واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: خرابكاران اينترنتي به شيوه هاي جديد تخريب مي انديشند: روانشناسي ترس!
خبرگزاري آريا - روانشناسي اجتماعي مجموعه اي از روش هاي خرابكاري در وب محسوب مي شود كه بر اساس آن، بسياري از كاربران اينترنت در برابر تحريك هيجانات، احساسات و علايق خود آسيب پذير شده و موجب كاهش ضريب امنيتي رايانه ها و شبكه ها مي شوند.
به گزارش سرويس فناوي اطلاعات آريا به نقل از مركز سنجش امنيت اطلاعات رايانهاي، كارشناسان امنيتي در خصوص تغيير محسوس نوعي از روش هاي مؤثر خرابكاري اينترنتي موسوم به "روانشناسي اجتماعي" هشدار مي دهند. اين روش شامل ابزاري ست كه با تحريك هيجانات كاربر، وي را به اجراي ناخودآگاه دستورات مجرمان وادار مي كنند.
بر اساس جديدترين بررسي هاي انجام شده توسط PandaLabs، مركز سنجش امنيت اطلاعات رايانه اي، خرابكاران اينترنتي به شيوه اي نوين روي آورده اند كه با استفاده از آن، كاربران را با وحشت و هراس ناگهاني مواجه كرده و آن ها را به انجام فعاليت هاي ناآگاهانه و غير ايمن وا ميدارند.
اين شيوه كه به شكل هشدار، اخطار و پيغام هاي ناگهاني ست، كاربران را به حدي دستپاچه و سردرگم مي كند كه براحتي خواسته هاي تبه كاران اينترنتي را اجرا مي كنند و موجب انتشار بيشتر كدهاي مخرب ميشوند.
در بسياري از رسانه هاي تخصصي، از اين نوع ابزار به عنوان ShockWare يا در اصطلاح "ترس افزار" ياد شده است.
براساس اين گزارش، ضد ويروس هاي جعلي، مشهورترين نوع از اين ابزار بوده اند كه طي ماه هاي گذشته بسياري از كاربران عادي و حتي شبكه هاي سازماني گسترده را نيز با مشكلات حاد امنيتي مواجه كردند.
اين بدافزارها، در هنگام جست و جوي كاربران در اينترنت، ناگهان پيغامي را مبني بر آلودگي رايانه ها نمايش مي دهند و از آن ها مي خواهند تا در ازاي پرداخت مقداري پول، ابزار امنيتي كوچكي را خريداري كنند و رايانه خود را از آلودگي هاي موجود پاكسازي نمايند. حال انكه اين پيغام ها كاملاً غير واقعي ست و تنها بر مبناي واكنش سريع و ناآگاهانه و غير ايمن كاربران طراحي شده است،
علاوه بر اين PandaLabs گزارش داد كه جديدترين روش خرابكاري از طريق روانشناسي ايجاد ترس در كاربران را كشف كرده است. در اين شيوه، كاربر اينترنت نامه اي از يك مركز مهم امنيتي، معمولاً اداره محلي پليس دريافت مي كند كه در آن وي به همكاري در يك فعاليت غيرقانوني در اينترنت متهم شده و اين كه شماره IP او نيز توسط پليس و در حين ارتكاب عمل مجرمانه رديابي شده است. سپس از كاربر خواسته مي شود كه فوراً براي دريافت اطلاعات بيشتر و نيز پي گيري موضوع روي لينك موجود در پايين صفحه كليك كنند. اين عملكرد به نوبه خود منجر به آلوده شدن سيستم به انواع تروژان ها و نيز ايجاد آسيب پذيري هاي بيشتر در سيستم مي گردد.
معمولاً بهترين روش براي خنثي كردن اين نوع حملات، عدم توجه به محتواي نامه هاي الكترونيك ارسال شده از افراد ناشناس و يا دست كم اطمينان از صحت مطالب موجود در آن هاست.
تايپ مستقيم آدرس لينك هاي نامشخص، در نوار آدرس مرورگر و نيز استفاده از ضد ويروس هاي مطمئن نيز مي تواند نقش مهمي در پيشگيري از اين دست حملات محسوب شود.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]