واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مصطفي بادكوبهاي:شعر خود را با الگوگيري از مضامين قرآن به سمت نوآوري سوق دهيم
گروه ادب: قرآن، افتخار همه ماست و با «نه» گفتن به سنت پيش از خود در جزيرةالعرب آغاز شده است و ما نيز بايد با نگاه به اين الگوي جاودانه، دروازه شكل و نوع انتظار خود از شعر را به سمت نوآوري سوق دهيم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) «مصطفي بادكوبهاي» در نشست اعلام اسامي برگزيدگان جايزه ادبي شعرسرايي با موضوع «سوره مباركه قدر»، كه عصر روز گذشته 30 آبان در سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: دين تكرار مكررات نيست، بلكه دين تكرار طي مسير است براي رسيدن به هدفي مشخص كه بايد در هر زمان، اين راه بازتعريف و بهروز شود.
او افزود: هرنسلي بايد دريافتهاي خود را از دين، زنده، با طراوت و شاداب به زبان بياورد تا دين از پايه و اساس زنده بماند. امروز اگر ما بهعنوان شاعر مسلمان، مانند «محتشم كاشاني» شعر بگوييم سيصد سال درجا زدهايم.
اين استاد زبان و ادبيات فارسي گفت: ما بايد شرايط موجود را بشناسيم و در آن به مفاهيمي جديد بپردازيم و در غير اين صورت شعر ما، پيش از خود ما خواهد مرد.
او ادامه داد: امروز روزگار سختي است. در چنين شرايطي شاعران مذهبي امروز، سپر بلاي دين و سپر نوراني اسلام هستند و من معتقدم كه در طول تاريخ، شاعران ابزار تحقق آيه « إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ» بودهاند و امروز نيز اين چنين است.
بادكوبهاي گفت: امروز نيز ميشود مفاهيم نو آفريد و اگر با كمبود مضمون مواجهيم، بايد مشكل را در خودمان پيدا كنيم؛ ميتوان حتي با زبان امروزين از يك مسأله ظاهراً نخنما شده مضمون تازه ساخت چرا كه حقايق مذهبي پايان ناپذيرند.
نويسنده كتاب «آيات نور در سفينه غزل» درباره سرآغاز مسير نگارش اين كتاب گفت: در جمعي بوديم و كسي مدعي شد كه نام «حافظ» نه بهدليل حفظ قرآن، بلكه بهدليل حفظ گوشههاي موسيقي ايراني بوده است؛ همين ادعاي واهي سبب شد تا من بهسراغ ديوان حافظ بروم و بهصورت مستند ثابت كنم كه به جز در سه شعر كه به گمان من از حافظ نيستند، در تمام اشعار حافظ حداقل در يك بيت ما با مضمونسازي ناب قرآني مواجهيم.
او ادامه داد: البته اين بهمعناي ترجمه قرآن توسط حافظ نيست، بلكه ميتوان گفت كه او كلام و شعر خود را با پيامهاي قرآني زينت داده است.
اين منتقد و شاعر افزود: كلام انسان ميتواند با بهرهگيري از اين ويژگي قرآن كه آن هم از جنس كلام انسان است به كلام خداوند مزين شود، اما اين تزيين نيازمند انس شاعران با قرآن و بهرهگيري محتوايي و سبكي از قرآن است.
او در پايان گفت: امروز داستاننويسان جهان پذيرفتهاند كه داستان قوي، بايد از يك المان در جاهاي مختلف استفاده كند و شايد بهترين نمونه از اين اتفاق را بتوان در داستان قرآني حضرت يوسف(ع) و حضور المانهايي چون خواب و پيراهن ديد.
جمعه 1 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]