واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جنب پل حافظبازار ضعيف و همچنان ضعيف
گروه بورس- همايون دارابي: بازار داد و ستد سهام روز گذشته نيز همچنان بر مدار ضعف حركت كرد كه البته تنها وجه متمايز آن با روزهاي ديگر معاملات پرحجمتر گروه بانكداري نسبت به روزهاي قبل بود.
در بازار ديروز معاملهگران در شرايطي فعاليت خود را آغاز كردند كه آخرين معاملات روز جمعه در بازارهاي بينالمللي حكايت از افت شديد بهاي نفت و فلزات داشت. بهاي نفت به كمترين حد خود از سال 2005 رسيد كه همين امر ادامه مباحث كارشناسان در مورد كسري بودجه دولت و نحوه تامين اين كسري بودجه را به همراه آورده است؛ به نظر ميرسد در حال حاضر دولت دو راهكار افزايش تعرفهها و همچنين افزايش ارزش دلار(كاهش ارزش ريال) براي گذار از شرايط كنوني را مد نظر دارد كه در اين بين كارشناسان معايب و منافعي را براي هر يك از اين دو راهكار مدنظر دارند كه به نظر ميرسد در اين ميان كاهش ارزش ريال بتواند با تحرك بخشي به صادرات غيرنفتي منافع بيشتري را براي اقتصاد كشور به همراه بياورد.
در بازار ديروز معاملهگران در آغاز بازار با تشكيل صفهاي فروش قابل ملاحظه براي نمادهاي فولادي و معدني مواجه بودند كه اين امر البته با توجه به عدم تغيير قيمتي سه نماد چادرملو، گلگهر و معادن و فلزات به سوي نماد اميد گرايش بيشتري داشت. با توجه به اينكه شمول برخي از اين نمادها در ضوابط رفع گرههاي معاملاتي و عدم حركت مشخص سهامداران عمده حركت در اين گروه عملا متوقف شدهاست و همه در انتظار آينده هستند. از سويي عدم معامله نمادهاي داراي صف فروش به فشار رواني معاملهگران انجاميده است كه همين مساله سبب شده است فشار فروش در اين نمادها با گذشت زمان افزايش پيدا كند. همين امر همچنين سبب ميشود با عدم اصلاح قيمتي نمادهاي داراي صف فروش، شدت افت قيمتي در آينده افزايش يابد.
در بازار ديروز در گروه فلزي، نماد فولادمباركه با صف فروش همراه بود. اين امر در شرايطي است كه بهاي بيلت فولادي مجددا در بورس فلزات لندن كاهش يافته است به نظر ميرسد تداوم شرايط كنوني منجر به افزايش مشكلات در زمينه فروش شركتهاي فولادي گردد كه همين امر مشكلات مالي اين نمادها را افزايش خواهد داد. از سويي بهاي مس نيز همچنان در حال كاهش است. در گروه توليدكنندگان سرب و روي نيز دكتر نيك طره، مشاور شركت توسعه معادن روي هفته گذشته در مطلبي ضمن پيشبيني تداوم افت بهاي اين دو فلز تا سال آينده ميلادي بهاي تمام شده هر تن روي را يكهزار و 700دلار براي شركتهاي ايراني ذكر كرده است كه اين امر در مقايسه با نرخ يكهزار و صد تا دويست دلاري كنوني، بيانكننده قابل ملاحظه زيان احتمالي شركتهاي توليدكننده در سال جاري است.
در گروه بانكداري، نمادهاي اين گروه ديروز نيز فعاليت قابل ملاحظه اي را به نمايش گذاشتند كه بخشي از آن به دليل انتشار برخي اعداد و ارقام در مورد ميزان بالاي جذب سپردهها توسط بانكهاي خصوصي بوده است.
در گروه شيميايي، تعديلهاي پيدرپي سموم علف كش ديروز به افت 26درصدي اين نماد در بازگشايي مجدد آن منجر شد. در مجموع بازار ديروز بازاري همچنان ضعيف بود كه شاخص در آن 44واحد ديگر افت كرد كه 16 واحد آن مربوط به نماد بدون حجم مبنا ملي مس بود.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]