واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: تاریخ انتشار: چهارشنبه, 19 مرداد 1390 کد خبر: 7287
در غرب حقوق زن و مرد اینگونه برابر است
نمونه ای از قوانینی که در اجرا حتی در خاستگاه خود یعنی غرب نیز با مشکل مواجه شده، چگونه می تواند نجات دهنده زن ایرانی باشد.
به گزارش ادیان نیوز، سایت گویا نیوز در تاریخ 9 آگوست ( 18 مرداد) در مقاله ای به نقد تفکرات غربی در خصوص زن پرداخت.
محمد محب علی ساکن نروژ، در مقاله خود با خرده گیری به روشنفکران و بیان اینکه با پرداختن به این مقاله، مورد هجوم آنها واقع خواهد شد، نوشت: «یک سویه اندیشیدن ریشه درتاریخ بشری دارد، اما ترس من، رانده شدن از بین طبقه ای است که بیشتر ما ایرانیان خود را متعلق به آن می دانیم.»
نویسنده با اشاره به درک نادرست بخشی از جامعه ایرانی نسبت به مساله حقوق زن در ایران و غلبه نگاه غربی به این مقوله بین آنان افزود: «بسیاری از زنان را باور این است که جامعه ایران درک درستی از حقوق زنان ندارد و اجحافی فراگیر بر دختران ایرانی روا می شود. از طرفی درک نادرست جوانان و احتمالا عموم مردم ما راجع به غرب تا بدین حد است که فکر می کنند چون آنجا در صنعت پیشرفت کرده پس دارای فرهنگی مترقی است. مثلا برخی می گویند در غرب به قدری آزادی است که راحت می شود به رئیس جمهور فحش داد و...، براستی اگر میزان آزادی با میزان فحش به رییس جمهور سنجیده شود بی شک ایران آزاد ترین کشور دنیاست!»
وی در ادامه انتقاد خود نسبت به نگرش های یک سویه به غرب اضافه کرد: «آنجایی که خارجی و محصول او حتی محصول فکری اش برتر گشت و خارجی فقط غربی شد، بدون شک شکننده ترین قسمت گذار ایران به تمدن جهانی (بخوانیم غربی) است. دستاورد های صنعتی غرب نباید ما را بدین اشتباه بیندازد که غرب و کلا جوامع غربی از اشتباه مصون و از انتقاد مبرا هستند.»
محمد محب علی در ادامه به مساله حقوق زن در غرب پرداخته و می افزاید: «حقوق زن در غرب یکی از این اندیشه هاست، مساله حقوق زنان بظاهر در غرب برابر و نهادینه شده، اما نگرش غربی به این مقوله، چون چماقی است که غربیان علیه زنان ما نشانه گرفته و زن ایرانی را به موجودی فاقد هویت تبدیل کرده است.»
نویسنده گویا نیوز با مضحک خواندن برابری حقوق زن با مرد در نگرش غربی ادامه داد: «در بسته های پیشنهادی غرب راجع به حقوق زنان، نکات منفی بسیاری به چشم می خورد. یکی از این نکات منفی مساله برابری حقوق زن و مرد است. برابری حقوق زن و مرد به شیوه غربی آنقدر غیر طبیعی و مضحک است که حتی در غرب نیز برای اجرای آن دست به دامان قانون و قوه قهریه می گردند. سوال اساسی اینجاست، اگر زن و مرد به طور طبیعی یکسان و مساوی خلق شده اند پس چه نیازی است به این همه تاکید برای برابر بودن. چیزی که هست در واقع هست و نیازی به اثبات و اجرای آن نیست.»
