واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ٥٧٦ روستاي مازندران محروم از آب آشاميدني سالم
با وجود تلاش هايي كه در سال هاي اخير براي توسعه و آباداني روستاهاي مازندران انجام شده است، در حال حاضر مردم ٥٧٦ روستاي اين استان، از آب آشاميدني سالم محروم هستند.مازندران يكي از قطب هاي اصلي بخش كشاورزي كشور به شمار مي آيد، به طوري كه بسياري از مردم اين استان در اين بخش به فعاليت مي پردازند و از اين طريق امرار معاش مي كنند.
بنابراين در اين شرايط و با توجه به موقعيت جغرافيايي و آب و هوايي منطقه، روستاهاي اين استان نقش مهمي در اقتصاد خانوارهاي مازندراني دارد.از آن جايي كه توليدات بخش كشاورزي در ايران بيشتر به صورت سنتي و در روستاها صورت مي گيرد، روستاها در بخش كشاورزي از اهميت بالايي برخوردار است و بدون شك رونق و آباداني آن ها به توسعه بخش كشاورزي ايران خواهد انجاميد. با اين حال و با وجود تمامي تلاش هاي صورت گرفته، بسياري از روستاهاي كشور ازجمله روستاهاي استان مازندران تا رسيدن به وضعيت مطلوب فاصله زيادي دارد و حتي تعداد قابل توجهي از آن ها نيز از امكانات اوليه بهداشتي و رفاهي محروم است.با اين اوصاف رفته رفته از جمعيت روستاها كه جمعيت مولد هستند، كاسته مي شود و از طرفي با مهاجرت نوجوانان و جوانان روستايي به شهرها مشكلات اجتماعي، اقتصادي، بهداشتي و رفاهي زيادي براي شهرها و جمعيت مهاجر به وجود مي آيد.در حال حاضر مازندران داراي حدود ٣ هزار روستاست كه جمعيت زيادي را نيز در خود جاي داده است. اين روستاها در مناطق مختلف جلگه اي، كوهستاني و نواحي ساحلي اين استان پراكنده است و نيمي ازجمعيت ٣ ميليون نفري مازندران در اين روستاها زندگي مي كنند. با اين حال آن چه درنگاه اول در اين روستاها به چشم مي خورد، محروميت هاي غيرقابل انكاري است كه موجب آزردگي خاطر و نگراني ساكنان روستاهاي اين استان شده است كه نداشتن آب آشاميدني سالم از اساسي ترين محروميت هايي است كه در بسياري از روستاهاي مازندران وجود دارد.در همين راستا يكي از روستاييان قائم شهري به خبرنگار ما گفت: براي تامين آب آشاميدني در روستاهاي محل سكونت ما از سال هاي قبل اقداماتي صورت گرفته اما به دليل كمبود اعتبارات اين طرح ناتمام مانده است.
«افرايي» افزود: در روستاي ما مردم براي تامين آب آشاميدني مورد نياز خود با مشكلات زيادي دست به گريبان هستند.يكي از روستاييان شهرستان سوادكوه نيز در اين رابطه گفت: مردم براي تامين آب آشاميدني با مشكلات فراواني روبه رو هستند، به طوري كه از آب چاه هايي كه به صورت سنتي حفر شده و غيربهداشتي و آلوده است، استفاده مي كنند. «رحمتي» افزود: مردم براي تهيه آب از چشمه هاي طبيعي هم بايد مسافت بسيار زيادي را طي كنند. «حسيني» يكي از روستاييان شهرستان فريدونكنار هم گفت: به دليل نامناسب بودن آب هاي شرب مصرفي، خطر ابتلا به بيماري هاي مختلف عفوني و واگيردار، روستاييان را تهديد مي كند كه در اين رابطه بايد نسبت به تامين آب آشاميدني سالم به صورت جدي و اصولي اقدام شود.
يكي از كارشناسان توسعه روستايي در اين باره گفت: براي اين كه جلوي مهاجرت بي رويه روستاييان به شهرها گرفته شود، بايد نسبت به ايجاد و توسعه امكانات اوليه و اساسي زندگي در روستاها به خصوص آب آشاميدني سالم، برق، گاز، راه آسفالت، مراكز بهداشت و درمان و مراكز خدمات ارتباط روستايي اقدامات جدي صورت گيرد. «هاشمي» افزود: مازندران داراي روستاهاي زياد است و تقريبا همه ساكنان از اقشار توليد كننده محصولات كشاورزي و دامي هستند و به نوعي به عنوان نيروهاي مولد جامعه مطرح مي باشند؛ از اين رو بايد نسبت به اجرايي شدن سياست هاي عمران و آباداني روستاهاي استان به ويژه تامين آب آشاميدني سالم تلاش هاي بيشتري صورت بگيرد. وي اظهار داشت: با اختصاص اعتبارات ويژه و كافي بايد طرح هاي تامين آب آشاميدني سالم در روستاهاي مازندران با سرعت بيشتري دنبال شود. مديرعامل آب و فاضلاب روستايي مازندران در اين رابطه گفت: درحال حاضر ٥٧٦ روستاي اين استان از آب آشاميدني بهداشتي بي بهره است.«علي اكبر خورشيدي» افزود: از ٢هزار و ٤٢٢روستاي بالاي ٢٠٠ خانوار مازندران، يك هزار و ٨٤٦ روستا از آب شرب بهداشتي برخوردار است. وي كمبود اعتبار را از مشكلات عمده آب و فاضلاب روستايي اعلام و تصريح كرد: آب رساني به روستاهاي فاقد آب شرب بهداشتي نيازمند ٤٥٠ميليارد ريال اعتبار است. وي با بيان اين كه لوله كشي ٦٦٠ روستاي مازندران فرسوده است، اضافه كرد: لوله كشي آب در اين روستاها به بهسازي اساسي نياز دارد.استاندار مازندران نيز گفت: باتوجه به مشكلات موجود در زمينه تامين آب آشاميدني بهداشتي، اقدامات بسيار خوبي در اين راستا انجام شده است، به طوري كه با افتتاح مجتمع آب رساني روستاي طوله كلا در شهرستان آمل كه هفته قبل به بهره برداري رسيد ١٠١ روستا با ٦٠هزار جمعيت روستايي در شهرستان هاي آمل، فريدونكنار، بابل و بابلسر از آب آشاميدني سالم بهره مند شدند. «محمد كريمي» افزود: براي اجراي اين پروژه بزرگ آب رساني روستايي در مجموع ١٠٥ ميليارد ريال هزينه شده است. وي اضافه كرد: اجراي طرح هاي آب رساني روستايي به خصوص تامين آب آشاميدني بهداشتي در روستاهاي مازندران از جمله اولويت هاي اساسي و اصلي در اجراي طرح هاي عمراني استان به شمار مي رود.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]