محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855107919
سحر و جادو يكي از بديل.ها و نظير.هاي ايمان به غيب است
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
حجت الاسلام پناهیان:سحر و جادو يكي از بديل.ها و نظير.هاي ايمان به غيب است
--------------------------------------------------------------------
• اين روزها به دلائلي مسأله «سحر» و «اطلاع از غيب به طرق غيرمعمول» يكي از پرسش.هايي است كه ذهن جوان.ها را به خود مشغول كرده است. مي.پرسند آيا امكان دارد؟ آيا مجاز است؟
• مقدمتاً عرض كنم: ايمان طبيعتاً به انسان قدرت مي.دهد؛ قدرتي كه پاك است و انسان به آن نياز دارد. امور ديگري هم هستند كه هركدام به نوب خود به انسان قدرت مي.دهند هرچند ضعيف.تر و بعضاً ناسالم، و معمولا خيلي.ها آن.ها را بديل ايمان قرار مي.دهند؛ مانند علم، ثروت، اعتبار اجتماعي و...
• اگر كسي به قدرتي برسد، به تدريج ممكن است با اتكاء به آن، خودش را از «ايمان به خداوند» مستغني بداند. اساساً اتكاء به هرچيزي غير از خدا موجب مي.شود خدا او را به همان چيز واگذار كند، تا غير قابل اتكا بودن آن، بر فرد ثابت شود. اميرالمؤمنين علي(ع) هرگونه «اتكا به خود» را از دام.هاي شيطان مي.داند. (غررالحكم/2678)
• يكي از بديل.هاي ايمان، «قدرت سحر و جادو» و قدرت.هايي هستند كه واقعيت دارند، ولي مُجاز نيستند و از نظر دين ما به شدت منكوب شده.اند. سحر و جادو، دست.يابي به نوعي علم و توانايي است كه جاي ايمان به خدا را در دل انسان مي.گيرد. اگرچه ممكن است به ظاهر گره.هايي را از زندگيِ فردي و اجتماعيِ ما باز كند، ولي در نهايت انسان را به زمين مي.زند.
• حضرت آدم در بهشت رضوان الهي و در اوج صفا و پاكي زندگي مي.كرد كه طبيعتاً در چنين فضايي، زمين بدي به سختي براي انسان پيش مي.آيد. اما ابليس آمد و او را به يك نيروي غيبي دعوت كرد: «فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطَانُ، قَالَ يَا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلىَ شَجَرَه الخُْلْدِ؟»(طه/120) ابليس به آدم وعده داده بود اگر از اين شجر ممنوعه بخوري به نيروي جاودانگي مي.رسي. گرچه وعد او دروغ بود، اما آدم را تحريك كرد كه از طريقي غير از ايمان به خدا به اين توانايي دست بيابد.
• اگر كسي بخواهد از راه غير معمول قدرتي را كسب كند، به سختي مي.توان جلوي او را گرفت. زيرا نوعاً اين.گونه توانايي.ها براي انسان خيلي جذاب است. تصور كنيد كسي بخواهد اخبار و آگاهي.هايي از غيب و از آيند نزديك به ما بدهد كه ما تصور مي.كنيم در موفقيت ما مؤثر است؛ به طور طبيعي هر كسي دوست دارد از آن مطلع شود. اما خداوند دوست دارد ما با ايمان به خودِ او زندگي كنيم و به امور غيبيِ اين.چنيني اتكاء نكنيم. خداوند مي.فرمايد من خودم از مؤمنين دفاع مي.كنم: «إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ ءَامَنُواْ» (حج/38) به.ويژه اين.كه بر اساس روايات اين.گونه امور گرچه به.ظاهر تأثير دارند، اما در حقيقت امر و سرانجام كار، سرنوشت و مقدرات كسي يا جامعه.اي را تغيير نمي.دهند؛ اساساً هيچ عاملي توان تغيير سنت.هاي تغييرناپذير الهي را ندارد.
• بر اساس روايات، خداوند از كسي كه به جاي اعتماد به او، به امور غيبيِ اين.چنيني اتكا و آن.ها را تصديق كند، نمي.گذرد؛ زيرا اينها در حد شرك است. اگر ما به دنبال راهي باشيم كه ما را به قدرتي برساند، از «ايمان به خدا» فاصله گرفته.ايم و به.جاي توكل به قدرت پروردگار، به آن قدرت اتكاء كرده و در واقع كافر شده.ايم.
* آيا واقعيت داردكه از طريق سحر و جادو مي.توان به قدرت.هايي رسيد؟
----------------------------------------------------------------------------------
• اميرالمؤمنين علي(ع) مي.فرمايند: «الْعَيْنُ حَقٌّ وَ الرُّقَى حَقٌّ وَ السِّحْرُ حَقٌّ وَ الْفَأْلُ حَقٌّ وَ الطِّيَرَه لَيْسَتْ بِحَقٍّ وَ الْعَدْوَى لَيْسَتْ بِحَقٍّ؛ چشم زخم واقعيت دارد، و اين.كه كسي چيزي شبيه طلسم در كاغذي بنويسد و گيري در كارِ ديگران ايجاد كند نيز واقعيت دارد، جادو گري و سحر هم واقعيت دارد تفأل به خير نيز واقعيت دارد اما اين.كه كسي بخواهد فال بد بزند واقعيت ندارد و اين.كه بديِ كسي در ما نفوذ كند نيز واقعيت ندارد.»(نهج.البلاغه/حكمت400)
• از امام صادق(ع) راجع به سحر و جادوگري مي.پرسند و ايشان مي.فرمايند: «جادو، گونه.هاى مختلفى دارد: گونه.اى از آن به منزله طبابت است. همان.طور كه پزشكان براى هر بيمارى و دردى، دارويى درست كرده.اند، در علم سحر نيز جادوگران براى هر صحّتى آفتى و براى هر عافيتى درد و رنجى و براى هر كارى چاره.اى انديشيده.اند. گونه اى ديگر از آن چشم بندى، چالاكى، مهارت و تردستى است. نوع ديگرى از آن امورى است كه اولياء شيطان(جن.گيرها) از شياطين جنّ فرا مي.گيرند. (احتجاج طبرسي/2/340) (ميزان الحكمة/باب السحر)
• از آيت.ا... بهجت نيز سؤال شده است: «آيا جادو و سحر واقعيت دارد و در صورت وجود، آيا حرام است؟» ايشان فرموده.اند: «بله، واقعيت دارد و حرام است.» (استفتائات/1867) علامه طباطبايي نيز ذيل آيه 102 سور آل.عمران بحثي در مورد سحر و جادو دارد.
• كاهنان كساني هستند كه مي.توانند رضايت شياطين را جلب و از علم و قدرت آن.ها استفاده كنند. شخصي از امام صادق(ع) پرسيد: اصل كهانت از چيست و كاهن چگونه از آن.چه اتفاق مي.افتد به مردم خبر مي.دهند؟
• حضرت فرمودند:«كَانَ الْكَاهِنُ بِمَنْزِلَه... وَ ذَلِكَ فِي وُجُوهٍ شَتَّى، مِنْ فِرَاسَه الْعَيْنِ و.... مَعَ قَذْفٍ فِي قَلْبِهِ، لِأَنَّ مَا يَحْدُثُ فِي الْأَرْضِ مِنَ الْحَوَادِثِ الظَّاهِرَه فَذَلِكَ يَعْلَمُ الشَّيْطَانُ وَ يُؤَدِّيهِ إِلَى الْكَاهِنِ وَ يُخْبِرُهُ بِمَا يَحْدُثُ فِي الْمَنَازِلِ وَ الْأَطْرَافِ... وَ الْيَوْمَ إِنَّمَا تُؤَدِّي الشَّيَاطِينُ إِلَى كَهَّانِهَا أَخْبَاراً لِلنَّاسِ مِمَّا يَتَحَدَّثُونَ بِهِ وَ مَا يُحَدِّثُونَهُ وَ الشَّيَاطِينُ تُؤَدِّي إِلَى الشَّيَاطِينِ مَا يَحْدُثُ فِي الْبُعدِ مِنَ الْحَوَادِثِ مِنْ سَارِقٍ سَرَقَ وَ قَاتِلٍ قَتَلَ وَ غَائِبٍ غَابَ وَ هُمْ بِمَنْزِلَهِ النَّاسِ أَيْضاً صَدُوقٌ وَ كَذُوبٌ) (احتجاج طبرسي/2/340) يعني «مردم در گذشته در امور مشتبه به كاهن مراجعه مي.كردند و كاهن از اموري كه اتفاق مي.افتاد به آن.ها خبر مي.داد. و اين خبر دادن داراي گونه.هايي بود: زيركي روح و... و از آن جمله آن.چه شياطين جن به قلب آن.ها وارد مي.كردند.
زيرا شياطين جن از حوادث ظاهري كه در «زمين» اتفاق مي.افتد، اطلاع دارد و آن را به كاهن اطلاع مي.دهد. و اما اخبار آسمان.ها را استراق سمع كرده و گاهي كلمه.اي از آن را مي.شنيد و چيزي به آن اضافه يا كم كرده و در قلب كاهن مي.انداخت. اما پس از رسول خدا(ص) شياطين از شنيدن اخبار آسمان.ها منع شدند (سوره جن/8-9). و اما امروز شياطين جن، به كاهن از اخبار مردم خبر مي.دهند؛ از اين.كه در چه فكري هستند و چه مي.گويند و در دوردست.ها چه اتفاقي افتاده است؛ از دزدي كه دزدي كرده يا قاتلي كه مرتكب قتل شده، يا كسي كه پنهان شده. و البته شياطين جن نيز مانند انسان.ها، راستگو و دروغگو دارند.»
• برخي از كاهنان و كساني كه با شياطين ارتباط داشته و از قدرت آن.ها استفاده مي.كردند، مشاور برخي از حاكمان زمان خود بوده.اند. مانند فرعون كه نسب موسي را به كمك كاهنان به دست آورد و حدود 20هزار بچه را كشت تا بلكه موسي را بكشد و دوام پادشاهي خودش را تضمين كند، اما بر تقدير الهي فائق نيامد.(غيبت طوسي/167) هميشه اخباري از مراجع انواع سياسيون به اين قبيل افراد وجود داشته است.
• البته ممكن است كساني از اين طريق به آگاهي.هايي دسترسي پيدا كنند ولي اين را ناشي از ايمان به خدا و لطف او جلوه دهند و به ظاهر خود را به گونه.اي خيرخواه نشان دهند كه به سختي بشود انحرافشان را دريافت. اين.گونه افراد ممكن است هزاران خبر درست بدهند تا يك خبر دروغشان باور شود.
• اتكا به هر قدرت غير الهي، هم شرك است و هم بدفرجام؛ چه تكيه به ابرقدرت.هاي بين.المللي باشد، چه تكيه به ثروت باشد، و چه اتكا به قدرت سحر و جادو. بر اساس سنت الهي كه در روايت آمده است، اگر انسان به هر قدرت غيرالهي تكيه كند، از همان ناحيه زمين خواهد خورد.
* در آخرالزمان، ترفند شيطان در استفاده از نيرو.هاي غيبي براي فريب انسان.ها پررنگ.تر خواهد بود
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
• يكي از قوي.ترين ترفندهاي شيطان وادار كردن انسان به اتكاء به نيروي غيبيِ شيطان مي.باشد. چون از اين طريق بهتر مي.تواند انسان.ها را گمراه كند. بخصوص اين.كه در آخرالزمان نزديك نابوديِ ابليس است و خداوند شيطان را تا هنگام ظهور فرصت داده است(تفسير عياشي/2/242) پس او تمام سعي و تلاش خود را براي تأخير ظهور به كار خواهد بست.
• آنقدر در آخرالزمان اين مسائل رونق مي.گيرد كه وقتي صيح آسماني به نفع امام زمان(ع) بلند مي.شود، نعره.اي هم از جانب شيطان شنيده مي.شود كه بعضي.ها حق و باطل را اشتباه مي.كنند. (امام صادق(ع): يُنَادِي مُنَادٍ بِاسْمِ الْقَائِمِ(ع). قُلْتُ: «خَاصٌّ أَوْ عَامٌّ؟» قَالَ: «عَامٌّ يَسْمَعُ كُلُّ قَوْمٍ بِلِسَانِهِمْ» قُلْتُ: «فَمَنْ يُخَالِفُ الْقَائِمَ وَ قَدْ نُودِيَ بِاسْمِهِ؟قَالَ: لَا يَدَعُهُمْ إِبْلِيسُ حَتَّى يُنَادِيَ فِي آخِرِ اللَّيْلِ فَيُشَكِّكُ النَّاسَ) زراره مي.گويد: امام صادق(ع) [در مورد زمان ظهور حضرت و نشان آن] فرمودند: منادي نام قائم را ندا مي.دهد. پرسيدم: آيا اين ندا را بعضي مي.شنوند يا همه؟ فرمود: «همه. هر قومي به زبان خودش مي.شنود» پرسيدم: پس با اين حال، ديگر چه كسي با حضرت مخالفت مي.كند، در حالي كه نام او ندا داده شده و شكي در حقانيت او نيست؟ حضرت فرمودند: ابليس آن.ها را رها نمي.كند، تا اين.كه در آخر شب نداي ديگري بدهد. پس مردم دچار شك مي.شوند.) (كمال.الدين شيخ صدوق/2/650)
• اساساً امتحانات آخرالزمان خيلي عجيب و غريب هستند. در روايات آمده است: دوازده نفر ادعاي ارتباط با حضرت و يا ادعاي مهدويت مي.كنند و هركدامشان ديگري را تكذيب مي.كند. (غيبت نعماني/277) و در روايت ديگري آمده است: دوازده نفر كه از سادات نيز هستند خروج كرده [ادعاي مهدويت كرده] و همگي به خود دعوت مي.كنند. (غيبت شيخ طوسي/437) خداوند هم از اين.كه چنين صحنه.هايي براي امتحان انسان.ها پيش بيايد ابايي ندارد.
* دخبردادن از آينده به كمك شياطين نشان حقانيت نيست، بلكه نوعي شرك است
----------------------------------------------------------------------------------------------
• بر اساس روايات، بعيد نيست كه شياطين جن و انس به بعضي.ها خبرهايي بدهند كه فلان اتفاق خواهد افتاد و آن اتفاق هم بيفتد. بعد هم اين اطلاع را لطف خدا به خود تلقي نمايند تا اعتمادها را جلب كنند و ديگران را گمراه كنند. در آخرالزمان بايد خيلي منتظر اين قبيل اتفاق.ها باشيم. اين گونه امور به.هيچ وجه معياري براي حقانيت نيست.
• البته شياطين نمي.توانند هر خبري را از آينده بدهند. به.ويژه اين.كه پس از رسول خدا(ص) دست ايشان از اخبار قطعيِ آسماني و تقديرات الهي به كلي كوتاه شده، و به اخبار زميني محدود شده است. ضمن آن.كه طبق روايات، گاهي اخبار را كم و زياد كرده و يا راست و دروغ را به هم مي.آميزند و به كاهنان مي.دهند. لذا برخي خبرهايشان هم دروغ از آب در مي.آيد.
• كساني.كه به اين قبيل امور روي مي.آورند، يعني از امور غيبي و سحر و جادو براي رسيدن به اهداف خود استفاده مي.كنند، مجازات.هاي سختي را پيش.خواهند داشت و ملائك خداوند آن.ها را لعنت خواهند كرد؛ همان.طور كه رسول خدا(ص) كسي را كه از اين روش استفاده كرده بود لعنت كردند. زني نزد رسول خدا(ص) آمد و گفت:.اي رسول خدا، همسري دارم كه كمي با من درشتي مي.كند و من كاري كرده.ام(از كارهاي سحر) كه او را بر خودم نرم كنم. حضرت فرمودند: اف بر تو. دينت را مكدر كردي. ملائك برگزيد خدا تو را لعنت كنند. و سه مرتبه اين را فرمود. (نَوَادِرُ الرَّاوَنْدِيِّ/25)
• در روايت ديگر آمده است كه «اگر فرد ساحر، كافر باشد حكمش اعدام نيست، اما اگر از مسلمانان بود بايد به قتل برسد چون شرك و جادوگري با هم قرين هستند.» لذا كافري كه سحر مي.كند، سحر شعبه.اي از همان شركش است(و مشركين در طول معاهد صلح در امان هستند)، اما مسلماني كه سحر كند، مانند اين است كه مشرك و مرتد شده است، زيرا سحر نوعي شرك است. (علل الشرائع/2/546) در روايات ديگر آمده است كه ساحر كشته مي.شود، مگر اين.كه توبه كند.
• يكي از اصحاب امام صادق(ع) از حضرت سؤال كرد: در منطق ما كسي است[از همين كاهن.ها] كه مردم وقتي چيزي را گم مي.كنند، از او مي.پرسند و او خبر مي.دهد. آيا ما هم مي.توانيم از او بپرسيم و كمك بگيريم؟ حضرت در پاسخ او فرمودند: رسول خدا(ص) فرمودند: هر كس سراغ چنين افرادي برود و به سخنش اعتماد كند، به كتاب خدا كافر شده است. (وسائل الشيعه/17/150)
• امام صادق(ع) فرمودند: اگر كسي خودش از شياطين براي غيب.گويي كمك بگيرد يا به كسي كه اين كار را مي.كند مراجعه كند، از دين رسول خدا برائت جسته است. (خصال شيخ صدوق/1/19)
• اميرالمؤمنين(ع) نيز يادگيري كم يا زياد سحر را معادل كفر و ارتداد و موجب قتل دانستند. (وسائل.الشيعه/17/148)
اميرالمؤمنين(ع) در راه مبارزه با دشمن نيز كمك غيرالهي را به شدت رد كرد
• اميرالمؤمنين(ع) وقتي منجمي مي.خواست براي كمك به پيروزي حضرت، از طريق علم نجوم(پيش.بني حوادث زميني از طريق ستاره.شناسي) به حضرت مشورتي بدهد، برخورد بسيار تندي با او كردند و خودش و هر كه به مشورت وي اعتماد كند را كافر دانستند!
«هنگامي كه مرد ستاره.شناس(به همان معني كه ذكر شد) گفت: «اگر در اين زمان [براى جنگ با خوارج] بروى مي.ترسم به مراد خود نرسى» حضرت فرمود: آيا خيال مي.كنى تو مي.توانى ساعتى را نشان دهى كه هر كس در آن ساعت سفر كند بلا و بدى از او دور شود و از ساعتى برحذر دارى كه هر كس در آن ساعت سفر كند ضرر و زيان او را در برمى گيرد؟! آن كس كه سخنان تو را تصديق كند، قرآن را تكذيب كرده است و براى رسيدن به مطلوب و دفع امور ناخوشايند، از كمك گرفتن از خدا بى نيازى نشان داده است... حضرت سپس رو به مردم كرد و فرمود: اى مردم! از آموختن اختر شناسى بپرهيزيد مگر آن مقدارى كه در بيابان يا دريا وسيله راهيابى مي.شود؛ زيرا اختر شناسى به كهانت و پيشگويى مي.انجامد و اخترگو مانند كاهن است، و كاهن چون ساحِر و ساحر همانند كافر و كافر در آتش است؛ [اينك] به نام خدا حركت كنيد.) (نهج البلاغه/خطبه 79)
• الان اگر كسي بخواهد به هر كدام از ما، اخباري از غيب بدهد، و ما توجهي به حقايق نداشته باشيم، خيلي دشوار است كه بي.اعتنايي يا پرهيز كنيم، شايد بگوييم غنيمت است. انشاءا... خدا كمك كند و با تأسي به امامان معصوم به اين قبيل امور و اين توانايي.ها طمع نكنيم، بلكه از راه.هاي عادي و با اتكاء و توكل به خداوند و عمل صالح پيش برويم. كه فرمود: «إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللّه ُ فَلاَ غَالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَى اللّه ِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ» (آل.عمران/160)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 337]
-
گوناگون
پربازدیدترینها