تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826612710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کابوسی که هر زنی با آن مواجه میشود


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: .فـرمـان. هایی بـرای پيشگيري از سرطان سينه








می دانید که می توان از بیشتر سرطان ها با روش های ساده و کم هزینه پیشگیری کرد؛روش.هايي كه يا به سبك زندگي، مثل تغذيه و مصرف نكردن الكل و ورزش و... برمي.گردد يا به مراجعه منظم براي معاينات دوره.اي و تشخيص زودهنگام بيماري.


بررسي.ها نشان مي.دهد، بيشتر سرطان.ها درصورت تشخيص زودهنگام تا حد زيادي قابل درمان با روش.هاي مختلف جراحي، شيمي.درماني يا پرتودرماني هستند. سرطان سينه، به.خصوص يكي از انواعي است كه نخستين علت مرگ ناشي از سرطان در بين زنان است و عوامل زيادي در سبك زندگي ما هستند كه درصورت اصلاح آن.ها مي.توان از اين بيماري پيشگيري كرد. در ضمن درصورت تشخيص به موقع نيز، تا حد زيادي مي.توان روند رشد آن را متوقف كرد. به همين علت شايد براي آنان كه از سرطان مي.ترسند، چيزي واجب.تر از دانستن سير تا پياز پيشگيري از ابتلا به سرطان نباشد.


زنگ خطرهای سرطان سینه چیست؟

نبايد براي تشخيص سرطان سينه منتظر ديدن اين علامت.ها باشيد، ولي اين 4 علامت را به.عنوان زنگ خطر سرطان سينه بشناسيد.


1.توده:

هر توده قابل لمسي كه خودتان در معاينه سینه ها كشف مي.كنيد، نياز به بررسي بيشتر دارد. البته نمي.توان همه توده.ها را سرطان ناميد چون تعداد زيادي از توده.ها خوش.خيم. هستند.


2. ترشح:

ممكن است در سنين باروري به دلايل مختلف ترشح از نوك سينه وجود داشته باشد كه بايد در مورد علت آن مشورت شود اما ترشح در سنين بالاتر حتما بايد بررسي شود.


3. تغييرات نوك سينه:

هرگونه تغيير شكل جديد در سطح پوست سينه و به.خصوص در نوك آن، مثل فرو رفتگي و حالت پوست پرتقالي مهم است و بايد بررسي شود.


4. بزرگي غده لنفاوي زير بغلي:

از جمله ديگر علائم احتمالي سرطان، به.خصوص سرطان سينه بزرگ شدن غده لنفاوي زيربغل است؛ البته باز هم بايد تاكيد كنيم كه علل خوش.خيم هم مي.توانند باعث تورم غده لنفاوي شوند.


خطر (عوامل زمينه.ساز) را بشناسید

اين عوامل، زمينه.ساز احتمالي ايجاد بيماري هستند كه با شناختن آن.ها مي.توان غربالگري را با شدت بيشتر انجام داد يا درصورت امكان آن.ها را رفع كرد.


5. چه سنی خطرناک است؟

بروز سرطان سينه با بالا رفتن سن افزايش مي.يابد. گفته مي.شود كه سن، بارزترين عامل خطر براي اين بيماري است. به همين دليل است كه غربالگري زنان بدون علامت، با ماموگرافي، از 40 سالگي آغاز مي.شود.


6.سابقه فاميلي چه تاثیری دارد؟

سرطان سينه ممكن است در يك زمينه ارثي رخ دهد. گفته مي.شود كه 5 تا 10 درصد كل انواع سرطان.هاي سينه، به.صورت ارثي ايجاد شده.اند.

2 ژن اصلي كه جهش در آن.ها مي.تواند فرد را از لحاظ ژنتيك مستعد ابتلا به اين سرطان كند، BRCA1 BRCA2 نام دارند. اين دو در حالت طبيعي، باعث سركوب سلول.هاي سرطاني مي.شوند. درحالي.كه اگر در آن.ها جهش رخ دهد، نمي.توانند اين نقش را به.خوبي ايفا كنند و در نتيجه استعداد ژنتيك ابتلا به.وجود مي.آيد.


