واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چهارمين شماره دو فصلنامه «قرآن و مستشرقان» منتشر شد
گروه خبرنگاران افتخاري / ميترا توسلي: مركز تحقيقات قرآن كريمالمهدي(عج)، چهارمين شماره دو فصلنامه «قرآن و مستشرقان» را منتشر كرد.
به گزارش خبرنگار افنخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، با انتشار چهارمين شماره دو فصلنامه قرآن و مستشرقان از سوي مركز تحقيقات قرآن كريمالمهدي(عج)، آخرين مقالات نقد شده خاورشناسان درباره قرآن، در بهار و تابستان امسال به چاپ رسيد.
در چهارمين شماره دو فصلنامه قرآنپژوهشي خاورشناسان(قرآن و مستشرقان)، مقالههاي«شيعه و تشيع و قرآن» اثر آرزينا لالايي و مريم باراشر، با بررسي و نقد حجتالاسلام سيد رضا مؤدب و سيد محمد موسويمقدم؛ «خانواده و اهل بيت پيامبر(ص) به قلم علي عبدالله صالح آساني و شارون، با بررسي و نقد حجتالاسلام سيد محمدعلي ايازي؛ «فاطمه در قرآن» نوشته دكتر جين دمن مك اوليف، با بررسي و نقد حجتالاسلام محمدعليرضايي اصفهاني؛ «امام» اثر امتياز يوسف با بررسي و نقد حجتالاسلام مهدي رستمنژاد و «جمع قرآن» به قلم پروفسور جان برتون با نقد و بررسي محمد حسين محمدي، درج شده است.
همچنين مهدي سلطاني رناني به بررسي ديدگاه مستشرقان درباره مصادر وحي قرآني پرداخته و حجتالاسلام محمدجواد اسكندرلو، تأثيرپذيري عبدالكريم سروش از مستشرقان را مورد توجه قرار داده است.
چكيده اين مقالات، همراه با كليد واژهها براي آشنايي قرآنپژوهان و علاقهمندان به شرح ذيل است.
شيعه، تشيع و قرآن؛ دو مقاله«شيعه» (sheia) و (sheism and the quran) «تشيع و قرآن» از مقالات دايرهالمعارف قرآن لايدن در بردارنده مباحثي همچون معناي لغوي و اصطلاحي واژه«شيعه» در قرآن، نظر شيعه درباره قرآن، و مباحثي درباره روايات تحريف قرآن است. در اين نوشتار مقاله شيعه و بخشي از مقاله تشيع و قرآن ترجمه و بررسي شده است.
نويسندهگان به عنوان خاورشناس در اصول و مباني شيعه ترديد ميكند و اظهار نظرهاي غير عالمانهاي را به شيعه اماميه نسبت ميدهد؛ لذا تلاش شده است نقدي روشمند و عالمانه نسبت به اظهارنظرها صورت گيرد. از جمله نقدها ميتوان به موارد ذيل اشاره كرد: اعتبار مصحف عثماني يعني مصحف رايج ميان مسلمانان از صدر اول تاكنون، تحريف ناپذيري قرآن در طول تاريخ تشيع، ديدگاههاي بزرگان و علماي برجسته شيعه اماميه نظير شيخ مفيد، شيخ طوسي، سيد مرتضي علمالهدي و مرحوم طبرسي، درباره تحريفناپذيري قرآن، ذكر نشدن نام ائمه معصومين(ع) در قرآن.
لازم است بدين نكته نيز اشاره شود كه اجماع عالمان شيعه همواره بر يكيبودن قرائت رسمي و مشهور ـ قرائت متواتر و رايج ميان مسلمانان از صدر اول تاكنون ـ بوده و آنچه امروز در دست ما است، همان قرآن كامل و تمام است كه دچار هيچ تغيير و تحريفي نشده است و يادآوري اين نكته نيز ضروري است كه بررسي بيشتر متوجه مقاله دوم است كه محتواي آن با مقاله اول همان است.
خانواده و اهل بيت پيامبر(ص)، فاطمه(س)، امام، بررسي ديدگاه مستشرقان در مورد مصادر وحي قرآني، تأثيرپذيري عبدالكريم سروش از مستشرقان و جمع قرآن از جمله مقالات اين دوفصلنامه است.
يادآور ميشود، هيئت تحريريه اين نشريه را محمدجواد اسكندرلو، عبدالكريم بهجتپور، عبدالكريم بيآزار شيرازي، سيد عبدالكريم حيدري، محمدحسين رستمي، ناصر رفيعي محمدي، محمدعلي رضايي اصفهاني، محمدحسن زماني، حسين علويمهر، قاسم كاكايي، ابراهيم كلانتري، مجيد معارف، سيد رضا مؤدب، محمد فاكر ميبدي، فتحالله نجارزادگان، علي نصيري و لاله افتخاري تشكيل ميدهند.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]