تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را مى برد و موجب پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826653502




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كارشناس مسائل اجتماعي: علت اساسي بيكاري در جامعه ما، ساختار بيمار نظام اقتصادي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس مسائل اجتماعي: علت اساسي بيكاري در جامعه ما، ساختار بيمار نظام اقتصادي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: شهرستان‌ها

يك كارشناس مسائل اجتماعي گفت: علت اساسي بيكاري در جامعه ما، ساختار بيمار نظام اقتصادي كه شامل اقتصاد نفتي و اقتصاد دولتي مي‌باشد، است كه اين سيستم اقتصادي در واقع در بخش صنعت و كشاورزي ضعف دارد.

امامعلي دادخواه در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، ابراز داشت: مشكلات و ركورد اقتصادي به ويژه واردات بي رويه ناشي از درآمدهاي نفتي و محدوديت‌هاي بين‌المللي موجب تعطيلي مراكز اقتصادي و صنعتي و در نتيجه بيكارشدن كارگران اين بخش‌ها شده است.

اين جامعه شناس با بيان اين مطلب كه رواج اقتصاد دلالي و واسطه گري موجب رواج اشتغال كاذب و بيكاري پنهان شده است، افزود: بيكاري يكي از معضلات اجتماعي است كه در سطح جامعه به شكل‌هاي مختلف و به صورت بيكاري آشكار و اشتغال كاذب و پنهان خود را نشان مي‌دهد.

دادخواه عدم وجود صنايع واسطه‌اي را يكي از دلايل ديگر بيكاري در جامعه دانست و خاطرنشان كرد: سيستم اقتصادي كه عادت به فروش مواد خام معدني دارد، در ايجاد حلقه‌هاي واسط ميان منابع اوليه، توليدات صنعتي و كالاهاي مصرفي ضعيف مي باشد.

اين مدرس دانشگاه ادامه داد: دلايل ديگر بيكاري به ضعف آموزشي در آموزش و پرورش و مراكز دانشگاهي برمي‌گردد، زيرا خروجي‌هاي اين مراكز كارآيي و كارآفريني لازم را در بخش‌هاي توليدي اقتصادي ندارند.

وي با بيان اين مطلب كه به دليل اقتصاد نفتي، رشد بي رويه شهرها و تبليغات نادرست رسانه‌اي، فرهنگ كار و تلاش در جامعه ما تضعيف شده است، يادآور شد: متاسفانه نوعي نگرش منفي در فرهنگ ما نسبت به كار كردن، لباس كار پوشيدن و استفاده از ابزار و ادوات كار وجود دارد كه مي توان گفت اغلب سريال‌هاي تلويزيوني اين مسائل را با نشان دادن مشاغل مصرفي و غيرتوليدي تشديد مي‌كنند.

اين كارشناس مسائل اجتماعي عدم استفاده از نيروهاي جوان در سطح جامعه كه بيشترين ساختار جمعيتي را تشكيل مي‌دهند را موجب هدر رفتن نيروهاي جوان و كار دانست و ابراز داشت: بيكاري در سطح جامعه موجب كاهش درآمد، عدم دسترسي به امكانات زندگي، رواج فقر و فاصله طبقاتي گرديده است كه مهم تر از همه، اين معضل مي تواند موجب بروز انواع فشارهاي رواني از جمله افسردگي، انزوا، احساس حقارت، احساس بي قدرتي و پوچي و نيز رواج بي اعتمادي نسبت به جامعه و مسوولين شود.

دادخواه گفت: از ساير پيامدهاي بيكاري مي‌توان به افزايش مهاجرت‌هاي داخلي از روستاها و شهرهاي كوچك به شهرهاي بزرگ و حتي مهاجرت‌هاي خارجي جهت پيدا كردن شغل اشاره نمود كه البته اين مسائل در داخل مي تواند پيامدهاي مختلفي از قبيل رشد بي رويه و بدقواره شهرها را به همراه داشته باشد.

وي ادامه داد: يكي از اثرات مهم و زيان بار بيكاري، رواج آسيب‌هاي اجتماعي از قبيل سرقت، پرخاشگري، ناسازگاري، خودكشي و مسائل ديگر در سطح جامعه است.

اين استاد دانشگاه تاثير بيكاري را در ميان مجردها و متاهل‌ها متفاوت دانست و گفت: متاسفانه بيكاري در ميان مجردها، موجب بالا رفتن سن ازدواج گرديده و نوعي سرخوردگي، وابستگي و انحرافات را در ميان اين قشر از افراد رواج داده است.

وي اظهار داشت: در خانواده‌هاي متاهل نيز بيكاري منجر به فشارهاي رواني اعضاي خانواده، گسترش فقر خانواده، احساس ناامني، خشنونت خانوادگي و نيز ناسازگاري شده و در نهايت معضل طلاق را به دنبال خواهد داشت.

دادخواه خاطرنشان كرد: آمار دقيقي از معضل بيكاري در سطح جامعه وجود ندارد زيرا آنچه كه كارشناسان اين امر، دولت و سازمان‌هاي بين المللي در اين زمينه ارائه مي دهند با هم همخواني لازم را ندارد و مي توان گفت آمارها در اين زمينه تنها آمارهاي توجيه كننده است.

اين جامعه شناس با بيان اين مطلب كه براي جلوگيري و كاهش اين معضل اجتماعي بايد يك سري برنامه‌هاي منظم و كلان اقتصادي و فعاليت‌هاي آموزشي، اجتماعي را طراحي و برنامه ريزي كرد، ابراز داشت: براي كاهش اين معضل بايد به ساماندهي و برنامه ريزي دقيق در غالب برنامه‌هاي توسعه در سه حوزه كشاورزي، صنعتي و خدماتي پرداخت و از سوي ديگر سامان دهي زير ساخت‌هاي كلان اقتصادي و سرمايه گذاري حاصل از درآمدهاي نفتي در بخش اقتصادي و توليدي، از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

وي يادآور شد: جلب سرمايه‌هاي داخلي و خارجي، اجراي دقيق سياست هاي اصل 44 و اعتماد به مردم و بخش خصوصي در زمينه سرمايه گذاري صنعتي و توليدي ضرورت دارد و بايد اقتصاد سنگين نفتي، خدماتي و دولتي لاغر شده و توسط مردم و بخش خصوصي سرمايه گذاري شود.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: براي كاهش بيكاري نيز، ايجاد واحدهاي تبديلي و زنجيره‌يي و صنايع واسطه‌يي جهت تبديل مواد خام، كشاورزي و معدني به فرآورده‌هاي صنعتي امري ضروري بوده و اصلاح ساختار فعلي آموزشي اعم از آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و مراكز آموزش فني و حرفه‌يي متناسب با نيازها جهت تربيت نيروي مفيد و كار آفرين از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

دادخواه با بيان اين مطلب كه سازمان‌هاي فرهنگي نظير رسانه‌هاي جمعي و واحدهاي فرهنگي، هنري نيز در جهت رواج ارزش و فرهنگ كار و تلاش بايد هماهنگي و همكاري نمايند، خاطرنشان كرد: بين سازمان‌ها و نهادهاي متولي بايد هماهنگي و همسويي لازم در جهت ايجاد يك اقتصاد مفيد توليدي، صنعتي و كشاورزي وجود داشته باشد.

انتهاي پيام
 يکشنبه 3 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن