محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830613543
بايد به نحوي به بحث نماز پرداخته شود كه وقتي در دانشگاه ها اذان گفته مي شود قلم از دست دانشجويان بيافتد حجت الاسلام و المسلمين محسن قرائتي رييس ستاد اقامه نماز درهفدهمين اجلاس نماز و دانشگاه :
واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: بايد به نحوي به بحث نماز پرداخته شود كه وقتي در دانشگاه ها اذان گفته مي شود قلم از دست دانشجويان بيافتد حجت الاسلام و المسلمين محسن قرائتي رييس ستاد اقامه نماز درهفدهمين اجلاس "نماز و دانشگاه" :
هفدهمين اجلاس سراسري نماز و دانشگاه با عنوان "نماز، دانش و رسالت دانشگاه" با حضور رييس جمهور، وزراي علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامي، مسكن و شهرسازي، رييس ستاد اقامه نماز كشور، رييس كميته امداد امام خميني(ره)، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، رييس دانشگاه آزاد اسلامي و جمعي از روساي اقامه نماز در سازمانها، روسا، اساتيد و دانشجويان دانشگاهها در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد.
در اين مراسم توسط رييس جمهور و جمعي از وزرا با اهداي لوح از وزارت خانه هاي آموزش و پرورش و مسكن و شهرسازي، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، بنياد شهيد و امور ايثارگران انقلاب اسلامي و رييس كميته امداد امام خميني (ره) تقدير شد.
همچنين در اين مراسم از مسئولين اقامه نماز در سازمان ها، وزارت خانه ها و ارگانها و دانشگاهها با حضور وزير علوم و رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها تقدير به عمل آمد.
83 درصد دانشجويان نماز مي خوانند
حجت الاسلام و المسلمين محمديان رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها با بيان اينكه در حال حاضر بيش از 2 هزار و 500 مسجد و نمازخانه براي اقامه نماز در دانشگاه ها فعال است، گفت: اين مساجد و نمازخانه ها توسط 1800 امام جماعت اداره مي شود.
وي با بيان اينكه ما داراي 180 مسجد در دانشگاه ها هستيم و مابقي به صورت نمازخانه هستند، گفت: برخي از نمازخانه ها در جاهايي قرار گرفته اند كه شايد خود ما نيز رغبت نكنيم كه براي نماز خواندن به آنجا برويم كه اين مسئله جاي تجديد نظر دارد.
وي تصريح كرد: بعد از حرم مطهر امام رضا(ع) و حرم مطهر حضرت معصومه(س)، بزرگترين و با كيفيت ترين نمازهاي جماعت از لحاظ كمي و كيفي در دانشگاه ها اقامه مي شود.
وي با بيان اينكه دانشگاه ها تنها مكاني براي علم، دانش، فن و نيازهاي اين چنيني نيست، تصريح كرد: انتظار از دانشگاه ها تربيت انسانهاي رشد يافته و متعادل از همه جهات است. وي در ادامه با بيان اينكه ما به دنبال اين نيستيم كه جوانان ما تنها عالم متخصص در رشته اي خاص شوند و به مابقي ابعاد آنها توجه نشود، تصريح كرد: توجه به پايه هاي فكري و جنبه هاي معنوي و ابعاد سياسي و اجتماعي شخصيت دانشجويان براي همه دست اندركاران دانشگاهي ضروري است.
وي با بيان اينكه نماز محوري است كه همه نيازهاي ما را تامين مي كند، گفت: در نظر سنجي صورت گرفته از دانشجويان بيش از 83 درصد آنها اعلام كردند كه نماز مي خوانند كه اين نسبت به 4 سال گذشته رشد 6 درصدي داشته است.
وي افزود: همچنين در سوالي از دانشجويان مبني بر اينكه چقدر در نماز جماعت شركت مي كنند، تصريح كرد: در اين زمينه 12 درصد دانشجويان اعلام كردند كه هر روز در نماز جماعت شركت مي كنند و حدود 60 درصد دانشجويان بيان كرده اند كه هر از چند گاهي در نماز جماعت شركت مي كنند كه اين با توجه به فضاي عمومي موجود رقم خوبي است.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها خطاب به روساي دانشگاه ها تاكيد كرد كه فضاي مناسبي را براي نماز در دانشگاه ها اختصاص دهند و در واقع بهترين جاي دانشگاه بايد محل نماز باشد.
وي با بيان اينكه محور نماز در دانشگاه امام جماعت است، گفت: امام جماعت مي تواند در رونق بخشيدن به نماز بيشترين نقش را ايفا كند و در اين زمينه دست اندركاران فرهنگي در دانشگاه ها بايد در ارتقاي علمي و فرهنگي ائمه جماعت تلاش كنند، در اين زمينه سال گذشته بيش از10 كارگاه براي اين امر در دانشگاه ها برگزار شد.
وي تصريح كرد: اگر ائمه جماعتي مناسب دانشگاه و ادبيات دانشگاهي و در واقع كساني كه سنگ صبور جوانان باشند انتخاب شوند قطعا مراكز نماز ما در دانشگاه ها بيش از امروز ارتقا مي يابد.
محمديان همچنين با اشاره به ضرورت حضور مسئولان دانشگاهي در نمازهاي جماعت، تاكيد كرد: حضور مسئولين در اين زمينه از تاثيرگذارترين موارد به صورت غيرمستقيم است و در واقع مسئولان بايد سجاده هاي خود را از اتاقهايشان جمع و با حضور در مساجد و جمع هاي دانشجويان نماز را اقامه كنند.وي با بيان اينكه گاها برنامه ريزي هاي آموزشي در دانشگاه ها به گونه اي صورت مي گيرد كه دانشجو فرصت نماز خواندن پيدا نمي كند، خطاب به مسئولان آموزشي دانشگاه ها تاكيد كرد كه برنامه هاي آموزشي به گونه اي تعيين شود كه دانشجويان بتوانند به موقع به نماز خود برسند.
وي با بيان اينكه مسجد مكاني است كه همه گرايشات فكري در داخل آن حضور دارند، خطاب به مسوولين تاكيد كرد: مراقب باشيد كه مساجد دانشگاهي فراجناحي نباشد و در واقع مساجد به گونه اي باشد كه پويايي خود را حفظ كند.
وي با بيان اينكه اجلاس سراسري نماز بركات خوبي براي دانشگاه ها داشته است، گفت: در اين زمينه طي يكسال گذشته ستادهاي اقامه نماز در دانشگاه ها فعال شد و همچنين بيش از 900 مقاله علمي از اساتيد و دانشجويان به اجلاس رسيد و همچنين 700 اثر هنري نيز به اجلاس رسيد كه از اين افراد در جشنواره باران تقدير به عمل آمد.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها در پايان ابراز اميدواري كرد تا پرچم نماز در دانشگاه ها از آنچه هم اكنون وجود دارد سربلند تر باشد و مسئولان فرصت هاي بيشتري را براي ترويج نماز فراهم كنند.
بايد به نحوي به بحث نماز پرداخته شود كه وقتي در دانشگاه ها اذان گفته مي شود قلم از دست دانشجويان بيافتد
حجت الاسلام و المسلمين محسن قرائتي رييس ستاد اقامه نماز در اين اجلاس، اولين وظيفه حاكمان را اقامه نماز بيان كرد و خطاب به رييس جمهور خواستار شد كه دولت بودجه اي در شان نماز تعيين كند.
وي افزود: توقع اجلاس نماز از دولت اين است كه در ميان سخنراني هاي خود به نمازجماعت نيز سفارش كند و از تكرار آن نيز خسته نشود، همچنين در برنامه سفرهاي استاني خود، برگزاري نماز جماعت با مردم منطقه را همچون يك نماز عيد فطر قرار دهد.
وي همچنين خطاب به رييس جمهور، تصريح كرد: دستور دهيد در تمامي مراكز تازه تاسيس همچون بيمارستان ها، ورزشگاه ها، پاساژها و غيره، بهترين مكان را براي اقامه نماز قرار دهند، چراكه در برخي از مكان ها جايي براي خواندن نماز وجود ندارد.
وي با انتقاد از وضعيت دخمه مانند نمازخانه فرودگاه بين المللي امام(ره) از مسئولان اين فردوگاه توقع مي رود تا نمازخانه برجسته اي براي اين فرودگاه در نظر بگيرد.
وي همچنين با انتقاد نسبت به زمان بندي پروازها، تصريح كرد: پروازها به خصوص پرواز حجاج زمان بندي هايشان به گونه اي است كه منجر به حذف نماز مي شود. وي همچنين به حضور برجسته مسئولان متدين نظام در نمازهاي جماعت نيز تاكيد كرد .
وي با بيان اينكه 40 هزار مدرسه در كشور نمازخانه ندارند، تاكيد كرد: اگر مقاوم سازي مدرسه مهم است مقاوم سازي دين مهمتر است. در واقع اگر بچه هاي ما نماز نخوانند زكات و خمس نيز نمي دهند.
قرائتي بار ديگر خطاب به رييس جمهور خواستار شد كه هيات دولت دو ساعت زمان خود را تنها به بحث نماز اختصاص دهد و در واقع در يك جلسه همه وزرا رسما راجع به نماز فكر كنند، در واقع تكليف40 هزار مدرسه بايد مشخص شود.
وي همچنين خطاب به رييس جمهور، گفت: حركت شما در جلسه خبرگان مبني بر اينكه وقتي صداي اذان را شنيديد سخنراني خود را قطع كرديد خيلي زيبا بود.
وي تصريح كرد: بايد به نحوي به بحث نماز پرداخته شود كه وقتي در دانشگاه ها اذان گفته مي شود قلم از دست دانشجويان بيافتد.
رييس ستاد اقامه نماز كشور در پايان بار ديگر خطاب به رييس جمهور خواستار شد كه به وضعيت 40 هزار مدرسه بدون نمازخانه رسيدگي شود.
در دانشگاه آزاد اسلامي براي ترويج فرهنگ نماز در ابعاد معنوي فعاليتهاي زيادي انجام شده است
دكتر عبدالله جاسبي در حاشيه هفدهمين اجلاس سراسري نماز در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه در كارهايتان چه مقدار از نماز كمك مي گيريد، اظهار داشت: هميشه در كارهايم از نماز كمك گرفته ام و هر چه دارم از خداوند است. وي خاطر نشان كرد: بايد توجه داشت كه ما بدون نماز نمي توانيم ادامه حيات دهيم و من معمولا مشكلاتم را در نماز با خداوند در ميان مي گذارم.
دكتر جاسبي تصريح كرد: در دانشگاه آزاد اسلامي براي ترويج فرهنگ نماز در ابعاد معنوي فعاليتهاي زيادي انجام شده است و يك برنامه سه ساله تدوين كرده ايم كه در حال حاضر از اين سه سال يك سال ديگر باقيمانده است.
وي اظهار داشت: در اين مدت توانسته ايم واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي را به مساجد مجهز كنيم و انشا» الله در اين يكسال باقيمانده همه واحدها به مسجد مجهز خواهند شد.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي در پاسخ به سوالي مبني بر افتتاح مسجد بزرگ دانشگاه قزوين در راستاي اهميت نماز، تصريح كرد: در قزوين شاهد افتتاح بزرگترين مسجد دانشگاه آزاد اسلامي بوديم كه البته اين مسجد در كنار پروژه هاي ديگر قرار داشت و براي دانشگاه آزاد اسلامي جايي بسي خوشحالي دارد كه اين مسجد بسيار زيبا و باشكوه با تمامي امكانات براي اقامه نماز در نظر گرفته شده است.
به گزارش ايسكانيوز دكتر جاسبي در ادامه افزود: ريشه بسياري از مفاسد اجتماعي را بايد با توسعه نماز كاهش داد و از بين برد و دانشگاه آزاد اسلامي بنا دارد كه به توسعه امكانات در حوزه مساجد ادامه دهد و خوابگاه ها را نيز به اين امر مجهز كند. وي تاكيد كرد: سعي مي كنيم در دانشگاه آزاد اسلامي فرهنگ نماز را با آموزش هاي لازم در ميان دانشجويان ارتقا» ببخشيم. دكتر جاسبي در پايان گفت: شيوه عملكرد و فعاليت هاي اطلاع رساني خبرگزاري ايسكانيوز در ميان خبرگزاري ها بسيار مطلوب و گسترده است و در زمينه هاي گوناگون بسيار مثمر ثمر عمل مي كند. همچنين لازم به ذكر است در هفدهمين اجلاس سراسري اقامه نماز با موضوع "نماز، دانش و رسالت دانشگاه"، دانشگاه آزاد اسلامي ، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت جهاد كشاورزي، وزارت كار و امور اجتماعي، وزارت نفت، بنياد مسكن انقلاب اسلامي، سازمان زندان ها و اقدامات تاميني و تربيتي، در خصوص برنامه هاي عمومي به استناد اظهار نامه و مستندات ارسالي شايسته تقدير شناخته شدند.
45 مسجد دانشگاهي تا پايان سال به بهره برداري مي رسد
دكتر محمد مهدي زاهدي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در اين مراسم اظهار كرد: ما در حوزه وزارت علوم خود را مسئول مي دانيم كه در حوزه نماز تا جاي امكان سرمايه گذاري مادي و معنوي به عمل آوريم و در اين راستا در هرجايي كه تصميمي در خصوص نماز اتخاذ شده، نه تنها از آن دريغ نكرده ايم بلكه بيشتر از انتظار مورد نظر فعاليت كرده ايم.
وي تصريح كرد: هرچه در بحث اقامه با كيفيت و مناسب نماز در دانشگاه بيشتر تلاش شود، اثرات آن در بدنه جامعه اسلامي كشور بيشتر نمود پيدا خواهد كرد.
وي با اشاره به حضور دانشجويان در عمره دانشجويي و ايستادن آنها در صف هاي نماز جماعت، گفت: اين امر تبليغي براي اسلام محسوب مي شود و بايد در چنين زمينه هايي فعاليت شود تا كشور امام زمان (عج) آمادگي لازم را براي حضور آن حضرت پيدا كند.
وي با اشاره به سياست گذاريهاي انجام گرفته در وزارت علوم در بحث نماز، گفت: در سياستهاي وزارت علوم به مسائل فرهنگي و همچنين مسئله نماز اولويت داده شده است. در اين زمينه به برنامه هايي در جهت تامين، تجهيز، احداث مساجد و نمازخانه ها در دانشگاه ها تاكيد شده است.
دكتر زاهدي با بيان اينكه خوابگاه هاي ما داراي 1500 نمازخانه است، گفت: البته اين تعداد كافي نيست و در برنامه هاي در دست اجراي وزارت علوم اعلام شده است كه در همه خوابگاه هاي در دست ساخت، مكان مناسبي براي اقامه نماز ايجاد شود. وي با بيان اينكه سعي شده است در تمامي دانشگاه هاي كشور مسجد ايجاد شود، گفت: همچنين بودجه مناسبي براي ساخت مساجد اختصاص داده شده است كه در اين ميان 35 پروژه مسجد در حال حاضر كامل شده است و همچنين 25 پروژه ديگر نيز به صورت نيمه ساخت باقي مانده است كه از اين ميان 9 پروژه تا پايان سال به بهره برداري مي رسد و مابقي نيز تا مهر سال 88 احداث مي شوند.
وي خاطر نشان كرد: همچنين امسال بودجه اي براي ساخت 12 پروژه مسجد دانشگاهي از سوي وزارت علوم اختصاص داده شده است. وي با اشاره به برنامه هاي انجام گرفته در وزارت علوم در زمينه نماز، گفت: در اين زمينه برنامه هايي همچون جشنواره، نمايشگاه، راه اندازي سايت نماز، تجهيز فرهنگي مساجد كشور، اهداي جوايز، حمايت از پايان نامه هاي كارشناسي ارشد و دكترا در حوزه نماز، بكارگيري و پشتيباني از ظرفيت هاي دانشجويي در امر نماز صورت گرفته است. وزير علوم در پايان خاطر نشان كرد: سعي كرده ايم تا در دو حوزه ستاد و صف تلاش خود را براي ارتقاي جايگاه نماز در جمهوري اسلامي به كار ببريم.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]
-
گوناگون
پربازدیدترینها