واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آيتالله حائري شيرازي: شهادت، انتخاب آگاهانه براي انسان شدن است روزي عشاير به بانك نميرود كه آلوده به بهره شود بايد سعدي را زياد بخوانيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: شهرستانها
آيت الله حائري شيرازي گفت: شهادت، يك انتخاب آگاهانه براي انسان شدن است.
به گزارش ايسنا، از شيراز، نماينده ولي فقيه در فارس و امام جمعه شيراز با حضور در جمع دانش آموزان دبيرستان شبانه روزي عشايري شهيد بهشتي، با بيان ويژگيهاي شهادت گفت: كشته شدن، شهادت نيست و خود را به كشتن دادن هم همين طور. شهادت يك انتخاب آگاهانه براي انسان شدن است. حال بايد ديد انسان شدن چيست؟ ريشه وجودي انسان تك بعدي نيست و در وجود او دو عنصر خير و شر، ديو و فرشته با هم هستند. همان طور كه حافظ هم مي گويد "ديو چو بيرون رود، فرشته در آيد"، دل انسان خانهاي است كه بين فرشته و ديو در حركت است.
امام جمعه شيراز خاطرنشان كرد: دل شبكهاي است كه گاهي به دست ديو ميآيد و گاهي به دست فرشته. ديو، نفس، هوا و هوس و خودخواهي و فرشته، بندگي، عشق، عدالت طلبي، پاكي و طهارت است. شهادت يعني اينكه انسان براي يك هدف فرشتهيي به دستور فرشته درونش براي نور بجنگد و يك شهادت نوراني پيدا كند. شهادت كشته شدن براي اسم و شهرت و عنوان نيست.
وي با طرح اين پرسش كه انسان واقعي كيست؟، گفت: ما انسان بالقوه و بالاستعداد داريم و انسان به فعليت رسيده؛ شهيد انسان به فعليت رسيده است.
آيت الله حائري همچنين در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به نامهاي كه گفته شده به نقل از چارلي چاپلين به دخترش است، افزود: چاپلين در ظاهر دلقك و در باطن معلم است. از دخترش مي پرسد انسانيت توكجاست و براي آن چه كردهاي؟ او به دخترش توصيه مي كند به انسانها خدمت و در اين راه به نيازمندان كمك كند.
وي افزود: اين پرسش مهم است كه آيا شهيد براي خدمت به انسانهاست كه جان خودش را از دست ميدهد يا براي عشق بازي با خدا؟ اينجا مطلب ظريف است. ملايكه وقتي مامور سجده به انسان شدند، در واقع به خداوند سجده كردند، نه براي آدم. درست است كه شهيد براي وطنش و براي عزت اسلام شهيد ميشود اما اين هم به فرمان خداست.
نماينده مقام معظم رهبري در فارس تاكيد كرد: شهيد معاملهاي با خدا انجام مي دهد؛ ميگويد، خدايا تو مرا به آموزشگاه دنيا آوردي و زماني كه مقطع آزمايش من فرا رسيد، من اين امانت هايي را كه تو به من دادي به خودت بر مي گردانم. بدن خودم را كه از تو گرفتهام در راه تو خرج ميكنم.
وي در بخش ديگري از صحبتهايش به شيوه زندگي عشاير پرداخت و گفت: روزي عشاير راه درازي را طي نميكند؛ به بانك نميرود كه آلوده به بهره شود. عشاير، خدا را روزي دهنده ميدانند و روزيشان هم حلال است. هركسي نانش حلال باشد به سمت پاكي ميرود و هركه نانش پاك بود مجذوب نداي شهادت ميشود.
آيت الله حائري در پايان افزود: امروز ما را از سعدي گرفتهاند؛ بايد به سعدي برگرديم و سعدي را زياد بخوانيم.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]