7. سابقه شخصي دارید؟

فردي كه قبلا سابقه نمونه.برداري از سينه را داشته، بايد از لحاظ سرطان سينه هم مراقب باشد؛ زيرا برخي وضعيت.ها در بافت سينه.ها، مي.توانند نشان.دهنده رشد غيرطبيعي برخي سلول.ها در آن و در نتيجه مرحله پيش.سرطاني تلقي شوند (فرآيند نمونه.برداري خطر ابتلا را بالا نمي.برد.) زناني كه در يك سمت دچار بيماري هستند، در معرض ابتلاي طرف ديگر هم هستند. همچنين بررسي.ها نشان داده هنگام درمان سرطان سينه در يك سمت، احتمال ابتلا در طرف ديگر هم افزايش مي.يابد (بين نيم تا يك درصد.) علاوه بر آن، درمان جراحي سرطان سينه با حفظ سينه، مي.تواند احتمال عود را در همان سينه، بالا ببرد.


8. اگر سرطان دیگری داشتید...

بعضی سرطان.ها ممكن است در ارتباط با برخي سرطان.هاي ديگر رخ دهد. به اين شكل كه ابتلا به يك سرطان در يك عضو، باعث مي.شود كه فرد از لحاظ ابتلا به سرطان ديگر هم پرخطر تلقي شود. اين حالت، يعني همراهي 2 يا چند نوع سرطان با يكديگر، براي مجموع آن.ها سندرم.هايي نامگذاري شده تا پيگيري بيماران طبق دستورالعمل.هاي مشخص.شده انجام شود. در مورد سرطان سينه، 2 سرطان تخمدان و روده بزرگ در همراهي با آن ذكر مي.شود.


9. قاعدگی زودرس را جدی بگیرید

آغاز زودرس قاعدگي و يائسگي ديرهنگام، از آن.جا كه دوره زماني مواجهه بافت سينه را با هورمون.هاي زنانه بالا مي.برد، باعث افزايش احتمال ابتلا مي.شود. به همين دليل برداشتن تخمدان.ها، خطر ابتلا به سرطان سينه را كم مي.كند. از سوي ديگر زناني كه هيچ..گاه باردار نشده.اند هم، بيش از آن.ها كه مادر شده.اند، در معرض ابتلا هستند اما نكته جالب اين.كه بالا بودن سن هنگام نخستين بارداري، خود يك عامل خطر براي ابتلا به سرطان سينه محسوب مي.شود! (يعني هرچه زودتر مادر شويد، به نفع.تان است!) طوري كه اگر سن نخستين بارداري، 20 سالگي باشد، احتمال ابتلا تا 50 درصد كاهش پيدا مي.كند.


10.اگر با اشعه درمان شده.ايد...

زناني كه به.دليل ابتلا به سرطان ديگري، ناچار به درمان با اشعه در ناحيه قفسه سينه شده.اند، در معرض ابتلا به سرطان سينه هم هستند كه اين موضوع 7 تا 10 سال بعد از تكميل دوره درمان مشخص مي.شود به.خصوص اين خطر وقتي بالاست كه سن بيمار در زمان درمان با اشعه كمتر باشد.


11. هورمون. سرطان مي.آورد؟

به.طور كلي باور دانشمندان اين است كه مصرف هورمون جنسي زنانه يا همان استروژن، مثلا به.صورت قرص.هاي خوراكي جلوگيري از بارداري يا به شكل درمان جايگزيني با هورمون در يائسگي، عامل ايجاد سرطان سينه است؛ اما هنوز همه محققان شواهد را در اين باره كافي نمي.دانند.


12. درمان با هورمون در يائسگي خطر دارد؟

آخرين بررسي.ها نشان داده درمان جايگزيني با هورمون، اگر به.مدت كمتر از 10 سال انجام شود( 5 سال توصيه شده) يا زماني كه قطع شود، خطري براي ابتلا به سرطان سينه محسوب نمي.شود.


13. قرص جلوگيري از بارداري خطرناك است؟

در مورد قرص.هاي جلوگيري از بارداري، مشخص شده كه تنها در زناني كه اين قرص.ها را بيش از 10 سال مصرف كرده.اند، افزايش خطر، آن هم به ميزان جزئي ديده مي.شود. به.ويژه در آن دسته از زناني كه قبل از 20 سالگي مصرف را شروع كرده بودند. ضمن اين.كه هم.اكنون تاييد شده استفاده قبلي يا فعلي از اين قرص.ها در افزايش مرگ.ومير ناشي از سرطان هم بي.تاثير است.






14. مصرف چربي را کم کنید

بالا بودن ميزان چربي در تغذيه فرد، يكي از عوامل خطر شناخته.شده براي ابتلا به اين بيماري است. چنان كه اين موضوع حتي توانسته آمار بيماران را در فرهنگ.هاي مختلف نيز تحت.الشعاع قرار دهد. هرچه ميزان چربي بيشتر باشد، احتمال ابتلا نيز بيشتر است .


