واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: در برنامه 45 دقيقه بررسي شد، بهداشت قضايي ، مكمل توسعه قضايي
مدير پيشگيري از وقوع جرم دادستاني كل كشور گفت:اصلاحات در زمينه جرم زدايي و قضا زدايي در راستاي بهداشت قضايي و از محورهاي توسعه قضايي است.
وكيليان، در برنامه گفتگوي 45 دقيقه شبكه خبر گفت: اگر خواهان توسعه و امنيت همه جانبه در كشورمان هستيم ، بايد بهداشت قضايي را در جامعه برقرار كنيم.
وي با توجه به ضرورت بهداشت قضايي در جامعه تصريح كرد: افزايش ناهنجاري هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و افزايش نامتعادل پرونده ها در مراجع قضايي موجب دغدغه مسئولان دستگاه قضا شده است.
مدير پيشگيري از وقوع جرم دادستاني كل كشور با بيان اينكه دستگاه قضا با كثرت پرونده ها مواجه شده است ، گفت: سالانه 10 تا 12 درصد به پرونده هاي كنوني افزوده مي شود.
وكيليان تاكيدكرد : بايد قوانيني وضع كنيم كه نياز مردم در مراجعه به دستگاه هاي قضايي كاهش يابد و اين پرونده ها خارج از اين مجموعه به طور دقيق ، آسان و سريع با محور عدالت قابل بررسي و حل و فصل باشد.
وي برنامه هايي از قبيل حبس زدايي، قضا زدايي، تاسيس مراجع شبه قضايي، تاكيد بر حفظ حقوق شهروندي و اجراي سياست هاي اصل 44، گسترش آموزش هاي مردمي را از برنامه هاي دستگاه قضا در اين زمينه برشمرد.
وكيليان با تبيين ابعاد مختلف مشكلات و ناهنجاري هاي حقوقي در كشور تصريح كرد: علاج اين مشكلات فقط متوجه دستگاه قضايي نيست، بلكه بايد مردم و ساير اجزاي حاكميت با توجه به تكاليف محوله قانون اساسي به ايفاي وظايف محوله مبادرت كنند.
مدير پيشگيري از وقوع جرم دادستاني كل كشور همچنين گفت: قوانين و مقررات و ضمانت اجرايي قانوني لازم ، بايد با رويكرد پيشگيري از وقوع جرم و آسيبهاي اجتماعي ساماندهي شود.
وكيليان افزود: بهداشت قضايي تلاشي براي دستيابي به راهكارهاي عيني و عملي در راستاي كاهش آمار ورودي پروندهها، افزايش امنيت قضايي و صيانت از حقوق عمومي با محوريت عدالت ، اتخاذ راهكارهاي پيشگيرانه از وقوع جرم است.
مدير پيشگيري از وقوع جرم دادستاني كل كشور گفت: توسعه قضايي به معناي اين است كه نظام قضايي بتواند جرائم جامعه را متناسب با جمعيت همان جامعه يعني حد مطلوب و متعادل برساند.
همچنين خرم آبادي ، مشاور دادستان كل كشور در اين برنامه با بيان اينكه بهداشت قضايي جنبه هاي مختلفي دارد، گفت: يكي از مصاديق بهداشت قضايي ، پيشگيري از وقوع جرم است.
خرم آبادي افزود: بهداشت قضايي به مجموعه اقداماتي در زمينه حقوقي و كيفري گفته مي شود كه به ما كمك مي كند تا پرونده هاي قضايي را كاهش دهيم.
وي افزود: اگرچه ضرورت تدابيري براي ناهنجاريها ضروري است ، اما اتخاذ رويكردي كه از آسيبها و ناهنجاري هاي اجتماعي جلوگيري كند ، مهم و پيشگيرانه است.
مشاور دادستان كل كشور همچنين گفت: بسياري از مسائلي كه در دستگاه قضايي مطرح مي شود، ريشه بيروني دارد كه با تعامل بيروني مي توان در كاهش آن موثر واقع شد.
خرم آبادي تاكيد كرد: اگر جامعه در وقوع جرم كوتاهي كرد ، بايد با اقدامات قضايي و تاميني بر مجرمين خطرناك ، از وقوع جرم و تسري آن به جامعه جلوگيري كنيم.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]