محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826727218
ابراهيم اميني: *مهمترين ابزار تحقق دموكراسي، حزب است *راه تعامل با اصلاحطلبان را محدود نكردهايم *اصلاحطلبان با كانديداي واحد در انتخابات حاضر شوند
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ابراهيم اميني: *مهمترين ابزار تحقق دموكراسي، حزب است *راه تعامل با اصلاحطلبان را محدود نكردهايم *اصلاحطلبان با كانديداي واحد در انتخابات حاضر شوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
ابراهيم اميني، عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در نشستي كه در دفتر مركزي سازمان دانشآموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت) در رابطه با بررسي انتخابات رياست جمهوري برگزار شد، گفت: سازمان ادوار تحكيم به خصوص براي كساني كه دانشگاه را پشتسر گذاشتهاند يك نام آشنا و شناخته شده است .
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، وي افزود: اين سازمان تلاشهايي را تحت اين عنوان چه قبل از انقلاب در مبارزه عليه استبداد و پيروزي انقلاب و چه نقشي كه در دفاع اهداف اصلي استقرار نظام جمهوري اسلامي در استقلال و تماميت ارضي كشور داشته كه نمود آن شهداي هويزه و ساير شهداي دانشجو هستند و همچنين تلاشي را جهت استقرار آزادي و دفاع از حقوق شهروندان داشتهاند كه بر هيچ كس پوشيده نيست.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي تصريح كرد: با توجه به تقارن فكري كه به نظر من بين تشكل شما و حزب ما وجود دارد و همچنين اهدافي كه حزب اعتماد ملي دنبال ميكند در يك راستا با اهداف شماست، اما در هر حال ممكن است نمود بيروني آن با شدت و ضعف همراه باشد.
وي اضافه كرد: قانون اساسي ما تاكيد بر آراي عمومي دارد و اصل نهم قانون اساسي حاكميت شهروندان بر سرنوشت اجتماعي خود را به عنوان يك عطيه و حق الهي و همچنين خدادادي ميداند و مطابق اصل 56 هيچ شخص و گروهي نميتواند اين حق را از افراد جامعه سلب كند و يا اينكه در خدمت منافع فردي و گروهي قرار دهد. بنابراين حقي نيست كه حاكميت به شهروندان عطا كند و هر وقت خواست از آنان بگيرد.
وي اظهار كرد: همينطور به مسالهي آزادي و استقلال در قانون اساسي به نحوي اشاره شده است كه در قانون به بهانهي استقلال و تماميت ارضي كشور نيز حتي نميتوان آزادي مشروع مردم را سلب كرد و در مقابل به بهانهي آزادي نميتوان استقلال و تماميت ارضي كشور را زير سوال برد كه اين دو ، دو ركن اصلي قانون اساسي هستند و حتي تصريح شده است كه اگر با وضع قانوني بخواهند آزادي مشروع و استقلال كشور را محدود كنند آن قانون مشروعيت نخواهد داشت و در همين رابطه ديديم كه شعار اصلي انقلاب اسلامي ايران نيز استقلال آزادي جمهوري اسلامي بوده است.
اميني بيان كرد: اگر همين چند فراز از قانون اساسي با توجه به نقش و جايگاهي كه قانون اساسي بايد در ادارهي كشور به عنوان ميثاقنامهي بين شهروندان و ادارهكنندگان جامعه داشته باشد بين ادارهكنندگان جامعه الزام به اجراي آنها وجود داشته باشد نميشود كشور را سليقهاي اداره كرد و به همين خاطر است كه در ابتداي كار رييس جمهور و نمايندگان مجلس بايد به قانون اساسي سوگند ياد كنند.
وي ابراز عقيده كرد: در يكي دو هفتهي گذشته كه هنوز چند ماه بيشتر از سوگند نمايندگان مجلس و قانون اساسي نگذشته است دو قانون وضع شده كه خلاف قانون اساسي است. يكي در مورد انتخابات رياست جمهوري كه برخلاف اصل 115 كه به صراحت شرايط كانديداهاي رياست جمهوري را بيان كرده در مورد كانديداهاي مجلس ، شورا، خبرگان به قانون عادي احاله شده است اما اينها يك شرايطي را بيان كردند كه برخلاف سرهي اصل 115 قانون اساسي است و اگر بر اين اساس عمل شود افرادي كه براساس اصل 115 ميتوانستند كانديدا باشند ديگر نميتوانند از اين حق برخوردار باشند.
وي ادامه داد: مورد ديگر اصل 76 قانون اساسي است كه تصريح دارد مجلس حق تحقيق در تمامي امور مملكت را دارد و فقط نهادهاي دولتي را در بر نميگيرد ولي به بهانهي اصلاح آييننامهي داخلي مصوب كردند كه شوراي نگهبان ، مجلس خبرگان و مجمع تشخيص استثنا هستند كه اين موضوع خلاف اصل 76 قانون اساسي است.
اين نمايندهي مجلس ششم گفت:من فكر ميكنم تلاش تمامي نخبگان جامعه و احزاب و تشكلهاي سياسي بايد تاكيد بر اجراي قانون اساسي باشد و نسبت به آن بيتفاوت نباشند؛ چرا كه قانون اساسي با توجه به اينكه معايبي هم دارد اگر در جامعه عملياتي شود خيلي از مشكلاتي كه الان شاهد آنها هستيم وجود نخواهد داشت.
اميني تصريح كرد: اينكه ما در انتخابات شركت كنيم احتمالي ايجاد ميكند كه شايد بشود وضع را تغيير داد و همين احتمال كفايت ميكند كه به جاي عدم شركت در انتخابات شركت در انتخابات را موجهتر بدانيم.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي ادامه داد: اگر قرار باشد تغييري در مملكت به وجود آيد از طريق صندوقهاي راي خواهد بود پس بايد موانع را شناسايي كنيم و از طريق كانال هاي موجود منعكس كرده تا حاكميت وادار شود نسبت به دغدغهي جامعه بيتفاوت نباشد.
وي ضمن اينكه اولين موضع حزب اعتماد ملي را در ارتباط با انتخابات اين دانست كه حتما بايد در انتخابات شركت كرد، گفت: در اين زمينه به دو مثال تركيه و پاكستان ميتوان اشاره كرد كه در تركيه نظاميان اين كشور كه خود را حافظ اصول آتاتورك ميدانستند حتي انتخابات را در جايي كه احساس ميكردند مغاير با مباني آتاتورك است تحمل نميكردند و بازي را به هم ميزدند اما در نهايت در انتخابات پارلماني سال گذشته و انتخاب نمايندگان مجلس عبداللهگل رييس جمهور شد و نظاميان نيز اين موضوع را پذيرفتند در مورد ژنرال مشرف پاكستان نيز همين وضعيت وجود داشت .
وي اضافه كرد: اگر قرار باشد تغييري ايجاد شود از طريق صندوقهاي راي است و قهر كردن با صندوقها به هر بهانهاي كه باشد به نفع جريان حاكم خواهد بود.
وي افزود: اگر به نتيجه رسيديم در انتخابات شركت كنيم موضوع اين است كه بايد چه ساز و كاري داشته باشيم تا نتيجه اطمينانبخشتر باشد و با توجه به مشكلاتي كه در دورهي قبل رياست جمهوري اصلاحطلبان با آن مواجه بودند ديديم كه به دو دسته تقسيم شدند كه عدهاي در انتخابات شركت كردند و گروه دوم معتقد بودند كه شركت در انتخابات نتيجهاي نخواهد داشت و گروه اول كه در انتخابات شركت كردند نيز با تعدد كانديداها باعث شكستن آرا شدند. كه با مختصر اعمال نظري ميشد نتيجه را بر هم زد و در نهايت نتيجه انتخاب احمدينژاد شد كه حتي در مرحله ي اول انتخابات در خيلي از شهرستانها ستاد انتخاباتي نداشت.
اميني گفت: ما اعتقاد داريم اگر اصلاح طلبان بخواهند حضورشان تاثيرگذار باشد و به صرف شركت در انتخابات و گرم كردن تنور انتخابات نباشد بايد تلاش كنند با ائتلاف و انسجام و كانديداي واحد در انتخابات حاضر شوند .
وي افزود: همچنين يكي ديگر از مشكلات جامعه ما عدم تحزب و تشكلهاي سياسي تاثيرگذار است كه البته حزب اعتماد ملي نيز با اين توجيه راهاندازي شد.
اين نمايندهي مجلس ششم اضافه كرد: در دور گذشته كه كروبي كانديدا شد گفت من چه موفق شوم و چه نه بايد تلاش كنيم دوستاني كه در انتخابات با يكديگر همنظر شديم را در قالب يك تشكل سياسي حفظ كنيم و اين انسجام قالب قانوني به خود بگيرد؛ چرا كه يكي از نگرانيهاي دوستان بعد از دو خرداد 76 اين بود كه بعد از انتخابات رها شوند و ارتباط منظم و سازماني بين چهرههاي اصلي اصلاحطلب وجود نداشته باشد .
