واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
برخی داروها با برخی خوراکی ها سازگار نیستند. اگر خواندن بروشور و توضیحات مصرف برای فهمیدن تأثیرات و تداخل دارو و غدا کافیست، در خواندن آنها تعلل نکنید...
تأثیر متقابل بین برخی داروها و برخی خوارکی ها ممکن است آثار متفاوتی به دنبال داشته باشد، برخی خوراکی ها با افزایش یا کاهش اثر دارو، عوارض جانبی آن را بالا می.برند.
چه خوارکی هایی نباید همزمان با چه داروهایی مصرف شوند؟
از خوردن همزمان آب گریپ فروت با برخی داروها که برای مبارزه با کلسترول بالا تجویز می.شوند، باید خودداری شود زیرا این آبمیوه جذب روده ای دارو را افزایش می.دهد، همین افزایش جذب روده ای عاملی می.شود برای شدت یافتن عوارض جانبی دارو.
این افزایش جذب مربوط می.شود به سیمواستاتین و در مقادیر جزیی آتورواستاتین. برای مثال، مصرف آب گریپ فروت همزمان با درمان به وسیلۀ سموواستاتین جذب را 15 برابر می.کند و باعث عوارض عضلانی شدید می.شود. همین پدیده در مورد سرکوب کننده های سیستم ایمنی بدن (داروهایی نظیر تاکرولیموس و سیکلوسپورین) که برای مقابله با رد پیوند تجویز می.شوند، نیز روی می.دهد.
بنابراین توصیه می.شود که دو ساعت قبل از خوردن این داروها، از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری کرده و مصرف این آبمیوه را تا یک چهارم لیتر در روز کاهش دهید. باید یادآور شد که آب پرتقال، آب لیموترش و آب سیب چنین تداخلاتی با داروها ایجاد نمی.کنند. مواد غذایی سرشار از ویتامین K (کلم، بروکلی، اسفناج، آووکادو، جعفری، کاهو و غذاهایی مثل دل و جگر، کله پاچه، سیراب شیردان و...) نیز هنگام درمان با داروهای ضد انعقاد که باعث سیال شدن خون می.شوند، باید با رعایت تعادل مصرف شوند. این خوراکی ها (حاوی ویتامین K) اثر بخشی درمان را کم می.کنند و خطر انسداد شراین (تشکیل لختۀ خون) را افزایش می.دهند. بنابراین، توصیه می.شود که بیش از یک واحد از این سبزیجات در روز استفاده نکنید.
از نوشیدن الکل همراه با تمام داروهایی که هوشیاری را کاهش می.دهند، باید خودداری کرد، در غیر این صورت احتمال سستی و خواب آلودگی و خطر تصادف و سانحه افزایش می.یابد. داروهایی که هوشیاری را پایین می.آورند، عبارتند از: آرام بخش ها، بی حس کننده ها، ضد سرفه هایی که بر پایۀ کودئین یا ترامادول تهیه شده اند، نرولپتیک ها، برخی ضد افسردگی ها، برخی ضد حساسیت ها و ... . از نوشیدن الکل همراه با ضد التهاب ها (نوع ایبو پروفن) یا آسپرین هم باید اجتناب کرد، زیرا مصرف همزمان آنها خطر سوزش معده و رفلاکس اسیدها را افزایش می.دهد.
مرکبات (لیموترش، گریپ فروت، پرتقال) سازگاری خوبی با ضد التهاب ها یا آسپرین از خود نشان می.دهند و می.توانند فرد را از شر سوزش معده و رفلاکس اسیدهای معده رها کنند. ضمناً توصیه می.شود که ضد التهاب ها یا آسپرین را در وسط غذا بخورید تا این عوارض شان محدود شوند. کافئین خطر افزایش دُز آنتی بیوتیک ها (انوکساسین، سیپروفلاکسین، نورفلاکسین) خصوصاً آنتی بیوتیک هایی که برای درمان التهاب مثانه، تئوفیلین و ضد آسم تجویز می.شوند را بالا می.برند.
برای اجتناب از برانگیختگی، تپش قلب، لرزش، تعرق و حتی توهم، بهتر است که از مصرف قهوه، چای و سودا در طول درمان خودداری کنید. و از آنجایی که شیرین بیان، فشار عروق را افزایش می.دهد، اگر دچار پرفشاری خون هستید، مصرف آن را برای خودتان ممنوع کنید. در نتیجه، مصرف دارو به هیچ وجه بی خطر نیست. بنابراین، برای رعایت احتیاط، قبل از شروع مصرف دارو برای هر نوع درمانی، حتماً توضیحات و یادداشت های مربوط به آن دارو را با دقت بخوانید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]