واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نشست سخنگوي قوه قضائيه-1/وزارت ارشاد مانع انتشار آگهي هاي فريبنده در رسانه ها شود / حمايت از طرح دولت در مورد املاك
سخنگوي قوه قضائيه از وزارت ارشاد خواست به سرعت مانع انتشار آگهي هاي فريبنده در رسانه ها شود.
به گزارش خبرنگار مهر دكتر عليرضا جمشيدي در نشست هفتگي در جمع خبرنگاران بحث بهداشت قضايي را يكي از موضوعات مهم و حائز اهميت دانست و گفت: منظور از بهداشت قضايي اين است كه پرونده اي چه با عنوان جرم و چه به عنوان دعوا در قوه قضائيه تشكيل نشود و اين بحث بايد به صورت جدي در دستگاه قضايي دنبال شود.
وي به پرونده هايي كثيري كه در ارتباط با بخش املاك و معاملات مسكن تشكيل مي شود اشاره كرد و گفت: نظارت ضعيف كميته نظارت بر آگهي ها و نظارت ضعيف بر بنگاهها و مشاوران املاك باعث شده روزانه شاهد پرونده اي متعددي در بخش املاك باشيم.
سخنگوي قوه قضائيه همچنين به پرونده هاي جرايم راهنمايي و رانندگي اشاره كرد و افزود: پرونده هاي جرايم راهنمايي و رانندگي درصد بالايي از پرونده ها را در دستگاه قضايي شامل مي شود و اين در حالي است كه اگر بر نحوه اعطاي گواهينامه دقت بيشتري شود و راهنمايي و رانندگي نسبت به اصلاح نقاط حادثه خيز اقدام نمايد و همچنين اقداماتي در خصوص اصلاح سيستم ترمز خودروها صورت گيرد به طور حتم تصادفات و اينگونه جرايم كاهش خواهد يافت.
جمشيدي گفت: در نظام بانكي جرايمي كه مرتبط به امور بانكي است و عدم رعايت مقررات بانكي، عدم نظارت بر وضعيت كاركنان بانكها و عدم كنترل اسنادي كه منشاء تسهيلات بانكي هستند امروز سبب شده پرونده هاي بسياري همچون چكهاي بلامحل در قوه قضائيه داشته باشيم.
وي معتقد است تعداد برخي پرونده ها كه به دليل بزه ديدگان و بزهكاران زياد است از طريق انتشار آگهي هاي تبليغاتي صورت گرفته است. همچنين كلاهبرداري از طريق انتشار فروش املاك و بخشهاي صنعتي وجود دارد كه شاكيان متعددي پيدا كرده است و حتي برخي آگهي هاي تبليغاتي موجب اغفال جوانان و بويژه دختران شده است.
سخنگوي قوه قضائيه خاطرنشان كرد: از طريق آگهي تبليغاتي جهت سرمايه گذاري صدها نفر اموالشان برده شده است كه نمونه آن پرونده شفق است كه 14 هزار نفر از طريق آگهي فريب خورده اند و در پرونده اهواز خوزستان 60 نفر از طريق آگهي اموالشان برده شده است.
جمشيدي افزود: در پرونده ليزينگ خودرو در كرج فردي كه عقل معاش نداشته 32 ميليارد تومان كلاهبرداري كرده و در پرونده ديگر در تهران 2 هزار نفر بار ديگر از طريق آگهي گرفتار كلاهبرداران شده اند و بايد گفت وظيفه وزارت ارشاد است كه به سرعت مانع انتشار چنين آگهي هاي فريبنده شوند.
جمشيدي تصريح كرد: اخيرا پرونده اي در دادسراي ناحيه 11 تشكيل شده كه از چهره يك هنرپيشه سينمايي جهت تبليغ خوراكي و آشاميدني استفاده شده است كه پس از آن مشخص شده كه كلاهبرداري صورت گرفته است. همچنين در بخشهايي در امور گمركي شاهد تشكيل پرونده هاي متعددي قاچاق هستيم كه اگر نظارت بر امور گمركي افزايش يابد شاهد كاهش چنين تخلفاتي خواهيم بود.
وي تاكيد كرد: ما نمي توانيم با قوانين فرسوده و آيين نامه هاي كهنسال به سمت مقابله با چنين جرايمي برويم.
