تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827826820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استاد حوزه علميه تبريز: دحو الارض يك پديده معنوي و در عين حال علمي است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد حوزه علميه تبريز: دحو الارض يك پديده معنوي و در عين حال علمي است
خبرگزاري فارس: حجت الاسلام محمدرضا ميكائيلي، استاد حوزه‌هاي علميه تبريز و مدرس تاريخ اسلام گفت:دحو الارض يك پديده معنوي و در عين حال علمي است.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از رسا اين استاد حوزه علميه با بيان اينكه اين روز در تاريخ اسلام و جهان داراي هويتي منحصر به فرد است، گفت: معناي ساده و لغوي دحو الارض به معنى گستردن زمين است، دَحو از جهت لغوى به معنى گستردن است و بعضى آن را به معنى پرتاب كردن و تكان دادن چيزى را از محل اصليش نيز معنا كرده‏‌اند.
وي افزود: علامه بزرگوار طباطبايي و ديگر مفسران در اين مورد به طور مفصل سخن گفته‌اند و نكته جالب توجه در اين ميان، ارتباط اين روز با احداث خانه كعبه است و بنا بر روايات بسياري نخستين نقطه‌اي از زمين كه از آب سر بر آورد زمين كعبه بوده است.
حجت الاسلام محمدرضا ميكائيلي به اعمال عبادي اين روز اشاره كرد و گفت: بنا بر مجموع روايات و احاديثي كه در كتب ادعيه مانند مفاتيح الجنان و تفسير پرتوي از قرآن آمده، اين روز مبارك است، چراكه رحمت الهى براى بندگان گسترش يافته، گسترش زمين در چنين روزى سمبل و نمادى از گسترش رحمت و فيض الهى براى بندگان اوست.
اين مدرس تاريخ اسلام با اشاره به بعد علمي روز دحو الارض از نگاه زمين شناسان تاكيد كرد: دحو الارض يك پديده معنوي و در عين حال علمي است.
وي با بيان اينكه با كنار هم گذاشتن آيات قرآني در مورد چگونگي تشكيل زمين و مراحل پيدايش آن متوجه سير علمي تائيد شده اي مي شويم، گفت: قرآن كريم با ظرافت معني و با به كار بردن تعابير خاص دحو الارض را زنجيره اي از خلقت اوليه زمين برشمرده كه همين ترتيب قرآني از نگاه دانشمندان زمين شناس نيز اثبات شده است.
وي به دلايل علمي دحو الارض اشاره كرد و گفت: آب در لا به لاى قشر نفوذ پذير زمين پنهان بود، سپس به صورت چشمه‏ها و نهرها جارى شد و حتى دريا و درياچه‏ها را تشكيل داد و بعد از آن زمينه پيدايش موجودات زنده بر روي زمين مهيا شد كه خلقت انسان نيز در اين چرخه قرار گرفت و روز دحو الارض را به علت آغاز حيات در روي زمين به عنوان روز خاص رحمت الهي دانسته اند.
استاد حوزه‌هاي علميه تبريز اعمالي چون روزه داري و توجه به حضرت حق را مقدمه استجابت دعا در چنين روزي دانست و گفت: فضيلت روزه در چنين روزي معادل با هفتاد سال و در برخي روايانت كيفر تمام گناهان است و يكي از چهار روز مورد تاكيد براي روزه داري است.
بيست و پنجم ماه ذي القعده روز دحوالارض است. دحوالارض را چنين معرفي مي‌كنند «روزي كه زمين از زير كعبه كشيده و گسترانيده شد.»
گر چه اين مطلب يعني كشيده شدن و گسترانده شدن زمين در وهله اول عجيب به نظر مي‌رسد اما تعريف واضح تر اين موضوع اين است كه گفته شود: پس از آنكه تمام سطح كره زمين به مدت طولاني در زير آب فرو رفته و خداوند خواست تا آن را از زير آب بيرون آورد كه صحنه زندگي موجودات مهيا گردد، اولين نقطه‌اي كه از زير آب سر بيرون آورد همان مكان مقدس كعبه و بيت الحرام بود.اين واقعه نشان دهنده اهميت اين نقطه و مركزيت آن براي همه عالميان است.
انتهاي پيام/ش
 يکشنبه 3 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن