واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شهروندان مازندراني خواستار نهادينه شدن فرهنگ كتاب وكتابخواني شدند
ساري - جمعي از شهروندان مازندراني ضمن برشمردن دلايل عدم استفاده و استقبال از كتاب و كتابخواني ، خواهان نهادينه شدن اين فرهنگ در جامعه شدند.
اين افراد عقيده دارند كه ايران به رغم پيشينه غني تاريخي و فرهنگي ، در زمينه استفاده از كتاب و كتابخواني پيشرفت چنداني حاصل نكرده و در اين راستا با توجه به مشكلات اقتصادي ، نبود كتاب هاي مفيد و به روز، استفاده از اينترنت و كامپيوتر به عنوان اطلاع رسان به وقت، براين معضل دامن زده است .
يكي ازكارشناسان ادبيات فارسي در اين خصوص معتقد است : آنچه سبب كاهش استقبال قشر تحصيل كرده از مطالعه كتاب شده رشد روزافزون ارتباطات نظير اينترنت است زيرا يك دانشجو در گذشته در وقت هاي اضافي خود چه بسا به چندين كتابخانه سر مي زند و پس ازمطالعه گسترده به نگارش تحقيق خود مي پرداخت در حاليكه اكنون در كتابخانه هاي مجازي مي تواند، به حداقل خواسته دست يابد و سوي ديگر هياهوي شهري حوصله مطالعه را از جوانان گرفته است .
"معصومه دلاور" در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود:برخي از استادان ما با تجربه و دانش گذشته را ندارند و به جاي مطالعات و تحقيقات عميق به همان كتاب ها وجزوات درسي اكتفا مي كنند كه درنتيجه دانشجو هم دنبال كتاب و كتابخواني نمي رود.
وي با بيان اينكه كلاس هاي دانشگاه بايد به جايي براي مباحثه و نقد كتابهاي مختلف تبديل شود تا مطالب مفيد اين كتابها در ذهن دانشجويان ماندگار شود، مي افزايد: متاسفانه مشكلات اقتصادي و مشغله هاي گوناگون در دوري افراد به كتاب و كتابخواني بسيار تاثير گذار است .
وي با تاكيد بر اهميت و لزوم كتاب و كتابخواني در جامعه افزود: مسئولين فرهنگي بايد در جهت نهادينه كردن فرهنگ كتابخواني بيشتر از روي آوردن به كامپيوتر كار نمايند.
"حميد ميرزائي "كه در زمينه رايانه واينترنت فعال است در پاسخ به اين سوال مي گويد:در عصر رايانه ها وپهناي باند اينترنت واقعا ورق زدن صفحات كتاب حوصله خودش را مي خواهد كه نياز به جاذبه هاي فراواني دارد تا بتوان مردم به ويژه جوانان را از رايانه جدا كرد وبا كتاب پيوند داد.
وي همچنين اذعان داشت :جذب جوانان امروز به خواندن كتاب هم بسيار سخت شده است مگر اينكه مولفان با نگارش كتاب هاي با كيفيت ذهن جوانان را به سوي خود جلب كنند.
وي گفت :تنها در چنين شرايطي است كه جوانان مي توانند آرامش ومنفعت خود را در مطالعه عميق كتاب ها جستجو كنند.
"علي صادقي گلوردي " استاد دانشگاه نيز درگفتگو با خبرنگار ايرنا با تاكيد بر اهميت كتاب و كتابخواني گفت :تبليغ و اطلاع رساني در رابطه با آخرين يافته ها و چاپ كتب مختلف بايد اطلاع رساني دقيق شود.
وي همچنين ادامه داد: بايد همگام با توسعه اينترنت و استفاده به روز از آن در توليدات نوشتاري نيز سعي بيشتري صورت گرفته و كتاب هاي مفيد وارد بازار شود.
وي گفت : يكي از ضعف هاي بزرگ بازار نشر كتاب هاي ضعف تبليغات است بطوري كه كتابي كه در دو يا سه سال گذشته در پايتخت چاپ شده با فاصله زماني طولاني وارد شهرستانها شده و همان كتاب را نيز بايد از مراكز استانها تهيه نمائيم و در شهرستانها ناياب است .
وي فرهنگ كتابخواني را از ضروريات جامعه دانست و اظهار كرد: بايد براي كتاب در جامعه ارزش قائل شويم و همانطوري كه ويترين طلافروشي ،پوشاك و غيره به خوبي و چشم نواز تزئين شده براي كتاب نيز ويترين درست ودرخور توجهي در نظر بگيريم .
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران با بيان اينكه سرانه مطالعه در استان و كشور پايين است ، گفت : ميزان دقيقي از اين سرانه در دست نيست و و ارائه هر آمار در اين راستا غير واقعي است .
"محمد اسماعيل امامزاده " افزود: ايجاد نمايشگاه هاي كتاب از جمله مواردي است كه در ترغيب كتابخواني در جامعه به ويژه جوانان موثر است .
وي افزود: همزمان با برگزاري شانزدهمين نمايشگاه كتاب استاني ، طي هفته جاري دو هزار و 20 نمايشگاه در ساير شهرهاي استان برگزار شد.
وي خاطر نشان كرد براي نخستين بار همزمان با اين رخداد فرهنگي ، به مسافران كتاب اهدا شده است كه اين اقدام از اين پس در ايام نوروز و تابستان تكرار خواهد شد.
"رمضانعلي محسني" مدير امور كتابخانه هاي مازندران نيز گفت : با توجه به جمعيت سه ميليوني ، كتابخانه هاي عمومي استان ، نياز به چهار ميليون جلد كتاب دارد.
وي كتابخانه هاي عمومي استان را 55 باب و تعداد كتابهاي موجود درآن را 650 هزار جلد و تعداد اعضاي فعال در اين اماكن را 77 هزار نفر عنوان كرد.
وي گفت : در سال گذشته يك ميليون 700 هزار نفر به كتابخانه هاي عمومي استان مراجعه و از اين تعدا يك ميليون 200 هزار نفر كتاب به امانت بردند.ك /4
7331/1888/402/508
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]