واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/مرگ لحظه اي همچنان در كمين فكهاي زيباي خزري
رشت - خبرگزاري مهر: قصه پرغصه كشتن فكهاي خزري به عنوان دردي مشترك بين همگان به ويژه دوستداران محيط زيست درنيامده تا فريادي مشترك بر سر دردي مشترك زده شود و مرگ فكهاي خزري به روزمرگي تبديل شده و متاسفانه گوشي بدهكار اين حرفها نيست.
به گزارش خبرنگار مهر در رشت، برخي صيادان كمر همت بسته اند تا بي رحمانه تنها پستاندار درياي خزر يعني فكها را از بين ببرند و نمي دانيم اين حيوان يگانه و زيباي خزري به چه جرمي به مسلخ مرگ برده مي شود.
وقتي سخن از كشتن اين حيوان به ميان مي آيد برخي نعره مي زنند و با بهانه هاي گوناگون درصدد پاك كردن صورت مسئله برمي آيند، گويي اين حيوان اوقاتي خوش را در دريا با امنيت خاطر بسرمي برد اين در حاليست كه هر لحظه مرگ جان آنها را تهديد مي كند.
اگر سري به ساحل زيبايي خزري بزنيم خواهيم ديد لاشه هاي اين حيوان زيبا چگونه ماهرانه با نيزه و پتك بر سرو جان و حتي بر جين او اصابت كرده است.
مديركل محيط زيست استان گيلان در اين باره گفت: فكها در ماهيگيري بسيار قهار بوده از اينرو صيادان اين حيوان را رقيب جدي خود دانسته و با نيزه نسبت به كشتن آن اقدام مي كنند.
كامران زلفي نژاد اظهار داشت: لاشه نيزه فرو رفته اين پستاندارهمواره درسواحل جنوبي درياي خزر در گيلان قابل مشاهده است.
جمعيت فكها به 110 هزار قلاده كاهش يافته است
وي در ادامه از كاهش جمعيت اين پستاندار در حوزه جنوبي درياي خزر خبر داد و عنوان كرد: يك ميليون قلاده فك تا صد سال پيش در درياي خزر وجود داشته كه هم اكنون جمعيت اين حيوان با 90 درصد كاهش به 110 هزار قلاده رسيده است.
مديركل محيط زيست گيلان علت كاهش اين گونه جانوري را كشتار بيرويه آن در سالهاي گذشته، برداشت بيرويه منابع آبزيان مورد تغذيه فكها همچنين ورود انواع آلاينده ها به درياي خزر عنوان كرد.
زلفي نژاد با اشاره به اينكه مركز مطالعات فك خزري براي اولين بار در ايران راه اندازي شده است، افزود: اين مركز با مشاركت موسسه داروين انگلستان، دانشگاه ليدز انگلستان، سازمان عمران ملل متحد در گيلان، دانشگاه گيلان و ... ايجاد شده است.
فكهاي خزري نيازمند حمايت بين المللي هستند
اين مسئول ادامه داد: فك خزري تنها پستاندار درياي خزر است كه به دليل كشتار و صيد بيرويه، به هم خوردن شرايط زيستي و كاهش شديد جمعيت نيازمند حمايت بينالمللي است.
زلفي نژاد با اعلام اينكه در سطح جهاني نگرانيهاي در خصوص فك خزري وجود دارد، يادآورشد: محيط زيست ايران به ويژه استان گيلان در تلاش است تا اهميت وجودي اين جانور را به مردم بشناساند.
وي تاكيد كرد: طبق قانون محيط زيست ايران فك خزري تحت پوشش و حمايت سازمان حفاظت محيط زيست قرار دارد و كسي اجازه كشتن اين جانور را ندارد.
اين مسئول خاطرنشان كرد: محيط زيست گيلان با همكاري شيلات كشور و هماهنگي با مجموعه نيروهاي شهرهاي ساحلي به رغم نظارت برفعاليت صيادان و تورهاي جمعآوري شده با موسسه تحقيقاتي داروين نيز در مورد فك خزري همكاري دارد.
"فك خزري" كوچكترين گونه فكهاي واقعي يعني بدون گوش است و تنها در اين درياچه يافت ميشود، اين يگانه پستاندار خزر در اغلب نقاط دريا زندگي ميكند و محل زيست آن بر حسب در دسترس بودن موادغذايي و به صورت فصلي متغير است، در فصل تابستان و پاييز برخي فكهاي خزر در آبهاي حوزه ايران به سر ميبرند.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]