نویسنده ورود بدون بازنگری اندیشه غربی در مورد زن را نادرست دانسته و افزود: «غربی ها در حالی بر طبل صادرات اندیشه خود می کوبند که خود عملا دچار بحرانی عمیق در زیر ساخت های جامعه خود یعنی خانواده ها و مدرسه ها گشته اند. نمونه ای از قوانینی که در اجرا حتی در خاستگاه خود، یعنی غرب نیز با مشکل مواجه شده چگونه می تواند نجات دهنده زن ایرانی باشد؟»
وی در تشریح دلایل خود افزود: «شاید علت اصلی شکست این قوانین، غیر طبیعی و زیست گریخت بودن این نوع قانون ساخت بشر است. مثلا پشتیبان محیط زیست بودن فقط در نریختن زباله در کوه ها و جنگل ها خلاصه نمی شود، طبیعت را آنگونه که هست باید ارج نهاد و یکی از قوانین طبیعت، متمایز بودن، متفاوت بودن و غیر برابر بودن زن و مرد است.»محمد محب علی در ادامه می افزاید: «تعریف غربی از حقوق زنان نیاز به ارزیابی مجدد دارد. گرچه ما وطنی های غرب نشین و خود غربی ها مجبور به رعایت این قوانین هستیم.
ذکر نمونه در اسکاندیناوی (بهشت زنان و کودکان) می تواند به خوبی روشن گر واقعیت ها و نه فقط تبلیغات باشد. با مساله سهمیه ورود به دانشگاه همه ما کم و بیش آشناییم، در اسکاندیناوی بسیاری از زنان برای گرفتن مشاغل و موقعیت های تحصیلی از سهمیه بندی های اعمال شده در قانون و تفسیرهای فردی از قانون استفاده می کنند. احمقانه به نظر می رسد اما حقیقت دارد، ولی در ایران دختران با تکیه به دانش خود 60 % صندلیهای مراکز آموزش عالی را تسخیر کرده اند! رشد بی نظیر زنان ایرانی در عرصه علمی نشانگر بهبود درک متوسط مردم ما از جایگاه زنان است.»
نویسنده در ادامه، دلایل خود در مورد عدم تساوی حقوق زن و مرد را چنین توضیح داد: «اجرای قانون مساوی بودن حقوق زن و مرد به گونه غربی در اقلیم های دیگر همان قدر نابخردانه است که دستور دادن به کودکی برای دوست داشتن برابر پدر و مادر. چون بچه ها عموما مادر را بیشتر دوست دارند و نمونه های بیشماری از جمله اینکه متوسط ضریب هوشی مردان از زنان 5 واحد بیشتر است و متوسط مردان از زنان بصورت جسمانی قویترند. اینها نه دلیلی بر اجحاف و کتک زدن زنان است و نه دلیلی برای برداشتن مرزهای خلقت.»
وی در ادامه با اشاره به شرایط نابهنجار محل زیست خود یعنی کشورهای اسکاندیناوی شامل نروژ، سوئد، دانمارک نوشت: «شرایط واقعا نابسامان خانوادگی و طلاق در همین بلاد اسکاندیناوی گویای نادرستی قسمت های گوناگون بسته ای است که روشنفکران ما در حال چشاندن آن به جامعه وطنی اند، همین باعث می شود راه حل های بومی نشده و صرفا غربی مانند کشف حجاب در ایران شکست می خورد، باید بدانیم دستور های مقطعی و قوانین سایر کشورها الزاما راه گشای مشکلات کشور ما نیست.»
محمد محب علی در پایان اظهار امیدواری می کند که روزی حقوق دانان و جامعه شناسان ما ساختاری بومی شده و عادلانه را برای مشکلات بی شمار ما بیابند تا نیازماییم راه های نادرست و یا نامناسب غربی را و البته هشدار می دهد: «غربی ها به شدت به دنبال برتری برای تامین و توسعه منافع خویش هستند. صدور فرهنگ و نگرش غربی راه را برای مصرف بیشتر اندیشه های ایشان، کالاهای ایشان و حتی سیطره اجتماعی شان هموار می کند. بر ماست که منافع ملی خویش را دریابیم و به آن بیاندیشیم.»/جام نیوز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]