وي افزود: اعتقاد داريم مهمترين ابزار تحقق دموكراسي حزب است و در نتيجه لازمهي تحقق دموكراسي وجود احزاب فراگير است تا نيروهايي را سامان بخشند كه همفكر هستند و با آموزش آنها برنامههاي خود را تبيين كنند تا اگر مردم استقبال كردند با انسجام بتوانند مملكت را اداره كنند. پس چارهاي جز حمايت از اين فرهنگ از سوي نخبگان براي ارتقاي سطح دموكراسي كشور وجود ندارد.
اميني گفت: حزب اعتماد ملي كه حزب فراگيري را در كشور فعال كرده معتقد است كه بايد كانديداي حزبي داشته باشد و با توجه به اينكه احزاب در كشور ما به آن مرحله نرسيدهاند كه به تنهايي در انتخابات نتيجه را مشخص كنند راه تعامل با اصلاحطلبان را محدود نكردهايم بنابراين پيشنهاد تشكيل شوراي حكميت را دادهايم تا از ميان اصلاحطلبان يك فرد را كه از مقبوليت اجتماعي بيشتري برخوردار است و در وضع سياسي فعلي تاثيرگذارتر است را انتخاب كنند و بقيه از او پيروي كنند.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي تصريح كرد: در هر حال اعتقاد داريم اصلاحطلبان بايد تلاششان اين باشد كه هم نيروهاي خاموش را پاي صندوق راي كشانند و هم كانديداها را به انسجام رسانند و با ائتلاف ايجاد شده كانديداها در صحنه حضور يابند.
به گزارش خبرنگار ايسنا اميني در اين نشست در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اينكه ممكن است بر سر اعضاي شوراي حكميت كه حزب اعتماد ملي تشكيل آن را پيشنهاد داده است اختلاف نظر وجود داشته باشد چطور ميتوان بر اين اختلاف نظر فائق آمد؟ گفت: براي تشكيل اين شوراي ائتلافي چند راه پيشنهاد شده است اولين راه اين است كه پارلمان اصلاحاتي در سطح كشور انتخاب شود و در تمام شهرستانها و استانها افرادي به عنوان عضو در اين پارلمان حضور داشته باشند كه البته به نظر من عملياتي شدن اين كار بسيار سخت است. دوم اينكه از طريق نظرسنجي اقدام كنيم كه البته اين راه عدم موفقيتش را در ايران نشان داده است كما اينكه در دور گذشته دوستاني براساس نظرسنجي گفته بودند آقاي كروبي آخرين فرد انتخاباتي با حدود 500 هزار نفر راي است.
وي افزود: راه سوم كه حجت الاسلام والمسلمين كروبي پيشنهاد كرده است اين است كه از چهرههاي مورد قبول استفاده شود مانند موسوي خويينيها، نوري ،سيدحسن خميني ، ميرحسين موسوي و غيره كه اين افراد را بايد با اتفاق نظر كانديداها انتخاب كرد اما مشكل اينجاست كه هيچ يك از كانديداها غير از كروبي اعلام آمادگي نكرده است.
وي اضافه كرد: تشكيل شوراي حكميت خود باعث تحريك سياسي كشور ميشود تا آراي خاموش نيز پاي صندوق راي بروند پس به نظر من اين فكر بد نيست و در كشور ما نيز قابل اجرا است.
وي همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه با توجه به تجربهي دوران خاتمي فكر ميكنيد كانديداي شما تا چه اندازه در اجراي پروژهاي كه مردم به آن راي ميدهند موفق خواهد بود گفت: موضوع مطرح شده دو بعد دارد يكي اينكه آيا اصلاحطلبان توفيق پيدا مي كنند يا خير؟ كه من فكر ميكنم فضا با سال 76 بسيار تفاوت دارد چون از يك طرف در انتخابات سال 76 هاشمي قرار داشت كه دو دورهاش تمام شده بود و ديگر رقيب حساب نميشد و از طرفي نيز به خاتمي تمايل داشت اما در اين دوره دولتي كه انتخابات را برگزار ميكند رقيب است. همچنين در اين 12 سال رقباي ما خيلي تجربه پيدا كردهاند و وضعيت جريان مقابل با 12 سال پيش بسيار تفاوت ميكند.
وي با بيان اين كه يكي از پروژههاي برگزاركنندگان انتخابات اين است كه انتخابات در كل كشور رايانهاي انجام شود، ابراز عقيده كرد كه اين يعني امكان نظارت بر شمارش آرا توسط كانديداها و نمايندگانشان وجود نداشته باشد. ودر واقع ميتوان گفت اين مدل برگزاري انتخابات يارانهاي است و نه رايانهاي كه اگر به كرسي نشانده شود بايدفاتحهي صيانت از آرا را خواند.
وي با تاكيد بر برگزاري درست انتخابات گفت: اطمينان دارم كه اصلاح طلبان هر گزينهاي را كه به عنوان كانديدا اعلام كنند اگر مجموعهي اصلاحطلبان تلاش كنند فضا به نحوي است كه آرا قابل توجه خواهد بود.
