واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس موزه جانورشناسي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران: موزه جانورشناسي با مشكل كمبود بودجه مواجه است
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرج
سرويس: شهرستانها
رييس موزه جانورشناسي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي گفت: اين موزه براي دعوت از كارشناسان و اعزام محققان به خارج از كشور با مشكل بودجه مواجه است.
دكتر عليرضا صبوري در گفتوگو با ايسنا، در راستاي معرفي جانورشناسي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران اظهار داشت: اين موزه از سال 1307 توسط شادروان استاد جلال افشار پايهگذاري شد كه در ابتدا دو اتاق در اختيار داشته و در طي سالها گسترش پيدا كرد. ساختمان موزه قبل از دانشگاه تهران توسط روسها ساخته شده و مساحتي بالغ بر دوهزار مترمكعب دارد و داراي سه طبقه است. طبقه اول و همكف طبقه نمايش اين موزه ميباشد و زيرزمين بخش تحقيقاتي اين موزه است.
صبوري در رابطه با گونههاي جانوري موزه بيان كرد: گونههاي جانوري به دوبخش تقسيم ميشوند؛ داخلي و خارجي، ولي طراحي دكور موزه براساس گونهي سيستماتيك جانوري است و به گروه آبزيان، ششداران، پرندگان و ديگر گونهها تقسيم ميشوند.
وي خاطرنشان كرد: اين موزه داراي گونههاي كمياب و حتي ناياب جانوري در سطح جهان است. اين موزه درواقع يك ذخيرهي ژنتيكي ملي است، دراين موزه نمونههايي يافت ميشود كه شامل اولين نمونه در يك گونهي جانوري است كه برروي اين نمونهها قيمتگذاري نميتوان كرد، درواقع افتخار موزههاي دنيا به داشتن اين گونه نمونههاي اصل و تك ميباشد و اين يكي از افتخارهاي موزهي ما است كه داراي چنين نمونههايي ميباشد. حتي نمونه اصلي بعضي از كشورها از جمله مونتگرو، يمن، تركيه و هند در اين موزه يافت ميشود.
رييس موزه جانورشناسي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي در رابطه با امور بينالملل گفت: به صورت علمي ارتباطات در زمينهي بينالمللي وجود دارد و رابطه به صورت دوطرفه ميباشد ولي دراين جا مشكل كمبود بودجه براي دعوت از كارشناسان خارجي و يا رفتن به كشورهاي ديگر براي تحقيقات هرچه بيشتر با موزههاي ديگر مطرح است.
وي ادامه داد: اولين قدم، جمعآوري نمونه از دوطرف كوه البرز است و يكي از مسائلي كه در اين سفر به آن توجه شد، نبود كلكسيون حلزون در ايران است كه مورد بررسي قرار گرفت.
صبوري درخصوص مشكلات موزه پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران اظهار داشت: سهدسته مشكل اساسي روبروي ما قراردارد؛ اولين مشكل، مشكل معماري خود ساختمان موزه است. ساختمان موزه قديمي و در طي سالها به آن توجه نشده به همين دليل وضعيت بحراني است، علاوه برآن با مشكلات كنترل رطوبت و هوا در ساختمان براي حفاظت از نمونهها روبرو هستيم كه در واقع چنين سيستمي وجود ندارد، چون اين ساختمان در اصل براي موزه ساخته نشده بود بلكه بعدها تصميم به اين كار گرفته شد. براي نگهداري نمونهها از مواد شيميايي سرطانزا استفاده ميشود كه كاملاً برخلاف استانداردهاي جهاني است چون مواد شيميايي سرطانزا هستند و براي حل همهي اين مسائل نياز به بودجهاي حدود يك ميليارد تومان ميباشد.
وي ادامه داد: دومين مساله، مساله نيروي پرسنلي است. چون موزهاي به اين بزرگي داراي يك نفر نظافتچي و دونفر كارشناس ميباشد، درحالي كه قبلا يعني در ابتداي تاسيس اين نيرو 16نفر بودند و با رفتن آنها جايگزيني وجود نداشت و همين نبود پرسنل باعث شده كه رسيدگي به موزه به خوبي انجام نشود.
صبوري در پايان ابراز داشت: انتظار نداريم مشكلات به طور كلي و يكباره حل شود، انتظار ما فقط اين است كه بودجهاي براي موزه هرساله درنظر گرفته شود تا بتوانيم براساس آن برنامهريزي و كم كم مشكلات را برطرف كرده و توان اين ايجاد شود كه موزه هم از لحاظ علمي و كيفي رشد كند و هم در معرض عموم قرارگيرد. چون اين موزه، موزهي تكي در ايران است و همانند تخت جمشيد جزوي از ميراث فرهنگي ملي ايرانيان است و از مسوولين خواستار عمل در اين زمينه ميباشيم.
انتهاي پيام
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]