تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828057635




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روش اسرار آمیز زنبور ها برای یافتن غذا


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: روش اسرار آمیز زنبور ها برای یافتن غذا

حیوانات چگونه غذای خود را می یابند؟ این سوالی است که مدتهاست ذهن زیست شناسان را به خود مشغول کرده است. زمانی که غذای فراوانی وجود داشته باشد و یافتن غذا کار راحتی باشد، حیوانات با حرکت های تصادفی غذای خود را می یابند. در حقیقت شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد بسیاری از موجودات با حرکت هایی مثل حرکت براونی می توانند غذای خود را پیدا کنند.
اما در محیط هایی که غذا با الگویی غیر قابل پیش بینی پراکنده شده باشد حیوانات برای یافتن غذای خود چه روشی را به کار می بندند؟
به نظر می رسد برای این سوال یک پاسخ ریاضی دارد. موثرترین روش برای جست و جو کردن یک ناحیه این است که آن ناحیه را به صورت تصادفی و با قدمهایی که طول آنها به صورت توانی تغییر می کند بگردیم. به این نوع حرکت پرش لوی (Levy Flight) می گویند واین فرضیه که حیوانات با این روش به دنبال غذای خود می گردند به فرضیه جست و جوی غذا به روش پرش لوی مشهور است.
در ده سال اخیر شواهد زیادی پیدا شده که نشان می دهد حیوانات به طور حتم از همین روش برای یافتن غذای خود استفاده می کنند. سال گذشته یک تیم تحقیقاتی، بیش از 5700 روز به ردیابی مسیر حرکت چهارده نوع از ماهی های شکارچی آبهای آزاد پرداختند، از کوسه ماهی گرفته تا ماهی تونایاتون. آنها برای انجام این پروژه از نشانه گرهای الکترونیکی کمک گرفتند. داده های به دست آمده شامل مجموعه ای از بیش از 12 میلیون جابه جایی بود.
این گروه اعلام کردند که تحلیل نتایج با فرضیه جستجوی غذای لویبه طرز خوبی هم خوانی دارد.
اما به تازگی فردریک لنز (Friedrich Lenz) و همکارانش از دانشگاه ملکه مری لندن (Queen Mary University) اعلام کرده اند که اگرچه الگوهای حرکتی بسیاری از موجودات شبیه حرکت لوی است اما در حقیقت آنها به مراتب پیچیده تر از این الگوها رفتار می کنند.
برای اثبات این موضوع ابتدا لنز وهمکارش رفتار زنبورها راوقتی در مقابل دسته ای از گل های مصنوعی آغشته شده به شهد گل قرار می گرفتند ثبت کرده اند. نتیجه به دست آمده نشان می داد که حرکت های آنها از الگوی لوی تبعیت می کند.
در مرحله بعد لنز و همکارش عنکبوتهای اسباب بازی را روی برخی از گل ها قرار دادند، زنبور ها به صورت غریزی از نزدیک شدن به این عنکبوتها خودداری می کردند.
لنز مشاهده کرد که با وجود عنکبوت ها باز هم زنبور ها با الگویی مشابه حرکت لوی به جست و جو غذای خود می پردازند، یعنی هنوز هم زنبورها با پرواز هایی در جهات تصادفی از روی یک گل به گلی آنطرف تر می روند که فواصل این گل ها از رابطه ای توانی تبعیت می کند. در حقیقت شکل فضایی پرواز تغییری نمی کند و آنچه که تغییر می کند الگوی زمانی پرواز است. به عبارتی زنبورها برای این که با عنکبوتها رو در رو نشوند مسیر خود را تغییر می دهند و این موضوع زمان پرواز را تغییر می دهد و نه طول جابجایی را.
در نهایت با تحلیل و بررسی الگوی حرکتی زنبور ها می توان فهمید که الگوهای حرکت به بسیاری از پارامتر های دیگرهم بستگی دارد.
به گفته لنز این بدان معناست که زنبور ها الگوهای فضایی پرواز خود را متناسب با محیط تنظیم می کنند و الگوهای زمانی پرواز را هم طوری تنظیم می کنند که احتمال روبه رو شدن با خطر عنکبوتها کم باشد.
بنابراین زیست شناسان به داده های بیشتری در مورد الگوهای حرکتی در طول زمان و داده هایی در مورد اینکه چگونه الگوی حرکت به سایر عوامل محیط مثل وجود موجودات شکارچی بستگی دارد،نیاز دارند.
واضح است که مطالعات آماری رفتار حیوان ها در مراحل اولیه خود قرار دارد، زیرا تنها با پیشرفتهای اخیر تکنولوژی جمع آوری مجموعه داده های مورد نیاز امکان پذیر شده است واین بدان معنی خواهد بود که به این زودی ها برای مطالعات آماری با کمبود داده روبه رو نخواهیم بود.







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن