واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان ملي جوانان استان قزوين: وضعيت ازدواج جوانان نزديك مرز بحران است
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ملي جوانان استان قزوين گفت: 12 ميليون نفر در كشور جوان و غيرجوان مجرد هستند كه اين آمار نشان ميدهد وضعيت ازدواج جوانان چندان مطلوب نيست و در حال نزديك شدن به مرز بحران است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، مهدي مدرسي سهشنبه شب در جلسه كارگروه بانوان و جوانان كه در سالن جلسات استانداري قزوين برگزار شد، اظهار داشت: امروز متولدان سال 55 تا 65 در سنين 22 تا 32 سال بوده و در سن ازدواج به سر ميبرند.
وي ادامه داد: با كسر تعداد متوفيان از اين تعداد، 20 ميليون جوان 22 تا 32 سال در كشور داريم كه در سن ازدواج هستند و طبق برنامه بايد از سال 76 تا 86، 10 ميليون ازدواج صورت ميگرفت ولي 7 ميليون و 400 هزار ازدواج را در اين مدت شاهد بوديم.
رئيس سازمان ملي جوانان استان قزوين اضافه كرد: در مجموع 12 ميليون نفر در كشور جوان و غيرجوان مجرد هستند كه اين آمار نشان ميدهد وضعيت ازدواج جوانان چندان مطلوب نيست و در حال نزديك شدن به مرز بحران است.
وي تصريح كرد: اگر مسئولان دغدغه اشتغال را دارند، مسئله ازدواج جوانان نيز وضعيت خطرناكي دارد كه نياز به توجه بيشتر است.
مدرسي اعلام كرد: استان قزوين در سال 76 جز رتبههاي نخست كشور از لحاظ ازدواج ثبت شده نسبت به جمعيت بود كه اين رتبه در سال 85 به 25 در كشور رسيد.
وي عنوان داشت: وضعيت جامعه به لحاظ تعداد مجردان در وضعيتي است كه نشان ميدهد بايد فكري اساسي و گامي مهم در اين خصوص برداشته شود.
رئيس سازمان ملي جوانان استان قزوين افزود: افزايش سن ازدواج ارتباط مستقيمي با برخي ناهنجاريها دارد از اينرو همه وظيفه داريم اراده عمومي را در اين مسئله به كار گيريم.
وي توضيح داد: سياست دولت و سازمان ملي جوانان نيز در سال جاري اين است كه با همت جدي مراسم نمادين ازدواج را در اول ذيالحجه سالروز ازدواج حضرت علي (ع) با حضرت فاطمه (س) برگزار كند.
مدرسي يادآور شد: يكي از مصوبات شوراي عالي جوانان كشور كه استانها موظف به انجام آن هستند، تشكيل كميته ساماندهي ازدواج است كه اميدواريم اين كميته هرچه سريعتر در شهرستانهاي استان مطرح شود.
در ادامه مدير كل ثبت احوال استان قزوين بيان داشت: وضعيت استان قزوين به نسبت برخي استانها در ميزان طلاق مطلوب است و از هر 11 ازدواج در قزوين يك مورد منجربه طلاق ميشود
اصغر آراسته گفت: در تهران از هر چهار ازدواج، يزد از هر 21 ازدواج و گيلان از هر 24 ازدواج يك مورد منجر به طلاق ميشود.
در ادامه رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران قزوين نيز گفت: ميانگين سني فرزندان شاهد 25 سال است كه عمده آنها در دانشگاه تحصيل ميكنند.
محمد مهدي شهروش افزود: از 2 هزار فرزند شهيد در استان قزوين 500 تا 600 نفر از آنها ازدواج نكردهاند.
وي يادآور شد: بنياد شهيد نيز در سال جاري در دهم آذر ماه مصادف با اول ذيالحجه مراسم نمادين جشن ازدواج فرزندان شاهد را برگزار ميكند.
در ادامه فرماندار بوئينزهرا اظهار داشت: جمعيت شهري و روستايي شهرستان بوئينزهرا تفاوت چشمگيري دارد به طوري كه 40 درصد جمعيت شهري و 60 درصد روستايي است.
فرجالله فصيحي رامندي اضافه كرد: در اين شهرستان در تمامي سنين به جز 25 تا 30 سال تعداد آقايان بيش از خانمهاست.
وي با اشاره به پايين بودن ميزان طلاق در اين شهرستان گفت: خوشبختانه در شش ماهه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته، كاهش طلاق را در اين شهرستان شاهد هستيم به طوري كه در سال جاري 5/1 درصد و در سال گذشته 2/2 درصد طلاق از مجموع ازدواجها واقع شده است.
در ادامه فرماندار تاكستان گفت: طلاق در شهرستان تاكستان نيز آمار پاييني دارد.
علي صادقي خاطرنشان ساخت: در اين شهرستان به دليل حاكميت فرهنگي در مناطق روستايي و ناپسند دانستن امر طلاق در شهرها، خوشبختانه آمار پاييني از طلاق را شاهد هستيم.
در ادامه اين جلسه، فرمانداران شهرستانهاي استان قزوين مطالبي را در خصوص فعاليت كميته ساماندهي ازدواج در اين شهرستانها بيان كردند.
انتهاي پيام/ر10
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]