واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مديرعامل صنايع پتروشيمي: همكاريهاي ايران و ژاپن در زمينه پتروشيمي در سطح خوبي قرار دارد
اقتصاد. ژاپن. ايران. پتروشيمي
توكيو -مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي بينالمللي ، گفت: همكاريهاي جمهوري اسلامي ايران و ژاپن در زمينه پتروشيمي در سطح بسيار خوبي قرار دارد.
محمد هادي رهبري كه براي شركت در سمينار آشنايي با فرصتهاي اقتصادي و سرمايهگذاري در ايران، در ژاپن بسر ميبرد، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: همكاري ژاپن با جمهوري اسلامي ايران در بخش پتروشيمي در گذشته بسيار خوب بوده است و اكنون نيز در سطح خوبي قرار دارد رهبري ، اظهارداشت: تعداد زيادي از شركتهاي ژاپني در زمينههاي مختلف مرتبط با صنايع پتروشيمي از جمله تريدينگ، مهندسي و تامينكننده تكنولوژي و فاينانس با ما همكاري داشته و دارند.
وي افزود: پيش از اين با شركتهاي ميتسويي كيميكال، ميتسوبيشي كيميكال و سوميتومو كيميكال ، چيودا، تويو و ام.ايي.اس همكاري كاري خوبي داشتيم و هنوز هم برخي از اين شركتها با ما در زمينههاي پلي اتيلن، آروماتيك چهار ، تامين دانش فني براي PTIكه ماده اوليه بطريهاي پت است و الياف لباسهاي پلي استر كه اين مواد در ايران زمينه كار و همچنين زمينه صادرات دارد، ارتباط كاري داريم.
رهبري با بيان اينكه تمامي اين پروژهها توسط بانك همكاريهاي بين المللي ژاپن ( )JBICفاينانس شده است، گفت: جمهوري اسلامي ايران مشتري خوبي براي ژاپن است و اميدواريم براي آنها روشن شود كه با توجه به وضعيت كنوني كه در اقتصاد جهاني بوجود آمده، همكاري مشترك، يك فايده دو جانبه دارد.
وي ياد آور شد: توسعه صنايع ايران متكي به وضعيت انرژي موجود در آن است و بر همين اساس مركز خوبي براي سرمايهگذاران ژاپني خواهد بود كه بتوانند به آن اتكا كنند و حتي سرمايهگذاري انجام دهند.
به گفته رهبري ، اين همكاري مشترك براي جمهوري اسلامي ايران نيز مفيد است زيرا شركتهاي ژاپني كه از جمله شركتهاي مهندسي قابل اتكا و اطمينان هستند ميتوانند در بازار ايران حضور يابند و همكاريهاي مشتركي در بخش پتروشيمي با هم انجام دهيم.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي بينالمللي با اشاره به برگزاري سمينار آشنايي با فرصتهاي سرمايهگذاري و اقتصادي ايران در ژاپن، گفت:
اين سمينار و افرادي كه در آن شركت كرده بودند در سطح بسيار خوبي قرار داشت و سوالهايي كه از سوي شركتكنندگان مطرح ميشد ، نشانه تمايل آنها به همكاري با ايران در بخشهاي مختلف است .
رهبري خاطرنشان كرد: حضور بيش از ۱۵۰مدير و مقامات ارشد شركتهاي بزرگ ژاپني در بخشهاي مختلف در اين سمينار كه تا پايان برگزاري آن حضور داشتند ، پيامي از سوي سرمايهگذاران ژاپني براي دولت ژاپن بود كه بايد كمكهاي لازم را براي اين كه فعاليتهاي تجاري با ايران راه بيافتد، بكار گيرد.
وي با تاكيد بر ثمربخش بودن تلاشهاي سفارت جمهوري اسلامي ايران در ژاپن براي برگزاري اين سمينار و همچنين سازمان تجارت خارجي ژاپن (جترو) كه نقش تشويق سرمايهگذاري در ايران را بر عهده داشتند، ابراز اميدواري كرد با توضيحات مربوط به سرمايهگذاري خارجي و امكان انتقال پول كه در اين سمينار ارايه شد، تقاضاها براي سرمايهگذاري در ايران افزايش يابد.
رهبري در ادامه گفت: پتروشيمي ايران اگر بتواند روالي را كه در ۱۰تا ۱۵سال گذشته طي كرده ادامه دهد، وضعيت خوبي در لين صنعت خواهيم داشت هرچند كه اكنون نيز همراه شركت سابيك عربستان سعودي در منطقه دوم هستيم و سابيك هم با ما تا حدود زيادي فاصله دارد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران با داشتن گاز به عنوان ماده اوليه پتروشيمي و با توجه به اينكه آخرين بيرون رفته از بازار در شرايط بحراني كساني هستند كه قيمت مواد اوليه را نميتوانند تحمل كنند و در شرايطي كه همسايگان ما مواد اوليه بسيار ارزان استفاده ميكنند ، مادامي كه اين ماده اوليه ارزان را استفاده ميكنند و به عبارتي تخفيف گرفته را دارند استفاده ميكنند، آخرين كساني هستند كه از بازار خارج ميشوند.
وي افزود: اگر شركت ملي نفت جمهوري اسلامي ايران نيز همان رفتاري را كه شركت ملي نفت عربستان سعودي (آرامكو) با شركت پتروشيمي سابيك ميكند ، با پتروشيمي ايران داشته باشد، شركت پتروشيمي هم آخرين كسي است كه از بازار خارج ميشود.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه برنده بازار كسي است كه حضور مداومتر داشته باشد ، جايگاه ما محكم و موفقي خواهد بود و شركاي تجاري مطمئن تري را خواهيم داشت ، بويژه كشورهاي شرقي كه روي تداوم بسيار حساس هستند.
به گفته رهبري براي كشورهاي شرقي نظير ژاپن كم ريسك بودن و آرام كار كردن ارزش دارد و بر اين اساس ميتوانيم با تكيه بر مواد اوليه خدادادي و درست استفاده كردن از آنها شرايطي فراهم كنيم كه همكاري ما با اين سرمايهگذاران مداوم، آرام و پيوسته باشد ضمن اينكه اين مساله ميتواند موقعيت خوبي در صنعت پتروشيمي براي ما در منطقه داشته باشد.
وي در ادامه با اشاره به وضعيت صنعت پتروشيمي در جمهوري اسلامي ايران، گفت: شمار شركتهاي پتروشيمي در ايران در حال افزايش است بگونهاي كه بيش از ۵۰شركت پتروشيمي در كشور وجود دارد و بيش از ۴۰شركت آن عملياتي است و برخي به بهره برداري رسيده و برخي ديگر در شرف بهره برداري است.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي بينالمللي با بيان اينكه معمولا تمامي سرمايه گذاريهاي جديد با مشاركت سرمايهگذاران داخلي و خارجي انجام شده است،افزود: پنج مشاركت خارجي داريم كه به نتيجه رسيده و نزديك به بهره برداري است و در حال انجام مذاكرات براي شركتهاي جديد هستيم كه پس از به نتيجه رسيدن آنها را اعلام ميكنيم.
رهبري اضافه كرد: معروفترين و سنگينترين شركت پتروشيمي كه با همكاري سرمايهگذاران خارجي در ايران انجام شده ، آرياسوسول است كه هم اينك به بهره برداري رسيده و مواد توليدي در آن نيز صادر ميشود و پتروشيمي لاله نيز بزودي وارد مدار ميشود .
پنجشنبه 30 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]