15. نقش سيگار را جدی بگیرید

سيگار تنها باعث سرطان ريه نيست، هرچند به اين اتهام معروف.تر است. اين روزها مطالعات زيادي روي تاثير سيگار روي سرطان.هاي مختلف انجام مي.شود كه نمونه آن مطالعه.اي است كه اخيرا روي حدود 13 هزار نفر از زنان آمريكايي انجام شده است. در اين مطالعه مشخص شده زناني كه به.دليل داشتن سابقه فاميلي مثبت يا ساير عوامل خطر، زمينه قوي براي ابتلا به سرطان سينه داشته.اند، با دود كردن سيگار، اين خطر را به ميزان قابل توجهي افزايش مي.دهند. به.عنوان مثال، زناني كه حداقل 35 سال سيگاري بوده.اند، تا 60 درصد بيشتر از سايرين، يعني زناني كه زمينه مشابه براي ابتلا به سرطان داشته.اند ولي سيگاري نبوده.اند، در خطر ابتلا قرار مي.گيرند. اين ريسك براي زناني كه 15تا 35 سال اهل دود بوده.اند، حدود 7 درصد است. اين ميزان خطر، نسبت به مطالعات قبلي بسيار بالاتر بوده است. در اين مطالعه كه نتايج آن توسط انجمن سرطان.شناسي باليني آمريكا تاييد شده، اثر سيگار در ايجاد سرطان ريه و روده بزرگ نيز تاييد شده است.






16. وزن كم كنيد

چاقي يك عامل خطر شناخته.شده سرطان سينه در زنان است كه خوشبختانه از جمله عواملي است كه مي.توان آن را تغيير داد.






17. آنتي.اكسيدان. مصرف کنید

اصولا مواد.غذايي حاوي آنتي.اكسيدان در پيشگيري از انواع سرطان مطرح هستند اما هنوز نقش آن.ها اثبات نشده است.


18. سلامت عمومی را جدی بگیرید

زناني كه شاخص.هاي مربوط به سلامت آن.ها پايين.تر از سايرين است، نسبت به ابتلا به سرطان سينه هم آسيب.پذيرتر هستند. در اين بررسي كه در دانشگاه سن.ديه.گو انجام شده، مشخص شد، پايين بودن سطح سلامت عمومي فرد، مي.تواند احتمال عود سرطان قبلي را تا 27 درصد و خطر بروز سرطان جديد را تا 65درصد افزايش دهد. همچنين اين زنان تا 50درصد بيشتر از ساير زنان در معرض خطر مرگ ناشي از سرطان بودند. احتمالا اين نتايج به.دليل آن بوده است كه زناني كه به سلامت خود بيشتر اهميت مي.دهند، از عوامل خطر ابتلا به سرطان سينه دورتر هستند و همچنين زودتر توده سرطاني.شده را در بدن خود شناسايي مي.كنند.


19. سبك زندگي خود را عوض کنید

سبك زندگي سالم، هم در پيشگيري از ابتلا به سرطان موثر است و هم در كم.كردن پيشرفت بيماري ايجادشده. مطالعه ديگر محققان دانشگاه «سن.ديه.گو» در كاليفرنياي آمريكا مشخص كرده افرادي كه با تشخيص بيماري سرطان سينه تحت درمان قرار گرفته.اند و اكنون بيماري.شان در دوره خاموشي است، مي.توانند با بهبود سبك زندگي.شان، كاري كنند كه اين بيماري براي هميشه يا حداقل در سال.هاي قابل.قبولي، سايه.اش را از سر آن.ها كم كند. در اين مطالعه مشخص شد، اين زنان اگر از ميوه و سبزي.هاي بيشتري در رژيم غذايي.شان استفاده كنند و همين طور 6 روز در هفته و هر روز 30 دقيقه ورزش كنند، مي.توانند تا 50 درصد احتمال عود مجدد بيماري را از بین ببرند و امكان مرگ در اثر سرطان را پايين بياورند.