اميني اضافه كرد: اينكه آقاي كروبي چقدر ميتواند موفق باشد بايد بگويم اگر يكي از كساني كه عملا به شعارهاي اصلاحطلبي پايبند بوده و براي آنها ايستادگي كرده كروبي بوده است و به طور مثال ميتوان به قضيهي آقاي لقمانيان يا بحث آقا جري و يا دراويشي كه در قم با آنها برخورد شده بود اشاره كرد و شاهديم كه تنها كسي كه صريح و روشن از حقوقشان دفاع كرد كروبي بود.
وي افزود: من فكر ميكنم تنها ايراد آقاي كروبي اين است كه بيشتر عمل مي كند تا اينكه ادعا كند و كروبي در عمل نشان داده به شعارها و ديدگاهها و برنامههايش پايبند است.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در ادامه در پاسخ به اين سوال كه برنامههاي عملي آقاي كروبي در حوزهي دانشگاه و انتخاب اعضاي كابينهشان چيست؟ گفت: هنوز زود است كه برنامهها اعلام شود البته اتاق فكر حزب با حضور چهرههاي دانشگاهي و غير حزبي برگزار ميشود و برنامههاي انتخاباتي كروبي در عرصههاي مختلف در حال تنظيم است .
وي افزود: آنچه كه مشخص است اين است كه كروبي معتقد است بايد دولت ائتلافي از تمامي تشكلهاي اصلاحطلب باشند و اگر كانديداي نهايي شود كابينهي ائتلافي از تمام تشكلهاي اصلاحطلب خواهد داشت بنابراين من فكر ميكنم تيم ادارهكنندهي كشور چه خاتمي و چه كروبي و غيره باشد تفاوتي چنداني وجود ندارد و در تفكر كلان اختلافنظر زياد نيست.
وي اضافه كرد: روحيهي آزاد انديشي و آزاديطلبي كروبي قطعا در انتخاب افراد و برنامههاي ايشان نشان داده خواهد شد و آن طور نيست كه اگر در حاكميت قرار گيرد حقوق جامعه را ناديده بگيرد. مگر در زماني كه رييس قوه مقننه بود چنين اتفاقي افتاد؟
وي همچنين در جواب اين پرسش كه آيا آقاي كروبي در صورت وجود مشكل در برگزاري انتخابات برنامهاي خواهند داشت و يا تنها به اعتراض و گفتوگو اكتفا ميكنند؟ گفت: اين دغدغه وجود دارد اما نبايد از ترس مرگ خودكشي كرد در نهايت به همين جايي خواهيم رسيد كه الان در آن حاضر هستيم و همين كه يك احتمال وجود دارد منطق حكم مي كند كه نسبت به انتخابات بيتفاوت نباشيم و اين موضوع به اين كه اصلاحطلبان از همهي توان خود در صيانت از آرا استفاده كنند بر ميگردد و اعتقاد من اين است كه توان كروبي به تنهايي كافي نيست حتي ميتوان از نفوذ مراجع استفاده كرد پس اصلاحطلبان بايد از تمام ابزارها در جهت صيانت از آرا استفاده كنند.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي همچنين در رابطه با اينكه همانطور كه انتخاب كردن يك حق است آيا انتخاب نكردن را نيز در شرايطي كه آزادي افراد وجود دارد يك حق نميدانيد؟ گفت: من بر حضور در انتخابات اصرار نداشتم و عرض من اين است كه اگر قرار باشد در دنيا تغييري در سرنوشت سياسي جوامع بشري رخ دهد از طريق صندوقهاي راي است و قهر كردن با صندوق راي كاري را از پيش نخواهد برد، اما بايد بدانيم كه اين مسير طولاني است و اهداف به صورت تدريجي قابل دستيابي هستند بنابراين بايد تلاش كنيم و ميدان كشتي را نبايد رها كرد. حتي اگر بخواهند شكستمان دهند؛ چرا كه بالاخره در تاريخ منعكس خواهد شد.
به گزارش ايسنا، اميني در پايان در پاسخ به پرسشي در مورد اينكه آيا برنامههاي حزب اعلام خواهد شد؟ گفت: قطعا اگر كروبي در نهايت با توجه به انتخاب شوراي حكميت كانديدا باشد برنامههايش را اعلام خواهد كرد؛ با توجه به اينكه اعلام شده است تا 20 آذرماه هر يك از اصلاح طلبان كه بخواهند كانديدا شوند بايد كانديداتوري خود را اعلام كنند.
انتهاي پيام
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]
-
گوناگون
پربازدیدترینها