سخنگوي قوه قضائيه تاكيد كرد: در بخش مسكن نبايد اجازه دهيم كه آژانسها بدون اينكه مسئوليتي بپذيرند معامله را انجام دهند چرا كه بارها مشاهده شده درصدي از فروشنده دريافت مي شود و پس از آن آژانس ديگر هيچ مسئوليتي نمي پذيرد اين در حالي است كه در برخي مواقع مشخص مي شود معامله اي انجام نشده است و ملكي وجود نداشته است.
جمشيدي گفت: تبليغات عديده اي وجود دارد كه برخي از آنها اغفال كننده و دروغ است و اين وظيفه بخشهاي اجرايي و به خصوص وزارت ارشاد است كه اين موارد را كنترل نمايد تا شاهد تشكيل چنين پرونده هايي آن هم از طريق رسانه ها نباشيم.
وي در ارتباط با خودداري از ورود خبرنگاران به دادگاهها گفت: زماني كه پرونده در ابتداي رسيدگي باشد امكان ورود وجود ندارد چرا كه قوانين چنين اجازه اي نداده است اما اگر دادگاه علني باشد هيچ منعي براي ورود خبرنگاران وجود ندارد.
خبرنگاري در خصوص بحث قتل فرزند توسط پدر سئوال كرد و سخنگوي قوه قضائيه در پاسخ گفت: با بحث قتل فرزند توسط پدر و يا خانواده دو اقدام جدي در دستور كار قوه قضائيه قرار گرفته است. همچنين در بحث حمايت از كودكان نيز لايحه اي در دستور بررسي قرار گرفته است. اما بايد گفت در مورد كودكاني كه مورد اذيت و آزار و ضرب و شتم و رفتار سوء قرار مي گيرند قرار است تمهيدات جدي در قوانين پيش بيني شود.
جمشيدي تصريح كرد: جدا نمودن فرزندان از والدين و نگهداري آنها در مراكز حمايتي و مجازات اي طويل المدت از جمله مواردي است كه در قانون حمايت از كودكان و قانون مجازات درنظر گرفته شده است كه اين مجازاتها مي تواند مكمل بحثهاي پيشگيرانه باشد.
وي در ارتباط با اختلاس 25 ميليارد توماني يكي از بانكها گفت: اين پرونده در مجتمع ويژه اقتصادي مطرح و در حال رسيدگي است.
جمشيدي در خصوص لايحه مجازات اسلامي و آيين لايحه دادرسي كيفري گفت: بررسي لايحه مجازات اسلامي به سرعت در مجلس در حال پيگيري است. همچنين در ارتباط با آيين لايحه دادرسي كيفري به تازگي از سوي معاونت حقوقي رئيس جمهور نامه اي به رئيس قوه قضائيه ارسال شده كه در آن بر مشخص شدن اين لايحه تاكيد شده است. اما بايد گفت هنوز كار بررسي اين آيين نامه بر اساس بررسيهاي ما در دولت تمام نشده است.
وي در ارتباط با طرح جامع املاك دولت گفت: طرحي كه دولت در رابطه با ساماندهي امور مربوط خريد و فروش املاك بسيار مطلوب است و مورد حمايت دستگاه قضايي است.
سخنگوي قوه قضائيه گفت: قوه قضائيه اصل طرح را مطلوب دانسته اما چارچوبها و راهكارهاي قانوني آن بايد انديشيده شود كه اين امر به سازمان ثبت اسناد ابلاغ شده است.
به گزارش مهر جمشيدي در خصوص لايحه مجازات اسلامي و اينكه گفته مي شود مجازاتهاي بدني در اين لايحه افزايش يافته گفت: مجازاتهاي بدني در اين لايحه افزايش نيافته و آنچه تغيير كرده كاهش عناوين مجرمانه بوده است.
وي در خصوص قانون بيمه شخص ثالث نيز گفت: تا سقف ارزش مالي بيمه نامه در تصادفات نيازي به مراجعه به مراجع قضايي و انتظامي نيست.
سخنگوي قوه قضائيه افزود: آيين نامه هاي متعددي را در ارتباط با قانون بيمه شخص ثالث در جلساتي با حضور مسئولان بيمه مركزي تنظيم خواهيم كرد.
خبرنگاري در خصوص وضعيت اصانلو پرسيد كه جمشيدي در پاسخ گفت: تمهيدات لازم براي درمان اين فرد در زندان و خارج از زندان انديشيده شده و بارها نيز اين فرد براي معالجه چشم خود به بيمارستان لبافي نژاد منتقل شده و اگر نيازي به معالجه ديگري باشد تسهيلات لازم فراهم خواهد شد.
سه شنبه 28 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]