واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تحركات جديد اقتصادي بخش خصوصي ايران در فضاي بينالمللي
در ديدار آقاي نخست وزير سابق فرانسه، حقوقدان و عضو كانون وكلاي پاريس با رئيس اتاق ايران، توجه به بخش واقعي اقتصاد و اهميت مسئله تامين امنيت انرژي در جهان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومياتاق ايران، رئيس اتاق ايران در اين ديدار تصريح كرد: با تغيير اهميت از بخش مالي به بخش واقعي در دهه آينده، اين بخش جايگاه مهمتري خواهد يافت و انرژي، بازارهاي بزرگ و سرمايه انساني تحصيل كرده از عوامل تعيين كننده در تشخيص اقتصادهاي مهم جهان خواهند بود.
وي با تاكيد بر اهميت مساله امنيت انرژي در جهان، يادآور شد: از آنجايي كه تامين امنيت انرژي، از اولويتهاي كشورهاي اروپايي است، سرمايهگذاري در توسعه منابع انرژي به نفع جامعه اروپا خواهد بود و بي توجهي به اين امر مشكلات زيادي را در آينده براي بخش واقعي اقتصاد ايجاد خواهد كرد.
رئيس اتاق ايران با اشاره به بحرانهاي مالي و اقتصادي جهان، عنوان كرد: چنانچه درك عاقلانه اي از موضوع داشته باشيم ميتوانيم بحرانها را به فرصت تبديل كنيم.
نهاونديان افزود: مشكلات سياسي نبايد با مسايل اقتصادي آميخته شود، بلكه با گسترش روابط اقتصادي بايد بتوانيم به حل مشكلات سياسي كمك كنيم. نهاونديان همچنين با اشاره به افزايش مبادلات تجاري بين ايران و ساير كشورها خاطرنشان كرد: با وجود تحريمهاي اقتصادي، همچنان حجم مبادلات تجاري ايران در حال افزايش بوده و هزينههاي تحريم محدود به ايران نيست بلكه دامن گير تحريم كنندگان نيز شده است. وي همچنين تحريمها را وضعيتي باخت - باخت خواند و افزود: ايران كشور مهمياست و ميتواند تاثيرات زيادي بر منطقه داشته باشد، بنابراين كشورهاي اروپايي بايد از فرصتهاي موجود براي گسترش روابط اقتصادي بلندمدت با ايران استفاده كنند. نهاونديان با اشاره به روابط سياسي و اقتصادي خوب بين ايران و فرانسه در گذشته تصريح كرد: هم اكنون با توجه به پتانسيلهاي موجود ميتوانيم روابط بين دو كشور را به بالاترين ميزان ممكن افزايش دهيم. رئيس اتاق ايران همچنين اعلام كرد: بيش از دو دهه است كه سرمايهگذاريهاي زيادي در زمينه آموزشي و تحصيلي در ايران انجام شده است و كشور ايران با داشتن درصد بالايي از افراد تحصيل كرده و توانمنديهاي بسيار، ميتواند شريك تجاري خوبي براي فرانسه باشد.
در جريان اين ديدار ، نخست وزير سابق، حقوقدان و عضو كانون وكلاي پاريس نيز با تاكيد بر جايگاه غيرقابل انكار ايران در فرهنگ و تاريخ جهاني و موقعيت ويژه ايران در منطقه به اهميت افزايش روابط تجاري بين ايران و فرانسه پرداخت و گفت: ما بايد به دنبال يافتن راه حلي براي مشكلات موجود باشيم و بتوانيم راه را براي توسعه هر چه بيشتر روابط اقتصادي و تجاري بين ايران و فرانسه، ايران و اروپا و همچنين جامعه جهاني هموار كنيم.
همچنين در ديدار سفير كشور عربستان با رئيس اتاق ايران، بحران مالي جهاني، آثار و راههاي كنترل آن مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
رئيس اتاق ايران در اين ديدار تصريح كرد: ثبات سرمايه براي كنترل آن ميتواند موثر باشد و در اين بين اقتصادهايي كه داراي بخشهاي واقعي قويتري هستند و يا توليدكننده نفت ميباشند، نقش مهمتري خواهند داشت. وي افزود: همكاري اتاقهاي دو كشور ايران و عربستان براي ايجاد بازار مشترك اسلاميبسيار مهم است، زيرا اين دو كشور از ظرفيتهاي خوبي برخوردار هستند.
نهاونديان تاكيد كرد: ما آماده ارسال هيات تجاري، سرمايهگذاري و صادرات خدمات به كشور عربستان هستيم و پيشنهاد ميكنيم هياتهاي اين چنيني ميان دو كشور مبادله شوند.
رئيس اتاق ايران يادآور شد: اتاق ايران گامهاي مثبتي براي دوستانهتر كردن محيط اقتصادي برداشته است و به زودي موانع سرمايهگذاري خارجي در ايران از ميان خواهد رفت و با اجراي اصل 44 قانون اساسي، اتاق در تماميتصميمهاي اقتصادي دولت شركت خواهد كرد.
وي عنوان كرد: زمينههاي همكاري بسياري ميان دو كشور وجود دارد كه ايجاد خط مشترك كشتيراني ميان ايران و عربستان، ايجاد روابط مستقيم بانكي و همكاري در صنعت فولاد و بسيار زمينههاي ديگر از آن دسته است. نهاونديان بيان كرد: ما آماده هر نوع سرمايهگذاري هستيم و شركتهاي خارجي به هر ميزان كه مايل باشند ميتوانند در طرحهاي ايران سهم داشته باشند و هدف ما اين است كه روابط دو كشور را چندين برابر ميزان فعلي كنيم.
وي گفت: براي ايجاد نمايشگاه دايميمحصولهاي ايراني در جده (عربستان) كارهايي انجام دادهايم و اين مساله كمك زيادي به روابط دو كشور خواهد كرد. رئيس اتاق ايران اعلام كرد: مساله بسيار مهم ديگر ورود به سازمان تجارت جهاني است كه كارهايي نيز در اين رابطه انجام شده و گروه كاري و رژيم تجاري ما مشخص و آماده شده است و ما مايل هستيم از تجارب كشور عربستان در اين زمينه استفاده كنيم.
نهاونديان تصريح كرد: به دعوت اتاق اسلاميقرار شده تا با كمك كشور عربستان براي نخستين بار مجمع تجارت اسلاميدر زمان حج برگزار شود و اميدوار هستيم اين كار نتايج مثبتي در پي داشته باشد.
در ادامه اين ديدار سفير كشور عربستان سعودي نيز گفت: تبادل هياتهاي تجاري بسيار خوب است، اما نكته مهمتر دستاوردهاي پس از آن است و بايد بتوانيم موانع همكاريها را برطرف كنيم و نكته شايان توجه اين است كه مشكلها بايد با گفتوگو و دوستانه برطرف شوند.
وي همچنين خاطرنشان كرد: تقويت روابط دو كشور براي ما اهميت زيادي دارد و ايران نيز از ظرفيتهاي فراواني برخوردار است و ما به افزايش همكاريها ميان دو كشور خوش بين هستيم.
از سوي ديگر در ديدار سفير ايتاليا با رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران راههاي برداشتن موانع براي توسعه مناسبات اقتصادي دو كشور مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
در اين ديدار رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران با بيان اين مطلب كه "دلايل زيادي براي گسترش روابط دو كشور وجود دارد" اظهار كرد: شرايط و محيط جديد اقتصاد و سياست جهاني از جمله دلايلي است كه ميتواند موجب گسترش روابط دو طرف شود و براساس روابط دو كشور در گذشته، ايران و ايتاليا مايل هستند روابط خود را قويتر كنند.
وي افزود: هرچه دانش و اطلاعات جامعه تجاري دو كشور از يكديگر بيشتر شود، ميتوانيم روابط تجاري بهتري برقرار كنيم.
وي افزود: به شركتهاي كوچك و متوسط ايتاليا اين شانس داده ميشود كه محيط ايران را نه تنها براي فروش كالا، بلكه براي ايجاد سرمايهگذاري مشترك از نزديك ببينند و دستيابي به بازارهاي منطقه از طريق ايران فرصت خوبي براي بازرگانان ايتاليايي به شمار ميرود.
سفير ايتاليا در ايران نيز با اشاره به روابط طولاني مدت دو كشور تصريح كرد: پتانسيلهاي زيادي براي گسترش روابط وجود دارد كه با كمك اتاق بازرگاني ايران و اتاق بازرگاني ايتاليا ميتوانيم آن را ارتقا دهيم.
وي از تمايل شركتهاي كوچك و متوسط ايتاليايي براي فعاليت در ايران خبرداد و افزود: براي همكاري شركتها مشكلاتي مانند كمبود اطلاعات و ضعف راههاي اتصال و حمايت وجود دارد.
سفير ايتاليا تلاش براي تقويت روابط را از جانب هر دو كشور امري ضروري دانست و گفت: از آنجا كه فعالتر كردن شركتهاي كوچك و متوسط جزو اولويتهاي برنامههاي اقتصادي ايران است و پيدا كردن شركاي تجاري مناسب براي اين شركتها اهميت دارد، بايد بيشتر بر روي اين مساله بررسي كنيد.
همچنين سفير سنگال در ديدار با رئيس اتاق ايران از اعزام هيات اقتصادي سنگال به سرپرستي وزير اقتصاد اين كشور در نيمه دوم ماه دسامبر خبر داد.
رئيس اتاق ايران در اين ديدار با تاكيد بر ضرورت همكاري دو كشور در زمينه صنايع كوچك و متوسط گفت: زمينههاي همكاري گستردهاي ميان دو كشور وجود دارد كه از جمله ميتوان به سرمايهگذاري مشترك در زمينههاي لوازم خانگي، خودرو، سراميك، فسفات و كبالت اشاره كرد. وي با اشاره به سياست دولت ايران براي توسعه همكاريهاي اقتصادي با آفريقا تصريح كرد: بخش خصوصي ايران مايل است كه با كشورهاي آفريقايي وارد تعامل شود و هر چه ارتباط سفارت سنگال و اتاق بازرگاني نزديكتر شود، ميتوان زمينههاي اين گونه فعاليتها را هموار كرد.
نهاونديان امضاي تفاهم نامههاي همكاري ميان دولتها را زمينه ساز فعاليت بخش خصوصي دانست و يادآور شد: در ارتباط اقتصادي ميان دو كشور كارها به يك باره قابل انجام نيست و معمولا چند صنعت پيشتاز هستند و اگر فضاي كسب و كار مناسب ارزيابي شد، صنايع ديگر هم وارد عمل ميشوند؛ بنابراين دولتها موظفند اجازه ندهند كه تجربههاي نخست به شكست منجر شود.
وي با اشاره به حضور صنعت خودروسازي ايران در سنگال، تصريح كرد: حضور خط توليد شركت ايران خودرو در سنگال ميتواند آغاز خوبي براي فعاليت ميان دو كشور باشد. ضمن اينكه تجربه سالهاي گذشته نشان ميدهد كه شركتهاي ايراني در ارايه خدمات فني و مهندسي با كيفيت بالا و قيمت مناسب موفق عمل كرده اند.
رئيس اتاق ايران افزود: توقعي كه از شرايط خوب سياسي ميان دو كشور ميرود اين است كه سنگال شرايط رقابت برابر و منصفانه شركتهاي ايراني با ديگر شركتها را فراهم كند و اگر اطلاعات به موقع در اختيار شركتهاي ايراني قرار بگيرد ميتوان در مناقصهها با تاثيرگذاري بيشتري وارد عمل شد.
سفير جمهوري سنگال در ايران نيز در اين ديدار با اشاره به امضاي 23 تفاهم نامه بين ايران و سنگال از سال 2000 گفت: اين تفاهم نامهها فقط امضا شده ولي عملياتي نشده است و بايد تلاش كنيم اين قراردادها به شكل اجرايي در آيد.
وي با اشاره به حضور شركتهاي ايراني در سنگال در زمينههاي كشاورزي، انرژي و خودرو تصريح كرد: بخش خصوصي ايران به خصوص در حوزه صنعت در سنگال ضعيف عمل كرده است و بايد زمينهاي فراهم شود كه صنعتگران ايران در نمايشگاههاي سالانه سنگال حضور فعال داشته باشند.
وي با اشاره به سفر وزير اقتصاد سنگال در نيمه دوم ماه دسامبر گفت: وزير صنعت سنگال نيز به زودي در راس هياتي به ايران سفر خواهد كرد. ديدگاههاي دو كشور به يكديگر نزديك است و دولتها بايد بخش خصوصي را حمايت كنند؛ ضمن آنكه رئيس جمهور سنگال نيز اهميت ويژه اي براي رابطه با ايران قايل است و از ژانويه تا به حال 4 بار به ايران سفر كرده است.
سفير سنگال با اشاره به افتتاح خط توليد خودروي سمند در اين كشور در 5 دسامبر سالجاري گفت: اين خط توليد سالانه 10 هزار خودرو توليد خواهد كرد كه تجربه خوبي براي همكاري ميان دو كشور به شمار ميآيد.
وي همچنين از درخواست فوري براي سرمايهگذاري شركتهاي ايراني براي توليد لامپ كم مصرف در اين كشور خبر داد.
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]