20. کار شبانه خطرات زیادی دارد؟

شب.بيداري به.خصوص در شكل مزمن آن، مي.تواند احتمال بروز انواع سرطان را، به.خصوص سرطان سينه، هم در خانم.ها و هم در آقايان بالا ببرد. البته هنوز انجمن.هاي علمي سرطان.شناسي، مانند انجمن سرطان آمريكا، اين عامل را جزو عوامل اثبات.نشده و مشكوك طبقه.بندي مي.كنند. علت اين ابتلاي افزايش.يافته، بيشتر به هورمون ملاتونين برمي.گردد؛ هورموني كه مسئول تنظيم ساعات بيولوژيك بدن است و واكنش.هاي ذهني و جسمي نسبت به روز و شب و ساعت.هاي مختلف را كنترل مي.كند. نقش ديگر اين هورمون، سركوب سلول.هاي سرطاني شناخته.شده است. محققان مي.گويند در افرادي كه شب.ها كار مي.كنند، ترشح اين هورمون مختل مي.شود و به اين ترتيب، آن.ها در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار مي.گيرند. احتمال ديگر اين است كه كم شدن خواب شبانه، مستقيما مي.تواند سطح ايمني بدن را پايين بياورد و همان طور كه مي.دانيم يكي از نتايج مختل شدن سيستم ايمني بدن، اين است كه بدن توانايي سركوب و از بين بردن سلول.هاي با DNA معيوب را ندارد و اجازه رشد و تكثير آن.ها را صادر مي.كند.


21. غربالگري

به معناي استفاده از روشي كم.هزينه و در دسترس براي بررسي افراد ظاهرا سالم است تا بيماري مخفي را بتوان تشخيص داد.


22. سرطان سينه

يكي از 4 سرطاني است كه غربالگري در آن.ها ارزش ويژه.اي دارد. براي سرطان سينه، سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ (كولون) و سرطان گردن رحم، روش.هاي غربالگري تعيين شده كه استفاده از آن.ها و در نتيجه تشخيص زودهنگام افراد بي.علامت، باعث مي.شود درمان موثرتر واقع شود.






23. مفیدترین روش را بشناسید

ماموگرافي در واقع نوع خاصي از تصويربرداري از بافت سينه با استفاده از اشعه ايكس است كه دز اشعه استفاده.شده در آن، از راديوگرافي عادي بيشتر است تا بتواند تمايز بافتي را بهتر نشان دهد.

اين روش، يكي از مهم.ترين و پركاربردترين و مفيدترين روش.ها، براي تشخيص زودهنگام سرطان سينه است. بررسي.ها مشخص كرده، غربالگري با ماموگرافي در زنان 40 ساله و بيشتر، باعث كاهش 20 تا 30 درصدي ميزان مرگ.ومير ناشي از سرطان سينه شده است.
علت آن است كه تشخيص به موقع، مي.تواند باعث موثرتر شدن درمان شود. ماموگرافي بايد هر سال تكرار شود تا بتواند چنين نقشي را ايفا كند. البته متاسفانه به.علت بالا بودن ميزان چربي در بافت سينه در سنين زير 40 سال، استفاده از اين روش براي زنان جوان چندان مفيد نيست و براي زنان پرخطر در سن پايين بايد از روش.هاي ديگر سود ببرد. (البته به ياد داشته باشيم كه سن، مهم.ترين عامل خطر براي ابتلا به سرطان سينه است و ما بيشتر نگران ابتلاي زنان بالاي 40 سال هستيم.)


24. MRI بگیرید

اين روش نيز براي تصويربرداري از افراد سالم و تشخيص زودهنگام بيماري استفاده مي.شود. بيشترين كاربرد MRI، براي زنان جوان است كه از طرفي زمينه ژنتيك يا عامل خطر قوي براي ابتلا به سرطان دارند و از طرف ديگر به.علت سن كم، نمي.توان از ماموگرافي براي آنان استفاده كرد. همچنين در مواردي كه ماموگرافي مشكوك گزارش شود، ممكن است از MRI استفاده شود.






25. خودتان را معاینه کنید

يك روش كم.هزينه و آسان براي تشخيص زودهنگام بيماري در مراحل اول است. معاينه سينه توسط خود فرد بايد بعد از اتمام خونريزي ماهانه انجام شود تا قابل اعتمادتر باشد. بسياري از توده.هاي سرطاني را خود بيماران كشف كرده.اند. البته تاكيد كنيم كه طبيعي بودن هنگام معاينه خودتان، نمي.تواند شما را از روش.هاي ديگر غربالگري بي.نياز كند.


26. سالي يك بار به پزشك مراجعه كنيد

توصيه مي.شود كه زنان بدون عامل خطر از 40 سالگي حداقل يك بار توسط پزشك معاينه شوند و درصورت وجود هر نوع اشكال، اقدامات تشخيص بيشتر انجام شود.







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 378]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن