واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: سخنگوي وزارت خارجه: مسائل ايران و آمريكا با ميانجي گري حل و فصل نمي شود
سولانا اعلام كرد درخواست ايران براي رفع ابهام قابل درك است
بيهقي -در واكنش به اعلام آمادگي رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه براي ميانجي گري ميان ايران و آمريكا، حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه در نشست خبري روز گذشته خود تصريح كرد: مسائل بين ايران و آمريكا فراتر از مباحث معمولي و سياسي ٢ كشور است كه با ميانجي گري كشوري ولو با حسن نيت قابل حل و فصل باشد. قشقاوي هم چنين در مورد اظهارات برخي مقام هاي كشورهاي عربي درباره احتمال مذاكره تهران و واشنگتن وارتباط ايران و آمريكا اظهار كرد: وقتي اوباما درباره ايران وقت مي خواهد تا مسائل را مرور كند و به صورت مناسب به نامه دكتر احمدي نژاد پاسخ دهد، نبايد در اين مورد عجله كرد. موضوع دور جديد مذاكرات سولانا وجليلي، ازجمله نكاتي بود كه روز گذشته بارها از سخنگوي وزارت خارجه مورد سوال قرار گرفت. قشقاوي در اين باره گفت: برخي ابهامات مطرح بوده كه ايران خواستار روشن شدن آن ها شده و سولانا هم درنامه خود اعلام كرد كه درخواست ايران براي رفع ابهام قابل درك است.وي افزود: از هفته گذشته تحول خاصي در اين مورد روي نداده است. آن گونه كه خبرگزاري رويترز پيش از اين گزارش داده بود ايران پس از دريافت نامه اخير سولانا، سوالاتي را مطرح كرده و ١+٥ در نشست جمعه گذشته خود به اين سوال ها پرداخته است،اما سخنگوي وزارت خارجه نفيا و اثباتا در اين باره سخن نگفت. قشقاوي در بخش ديگري از نشست خبري خود با بيان اين كه مجموع اظهارات و موضع گيري هاي برخي كشورها درباره توان موشكي ايران فاقد انسجام منطقي است، گفت: توان موشكي ايران تواني بازدارنده و دفاعي است و در راستاي حفظ و تامين قوه بازدارندگي در كشورمان است.
قشقاوي: عراق در آستانه حساس ترين تصميم تاريخي خود قرار دارد
ايسنا گزارش داد: حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه در نشست خبري روز گذشته خود با اشاره به تصويب توافق نامه امنيتي آمريكا و عراق در هيئت دولت اين كشور گفت: عراق در آستانه اتخاذ حساس ترين تصميم تاريخي خود قرار دارد.قشقاوي در پاسخ به سوالي در مورد تصويب توافق نامه امنيتي آمريكا و عراق و موضع جمهوري اسلامي ايران در اين مورد اظهار داشت: عراق در آستانه اتخاذ حساس ترين تصميم تاريخي خود قرار دارد و بايد نظرات و پيشنهادهاي مسئولان عراقي كه برگرفته از انتظارات ملت عراق و مراجع ديني است مورد توجه دولتمردان آمريكا قرار گيرد.وي در پاسخ به سوالي در همين زمينه و موضع آيت ا... سيستاني گفت: در اين مورد عجله اي نداريم؛ بايد منتظر بود و بعد از قطعيت موضع گيري كرد. اين موضوع مربوط به امور داخلي عراق است. وي هم چنين وضعيت غزه را بسيار اسف بار توصيف كرد كه برخلاف تمام كنوانسيون هاي حقوق بشر، اهالي ساكن در اين منطقه در محاصره اند.
مسائل بين ايران و آمريكا فراتر از مباحث معمولي و سياسي ٢ كشور است
به گزارش مهر، سخنگوي وزارت خارجه درباره اعلام آمادگي تركيه براي ميانجي گري ميان ايران و آمريكا گفت: مسائل بين ايران و آمريكا فراتر از مباحث معمولي و سياسي ٢ كشور است كه با ميانجي گري كشوري ولو با حسن نيت قابل حل و فصل باشد. سخنگوي وزارت خارجه گفت: ما در طرح اين مباحث از سوي مقامات تركيه مانعي نمي بينيم اما واقعيت اين است كه مسائل بين ايران و آمريكا فراتر از مباحث معمولي و سياسي ٢ كشور است كه با ميانجي گري كشوري ولو با حسن نيت قابل حل و فصل باشد.قشقاوي افزود: همان طور كه مي دانيد آمريكايي ها سال ها با رويكردي منفي با جمهوري اسلامي ايران رفتار كرده اند و حال بايد ديد شعار تغيير سردمداران جديد اين كشور تا چه حد در عرصه عمل اجرا خواهد شد.
وقتي اوباما درباره ايران وقت مي خواهد، عجله نكنيد
به گزارش ايسنا، سخنگوي وزارت خارجه در مورد اظهارات مقام هاي برخي كشورهاي عربي درباره احتمال مذاكرات تهران و واشنگتن و ارتباط ايران و آمريكا گفت: وقتي اوباما درباره ايران وقت مي خواهد تا مسائل را مرور كند و به صورت مناسب به نامه دكتر احمدي نژاد پاسخ دهد نبايد در اين مورد عجله كرد. وي گفت: در مورد مسائل مربوط به آمريكا ما تمام موضع گيري ها، رويكردها و عملكردها را رصد مي كنيم و مانند همه جهانيان منتظريم كه تغيير جدي در رويكردهاي آمريكا حاصل شود. به گفته قشقاوي بايد منتظر بود و ديد كه آيا تغيير رويكردهاي آمريكا تاكتيكي است يا راهبردي و اين كه آيا رويكردهاي اعلامي جنبه اعمالي يا عملكردي نيز خواهد داشت يا خير. وي در پاسخ به سوالي، در مورد شروط كلهر، مشاور رسانه اي رئيس جمهور درباره مذاكره با آمريكا كه در گفت و گو با واشنگتن پست عنوان شده بود، اظهار داشت: موضع رسمي دولت را در اين باره آقاي الهام اعلام كرده اند. قشقاوي همچنين در پاسخ به سوالات متعدد در مورد دور جديد مذاكرات سولانا و جليلي خاطر نشان كرد: برخي ابهامات مطرح بوده كه ايران خواستار روشن شدن آن ها شده و سولانا نيز در نامه خود اعلام كرد كه درخواست ايران براي رفع ابهام قابل درك است. وي افزود: از هفته گذشته تحول خاصي در اين مورد روي نداده است.
به اقدام ماموران فرودگاه دبي به طور جدي اعتراض كرده ايم
سخنگوي وزارت خارجه افزون بر اين با انتقاد از برخورد زشت برخي ماموران فرودگاه دبي با تاكيد بر پي گيري هاي ايران در اين باره تداوم اين گونه اقدامات را به ضرر روابط دوجانبه و روبه رشد و خدشه واردشدن به چهره امارات در افكارعمومي ايران توصيف كرد و از سوي ديگر از معدود مسافران ايراني كه ممكن است با برخي رفتارهايشان بهانه به دست ماموران امارات بدهند خواست در رفتار خود دقت لازم را داشته باشند. وي افزود: اين گونه اقدامات مورد اعتراض جدي ايران قرار گرفته كه طي آن كاردار امارات به وزارت خارجه احضار و به وي تذكر داده شد در اين گونه مسائل تجديدنظر كنند و عزت و كرامت مسافران ايراني را مورد توجه قرار دهند. قشقاوي در عين حال اين گونه اقدامات را سيستماتيك ندانست و اظهار داشت: در انبوه سفرها ممكن است گاه چنين اتفاقاتي روي دهد اما ما هرگونه بدرفتاري را كاري غيرمسئولانه مي دانيم و بايد عزت و غرور ايرانيان مدنظر قرار گيرد.
تكذيب ورود جاسوسان از خاك پاكستان
وي همچنين خبر ورود جاسوسان از خاك پاكستان را تكذيب شده عنوان كرد و گفت: جاسوسي در هيچ جاي دنيا قابل تحمل نيست و اگر چنين مسئله اي روي دهد مراجع قضايي مرتبط برخورد لازم را خواهند داشت.
رئيس جمهور لبنان ٤ آذر به تهران مي آيد
قشقاوي همچنين از سفر رئيس جمهور لبنان به تهران در چهارم آذر خبر داد و در مورد سفر لاريجاني به چند كشور منطقه نيز گفت: برنامه كلي سفر وجود دارد كه براساس دعوت متقابل از سوي همتايان لاريجاني صورت گرفته اما جزئيات آن به موقع اعلام مي شود. وي همچنين خبر صدور حكم اعدام براي اتباع ايراني در يمن را ادعايي رسانه اي عنوان كرد و از روابط خوب ايران و يمن و نيز سفر مصطفوي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در هفته جاري در قالب هيئتي به صنعا خبر داد.
سه شنبه 28 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]