واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: شهري با زنان "چادر سفيد"
ورزنه را سفيدترين شهر ايران مي نامند، منطقه اى كه بيشتر زنان آن بنا بر سنتى از زمانهاى گذشته و شايد به قدمت پيدايش شهر، چادر سفيد بر سر مى كنند
ورزنه را سفيدترين شهر ايران مي نامند، منطقه اى كه بيشتر زنان آن بنا بر سنتى از زمانهاى گذشته و شايد به قدمت پيدايش شهر، چادر سفيد بر سر مى كنند.
به گزارش مهر، اغلب زنان اين شهر كه مركز شهرستان " بن رود " است و در 110 كيلومتري جنوب شرقي اصفهان واقع شده و نزديكترين شهر و سادهترين راه دسترسي به تالاب گاوخوني به شمار ميآيد بنا بر سنتي قديمي براي حضور در مجامع عمومي از چادر سفيد استفاده مي كنند.
برخي از كارشناسان جامعه شناسي معتقدند با توجه به اينكه اكثر مردم اين شهر به كشت و كار پنبه و شغل "كرباس بافي" مشغول هستند و همچنين شرايط آب و هوايي منطقه و عدم دسترسي به پارچه هاي ديگر نقاط كشور موجب انتخاب پوشش سفيد رنگ چادر بانوان اين شهر شده است. گروهي نيز بر اين باورند كه اين انتخاب ناشي از دوراني است كه مردم منطقه مذهب زرتشتي داشتند زيرا روحانيون زرتشتي لباسي از جنس پنبه و به رنگ سفيد به تن مي كردند.
اين روزها استفاده از رنگهاي ديگر در پوشش زنان به يكي از بحثهاي مهم تبديل شده است به گونه اي كه بر اساس نظرسنجيهاي انجام گرفته توسط دبير خانه سومين دوره جشنواره "زنان سرزمين من" كه داده هاي آن توسط بخش پژوهش دانشگاه صنعتي شريف استخراج شده است 1/74 درصد زنان جوان ايراني اعلام كرده اند كه پوشش چادر با رنگهاي متنوع و مدلهاي مختلف را به ساير پوششها ترجيح مي دهند.
در اين نظرسنجي 16 هزار و 799 نفر در نظرسنجي مربوط به تنوع و زيبايي چادرشركت كرده و به آن پاسخ دادند. بر اساس داده هاي استخراج شده از اين نظر سنجي تنها 2 درصد شركت كنندگان نظر مساعدي نسبت به تنوع رنگ و مدل چادرها نداشته اند.
با توجه به روحيه مذهبي اغلب زنان كشور و استفاده آنان از چادر مشكي و اينكه صنعت نساجي كشور علي رغم قدمت ديرينه اي كه دارد هنوز به تكنولوژي توليد پارچه چادري مشكي كه از نظر كيفيت همانند محصولات چيني و هندي باشد دست نيافته است ايران به اصلي ترين وارد كننده اين پارچه در جهان تبديل شده است و بنا به گفته مسوولان صنعت كشور سالانه ۶۰ميليون مترمربع از اين پارچه به كشور وارد مي شود كه بيش از نيمي از آن به صورت قاچاق وارد ميشود.
صنعت پارچه چادري ايران بر اساس آمار اعلام شده سالانه تنها 5/1 تا 2 ميليون مترمربع توليد دارد كه بخشي از آن نيز به دليل نداشتن مرغوبيت فاقد مشتري است.
بنا بر اخبار اعلام شده طي 12 سال گذشته بيش از 300 ميليون دلار به مقصد كشورهاي ژاپن، چين، كره و تايلند كه توليد كننده هاي اصلي پارچه چادري مشكي هستند ارز از كشور خارج شده است.
باستانشناسان معتقدند سايقه پوشش چادر در ايران ريشه در تمدن بينالنهرين دارد كه به دوران پيش از پادشاهي هخامنشي بازميگردد و زنان داراي جايگاه اجتماعي به نشانه تمايز از ديگر طبقات از اين پوشش سنتي استفاده ميكردند.
پوشيدن چادرهاي رنگي از ديرباز در برخي از مناطق كشور از جمله كرمان، يزد، كردستان و بخشهايي از آذربايجان متداول بوده و هست و هم اكنون زنان روستايي، عشاير و شاليزارهاي شمال و زنان اقوام تركمن و كرد از چنين چادرهايي استفاده مي كنند.
ترويج استفاده از پوششهايي با رنگهاي ديگر علاوه بر آنكه بر موازين ديني ما مسلمانان منطبق است فوائد اجتماعي و اقتصادي فرواني نيز براي جامعه در پي خواهد داشت و به همين دليل نيز استفاده از الگوهاي مناسبي مانند نحوه پوشش زنان شهر "ورزنه " و ترويج و تقويت آن مي تواند ديگر زنان كشور را نيز به استفاده از اين مدلهاي جديد ترغيب كند.
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]