واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بوش در خصوص توافقنامه با عراق پنهانكاري كرده است
قانونگذاران آمريكايي در جلسهي استماع كنگرهي اين كشور اعلام كردند: دولت آمريكا از علني كردن معاهدهي امنيتي كه با عراق امضا كرده امتناع ميكند، در حالي كه اين توافقنامه به طور كامل در روزنامههاي عراقي به چاپ رسيده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، به نقل از خبرگزاري رويترز، رابرت گيتس، وزير دفاع و كاندوليزا رايس، وزير امور خارجهي آمريكا در نشست پشت درهاي بستهي اعضاي مجلس نمايندگان آمريكا به توضيح معاهدهي امضا شده ميان واشنگتن و بغداد كه طي آن سال 2011 ضربالاجل خروج نيروهاي آمريكايي از عراق تعيين شده، پرداختند.
بيل دلاهانت، رييس كميتهي جنبي امور خارجي سازمانهاي داخلي و حقوق بشري قبل از برگزاري اين نشست، اين جلسه را "توهينآميز" خواند و گفت: پس از امتناع دولت بوش از درخواستهاي كنگره براي مشاورههاي بيشتر طي يك سال مذاكره در خصوص اين توافقنامه، اين نشست بيشتر مثل " اقدام پس از كار انجام شده" است.
دولت بوش اعلام كرده بود كه براي امضاي اين معاهده نيازي به تاييد كنگره ندارد، بلكه بيشتر براي نهايي كردن اين معاهده كه البته هنوز هم نيازمند تاييد قانونگذاران عراقي تا قبل از پايان مهلت سازمان ملل براي حضور نيروهاي آمريكايي در عراق در 31 دسامبر ميباشد، عجله دارد.
دلاهانت كه از جورج بوش خواسته بود به جاي امضاي هرگونه توافقنامهي دو جانبه با عراق در پي تمديد مهلت سازمان ملل باشد در تمامي 8 سري جلسات استماع توافقنامهي "وضعيت نيروها" حضور داشت.
وي تاكيد كرد كه دولت بوش دعوتها براي حضور در يك جلسهي علني را رد كرده و اعلام داشته است كه اين يك "زمان حساس" است.
اين دموكرات ماساچوست گفت: حتي اكنون نيز شوراي امنيت ملي از ما خواسته است اين سند را به شاهدان نشان ندهيم و يا آن را علني نكنيم. اين غير قابل قبول است در حالي كه دولت عراق اين سند را در روي وبسايت رسانههاي خود به نمايش گذاشته، قانونگذاران ما از آن بياطلاع باشند.
هاوارد برمان، دموكرات كاليفرنيا كه رياست كميتهي امور خارجهي مجلس نمايندگان را نيز برعهده دارد، گفت: اين بسيار عجيب و باورنكردني است كه اين متن براي مردم عراق منتشر شود و به ما گفته شود كه متن انگليسي آن نبايد علني شود.
بر اساس گفتهي منابع غير رسمي، آمريكا وعراق درصدد تشكيل كميتهاي مشترك براي نظارت وهماهنگي در خصوص عملياتهاي نظاميان آمريكايي هستند.
در متن ترجمه شدهي اين توافقنامه آمده است: تمام عملياتهاي ارتش در عراق بايد بر اساس توافقنامهي امضا شده و با هماهنگي دولت عراق صورت گيرد. چنين عملياتهايي بايد از پيش با مقامهاي عراقي هماهنگ شده باشد.
اونا هاتاوي، پروفسور حقوق دانشگاه كاليفرنيا ميگويد: به نظر ميرسد در اين توافقنامه قرار است يك كميتهي مشترك عملياتي، عملياتهاي ارتش آمريكا را كنترل كند كه در اين صورت اين اقدام عجيب و غيرقابل پيشبيني است.
پنجشنبه 30 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]