی.ماند.

عشق به ولایت به ذات و هویت مردم ایران باز می‏گردد

ما در بحث هویت می.توانیم انقلاب اسلامی را هم تحلیل کنیم؛ همچنین می.توانیم مدرنیته و غرب را نیز تحلیل کنیم؛ از این رو این بحث بسیار کلیدی و مهم است و دشمن هم اکنون متوجه شده که علت و رمز وحدت مردم ایران و یکپارچگی مردم ایران و عشقی که به ولایت دارند، به ذات و هویت مردم ایران باز می.گردد از این رو خود هویت را مورد تهاجم قرار داده و همین طور که گفتم این آسیب.هایی که وارد می.کنند، بیش.تر در حوزه.ی پیرامون بوده و در ذات و هسته.ی مرکزی نبوده بلکه بیش.تر در حوزه.ی حیات خلوت ما بوده است و توانسته.اند بحران.هایی ایجاد کنند و به طرز لباس پوشیدن ما، نحوه.ی زندگی ما، برخی آداب و رسوم ما اثر بگذارند اما هم.چنان اسلام برای ایرانی.ها مهم.ترین گوهری است که در سایه.ی آن دور هم جمع می.شوند و زندگی می.کنند.

چرا دشمن «هویت ملی» ما را نشانه گرفته است؟

دشمنان چون اسلام را علت اصلی این هویت و احساسات دینی و ایمان مردم را در مرکز این مقاومت می.بینند، در تلاش.اند این را بشکنند. حالا با انواع راه.ها، شبکه.های ماهواره.ای، فیلم خلاف اخلاق، ترویج عقاید عرفانی اباحی، ترویج افکار باطل، ایجاد شبهات و چیزهایی که ایمان مردم را هدف قرار می.دهد. سرگرم کردن مردم به اموری که یک نوع اباحی.گری و یا سستی نسبت به دین در جامعه ایجاد کند را سعی می.کنند به خصوص در بین نسل جوان ترویج کنند که مجموعه.ی آن می.شود بحران هویت.

وقتی جوان را از هویتش جدا کردند و به جای آن بحران هویت را به او دادند اول، دیگر مقاومتی صورت نمی.گیرد. کشور راحت فتح می.شود. کاری که در خیلی از کشورهای اسلامی انجام داده.اند و توانسته.اند جوان.های مسلمان و یا اقشار مختلف را از هویت دینی.شان جدا کنند. از این رو این.ها این کار را کردند و یک جاهایی هم موفق شدند. در ایران انقلاب اسلامی با این هویت گره خورده و چون گره خورده این.ها متوجه این نکته هستند که اگر بتوانند به انقلاب اسلامی صدمه بزنند در واقع به هویت لطمه زده.اند و اگر بتوانند به هویت صدمه بزنند، به انقلاب اسلامی ضربه زده.اند از این رو هویت را نشانه گرفته.اند.

راهکارهای مقابله با جنگ هویتی

اولین کاری که در هشدار رهبری وجود دارد، مسأله شناسی است. باید بدانیم دشمن چه کاری دارد انجام می.دهد یعنی مثلاً در کنار برنامه.های ماهواره.ای، هجوم تبلیغاتی، هجوم فکری اینترنتی، فضاهای سایبری و فضاهای مجازی فکر نکنیم تنها تبادل اطلاعات است. باید بدانیم آن.ها نقشه.های بالاتری برای ما دارند و در اثر برتری رسانه.ای و تبلیغاتی که دارند این فاکتور را حاضر نیستند به راحتی از دست بدهند.
پس راه اول شناخت مسأله است ما باید مسأله را بشناسیم و به جوان.ها و نسل امروز بفهمانیم. مسأله تنها تبادل اطلاعات آزاد و یا بحث علم نیست. دشمن یک چیز بالاتر از این را هدف گرفته.اند اگر ما بتوانیم این مسأله را خوب تبیین کنیم و ابعادش را خوب مشخص کنیم و به او بفهمانیم که می.خواهند مهم.ترین ابزار و سنگر ما را فتح کنند آن وقت مسأله شاید شکل دیگری پیدا کند.

ما تا زمانی که راجع به برخی از تئوری.ها و نظریه.های کلان بحث نکنیم و موضع خودمان را مشخص نکنیم در خیلی از مباحث آکادمیک و علمی مجبور می.شویم به استبدادی که در اثر سیطره.ی شرق شناسان حاصل می.شود، تن بدهیم و آن طور می.شود که جامعه.ی خودمان را، مردم خودمان را، انقلاب خودمان را با نظریه.ها و نگرش.هایی تحلیل کنیم که بومی نیست و رنگ بومی ندارد. متأسفانه این اتفاقی است که در خیلی از رشته.های علوم سیاسی و تاریخ در دانشگاه.های امروزمان دارد، اتفاق می.افتد./برهان






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن